The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.462.935
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
15 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Jonja kaže...
zrimo kaže...
mile_st kaže...
VooDooZg kaže...
Koliko Vas igra iz 3 lica pogled !???? ---- ili ipak svi igrate iz prvog pogleda kao nor fps !???? ----- ...

Ja igram većinom iz 3. lica, lakše mi se boriti i braniti, bolji je pregled. Možda je problem što igram na 17" monitoru pa je kut po horizontali uzak.

Ja sam na početku igrao mješavinu 3. i 1. lica, s tim da sam malo više igrao u trećem.

Od kada sam FOV promijenio u 90 sad samo igram u 1. licu, probaj više nećeš imati tunelski pogled.

U mene je stari LCD 19" 4:3 format rez. 1280x1024, netko je spominjao da mu na FOV 90 bude mjesec jajast to je vjerovatno ako ima veliki widescreen monitor, u mene izgleda normalno.

Sad se ne odvajam iz prvog lica, super je jer se vidi klizanje tokmaka niz šaku, odličan doživljaj kad opališ nekoga, i kretanje je milijun puta lakše više ne zapinjem od zidove {#}

Koji tunelski pogled? Wtf, prvo lice je najbolje jer mozes vidit di se penjes di skaces, na koje izbocine itd, trece lice je dok recimo putujes pa gledas oko sebe sastrane itd.

EDIT: To sa FOV-om je glupost.

S Default FOV-om nemaš dovoljnu širinu pogleda i ne vidiš kad te neprijatelj napada s boka (imaš samo pogled ispred sebe objekte sa strane ne možeš ni zapazit, ko u tenelu), i da znaš velika većina igra s povećanim FOV-om minimalno 80 jer je lakše i bolji doživljaj.

17 godina
Jonja kaže...

Du not fantazirati!!!

FOV 80 je duplo pregledniji od default FOV!!

Ajde mi obrazloži šta je tu glupost?

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Ubio sam prvog zmaja, uzeo mu dusu i sad me ekipa trazi da "shoutam". Equipo sam unrelenting force i pise mi da stisnem "z" za shout no nista se ne dogada.

Savjet?

Kod amera na tipkovnici ti je Y zamjenjen sa Z.

Znaci samo trebas stisnut Y, a ne Z. (Ili u kontrolama promijeniti, znaci ak oces da ti bude z, zamjeni s y)

17 godina
doktor1 kaže...
Jonja kaže...

Du not fantazirati!!!

to sve ovisi o tome kako tko preferira FoV... ima ljudi kojima niski FoV izaziva vrtoglavice, dok drugima ne smeta

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim

jel moze nek rec kako promjenit scren refresh rate i dali se uopce moze?? aj moze odgovor hebemu...

PM

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Doktore kako se zove onaj mod šta defaultni mijenja u Morrowind font slova?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Dobar mod koji dodaje ikone u inventorij radi lakšeg snalaženja - Item Icons. To plus Better Sorting, mnogo pregledniji inventorij

Baš probao, super mod.

Hvala

13 godina
Jonja kaže...
VooDooZg kaže...
Ma ja igram na 42" plazmi u 1024x768 ali mj je za Archery koji jako cesto koristim i trcanje i penjanje uzasno tesko se naviknut igrati u 3 licu, pogotovo u zatvorenim podrucjima o spiljama se bojim i pomosljat,,,, tesko mi je item-e skupljati itd... Jedino mi je lako gledati koku s ledja zbog koje i ispitujem ovo za 3 lice ;) -------- a i nekako je novo iskustvo kad vec se ude ispocetka,,, mislim ne znam koji je smisao u izgledu i opcijama silnih oklopa i oruzja i njihovih izgleda kad 95% igre uopce ne vidim kak izgledam, osim rukavica i djela luka :(

Toliko mala reza na tolikoj dijagonali...

Mora da igras sa 10 metara.

To je nativna rezolucija za plazmu 42" - igram sa 3m mozda 4m i taman je rezolucija i za citanje foruma i za igranje !! ---- isprobao sam i sve druge rezolucija i sa ovomn1024 je dalekk najbolje, malu rezoluciju nadoknadi velicina ekrana a i daje mi velke prednosti u pogkedu hardwere-skih zahtjeva !!
17 godina

Bethesda radi na novom patchu. Igra će bez ikakvih LAA i patcheva podržavati više od 2GB memorije...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
mp93 kaže...

Kako promjenit "screen refreash rate" u skyrimu? U igri mi je na 75, a koristim 60?

Otvori Skyrim.ini i SkyrimPrefs.ini i na dnu [Disply] kolumne stavi iPresentInterval=1. To bi trebalo omogućit vsyc u igri! Ako ne nezanm

ššššš - možda su u šumi
17 godina

Anise's Cabin

Valjda smo svi naletili na nju i njenu kucicu :) al ja sam krenuo ispocetka i ovaj put idem jako polako tak da sam tek nakon 10 sati igre prvi put krocio u Witerun :) (lvl 10)

Nije mi jasno da li oko nje postoji kakav quest ili cemu ona?

Kak pokusavam biti dobrica, ne krasti i nenapadati prvi ja je nisam ubio ali ona livadica ispod njene kuce na kojoj je sruseno stablo je cudna.

kak sam cistio Bleak Falls Barrow i na kraju izaso na straznji izlas malo preopterecen, neke stvari sam privremeno ostavio u bacvi u Anisinoj "supi" :) s nom malo popricao, ali je ostavio zivu otiso prema Riverwoodu prodat stvari da se rasteretim

na spomenutoj livadici sam naletio na Argoniana koji me odmah krenuo napadat cim me vidio :( pa sam ga morao ubiti

cudno je da kad sam se vracao da pokupim stvari koje sam ostavio kod anis sam na tom istom "proplanku" naletio na starog orka, kojem sam opet morao olaksat muke i pruzit mu velicanstvenu smrt (nije bilo nest velicanstveno jer sam vise orjentiran na luk pa sam mu bjezao, al smrt ko smrt)

pokupio stvari od orka i kaj sam naso popodu i krzna od onih dviju zubatih mackica :), svoje stvari kod anis i oso u Riverwood i prodo, pa za probu otiso opet natrag

i na istom mjestu nema vise orka i leseva mackica nego 2 bandita, pa ubio i njih, pokupio stvari, prodao, i opet krenuo natrag

i na istom mjestu Flame Atronach koji se ovaj put poceo fajtat sa anis i ubio je (neznam da li nazalost, jer znam da nije bila dobrica ali...) ubio ja "vatrenu balerinu" :) pokupio stvari sa anis oso u Riverwood i natrag

kad tamo M'aiq the Lier, ajd nije me napao pa nisam ja njega :) a i vise mi se nije dalo stalno vracat pa sam na kraju ipak odlucio krenut na drugu stranu u Witerun

PS

Digresija je ogromna, ali da ponovim pitanje :) da li je ko naletio na kakav quest sa anis?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

GO HARD or GO HOME
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Jonja kaže...

Du not fantazirati!!!

Kad isuces oruzja i zakoljes nekog koda gledas na stvari oko sebe, ja ionako iman spremljena oruzja i kad idem prilat nekog isucem ih, tako da to nisam primjetio ali u pravu si.

LoL acc THCJoshi
17 godina
Jonja kaže...
doktor1 kaže...
Jonja kaže...

Du not fantazirati!!!

Kad isuces oruzja i zakoljes nekog koda gledas na stvari oko sebe, ja ionako iman spremljena oruzja i kad idem prilat nekog isucem ih, tako da to nisam primjetio ali u pravu si.

Pa i meni su spremljena kada bulaznim po Skyrimu, ali nemam "tunel" pogled. Kao ni nikakve probleme oko klanja...

Imam širi "svjetonazor" {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 12:43 (doktor1).
17 godina
doktor1 kaže...
mp93 kaže...

Kako promjenit "screen refreash rate" u skyrimu? U igri mi je na 75, a koristim 60?

Otvori Skyrim.ini i SkyrimPrefs.ini i na dnu [Disply] kolumne stavi iPresentInterval=1. To bi trebalo omogućit vsyc u igri! Ako ne nezanm

Ako ne radi ovo gore....

Skini ovaj mod FPS Limiter

---------------------------------

@Prince-Artas

Main Font Replacement - magic Card Font

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 12:48 (doktor1).
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Pokušao sam to sve al nema uspjeha. Hvala svejedno.

PM
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 13:20 (mp93).
16 godina
neaktivan

Da ne čitam sve postove jel ima koji update da popravlja gršku u questovima? Npr dobio sam quest od Aele il kako se vec zove (ona iz Companiona)  da ubjem neku sabretooth mačku. Problem je što sam je ja već ubio dok sam istraživao prije i kada dođem opet na tu lokaciju quest mark mi pokazuje na nju a ona mrtva. Dođem nazad kod Companiona i ne mogu  dobit drugi posao kao dok ovaj ne rješim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam pratio ovu temu neku vrijeme pa me zanima, jesu li izbacili nekakav fix ili patch što popravlja performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

priča o stražaru kojem se zabila strijela u koljeno

... priča o stražarevom rođaku koji krade rolade pod izlikom lova na zmajeve

... horor priča o sabljama

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 13:56 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

da

17 godina
protjeran
dv14 kaže...

Nisam pratio ovu temu neku vrijeme pa me zanima, jesu li izbacili nekakav fix ili patch što popravlja performanse?

Update 3 riješava dosta problema sa preformansama, a nadolazeći Update 4 donosi podršku za više od 2GB rama

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
neaktivan

Malo iskacem iz teme ali moram ovo pitati. Odlucio sam, mozda, sebi za bozic kupiti ovu igru. Posto bi to bila jubilarna 2. igra koju sam u zivotu kupio (igram od 1986.) nisam najbolje upoznat sa mogucnostima kupovine. Dobio sam preporuku da igre kupujem na Steamu, kao da je tamo jeftinije, ali vidim da joj je tamo cijena 50€ a u Algoritma je 300kn?! Postoji li kakva razlika ovdje (osim sto kod Algoritma dobijem i DVD) i neki razlog da ipak kupim na Steamu i kako je moguca ovakva razlika u cijeni? Ocekivao sam bar 20-30% skuplje kod nas.

EDIT: i dodatno pitanje, iako nisam daleko dogurao pa mi nece biti problem krenuti ispocetka, da li cu moci nakon instalacije i svih patcheva, upotrebljavati stare saveove?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 14:32 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Malo iskacem iz teme ali moram ovo pitati. Odlucio sam, mozda, sebi za bozic kupiti ovu igru. Posto bi to bila jubilarna 2. igra koju sam u zivotu kupio (igram od 1986.) nisam najbolje upoznat sa mogucnostima kupovine. Dobio sam preporuku da igre kupujem na Steamu, kao da je tamo jeftinije, ali vidim da joj je tamo cijena 50€ a u Algoritma je 300kn?! Postoji li kakva razlika ovdje (osim sto kod Algoritma dobijem i DVD) i neki razlog da ipak kupim na Steamu i kako je moguca ovakva razlika u cijeni? Ocekivao sam bar 20-30% skuplje kod nas.

steam ti je najskuplji sto se tice prodaje igara u digitalnom obliku. nema tu razlike bilo u digitalnom ili u kutiji. jedina razlika je sta preko digitalnog sidis kuci i skidas igru preko interneta, a ako hoces kupit u kutiji moras otici do algoritma i kupiti igru, odnosno izaci iz kuce.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
BlueMax kaže...

steam ti je najskuplji sto se tice prodaje igara u digitalnom obliku. nema tu razlike bilo u digitalnom ili u kutiji. jedina razlika je sta preko digitalnog sidis kuci i skidas igru preko interneta, a ako hoces kupit u kutiji moras otici do algoritma i kupiti igru, odnosno izaci iz kuce.

Ti blage veze nemaš o čemu pričaš.

@BlueMax

Igru možeš kupiti bilo gdje, ali steam se preferira i to baš zbog velikih popusta gdje se i cijele kolekcije igara nerjetko mogu kupiti za svega par eura. Pričekaj božićni rasprodaju pa ćeš vidjeti. Popusti i do 80%. Inače, Skyrim gdje god da kupiš možeš prijaviti na steam preko cd-keya pa je svejedno. Trenutno je ta igra hit pa na steamu drži cijenu od 50eura no ubrzo će ta cijena pasti. Vjerojatno i na božićnom popustu.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
17 godina
TracerCPP kaže...
Obi Wan kaže...
BlueMax kaže...

Ti blage veze nemaš o čemu pričaš.

@BlueMax

Igru možeš kupiti bilo gdje, ali steam se preferira i to baš zbog velikih popusta gdje se i cijele kolekcije igara nerjetko mogu kupiti za svega par eura. Pričekaj božićni rasprodaju pa ćeš vidjeti. Popusti i do 80%. Inače, Skyrim gdje god da kupiš možeš prijaviti na steam preko cd-keya pa je svejedno. Trenutno je ta igra hit pa na steamu drži cijenu od 50eura no ubrzo će ta cijena pasti. Vjerojatno i na božićnom popustu.

sjajan ti je popust, u algoritmu 300 kn a na steamu 50 kn vise. i ja znam o cemu pricam. jer steam je najskuplji... usporedi cijene pa ces vidit. kad bi tako svi zivi cekali popuste nitko ne bi nista kupio.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
BlueMax kaže...

S obzirom na aktualnu bugovu anketu koliko ljudi dnevno aktivno provode na internetu ocito da je nekima tesko prosetati. osim toga i algoritam ima dostavu, besplatnu preko 400kn. ipak mi je nekako draze imati fizicki dvd.

14 godina
neaktivan

Dobili ste "hvala" i jedan i drugi. Nemojte se sad samo svadjati oko toga i kvariti temu. Samo me zanimalo jel to-to. Jasno mi je da za multiplayer igre treba biti prijavljen na neki online servis ali ovdje ne vidim smisao. Znaci ja mogu kupiti igru kod algoritma, aktivirati je unosenjem cd keya pri instalaciji i normalno igrati bez steam accounta ili neceg slicnog. ono cega sam se bojao je da nakon kupljene igre kod algoritma moram jos dodatno kupovati key na steamu, a to znaci nije tako?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Dobili ste "hvala" i jedan i drugi. Nemojte se sad samo svadjati oko toga i kvariti temu. Samo me zanimalo jel to-to. Jasno mi je da za multiplayer igre treba biti prijavljen na neki online servis ali ovdje ne vidim smisao. Znaci ja mogu kupiti igru kod algoritma, aktivirati je unosenjem cd keya pri instalaciji i normalno igrati bez steam accounta ili neceg slicnog. ono cega sam se bojao je da nakon kupljene igre kod algoritma moram jos dodatno kupovati key na steamu, a to znaci nije tako?

Ne moraš ništa dodatno. Štoviše, ako ti se zgrebe dvd možeš tu igru preko cd-keya registrirati na steamu pa je kasnije downloadati kao da si je kupio na steamu.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
16 godina
neaktivan
Keklja kaže...

Da ne čitam sve postove jel ima koji update da popravlja gršku u questovima? Npr dobio sam quest od Aele il kako se vec zove (ona iz Companiona)  da ubjem neku sabretooth mačku. Problem je što sam je ja već ubio dok sam istraživao prije i kada dođem opet na tu lokaciju quest mark mi pokazuje na nju a ona mrtva. Dođem nazad kod Companiona i ne mogu  dobit drugi posao kao dok ovaj ne rješim...

Otvori konzolu(tilda ispod ESCa), klikno mačku, upiši resurrect.

Dalje ćeš valjda znati i sam : )

16 godina
neaktivan

.

Ou. My. God.

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=19530

šta reći osim ... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail: