imamo isti porocesor nas dvojica i doktor samo vas dvojica imate nvidie
i vama radi dobro a meni je neigrivo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imamo isti porocesor nas dvojica i doktor samo vas dvojica imate nvidie
i vama radi dobro a meni je neigrivo
Ma uvijek neki problemi s ATIjem, zato sam i razmisljao izmedu nVidie i ATIja, al eto uzeo sam ATI/AMD jel sam vec 10 godina u taboru crvenih.
ja sam na 13.10 beta i loše je
probat ću sutra taj driver
Nemoras probat, ja sam isto stavio 13.10 i lose je bilo, pa sam vratio na 13.8beta2 i jednako je lose, mozda cak i nesto gore.
Inace, da, AMD je napredniji od nVidije, imaju bolji hardware za manje love :D , jedino ih driveri je*u
Probaj, jer, čini mi se da bi moglo biti dobro. Ovaj 13.8 sam stavio kao betu, nisam ni mijenjao drugo. Ovo su mi postavke na kojima imam 30 FPS bez trzanja na glavnoj mapi:
(grafička je XFX AMD RADEON HD 7970 Ghz DD Tahiti XT2 Edition 1050M, 3GB DDR5)
Radi se o kojoj kartici?
Na kojem kompu to igras?
Skida mi se 13.8 beta 2 pa sutra probam pa javim
Evo, dodao sam gore. Snimio sam i video, sad dok to Youtube proguta.. Svakako, na ovome ne igram, to sam nabio max. Inače držim da mi bude stalno 60 FPS, to mi je draže, nego slika. Nadam se da će ti driveri pomoći, točne koje imam su: AMD_Catalyst_13.8_Beta od 13 kolovoza. Ako ih više nema, zapakiram ti ja ove u RAR/7z...
Inače, već sam objavljivao tu, ali meni Rome 2 baš maltretira CPU; nabije prvu jezgru na 100%, a ostale oko 50%, što je prilično gadno. Ti imaš X4 955 koji je prema Anandtechu dosta slabiji: http://www.anandtech.com/bench/product/88?vs=701 - S obzirom da mi Rome 2 zakolje CPU, ne bi me čudilo da ti je to problem. Jer, vidim da ti je kartica prilično dobra...
Nije tako strašna razlika 7970 i 7950: http://www.anandtech.com/bench/product/768?vs=855
Štos je da ljudi vide zauzeće CPU-a "samo" nekih ~65%, ali na quad-coreu za igre to može biti c#1 na 100%, a ostalo je nebitno. Ako ti je jedna jezgra "zakucana" na 100%, to znači da je CPU spor, bez obzira što 3 sjede i ne rade nego na pola.
Evo, dodao sam gore. Snimio sam i video, sad dok to Youtube proguta.. Svakako, na ovome ne igram, to sam nabio max. Inače držim da mi bude stalno 60 FPS, to mi je draže, nego slika.
Nadam se da će ti driveri pomoći, točne koje imam su: AMD_Catalyst_13.8_Beta od 13 kolovoza. Ako ih više nema, zapakiram ti ja ove u RAR/7z...
A dobro ti ipak imas HD 7970, koja je jaca od HD 7950 jos ak si ju clocko... al ak oces probaj sa 13.8beta, mozda ces imat srece :D , steta sto 13.10 nisu izasli sad malo kasnije pa bi bili optimiziraniji za Rome 2
Evo i video s ovim postavkama:
Oko 30 FPS, ali bez trzaja, dosta glatko sve ide.
Inače, između High i Extreme, iako ima cijeli niz razlika, ne vidim u praksi ništa bitno, a framerate je duplo bolji već na Very High. Recimo, ovo su shotovi i s jačim od Extremea i Very High:
Ja razlike nisam vidio, osim što mi je FPS duplo bolji na Very High i hvata 100+ na High.
Jasno mi je a je cpu vec slabasan i planiram prec na 4670k ali nikako:-).... Al opet ako je isao shogun super isao mislim da mora i ovo tj i hoce samo malo treba pricekat. Meni se recimo masivan lag dogadja kad odaberem generala na velikoj mapi. Jos me smeta sto AA nema nekog ucinka. Mozda da naprave vise opcija. Uglavnom cekam sutra da vidim taj driver i jos peceva. Mislim da ce najnoviji amd driver to sve popravit.
Stranice su trenutno nedostupne.
Jasno mi je a je cpu vec slabasan i planiram prec na 4670k ali nikako:-).... Al opet ako je isao shogun super isao mislim da mora i ovo tj i hoce samo malo treba pricekat. Meni se recimo masivan lag dogadja kad odaberem generala na velikoj mapi. Jos me smeta sto AA nema nekog ucinka. Mozda da naprave vise opcija. Uglavnom cekam sutra da vidim taj driver i jos peceva. Mislim da ce najnoviji amd driver to sve popravit.
Cek kaj sutra izlaze sljedeci beta driver? Ili ces stavit ove 13.8?
Driver, ne pec
Stranice su trenutno nedostupne.
Daj taj shot svima tu :)
Peč official je skinut i nema mi nikakve razlike na mapi.lag fest i dalje i tim da se i teksture sporije loadaju
Nemam problema na mapi sa teksturama i lagom... Very High/Ultra detalji, 1080p...
Pogledam tvoj pc, asasinov i od nekih drugih i lako se da zaključit da vi koji imate nvidiu nemate problema a mi sa ati imamo problema.dakle čeka se peč ili driveri 
o tome je bilo govora i na twcentru i ostalim forumima
Ja imam ATI i nemam nikakvih problema, otkad je igra izašla.
i sa patchom 2 na benchmarku imam avg 32~fpsa, detalji ultra (shadows very high), alpha vegetation off, distortion off
ugl vise ni ne cekam da isprave grafiku jer je sad koliko toliko igrivo (iako i dalje izgleda losije od shoguna 2 a manji FPS) sto se tice grafike
problem je u beskorisnom AIu i diplomaciji koja nema svrhu
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Pa dobro igra radi sa jezgrama od 955BE...
A ovako izgleda u pokretu na bojnom polju...
Meni je nakon patcha najveci dobitak u brzini AI turna, barem 50% je brzi nego prije. Malo se produljio loading bitki, no ne znacajno.
Ai je popravljen, diplomacija koliko toliko funkcionira, pametnije se krece u bitkama...
No, ono sto mi je jos uvijek problem je grafika - dakle detalji na very high/high i jos uvijek imam avg 35-40fps-s; mislim da bi to trebalo ici bolje na mom kompu....barem na very high detaljima.
Meni je nakon patcha najveci dobitak u brzini AI turna, barem 50% je brzi nego prije. Malo se produljio loading bitki, no ne znacajno.
Ai je popravljen, diplomacija koliko toliko funkcionira, pametnije se krece u bitkama...
No, ono sto mi je jos uvijek problem je grafika - dakle detalji na very high/high i jos uvijek imam avg 35-40fps-s; mislim da bi to trebalo ici bolje na mom kompu....barem na very high detaljima.
Very high sa hd6790 ? sure 
Budi zadovoljan sa tim, meni je 20-25 na med 
stavio sam 13.8 btu 2 i isto je.
sugavih 20 fpsa na mapi.ebeni lag fest
Nvidia je danas izbacila nove WHQL drivere.... Iako ne spominje se Rome i neko poboljšanje performansi; to će vjerovatno biti u sljedećim beta driverima...
baš sad pogledam i vidim da je i amd jučer izbacio 13.9WHQL driver pa ga probam sada
Sad sam i siguran da te muči CPU :( - :(, jer mi se čini da je CPU noćna mora mijenjati, čak i kad je jeftinije od nadogradnje GPU-a. Sva ta gnjavaža oko ploče, hlađenja... argh.
ako misliš na mene...
ma noćna mora mi je što mi treba skoro 3000 kuna. išao bi na 4670k i neka ok ploča za 1000 i ebiga.
imam mugen 2 prvu verziju ali sam još prije par mjeseci naručio kit za 1155socket tako da barem njega ne moram mjenjat :D
Koliko znam, čak i ovaj novi AMD-ov 5GHz CPU je na AM3+, zar ne? Ili nije taj? AMD je super platforma za nadogradnje, a nije baš loš. Imam osjećaj da je tvoj CPU baš mrtav na Romeu... baš zato što i moj i5 clockan na 4,2GHz lupa plafon. Inače, grafička u rangu 7970 GHz je ispod 3k i samo je staviš u slot. Mene tu više od cijene brine gnjavaža. CPU ne bi trebao biti preko 2k.
Doduše, da budem iskren, ja sam polako već u fazi kad doma uopće ne kupujem ništa bitno za igre. Sve igram koliko god ružno bilo i na low ako treba, samo da ide na 60 FPS. Battlefield odavno vrtim na low (samo geometriju zbog daljine na max) i to je to. Sve leti na hardveru koji nije bijesno skup.
Imao sam priliku dva nova Titana zadržati doma, svaki za pola cijene, ali jednostavno... bacanje love.
Ni meni se više u to ne ulaže toliko i zato odugovlačim.Slabo igram a opet nebi uzimao više amd nego na intel.
Uglavnom mislim da više neće bit kupovine nego samo čekanje pečeva :D
isti procesor kod mene phenom II x4 955BE i isti problem na mapi kampanje lag fest na nekih 15-20 fps,nema veze jeli grafika stavljenja na very high ili low uvijek isto.Dodusoe situacija je bolja sa real time borbama.Samo št je u mene starija grafička 4870 1gb of gddr5 sapphire.Izgleda da je problem sa procesorima.Isto tako ova situcija me podsijeća na 2011 kad sam imao dvojezgreni athlon i gothic 4 arcania mi je se vrtila na nekih 15 fpsa kad sam nabavio phenom to je skočilo na 45fpsa ogromna razlika.sad nisam siguran da li bih nabavljao neki fx 8350 ili intelov cpu?Ima li išta od intela osmojezgrenih da je povoljno?