The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.195
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

Nego da okrenemo raspravu u nekom konstruktivnijem smjeru.

Danas sam dobio pp s upitom koju frakciju namjeravam igrati, bilo bi dobro da otvorimo raspravu na tu temu tako da oni od nas sto se odluce kupiti igru mogu napraviti guild u kojem ce mo razumjeti jedni druge. Ja osobno nekako simpatiziram orce, jer su divlji i bezkonpromisni, imaju dobre raciale za tenka, a uvijek u mmo igram tenka tako da cu i ovdje. Plus mislim da ce vecina djece igrati Aldmeri Dominion di su macke i high elfovi, a nadam se da ce glupi skandinavci igrati norde... Tako da mi se Daggerfall Convenat cini kao najbolja opcija, imali bi najcool glavni grad btw :P. Sta vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 1:10 (Mquany).

1 2 hvala 0
13 godina
Re: The Elder Scrolls:Online
Mquany kaže...

Danas sam dobio pp s upitom koju frakciju namjeravam igrati, bilo bi dobro da otvorimo raspravu na tu temu tako da oni od nas sto se odluce kupiti igru mogu napraviti guild u kojem ce mo razumjeti jedni druge. Ja osobno nekako simpatiziram orce, jer su divlji i bezkonpromisni, imaju dobre raciale za tenka, a uvijek u mmo igram tenka tako da cu i ovdje. Plus mislim da ce vecina djece igrati Aldmeri Dominion di su macke i high elfovi, a nadam se da ce glupi skandinavci igrati norde... Tako da mi se Daggerfall Convenat cini kao najbolja opcija, imali bi najcool glavni grad btw :P. Sta vi mislite?

pa s obzirom koliko ih planira iz ove teme igrati,sudeći po anketi nečeš baš imati neki odaziv i puno razmišljanja

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
11 godina
neaktivan
sstrmi kaže...
Mquany kaže...

pa s obzirom koliko ih planira iz ove teme igrati,sudeći po anketi nečeš baš imati neki odaziv i puno razmišljanja

Kvalitet > Kvantitet.

13 godina

Dobar je kvalitet sa 2 ljudi... {#}

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Mquany kaže...

Kvalitet > Kvantitet.

to si sad napisao zato jer se tebi sviđa igra i igrat češ ju,a da je obrnuto nebi ti to nikad napisao {#}

uostalom,ako si več kupio onda je najbolje reći - svatko svog konja hvali

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
11 godina
neaktivan
sstrmi kaže...
Mquany kaže...

Kvalitet > Kvantitet.

to si sad napisao zato jer se tebi sviđa igra i igrat češ ju,a da je obrnuto nebi ti to nikad napisao {#}

uostalom,ako si več kupio onda je najbolje reći - svatko svog konja hvali

Neznam zasto si uopce imao potrebu da komentiras moj post, ak si shvatio da igra nije vrijedna tvog vremena i novca, mogao si napisati jedan post u kome izrazavas razocaranje i zaljenje sto igra nije vise taka i taka i jednostavno nastaviti dalje sa svojim zivotom. Ja kad napravim klik u glavi da neku igru necu vise igrati i da sam razocaran, kao u slucaju bf4 kojeg sam kupio i nakon par dana delete uopce nemam potrebu ici na bf4 forum i topic i govoriti ljudima da je igra gulupa... Neshvatam sto ljudi koji su odlucili da igru nece kupiti rade na ovom topicu, sigruno nista konstruktivno...

16 godina

Prvo nije da nema ničeg konstruktivnog, pričamo o tome što igri fali, što ima, ali nije dobro izvedeno, ali i o tome što je u igri dobro. Dosta nas čeka slijedeću betu da vidimo stvari koje sad nismo uspjeli, jer se proizvod treba istestirat u potpunosti da vidiš skriva li se još kakav dragulj negdje koji bi mogao napravit neku prevagu.

Nitko od nas nije kriv što igra ima toliko problema koji su očiti pa da imamo o čemu pisat u negativnom kontekstu.

