PC - AVANTURE ( point and click - ma sve )

poruka: 566
|
čitano: 173.008
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Da li je tko isprobao igru Dead Mountaineers Hotel. Igra grafički izgleda dobro, samo neznam kakvi je gameplay pa pitam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ispod prosječna igra, nikako ti je nemogu preporučiti.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking... - Graham Coxon
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Može neka preporuka za avanturu? relativno novu da nije baš odvratna grafika. Igrao sam TLJ, Dreamfall:TLJ, syberie, monkey islande, broken swordove i treba mi nešto novo.... grim fandango?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PC - AVANTURE ( point and click - ma sve )
SebaOS kaže...

Može neka preporuka za avanturu? relativno novu da nije baš odvratna grafika. Igrao sam TLJ, Dreamfall:TLJ, syberie, monkey islande, broken swordove i treba mi nešto novo.... grim fandango?

Gray Matter, izvrsna avantura.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking... - Graham Coxon
13 godina
neaktivan

Prema mom mišljenju, najbolja point & click igra koju sam dosad igrala bila je ------ Sam & Max {#}

Don't trow things at me (hides behind pillow fort) xD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ParadoxalMindElla1 kaže...

Prema mom mišljenju, najbolja point & click igra koju sam dosad igrala bila je ------ Sam & Max {#}

Daleko prejednostavna stvar, al' je humor izvrstan.

Ako ti se to svidjelo probaj The Next Big Thing, Tales Of Monkey Island, Hector Badge Of Carnage a možeš i BTF: The Game.

Sve su to Telltale Gamesove igre, na shemu Sama i Maxa.

13 godina
neaktivan

Jeli ko od vas igrao Dracula Origin meni je to jedna od najboljih avantura ikad zagonetke su stvarno odlične i teške a i grafika je super. Definitivno preporuka probajte nećete požalit.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jedina koju sam igrao je bila Monkey Island (jedinica) - ful mrak igra - ROFLao sam cijelo vrijeme.

TimeSplitters fanatik!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teshki kaže...

Jedina koju sam igrao je bila Monkey Island (jedinica) - ful mrak igra - ROFLao sam cijelo vrijeme.

Sad imaš i HD re-izdanja, trica je ostala ista ( mada je po meni najbolji nastavak ), četvorka isto nije obnovljena, a od novijih tu je Telltaleove "serijal u serijalu". Tales Of Monkey Island izdan u epizodama.

Ako ti se svidi prvi, odigraj svaki, nemožeš falit.

13 godina
odjavljen
baxx kaže...

Jeli ko od vas igrao Dracula Origin meni je to jedna od najboljih avantura ikad zagonetke su stvarno odlične i teške a i grafika je super. Definitivno preporuka probajte nećete požalit.

Igra je stvarno dobra, ali nije baš teška. Imaš puno drugih avantura koje su po zagonetkama puno, puno teže

14 godina
neaktivan

black mirror, art of murder, memento mori, lost horizon, alter ego... ma nema kraja{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.

2 0 hvala 0
17 godina

AdventureGamers lista - Top 100 avantura

Do kraja godine ce bit poznata cijela lista:

Day One

Page 2: #100-96
Page 3: #95-91

Day Two (Tuesday, December 20th)

Page 4: #90-86
Page 5: #85-81

Day Three (Wednesday, December 21st)

Page 6: #80-76
Page 7: #75-71

Day Four (Thursday, December 22nd)

Page 8: #70-66
Page 9: #65-61

Day Five (Friday, December 23rd)

Page 10: #60-56
Page 11: #55-51

Day Six (Monday, December 26th)

Page 12: #50-46
Page 13: #45-41

Day Seven (Tuesday, December 27th)

Page 14: #40-36
Page 15: #35-31

Day Eight (Wednesday, December 28th)

Page 16: #30-26
Page 17: #25-21

Day Nine (Thursday, December 29th)

Page 18: #20-16
Page 19: #15-11

Day Ten (Friday, December 30th)

Page 20: #10-6
Page 21: #5-1

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 13:45 (Beno).
Moj PC  
1 0 hvala 5
17 godina

jucer mi je bilo zadovoljstvo na akciji pokupiti...

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

jucer mi je bilo zadovoljstvo na akciji pokupiti...

Ja sam isto to uzeo. Pikirao sam već neko vrijeme, a sad mi je eto sjelo ko budali šamar. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan

auuu hvala na objavi! Igro sam jedinicu, nisam ostale... kakvi su?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

auuu hvala na objavi! Igro sam jedinicu, nisam ostale... kakvi su?

Misliš na Runawayove?

Dobri, ako ti je pasao prvi dio i ostali će, al' ipak, IMO prvi dio je najbolji.

14 godina
neaktivan

išta novog??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jel mi može tko reći kakve su avanture s Sherlockom...jel se isplati igrati
OMAĐIJAJ ME !!!!!!!!!!!!!
17 godina
neaktivan

Jel igrao netko ovo? Jako mi se svidjela.

I btw, zna netko kako se zove igra(bio demo u PCP-u prije dosta godina na CDu; također point&click), dođe vam neka žena s crnom kosom u kuću (a vi ste nekakav istražitelj) i kaže da joj je netko umro(sestra ili muž). Vi onda odete u hotel i kad dođete do sobe gdje je ubijeni/a, tada je kraj demoa.

Hvala.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...
Jel mi može tko reći kakve su avanture s Sherlockom...jel se isplati igrati

Isplati, nisu baš lagane ako si navikao na telltaleove avanturice no može se.

15 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

grim fandango nije nikako novo D:D (1998), ali neces pozaliti ako je probas, daleko najbolja avantura po meni ikada napravljena a i vidis po ovoj listu dole je zauzela #1 mjesto

Dirt 3 -> Dino Bzik
14 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Jel igrao netko ovo? Jako mi se svidjela.

I btw, zna netko kako se zove igra(bio demo u PCP-u prije dosta godina na CDu; također point&click), dođe vam neka žena s crnom kosom u kuću (a vi ste nekakav istražitelj) i kaže da joj je netko umro(sestra ili muž). Vi onda odete u hotel i kad dođete do sobe gdje je ubijeni/a, tada je kraj demoa.

Hvala.

jel možda post mortem?

16 godina
neaktivan

Da budem iskren, od ove cijele godine ću samo jednu avanturu zapamtiti, Gray Matter, bilo je još neloših, ali zaboravljivih, ova mi je totalno sijela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 15:41 (thuglife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima zanimljivih igara na big fish games.... one koje su TOP... hide and seek.... zauzimaju oko 700mb... što je za ovaj žanr dosta veliko... ima animacija i radnja je odlična....

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Jesu te igre dosta dobre, ali sve su iste.

Nadam se da će ove godine izaći kakva dobra avantura koje će obilježiti godinu jer prošle godine baš nije bilo nekih. Neka sa odobrom pričom, grafikom, kao što su bilo Syberie ili Sherlock Holmes-i

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako netko još nije odigrao Runaway serijal definitivno morate.

Jučer sam završio prvi dio (od 3) i zbilja jedna od najzabavnijih igara ovog žanra koje sam igrao. Neka vas ne prestraši datum izlaska, igra izgleda prekrasno, sve je rukom crtano i zbilja je jako lijepo. Zagonetke nisu preteške, ali su zabavne i dovoljno zahtjevne da ne bude baš za bedake. Općenito je igra jako zabavna, puna umjerenog humora i definitivno vrijedi uložiti vrijeme u nju.

Sad je na redu Runaway 2. :)

Pendulo zna znanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja preporuka (pošto su se mnogi zainteresirali za Holmesa sada kad je u kinima drugi dio najnovije ekranizacije, evo par preporuka):

1. Sherlock Holms - The Awakened

Odlicna prica dostojna glavnog lika, jako zanimljive zagonetke, mogucnost igranja iz prvog lica, odlicna atmosfera. Jedini minus je donekle losa grafika, ali vjerujte mi da ju zbog zanimljive price i odlicne atmosfere necete ni primjetiti. 9/10

2. Sherlock Holmes - Nemesis (ili Sherlock Holmes vs. Arsene Lupin)

Drugi nastavak serijala, jos bolje zagonetke, lokacije londona koje su dosta vjerno prikazane (national gallery, history museum, tower). U ovom dijelu nema mracnih motiva, ako netko s time ima problema. U Awakened ima par scena koje bi mogle smetati nekima (djeci npr), ali nista specijalno. Mogucnost igranja u prvom licu. Još jednom odlična glazba. Malo bolja grafika. 9/10

3. Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper

Najnoviji nastavak koji odlicno prenosi atmosferu viktorijanskog Londona, posebno onog najsiromašnijeg dijela. Također priča je puna povijesnih činjenica, i zapravo predstavlja najvjerojatniju priču oko Trbosjeka (barem tako kazu oni koji su ga proucavali). Cak su u igri koristene i prave slike žrtava. Mogucnost igranja u prvom licu. Kao i u prethodnim dijelovima, i ovdje je glazba odlična. Jos bolja grafika, ali opet ne spektakularna... 9/10

4. The Testament of Sherlock Holmes

Igra uskoro izlazi, vjerujem da ce biti jako zanimljiva. Za vise informacija pogledajte ovdje: http://www.sherlockholmes-thegame.com/index.php?rub=game

Moram naglasiti da sam sva tri dijela jako teško instalirao (nakon sto sam ih "nabavio"), pa da unaprijed znate da ce vam trebati prosjecno 2 dana da uspijete natjerat igru da radi. Nemojte me pitat kako sam bilo koju od njih instalirao jer se ne sjecam, posto sam ih sve igrao prije vise od 2 godine.

Ako volite te detektivske p'n'c igre, pogledajte i Hercule Poirot serijal:

Agatha Christie: Murder on the Orient Express

Agatha Christie: Evil Under the Sun

Nažalost za ove dvije igre vam ne mogu dati nikakav link (mozete ih sami potraziti na wikipediji) jer ih je izdao Adventure Company koji je prestao s radom jos prije godinu dana, tako da nece biti ni novih nastavaka.

I naravno, pnc koji mi je jako drag, ali mislim da ga ne treba posebno predstavljati, je Machinarium.

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neko odigro l.a. noire? Dosta zanimljiva igra, kao pomješana mafia i obična avantura, gdje vam igra dopušta da preskočite akcijske scene ako ne možete preći, ne morate se vozikat gradom ako to ne želite (za to postoji partner u igri :D), a najbolje od svega, igra vam dopušta da pogriješite, a svejedno dođete na neki drugi način do kraja :) Nije klasična avantura, ali jako dobro!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Neko odigro l.a. noire? Dosta zanimljiva igra, kao pomješana mafia i obična avantura, gdje vam igra dopušta da preskočite akcijske scene ako ne možete preći, ne morate se vozikat gradom ako to ne želite (za to postoji partner u igri :D), a najbolje od svega, igra vam dopušta da pogriješite, a svejedno dođete na neki drugi način do kraja :) Nije klasična avantura, ali jako dobro!

Puno jednostavnije od "pravih" avantura glede avanturističkog segmenta, no u svakom sluačju zanimljiv fusion koji je otvorio mjesto napredku i daljnjem razvoju ovakvih igara, iz čega može nastati samo dobro.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice