dali se jos kome igra srusi kad na eden prime skidas kod za otvoriz stasis chamber ili kako se vec zove? zavrsi mi animacija i taman da ce igra pocet,sve se smrzne
Prvo ideš otvoriti onaj drugi dio, pa se vratiš po taj koji ti sruši igru.
dali se jos kome igra srusi kad na eden prime skidas kod za otvoriz stasis chamber ili kako se vec zove? zavrsi mi animacija i taman da ce igra pocet,sve se smrzne
Prvo ideš otvoriti onaj drugi dio, pa se vratiš po taj koji ti sruši igru.
Evo, upravo sam zarvšio Rannoch, pomirio sam Gethe i Quariane, a effective military strenght mi je 5625. Dakle moguće je, i to vrlo lako.
Evo, upravo sam zarvšio Rannoch, pomirio sam Gethe i Quariane, a effective military strenght mi je 5625. Dakle moguće je, i to vrlo lako.
moj je bio 6977 na kraju...
Ako ti je bio 6977 i odabrao si "crvenu" opciju Shepard je trebao prezivjeti. Ocito je to total military strength.
Ako ti je bio 6977 i odabrao si "crvenu" opciju Shepard je trebao prezivjeti. Ocito je to total military strength.
problem je sto nije
ni ne moze preziviti kad je razje8a cilu galaksiju
Zvanicno je receno da Shepard moze prezivjeti sa EMS 4000/5000 samo u Renegade opciji.
problem je sto nije
upravo tako.
u arrivalu (ME2): uništenje mass relaya uzrokuje uništenje cijelog sistema.
logično je pretpostaviti da bi uništenje mass relay-a trebalo razvaliti i Sol sistem zajedno sa svom flotom i svim ostalim živim i neživim u sistemu. Dakle, flota neće umrijet od gladi, jer ih jednostavno više neće biti.
To vrijedi i za sve ostale najnaseljenije sisteme, centre civilizacija drugih rasa, jer svi imaju mass relay u sistemu
problem je sto nije
upravo tako.
logično je pretpostaviti da bi uništenje mass relay-a trebalo razvaliti i Sol sistem zajedno sa svom flotom i svim ostalim živim i neživim u sistemu. Dakle, flota neće umrijet od gladi, jer ih jednostavno više neće biti.
To vrijedi i za sve ostale najnaseljenije sisteme, centre civilizacija drugih rasa, jer svi imaju mass relay u sistemu
on je vise ljudi pobija nego reaperi... retardirani bioware
problem je sto nije
upravo tako.
Ko kaže, možda je Sol System jednostavno nekoliko puta veći od onoga sa batarijanskom kolonijom............a to što su sad svi zaglavili u Solu to je njihov problem hehe
Neznači da je živ, možda je samo izdahnuo posljednji dah :)
možda se neki Husk hrani na njegovom tijelu, pa se samo čini da je živ
Neznači da je živ, možda je samo izdahnuo posljednji dah :)
možda se neki Husk hrani na njegovom tijelu, pa se samo čini da je živ
Ili to, lol
Pise u respondu od BioWarea da Shepard prezivi ako je EMS 4/5k. Ocito da su decki pomjesali EMS i TMS jer nemoguce da imaju po 6k EMS.
Pise u respondu od BioWarea da Shepard prezivi ako je EMS 4/5k. Ocito da su decki pomjesali EMS i TMS jer nemoguce da imaju po 6k EMS.
Ja sam imao 4600+ pa nije preživio. Koliko sam ja čitao morao si imati minimalno 5 K da preživi
Meni ovo uopće ne izgleda pomiješano, a da je nemoguće imati 6k EMS je čista glupost.
Meni ovo uopće ne izgleda pomiješano, a da je nemoguće imati 6k EMS je čista glupost.
Ovo je vjerojatno uz korištenje nekog patcha ili bug-a pri drugom prelasku.
Napadam Cerberus bazu, još malo i gotovo. Valjda se neću razočarati radi kraja, ne bih nikako volio da bude neodređen ili poluzavršen.
Kakav patch ili bug? Vi ne želite shvatiti da je moguće imati iznad 5k EMS ili što? K tome je to još prvi prelazak. Ako hoćeš mogu ti staviti SS-ove svih war asseta koje imam.
Ja sam imao 7k EMSa, a rasuo sam dosta po igri, tipa spasio council u ME1 (Alliance fleet oslabljena), poginuo mi je Kirrihan, Eva preminula, otpisao Salariance, zbuggao mi se quest sa Kasumi (osta i bez nje i bez Spectre unit), ubio Rachni queen u ME3, pobio Zhu's Hope koloniju, općenito u ME1 sam bio na killing strikeu i sigurno bih mogao nabiti još barem 500 TMSa da idem igrati perfect serijal.
Rediness je naravno bio na 100% (samo da oko toga rasčistimo).
Kao što sam već reko, kraj je ok. Mislim da je najviše bure diglo to što se nema bajkoviti kraj u kojem svi žive sretno do vjeke vjekova. O logičnosti kraja možemo jako puno pričati. Iskreno, kada sam krenuo sa ME3 prva stvar koja mi je prolazila glavom je bila - kako do vraga Shepard nije brain-washan (indo nešto... što već, koristim izraz brain-washing za to). Em im je najveća prijetnja, em je tako reći simbol otpora, em je bio u doticaju sa Reaperima najviše od svih ljudi, i na kraju svi živi oko njega brain-washani, a on nije. I oni snovi išli su mi na jetra - frajer koji pobije većinu svoje jedinice na Torfunu, nema problema smaknuti metkom u glavu bilo koga tko je li-la jel za nas ili nije (u mom gameplayu), par puta se šetao kroz nepokopano groblje na Collector's shipu / baseu i na kraju mu PTSP nabije dijete. E, al onda je više-manje sve dolazilo na svoja mjesta kad sam tokom igre ja sumnjao da je i on brain-washan (kasnije sam naletio da i na netu kruže takve glasine). Znači fora je u tome što Shepard cijelo vrijeme pleše na rubu, međutim, u svakome trenutku on ima svoju osobnost (između ostalog što se vidi i na Asari homeworldu gdje VI ga ne prepoznaje kao brain-washanog).
Ima isto tako zanimljiv detalj u Cerberus bazi na skrivenom terminalu na kojem se može vidjeti video gdje Illusive Man, između ostalog, direktno naređuje Kai Lengu da Sheparda ne smije ubiti. Zašto? Pretpostavljam jer ili su Reaperi imali problema čak potpuno brain-washati IMa ili zato što su pretpostavljali da i Shepard će biti njihov.
No dobro...
Po meni, najveći minus ove igre je multiplayer i to direktno zbog EA (i nakon ovoga ME čvrsto odlučio da neću kupovati više niti jednu njihovu igru jer su nevjerojatno bezobrazni). Što se dogodilo? Hajmo ovako - igrate BF3. Sve divno i krasno. I onda odjednom protivnik nasuprot vas izvuče lightsaber, te njime i pull forceom kompletan vaš tim masakrira. Malo retardirano jel? Ili ovako - frajer vozi 20% brže bilo koje vozilo i ima mogućnost deeployjanja spikeova. Ruši balans jel? Ili recimo - da jedan ima samoobnavljajuće štitove i Avanger assault rifle (standardni ME assault). Glupo i retardirano do boli, jel? E upravo je to napravljeno sa ME (doduše ovo gore sam malo ipak karikirao). Ako imaš igru X dobiješ bonus Y. I to ne da je nekako ukalupljeno u sam lore - već direktno bolesno, šaka u glavu, recimo, klasa Battlefield 3. Da su ga nazvali Veteran ili Mercenary ili Battle Master ili tako nekako, pa ajde, ali ne, klasa se doslovno zove Battlefield 3. Lagano, hvala i nikada više.
Leveli su i dalje 110% linearni (iako su drugačije tvrdili), razvoj lika nije ni približno nešto što bi se moglo izdaleka nazvati RPG elementom (više-manje, na kraju možeš sve odključati tako da personalizacije / specijalizacija je na razini RPGa iz ranih '90-tih), o balansiranju klasa bi se dalo jako puno pričati (infiltrator (SP, ne MP) u ME svijetu je ono što je rouge u WoW, jednostavno klasa na steroidima kojem treba dobar nerf), i tako par sitnice još...
Što se tiče plotholeova, ima ih, ali to nisu oni koje očito izuzetno i nadasve profesionalni recenzenti pišu po netu (onaj članak koji mi je netko likao sam prestao čitati kada se recenzent pita kako je to IM u zavšrnoj sceni na Citadelu pored Sheparda i Andersona, a nije bio na Zemlji... Taj ili nije igrao igru ili mu treba par kilograma ginka... Dnevno). Mene je najviše zasmetao plothole na misiji sa Samarom gdje na kraju Shepard ju uhvati za ruke u trenutku kada bi trebala provesti volju Codea. Očekivano bi bilo da u tom trenutku Samara rasčetvori Sheparda. Mislim da sam naišao na jedno 5-6 takvih nelogičnosti.
Plus u igri su definitivno squad memberi gdje jednostavno imam osjećaj da mogu ih koristiti sve, a ne samo one koji mi odgovaraju (naspram ME2), bonus powere gdje doslovno mogu izgraditi lika oko nekoliko njih, nekako fluidnija borba i sl.
Što se tiče priče i uzrok-posljedica, ME2 je bio DALEKO DALEKO DALEKO DALEKO DALEKO DALEKO manje ovisan o odlukama u ME1 nego što je ME3 napsram i 2 i 1. Završetak ME1 je bio - spasi ili ne counil, Anderson ili Udina, ako nije spašen - all human ili sve rase, s time da bilo koja prethodna odluka u igri nije utjecala na ove.
ME2 je imao mogućnost jedino uništiti ili ne Collector's base.
ME3 ima nekoliko različitih endinga (3 + Anderson odmah ili ne + Shepard živ ili ne), te kroz kompletnu igru set-up ovisi o odlukama i u ME1 i u ME2 bez obzira koliko nevažne se tada činile (recimo Male's data ili kako mu se već ime piše). Ako se sjetimo ME2, najbolje što smo dobili je neki kratki razgovor gdje NPC kaže da je on živ ili nije, neki mail ili tipa piće sa likom iz ME1. Apsolutno ništa vezano uz priču. Ovdje odluke drastično oblikuju set-up (prođite ME3 sa živim Wrexom i gdje je Wrex mrtav), a negdje timeline poprilično mjenja radnju (primjerice jel će Kai Leng se boriti protiv Thanea ili Kirrihana).
Sve u svemu, igri treba pravi završetak, ne zbog toga da svi sretni žive sretno i u miru, već da se objasne nelogičnosti na kraju (zašto Normandy nije u Sol systemu, zašto Shepard dolazi do daha u betonskim ruševinama, kako to da su squad memberi na Normandyju, a ne na Zemlji i sl.).
Nek izbace The Truth (pravi završetak) i DLC u kojem se raspletu stvari oko Arie (ovo je zapravo pravi cliff-hanger u igri) i ja zadovoljan.
Kakav patch ili bug? Vi ne želite shvatiti da je moguće imati iznad 5k EMS ili što? K tome je to još prvi prelazak. Ako hoćeš mogu ti staviti SS-ove svih war asseta koje imam.
Koji ti je rediness. Ako je 50% nabaci par SS-ova, jer baš me zanima kako si natukao 5k EMS-a u prvom prelasku s tim GR-om.
Evo nekoliko screenova war asseta, nisam ih sve stavio jer bi bilo više od 20 slika. Stavio sam od svake skupine po jedan. Slikano je odmah nakon Horizona a sve sporedne misije su završene.
jel ovo bez ili sa multiplayer?
Ja sam skinuo file koji daje 100% readiness rating ,za svaki slucaj posto igram 2 put.
Kolko vidim dosta toga sam propustio prvi put dok sam igrao tipa:
-zavrsio sam quest sa Kasumi Goto (prvi put je taj quest samo nestao)
-ujedinio sam Geth i Quariane
-
-naletio sam na Zaeeda
-spasio sam Kelly Chambers
Spoiler TALIS FACE dolje na slici!!!!!
Ja ne znam što vi radite da imate toliki readiness, ja s importanim saveom iz ME1 i ME2 i s obavljenim skoro svim sporednim misijama u ME3 nisam uspio dignuti preko 3500. Ali, izgleda da je moguće.
Možete si pogledati video o tome ako vas zanima:
http://www.gamespot.com/mass-effect/videos/war-assets-plus-multiplayer-equals-best-ending-me3-spoilers-6366681/
Ja ne znam što vi radite da imate toliki readiness, ja s importanim saveom iz ME1 i ME2 i s obavljenim skoro svim sporednim misijama u ME3 nisam uspio dignuti preko 3500. Ali, izgleda da je moguće.
Možete si pogledati video o tome ako vas zanima:
http://www.gamespot.com/mass-effect/videos/war-assets-plus-multiplayer-equals-best-ending-me3-spoilers-6366681/
ja ne zelim igrat multiplayer...
Jel se može bez problema importati save file iz skidrow u original, Origin verziju? Može odgovor i na PM svejedno je.
ja ne zelim igrat multiplayer...
Niti ja. Ali prema nekima izgleda da je moguće to postići i bez multiplayera. Tip s videa kaže da onda moraš skenirati svaki planet. To sam napravio, ali ništa. I odluke s prijašnjih nastavaka utječu. Ako ubiješ Wrexa u ME1, dobiješ više war assets. To mi je čista glupost.
hmm.. sto znači ovo sa wiki linka:
"Readiness rating determines if the Crucible, depending on the solution chosen, destroys all forces fighting on Earth indiscriminately, or selectively targets the Reapers."
Također, baš lijepo od EA/Bioware:
Za povećanje Galactic readinessa treba:
- igrati multiplayer
- igrati igricu na iPhonu (Infiltrator = 7$)
- provjeravati Galactic readiness preko iPhone-a i premještat flotu (Datapad)
S obzirom da je default readiness 50% rekao bih da su nakon završetka igre svi mrtvi (barem u Sol sistemu)