Ne znam kako uz sve probleme itko može trudit da će ESO bit najbolji MMO na tržištu u ovom trenutku, ako ništa onda barem s obzirom na to da je dosta upitno koliko je ESO uoće punokrvni MMO s obzirom na dosad viđeno u questanju, nedostatku osnovnih funkcionalnosti poput trade posta i slično. OK, nije skroz loš, ali dosta stvari, barem u ovom trenu, nije ni blizu najboljem, a dio stvari ide više prema najgorem nego prema najboljem.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u 10+ godina što igram mmo-ove (svih vrsta) se ništa nije promjenilo..

uvijek ima šaka princeza na zrnu graška koji misle da bi se igra trebala prilagođavati njihovim potrebama.. dečki, HC gameri se prilagode igri, ili ju ne igraju. {#} QQ-anje ne vodi nikuda, osim podsmijehu sa strane ostatka ekipe i filanjem threadova bespotrebnim junkom koji nikoga ne zanima. {#}

i da se razumijemo, ja sam skroz za konstruktivnu raspravu o igri i generalno sam prije za nabrajanje mana nego prednosti.. ali kukanje oko business modela nije konstruktivno niti najmanje, a postova upravo o tome je najviše u ovoj temi.

nego on topic..

može mi netko iskopati link sa detaljima o ingame store-u u ESO-u?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 8:30 (nine).
Moj PC  
0 7 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja pretplatu nisam niti uspoređivao. GW2 imam i nisam ga taknuo već godinu dana upravo zbog farmanja i storea. Tko je igrao zna o čem pričam. Na kraju krajeva svi će igrati ono što im paše.

Prije bete sam bio onako kao i drugi - nikaj posebno žali bože novca - ali nakon bete sam se dosta zagrijao za igru.

Istina je da bugova dosta ima, zato niti neću preorderat, jer što je previše previše je. Pričekat ću koji mjesec od izlaska da izađe patch pa da vidim što su ispeglali :)

Od bugova koje sam ja primjetio je bilo: bugiranih quest NPC-a npr Malanie kod questa Unveiled (koji je btw predobar), zatim neki puta mi se čini kao da uopće ne registrira neki moj udarac po mobu, onda smrzavanje nekad usred dijaloga s NPC-om (srećom riješi se reloadanjem UI).

Od većih nedostataka za mene su sljedeći: nedostatak AH - za mene osnovna stvar u MMO, velik ali slabo napućen svijet - htio bi više mobova po karti i evenata, dungeoni koji nisu instancirani - sigurno će biti farmera koji će neprestano sjediti u tim dungeonima i farmat chestove (njima se ni ne nadam lol), te najbitnije još od svega sistem stamine - trenutno imamo puno skilova koji troše staminu a treba je i u slučaju bijega a preslabo se regenerira. Valjda će to sa staminom se popraviti s vremenom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Opet o storeu u GW2 -  covjece u GW2 store nemas nis korisno kad usporedis sa ovom igrom. Dobijes lika sa 20 inventory slotovas i 4 dodatna bag slota - to je (kad uzmes vrece) 100 inventory slotova + game store koji ti omogucava da to prosiris na 200 ako se ne varam... mozda nesto manje.

Kad sam poceo igrat gemovi su bili jeftini, prva stvar koju sam napravio je kupio 10k gemova koje do danas odrzavam, prosirio banku za 2 slota, inventory na jednom liku za jos 2 slota. Imam gemova za zmaksat banku i prosirit na svim altovima barem 2 slota, mozda i 3. Igra je B2P, nema pretplate. Da platim mjesecno 200 gemova po 18€ (G2PLAY) , ili recimo da bude blize pretplati u ESO da to napravim 2 puta u 3 mjeseca, imao bih SVE minipetove, skinove, bank i bag slot upgrade (s time da je relativno nepotrebno jer gotovo sve sto me zanimalo imam samo od golda koji sam nafarmo ingame, plus sve S1 i S2 minipetove, legendary greatsword DUSK i gluposti da ne nabrajam). Vjerojatno bi mi jos para ostalo.

Ali to te smeta i zivcira.

Sa druge strasne ESO ti daje 50 slotova u inventoryu i 20 ili 30 u banci. Maltene eksponencijalno raste cijena za +10 slotova, ima ingame store u kojem ce biti skinovi, minipetovi, moguce mountovi i inventory/bank slotovi (ovaj zadnji dio ne znam), ne mozes u igri farmat pare pa kupit dio stvari barem koji te zanimaju u ingame storeu, bit ce boostera za crafting, experiance gain i svasta nesto, sa time da ni ne znam sto ce SVE biti, a UZ taj store placas pretplatu. Da ne velim da ce ti biti jos i puno teze u igri stvarat novac jer nema trgovine (osim koju sam organiziras putem chata/guilda), gdje ces konstantno morat po netu trazit koliko sta vrijedi, po kojoj cijeni se isplati kupit/prodat.

To je u redu, to ces uzet kad se "malo ispolisha".

Ne kazem nemoj, ali smijesno je sto pljujes po GW2 zbog storea, a ovdje su te stvari sasvim ok.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Sa druge strasne ESO ti daje 50 slotova u inventoryu i 20 ili 30 u banci. Maltene eksponencijalno raste cijena za +10 slotova, ima ingame store u kojem ce biti skinovi, minipetovi, moguce mountovi i inventory/bank slotovi (ovaj zadnji dio ne znam), ne mozes u igri farmat pare pa kupit dio stvari barem koji te zanimaju u ingame storeu, bit ce boostera za crafting, experiance gain i svasta nesto, sa time da ni ne znam sto ce SVE biti, a UZ taj store placas pretplatu. Da ne velim da ce ti biti jos i puno teze u igri stvarat novac jer nema trgovine (osim koju sam organiziras putem chata/guilda), gdje ces konstantno morat po netu trazit koliko sta vrijedi, po kojoj cijeni se isplati kupit/prodat.

To je u redu, to ces uzet kad se "malo ispolisha".

link na ofišl site-u/forumu molim...

ako je situacija takva, mene neće pridobiti. osnovna ideja p2p modela je da nema extra smeća koje kupuješ za RL money iz kojih možeš izvući pa bar marginalnu korist.. ako stave samo skinove i slične gluposti, onda je store irelevantan.

BTW ponovio si istu stvar nekolicinu puta, a nekako se ne mogu otarasiti osjećaja da je većina toga pretpostavljena.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 9:44 (nine).
14 godina
neaktivan

@nine

može mi netko iskopati link sa detaljima o ingame store-u u ESO-u?

evo nešto na brzinu:

tekst na njemačkom, video na engleskom

The Elder Scrolls Online: Matt Firor im Interview über das Abomodell und Itemshops

ukratko:

"There won't be anything like 'bonus points' but we'll have a shop to buy kinda fun stuff and services too, 

like name changes and things like that. But it's not part of the core game, anything in the core game is included in the subscription price."

@bezjak78

nedostatak AH?

-zanimljiv tekst sam pročitao ovdje

"Such system allows you to become a merchant. You can buy something on one auction and sell it on the other.

This will require deep knowledge of prices and market research. Guild auctions also stimulate players to join guilds,

because it is easier to find a buyer for your goods if you have access to the Guild Market."

moje mišljenje o AH :

recimo da scraftam nešto vrijedno i korisno ja ili moja guilda i onda da to stavimo u AH gdje će biti dostupno svima

pa i "suparniku/neprijatelju" koji će to koristiti u borbi protiv nas? ne, hvala!

mislim da se developeri igre trude da interakcija među igračima bude što realnija i to je ok

Alphazero - http://alphapack.guildlaunch.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 13:00 (Hipnos).

1 5 hvala 1
15 godina
neaktivan

uostalom ako će pvp recimo biti baziran na skillu više nego na gearu, što je jako vjerojatno s obzirom da se radi o action gameplayu, imati high end gear da bi mogao biti kompetentan neće biti toliko bitno. samim time se smanjuje i potreba za tradeanjem. uostalom sada u beta-i sam najbolje piece-ove za pvp kupio alliance pointovima {#}

to mi se recimo sviđalo kod AoC-a.. nikada neću zaboraviti kada je igra tek izašla, igrao sam barba, mislio da sam frajer jer sam jako dobro prolazio u world pvp-u. i tako ja sa lvlom 35, aktualnim gearom naletim na isto barba lvl25, i lik me tako zamlatio da me sram bilo.. ali to me zapravo navelo da još više igram, jer sam znao da netko tko ima 24/7 vremena ne mora biti nužno bolji od mene.

u puno igara je aukcija napravila veću štetu nego korist, jer uvijek ima onaj postotak igrača koji maksimalno eksploatiraju taj resurs i samim time potenciraju hiperinflaciju.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Hipnos kaže...

"Such system allows you to become a merchant. You can buy something on one auction and sell it on the other.

This will require deep knowledge of prices and market research. Guild auctions also stimulate players to join guilds,

because it is easier to find a buyer for your goods if you have access to the Guild Market."

moje mišljenje o AH :

recimo da scraftam nešto vrijedno i korisno ja ili moja guilda i onda da to stavimo u AH gdje će biti dostupno svima

pa i "suparniku/neprijatelju" koji će to koristiti u borbi protiv nas? ne, hvala!

mislim da se developeri igre trude da interakcija među igračima bude što realnija i to je ok

to sto ces ti ''postat merchant'' ne znaci nista drugo neko konstantno skakanje iz guilda u guild. jer drugog nacina naprosto nema. da bi ti nasao koja je cijena dobra u kojem guildu ti trebas guildu pristupit, jer da je suprotno, tj da ti mozes vidjeti njihov ah bez pristupanja onda bi ljudi vrijeme provodili ispitivajuci trzisne cijene i onda uzimali neku srednju cijenu i tako prodavali u ingame chat-u. nadalje, to ne moze nikako pridonijeti stabilnosti guildu jer ce ljudi uvijek ici u onaj guild u kojem su cijene bolje. a onda se moze desit situacija da guild master odluci da ce cijene biti manje nego sto jesu jer ipak ste vi guilda, trebate jedni drugom pomagati i ti automatski gubis profit. ja nikad nisam nikome nista prodavao iz guilda jer sam uvijek bio na gubitku. ako prodajes po normalnoj/vecoj cijeni onda dobije pecat ''uber dubre'', a ako prodajes po manjoj onda te svi vole, svi zele kupit od tebe i tako si na gubitku a oni uvijek dobivaju jer su kupili za manje nego sto je stvarna cijena

a da prodajes suparniku? pa to nema bas nikakve veze. svaka igra koja ima neku vrstu factiona ima odvojen ah, a ako je server-wide sistem kao u gw2 onda ako nista drugo imas materijala ko sljake za kupit. druga je stvar sto su ljudi idioti pa se od craftanja ne moze zivjeti jer su materijali skuplji nego proizvod. zato su u gw2 trebali uvest algoritam koji automatski zbraja cijene crafting materijala potrebnih za napraviti neki item + 50 silvera ajmo ga nazvat pausal kojim se tebi omogucuje zarada. onda barem znas da mozes zaradit, a u konacnici bi i seljavi igraci shvatili da ne mogu prodavati materijale skuplje nego proizvod.

ljudi uvijek idu linijom manjeg otpora jer ti je to u krvi. kupi za malo a prodaj za puno, a ne obrnuto. ljude treba ''osedlat'' sa masu pravila sto se tice ekonomije jer losa ekonomija gotovo uvijek uzrokuje propast igre i ako se ne vodi briga o tome nego se racuna na nekakvu common sense nema od toga nista.

It's not who u are, it's who u know.
12 godina

Vezano uz nedostatak aukcijske kuće, mišljenja sam da developeri nisu imali dovoljno znanja/sposobnosti/vremena da ju implementiraju, pogotovo s obzirom da se radi o single server arhitekturi, a sada prodaju bureke kako je nedostatak aukcije neki "fićr" koji su oni kao planirali.

Ovo temeljim na usporedbi sa GW2, gdje se Anet debelo namučio da im profunkcionira cross-server aukcijska kuća. Osobno, GW2 mi je dosadio nakon 2 mjeseca, ali tehnološka rješenja koja se u toj igri nalaze (cross-server aukcija, overflow server, gostovanje po serverima) mi izgledaju kao science fiction za TESO, gdje nisu uspjeli ni animacije likova napraviti kako spada.

Moj PC  
5 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Obi Wan

...to sto ces ti ''postat merchant'' ne znaci nista drugo neko konstantno skakanje iz guilda u guild. jer drugog nacina naprosto nema...

čitaj s razumijevanjem:

...any character can be a member of 5 different guilds simultaneously. You can access 5 different auctions and trade there.

nije dosta?

Ja konkretno ne namjeravam ''postat merchant'' , to prepuštam virtualnim tajkunima i špekulantima ;)

Mene zanima isključivo PVP a questati ću također, nije naodmet. Ako mogu u Skyrimu, mogu i ovdje.

@Mquany

moja pvp ekipa iz LOTRo-a

(Angbands Shadow monster tribe only - server Eldar - send me tell ingame on Diktator if you want ;)

igrati će Daggerfall Covenant - Orc

Nešto za strastvene ljubitelje AHa {#}

Alphazero - http://alphapack.guildlaunch.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 15:21 (Hipnos).

1 5 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mquany kaže...

samo da se javim. ja sam dotičnom poslao poruku jer smatram da je bitnija ekipa nego koja frakcija mi se više svidja.

ako bude većina ljudi za ovaj daggerfall onda orce i ja peglam i tako svuda možeš bit sve

15 godina

treba isprobati kako ce funkcionirati to bez AH.a odnosno na ovaj način na koji oni to žele predstaviti. Može ispasti sasvim odlično, maknuti onaj robotski dio klikanja po skriptama da vidis što se isplati preprodati da bi zaradio koji kopar više. Prije nego je gw2 izasao je bilo ogromno pljuvanje po store.u što je na kraju ispalo potpuna glupost. Tamo je za ekipu koja ima love i želi si neke sitnice ali ne predstavlja ni jedan važan čimbenik u igri. Wow je igra p2p i ima store i to savršeno dobro funkcionira. Ne vidim čemu taj hejt...?

Gw2 je uveo veliku novost "eventove" koji su ubrzo postali jako dosadni i zamorni te svi na istu priču. Ja sam digao 3 lika na max level i nikada nisam skužio da se išta s tim eventovima mijenja. Niti sam imao osjećaj da moji postupci išta mjenjaju u samoj igri. Nadam sam se da eso neće imati event sistem jer mi se nije svidio predstavljen na način od anet ekipe, meni odlično što nema.

Dungeoni i raid sistemi bez svetog trojstva ne funkcioniraju. Iako sam i ja kao neki od vas imao sasvim lijepu ekipu gdje smo znali tko sto radi i imali smo lijepi progres u istima, od trenutka kada bi ja ušao u public dungeon sve bi palo u vodu. Totalni kaos bez komunikacije, gubljenje vremena i živaca. To se i događa kada je sveto trojstvo uključeno ali osjetno manje i rijeđe.

Novosti u ESO po meni ni nema. Poneki quest daje odabir načina na koji ga možeš riješiti ali je uglavnom to manje više i dalje prelinearno. Buildovi mi se čini full ok ali to ništa za sada ne znači jer sam bio premalen level. Najvažniji dio svakog mmo.a "End Game" još ne poznamo. U svakom slučaju, kupiti i odigrati barem tih 2 mjeseca mi neće biti nikakv problem, za dalje budemo vidjeli :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
6 2 hvala 0
11 godina
protjeran

Možda uvedu neku vrstu AH u idućoj beti, valjda će poslušati igrače, hoću reći bete i služe za to da se posluša feedback igrača, mislim MMO bez AH nije MMO, to definitivno

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 16:30 (Reanimator).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni bi bilo najidealnije da se ne moram UOPĆE tradeati {#} ili nešto u stilu da se najbolji set geara može dobiti isključivo pvpanjem kao u AION-u, ili za vrijeme vanille u WOW-u {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Vezano uz nedostatak aukcijske kuće, mišljenja sam da developeri nisu imali dovoljno znanja/sposobnosti/vremena da ju implementiraju, pogotovo s obzirom da se radi o single server arhitekturi, a sada prodaju bureke kako je nedostatak aukcije neki "fićr" koji su oni kao planirali.

Ovo temeljim na usporedbi sa GW2, gdje se Anet debelo namučio da im profunkcionira cross-server aukcijska kuća. Osobno, GW2 mi je dosadio nakon 2 mjeseca, ali tehnološka rješenja koja se u toj igri nalaze (cross-server aukcija, overflow server, gostovanje po serverima) mi izgledaju kao science fiction za TESO, gdje nisu uspjeli ni animacije likova napraviti kako spada.

Pogotovo tehnoloska rjesenja kad je na monitoru vise od 50 igraca u RvR...

16 godina

Naći ću na njihovim stranicama gdje točno pišu njihove ideje o in game storeu.

Ono što znam sigurno je da će prodavati usluge tipa name change i slično, koje nemaju veze sa samom igrom, koje su imali svi MMO-i (uz eventualne promjene servera itd.) te "neke kozmetičke dodatke" koji nisu game-breaking, ali i obećanja da experiance boosteri neće biti implementirani u prvih mjesec dana (do 04.05.2014.) da se ne utjeće na server first stvari.

Ono što su obečali je da se tamo neće nalazit stvari tipa boostovi na hp/stam/magica, skillpointovi, dodatni skilovi i slično.

Dakle očekujem vrlo slično kako se nalazi u GW2, znam da igra ima sustav minipetova (2 vanity peta dijele već sad, jedan sa prepurchesaom, i jedan sa imperial editionom, mislim da se radi o nekom crabu i nekom dvonožnom lizzardu/geckou, štogod to čudo jest).

A ovaj "feature" da moram tražit guildove u kojima se jeftino kupuje i drugi gdje se jeftino prodaje, postat merchant i "guild hoppat" (5 guildova definitivno nije dovoljno dugoročno) da ne velim da će i guildovi imat max broj članova, a da te netko mora htjet invitat. Paralelno pratit forume i raznorazne "online" procjene cijena, umjesto jednostavnog sustava auction housea koji imaju SVI mmo-i (pa i igre poput Diabla 3 koji nisu punokrvni mmo-i) je glupost.

Sigurno se dao napravit sustav poput WoW-a gdje samo tvoja frakcija sudjeluje na AH/TP/TH a druga frakcija ima svoj, pa se ne bi morali brinut o tome "da si napravio super mač koji možeš koristit samo ti i tvoj guild, ali ne i suprotna frakcija". To je ona osnova ekonomije i temelj svakog MMO-a. Pogledaj random f2p mmo na netu, bilo koji, i reci mi jedan bez AH.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mquany kaže...
DeniZg kaže...

Pogotovo tehnoloska rjesenja kad je na monitoru vise od 50 igraca u RvR...

Istina. Ali su barem uveli "culling" kojeg su se polako rješavali. TESO je problem velikog broja igrača riješio tako da se općenito oklop igrača uopće ne renderira i svi izgledaju kao da imaju spandex odijelo na sebi. A i vidjet ćemo kako će u konačnici RvR izgledati.

15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

pa i igre poput Diabla 3 koji nisu punokrvni mmo-i

diablo je jedna od igara koju je AH gotovo uništio... juss saying {#} i da.. u ekspanziji se trajno uklanja {#}

EDIT: evo još malo mog baljezganja {#}

AH koliko god olakšava puno stvari, ima i puno drawbackova. kao što sam gore naveo, uvijek se nađe šaka ljudi koji ne igraju igru, nego žive na aukciji i bave se flippanjem i kvare ekonomiju.

rare itemi bi trebali biti rare i account bound. trebao bi ih zaraditi, a ne da se gore navedenim parazitima omogući da nagomilanim kešom i uz malo kampanja beru takve iteme jednim klikom.

svakako da ima i prednosti, kao što su nabavaka itema koje recimo tvoj toon ne može craftati, ili nabavka samih materijala. ali realno takva dobra se mogu i unutar guildova razmjenjivati..

nadalje samo postojanje AH-a nalaže da ingame gold ima i neku vrijednost. ako gomilanje golda i goldsinkovi nisu izbalansirani, gotovo je sigurno da će ekonomija kad-tad doživjeti krah. vidio sam to u previše igara.

uz vrijednost golda dolazi nova vrsta parazita, aka. kinezi, goldspammeri i scammeri..

bla bla bla.. kao što rekoh, ja bi radije da se ne moram tradeati u baviti ekonomijom, nego da koristim ono što pronađem i zaradim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 19:32 (nine).
17 godina

nije diablo unisten samo zbog ah, nego zbog real money ah. to je ogromna razlika. 

ah nema ama bas nikakvih drawbackova osim ako developer odrzava ekonomiju stabilnom, tj. da kaznjava exploite. jer to je ono sto je ubilo gw2. dode lik, nade exploit da napravi 20 legendary precursor greatsword-ova i svakog prodaje za tipa 1500 golda, a ukupni je ulozio 10. i onda arena net popravi exploit ali ne sankcionira igraca, u vidu da mu uzme tih 20 itema ili da, ako je vec bilo tranakcija, oduzme gold koji je zaradio. zato i ne mozes racunat na to da ce ljudi prijaviti taj exploit jer svi idu linijom manjeg otpora. tako sam i ja u roku naglo imao full exotic gear u gw2 niti 10 dana nakon sto je igra izasla. 

ti ces i ovako i onako spammat u chatu da zelis prodat nesto za neku lovu. upravo zato i postoji ah, fino stavis item na ah, on se proda i idemo dalje i to sve dok ti radis nesto deseto.

gold sellera i ostale bagre ce uvijek bit u mmo igrama, uvijek ce se netko nac pa ce kupit gold jer mu se ne da farmat, to je neizbjezni.

It's not who u are, it's who u know.
11 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

nije diablo unisten samo zbog ah, nego zbog real money ah. to je ogromna razlika. 

WRONG!

Unistio ga je ah, sama ideja ah u d3 je idiotska jer ubija samu srz igre, ubi jos jednog monstera da ti droop bas taj item koji ti treba. Jesi igrao diablo3 ili 1 ili 2?

A sto se tice ah i mmo opcenito moje iskustvo se uvjek svodi na to da bih napravio vise likova i farmao sam sto mi treba, tako da ah sto se mene tice nije ni postojao u igrama. Jedina svrha ah u igrama je da neki ljudi igraju svoj neki minigame na ah, bogate* se na budalama i svrsavaju na to...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 20:29 (Mquany).
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

gold sellera i ostale bagre ce uvijek bit u mmo igrama, uvijek ce se netko nac pa ce kupit gold jer mu se ne da farmat, to je neizbjezni.

osim ako gold nema vrijednost, izuzev za repairove, potove i craftanje. kao što rekoh, ako je najbolji gear bound i može se dobiti samo pvp-om ili npr. u top instancama, vrijednost golda postaje irelevantna, i svi efekti ekonomije na igru padaju u drugi plan.

kao što rekoh, puno dobrih igara je uništila baš ekonomija i čak bi se usudio reći da je to najteža stvar za izbalansirati u igri.

što se diabla tiče, nije samo RMAH krivac. naravno da doticaj sa RL lovom jako potencira problem, ali uvijek postoje reselleri koji igraju AH više nego igru i tako gomilaju najbolju opremu. resell kvari ekonomiju igre, to je činjenica.

najveći problem diabla je što se ta igra vrti oko farmanja i itemhunta, tako da AH automatski ubija smisao igre. više ne ulaziš u igru da bi pronašao item, nego automatski ideš na AH i tražiš item koji ti po statsima odgovara. od itema sa tebi savršenim statsima te dijeli jedan klik uz pretpostavku da imaš lovu. da bi zaradio lovu, opet ne ideš farmati nego ideš flippati. naravno ima tu još 100 faktora zašto je diablo failao (glupi itemi, loši dropovi, nedostatak versatilnosti buildova itd itd..), ali sa RoS-om će dobiti nova krila..

13 godina
neaktivan

Idete u {#}, diablo nije unistio real money auction house, to je vecinom bio glavni razlog, ali razloga je poprilicno. Igra je nista drugo nego izdrkotina od blizzarda.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 7 hvala 0
11 godina
protjeran

Kakve veze ima diablo s TESOm? Nit je isti žanr, nit je MMO pa čak im nije zajednička niti da imaju oboje AH. Svaka usporedba je bespredmetna. Gdje su modovi ovdje?

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
nine kaže...
Obi Wan kaže...

osim ako gold nema vrijednost, izuzev za repairove, potove i craftanje. kao što rekoh, ako je najbolji gear bound i može se dobiti samo pvp-om ili npr. u top instancama, vrijednost golda postaje irelevantna, i svi efekti ekonomije na igru padaju u drugi plan.

kao što rekoh, puno dobrih igara je uništila baš ekonomija i čak bi se usudio reći da je to najteža stvar za izbalansirati u igri.

što se diabla tiče, nije samo RMAH krivac. naravno da doticaj sa RL lovom jako potencira problem, ali uvijek postoje reselleri koji igraju AH više nego igru i tako gomilaju najbolju opremu. resell kvari ekonomiju igre, to je činjenica.

najveći problem diabla je što se ta igra vrti oko farmanja i itemhunta, tako da AH automatski ubija smisao igre. više ne ulaziš u igru da bi pronašao item, nego automatski ideš na AH i tražiš item koji ti po statsima odgovara. od itema sa tebi savršenim statsima te dijeli jedan klik uz pretpostavku da imaš lovu. da bi zaradio lovu, opet ne ideš farmati nego ideš flippati. naravno ima tu još 100 faktora zašto je diablo failao (glupi itemi, loši dropovi, nedostatak versatilnosti buildova itd itd..), ali sa RoS-om će dobiti nova krila..

i dalje ces imati gear farmere, koji ce dizati likove na max lv, farmati gear i onda preprodavati cijelog lika. Nisam imao prilike vidjeti mmo bez gold/gear farmera. Ja se osobno baš veselim sto eso nece imati AH, jos da maknu LFG i dozivljaj bi bio potpun :) vratila bi se donekle stara socijalizacija unutar guilde/servera.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice