Life is Hard

poruka: 1.197
|
čitano: 114.048
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Da, vatra i po meni bolje ide za pećine, ovo je samo za torch vatra, poslije ću i pokazati i veliku vatru na djelu. Boja se ne slaže sa vatrom tako da ću to malo izmjenit. Ove slike su bile na brzinu, sad ću se malo bolje posvetiti.

Vatra u kaminu ne treperi, nego ona lampa u istoj sobi. Zašto pitaš, da stavim da treperi ili ne ? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Life is Hard

Da, vatra, kao baklje vjerovatno najbolje ide, nekako me ova pecina podsjetila na one tamnice iz igre Two Worlds 2, a tamo su skroz dobro odradjene (ukucaj na google two worlds 2 tombs pa pogledaj, cisto da dobijes ideju).

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Life is Hard
Smucek kaže...

Da, vatra, kao baklje vjerovatno najbolje ide, nekako me ova pecina podsjetila na one tamnice iz igre Two Worlds 2, a tamo su skroz dobro odradjene (ukucaj na google two worlds 2 tombs pa pogledaj, cisto da dobijes ideju).

Da, vatra ide sigurno u pećine. Ove pećine su bile samo na brzinu da mi date prijedlog za osvijetljenje, trebam ih još malo doraditi. Hvala na poređenju sa dobrom igrom i pogledat ću, gledao sam neke stare pećine i pokušavao naći neku inspiraciju, za sad imam dosta dobrih ideja i bit će to sve kako treba :D

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Podesio sam na osvjetljenje vatre na dobar nivo ja mislim, poželjno je i vaše mišljenje :D Također tu je i još jedna zanimljiva slika :D

LIFE IS HARD LIFE IS HARD
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 15:55 (CoLdPlay).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Podesio sam na osvjetljenje vatre na dobar nivo ja mislim, poželjno je i vaše mišljenje :D Također tu je i još jedna zanimljiva slika :D

Vatra je dobra,ne osvjetljava previše,ali opet se vidi sve što bi se trebalo vidjeti.

Ova druga slika,to je cover igre ili šta?

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala
15 godina
neaktivan
Life is Hard

Odlično izgleda vatra, izgleda dosta realno.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Vatra je dobra,ne osvjetljava previše,ali opet se vidi sve što bi se trebalo vidjeti.

Ova druga slika,to je cover igre ili šta?

Da, mislim da sam podesio pravilno osvjetljenje. Da, je kao neki cover igre, trebao bi se javljat na loading screenu i još nekim mjestima.

PLASMAorLCD kaže...

Odlično izgleda vatra, izgleda dosta realno.

Drago mi je to čuti :D

Dvije nove slike, prva slika je po meni pravi izbor za pećine, a za drugu sam se malo zafrkavao sa coverom xD

15 godina
neaktivan
Life is Hard

Puno mi je taj bolji. Onaj mi je prekričav, ona zelena mi odaje nekakvu neozbiljnost ili nešto slično, odbija me kao od Razera.

Naravno, ovo je subjektivno mišljenje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Life is Hard

I jedan i drugi su dobri,onaj zeleni bi bio dobar kao ikona,ovaj kao pozadina.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Da, oba su super. Možda kod ovog crvenog malo "Life is hard" natpis povećat i moožda malo dotjerat.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Puno mi je taj bolji. Onaj mi je prekričav, ona zelena mi odaje nekakvu neozbiljnost ili nešto slično, odbija me kao od Razera.

Naravno, ovo je subjektivno mišljenje.

Da, možda i jeste malo, izmjenit ću ga :)

g12356 kaže...

I jedan i drugi su dobri,onaj zeleni bi bio dobar kao ikona,ovaj kao pozadina.

Uzimam u obzir i vjerovatno ide kao ikona, ali malo izmjenjen :)

TheRunner kaže...

Da, oba su super. Možda kod ovog crvenog malo "Life is hard" natpis povećat i moožda malo dotjerat.

Također uzimam u obzir :)

Hvala vam momci za mišljenja, puno su mi pomogla :D

Tu su još neke slike sa započete nove sobe u pećini i malo izmjenjeni Life is Hard cover. Nadam se da vam se sviđa, kometirajte svakako :D

EDIT : Ako ima još koji su voljni da isprobaju betu, nek se jave na PM :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 13:07 (CoLdPlay).
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Ovo će biti pravi horrorac!Jedva čekam da isprobam

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

To mi drago čuti, u međuvremenu nešto sam izmjenio i dodao još nekih stvari. Prema mojim očekivanjima BETA bi trebala biti završena večeras i sutra bi je beta testeri trebali i dobiti :D

14 godina
CoLdPlay kaže...
Ivan_hacker kaže...

To mi drago čuti, u međuvremenu nešto sam izmjenio i dodao još nekih stvari. Prema mojim očekivanjima BETA bi trebala biti završena večeras i sutra bi je beta testeri trebali i dobiti :D

{#}

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Sad ću vam na poklon staviti i slike nekih zlikovaca xD Bit ću tu strašnih neprijatelja, preko 13 vrsta neprijatelja će susresti BETA testeri :D

Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Nisu nešto specijalne slike, ne možeš ih uhvatit kako treba, ali čisto onako da vam pokažem, ovo su samo neki od njih, bit će još ružnih stvorenja :D

Koji vam je najbolji ? :D

Devourer Devourer
Faceless Freak Faceless Freak
Goblin ( ranged ) Goblin ( ranged )
Hag Hag
Imp Imp
Hook Hook
Ogre Ogre
Medusa monster Medusa monster
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 14:10 (CoLdPlay).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Oger

2 0 hvala 1
14 godina
Life is Hard

Goblin i troll s batom su mi zakon {#}

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Primio sam se posla webmastera.Web-stranica je napola gotova,još ima dotjeravanja.Sutra možete očekivati forum

Edit:zaboravio sam najvažnije:life-is-hard.co.cc 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 15:23 (Ivan_hacker).

5 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Ako me upload bude dobro služio vjerovatno vam stavljam i neki video večeras, kroz pećine, da vidite kako izgleda :)

Prvo je pisalo da stranica ne postoji, pa je onda ESET blokirao, ipak sam ga malo isključio i pogledao i super izgleda, hvala mnogo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Prvi put sam stavio samo .co,bez .cc u post editoru.Znam da ima problema s domenom,ali ova je besplatna

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Svakako super izgleda stranica.

Evo nešto što sam do sad najbolje i najljepše napravio u pećinama, zamislite kada bude prolazili pored mosta i kada ova žuta svjetla buda treperila, bit će to prekrasna scena, također ubacit ću još ovih žutih osvjetljenja i možda malo izmješati boje, vidjet ću kako će ispasti. Sviđa vam se ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 16:37 (CoLdPlay).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Što je ovo točno na slici?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Što je ovo točno na slici?

Kako bih ti objasnio, to su kao neki stubovi, koji trepere ( tj. svjetla trepere ) i bit će scena kada budete prolazili preko mosta moći će te vidjeti to. Puno ću uložiti truda u ovo scenu :D 

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Samo da obavijestim,forum je gotov.

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

4 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Samo da obavijestim,forum je gotov.

Bilo bi dobro da se registrirate i da nagradite njegov trud, oni koji budu registrirani imat će i prednosti kad igra bude gotova i prednosti na narednoj igri.

Pošto vidim da je tema "FPS Creator Igre Bugovaca" skoro i nestala, stavit ću ovdje priču za novu igru, koja će biti najavljena po završetku Life is Hard :

Zašto ? Zašto dolaze ti zli ljudi da unište naše skromne živote, zar im smetamo, pitao sam se. Tu već živimo čitav naš vijek, otkad naša rasa i postoji, govori se čak da postoji i 500 godina. Ne ide nam dobro, ali ne žalimo se. Nemamo neke prihode, živimo kako znamo i umijemo, ali opet kažem ne žalimo se, možemo idržati, ali ipak, neko želi da nam preotme i ovo malo naše duše što je ostalo. Ja sam još dijete i ne razumijem baš sve to, ali otkako znam sa sebe i za mog vijeka niko od naših ljudi nikoga nije povrijedio, niti je pokušao. Mi smo miroljubljiv narod, tako su me učili i moji roditelji, ali ipak, očito, to niko ne cijeni i svako želi da ima sve više, takvo vrijeme došlo.

Nakon mnogo nanešenih povreda našim ljudima, među kojima je i moj otac, situacija se ipak malo smirila, već nekih 20 dana nije bilo nikakvog problema, ali znate kako kažu, ne valja ni kada je prevelika tišina, to nije dobar znak. Ipak je bolje da bude tišina, nego prolivanje krvi, mislio sam u sebi. Moj otac je bio sve više bolestan, srce ga je patilo. Ponekad sam čak i pomislio bolje da umre, zašto da se pati ovako, ali onda kada sam još malo bolje promislio, shvatio sam da se možda može i izvući, 52 su mu godine, reklo bi se od strane starijih ljudi još je mlad. Mama jadna se čitav dan brine oko njega, blijeda je i ona, ništa ne jede, da budem iskren nema se šta ni jesti, slabe su zalihe. Ja i brat se već snalazimo nekako, radimo, mi i držimo porodicu živom, ali tako je ured kod svake porodice, osim kod Johnovih, oni nejpomljivo uvijek imaju sve i imaju najbolje uvjete. Bilo je priče da čak John ide po noći negdje i ne vraća se kasno do u noć, nikad se nije otkrilo gdje ide.

2 godine su već prošle, otac mi je napunio 54, ali jedva nekako, ponestaje bilja i lijekova, pitanje je koliko će još. Ja imam već 16, kako vrijeme samo leti. 2 godine su prošle boli i patnje među našim ljudima, našom rasom. Nastradali su oni koji su bili najbliži tim zlim ljudima. Oni nemaju milosti, ubijaju sve što im dođe pod ruke. Na neku sreću, naša kuća se nalazi na kraju naše lijepe domovine, ali nećemo ni mi još puno izdržati ukoliko se ovako nastavi. Pojavio se govor među našim starosjediocima, na našem vijeću, koje sadržava 20 ljudi koji imaju preko 80 godina da zlikovci uzimaju neku crnu tekućinu, koja je nama uvijek smetala i koju smo stalno odbacivali što dalje od nas. Stvarno ne znamo zašto im je potrebena, nije pitka ta tekućina.

20 mi je godina sada, otac i majka su umrli prošle godine, ostalo nas je još samo 54 od nekoliko hiljada koliko nas je bilo na početku. Pitanje je samo kad će doći da i nas poubijaju, da li će to biti sutra, prekosutra ili kad već. Svom srećom pa mi je brat preživio, oni je stariji pa mi daje neku podršku. Nas 54 smo se sakrili u kuću vijeća. Sjećam se kada su se tu sastajali naši starosjedioci, bilo je puno, a sada samo 54, 54 bijedne duše, koje se boje svakog uzdisaja, mislimo da su oni. 5 godina nas već proganjanju, 5 godina nas ubijaju, izgleda da će ubrzo svemu doći kraj. 2 dana su prošla, njih nema, možda su i zaboravili na nas, možda su i otišli pomislih, ali svakako nemamo više šta da jedemo, nemamo gdje da živimo, više radost ne možemo ovdje sijati. U samoj tami smo već nekih dobrih 10 dana, strah još uvijek nije izašao iz nas.

Dugo znam xD, ali bilo bi dobro kad bi pročitali i rekli svoje mišljenje :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 17:09 (CoLdPlay).
14 godina
protjeran
CoLdPlay kaže...

Zašto ? Zašto dolaze ti zli ljudi da unište naše skromne živote, zar im smetamo, pitao sam se. Tu već živimo čitav naš vijek, otkad naša rasa i postoji, govori se čak da postoji i 500 godina. Ne ide nam dobro, ali ne žalimo se. Nemamo neke prihode, živimo kako znamo i umijemo, ali opet kažem ne žalimo se, možemo idržati, ali ipak, neko želi da nam preotme i ovo malo naše duše što je ostalo. Ja sam još dijete i ne razumijem baš sve to, ali otkako znam sa sebe i za mog vijeka niko od naših ljudi nikoga nije povrijedio, niti je pokušao. Mi smo miroljubljiv narod, tako su me učili i moji roditelji, ali ipak, očito, to niko ne cijeni i svako želi da ima sve više, takvo vrijeme došlo.

Nakon mnogo nanešenih povreda našim ljudima, među kojima je i moj otac, situacija se ipak malo smirila, već nekih 20 dana nije bilo nikakvog problema, ali znate kako kažu, ne valja ni kada je prevelika tišina, to nije dobar znak. Ipak je bolje da bude tišina, nego prolivanje krvi, mislio sam u sebi. Moj otac je bio sve više bolestan, srce ga je patilo. Ponekad sam čak i pomislio bolje da umre, zašto da se pati ovako, ali onda kada sam još malo bolje promislio, shvatio sam da se možda može i izvući, 52 su mu godine, reklo bi se od strane starijih ljudi još je mlad. Mama jadna se čitav dan brine oko njega, blijeda je i ona, ništa ne jede, da budem iskren nema se šta ni jesti, slabe su zalihe. Ja i brat se već snalazimo nekako, radimo, mi i držimo porodicu živom, ali tako je ured kod svake porodice, osim kod Johnovih, oni nejpomljivo uvijek imaju sve i imaju najbolje uvjete. Bilo je priče da čak John ide po noći negdje i ne vraća se kasno do u noć, nikad se nije otkrilo gdje ide.

2 godine su već prošle, otac mi je napunio 54, ali jedva nekako, ponestaje bilja i lijekova, pitanje je koliko će još. Ja imam već 16, kako vrijeme samo leti. 2 godine su prošle boli i patnje među našim ljudima, našom rasom. Nastradali su oni koji su bili najbliži tim zlim ljudima. Oni nemaju milosti, ubijaju sve što im dođe pod ruke. Na neku sreću, naša kuća se nalazi na kraju naše lijepe domovine, ali nećemo ni mi još puno izdržati ukoliko se ovako nastavi. Pojavio se govor među našim starosjediocima, na našem vijeću, koje sadržava 20 ljudi koji imaju preko 80 godina da zlikovci uzimaju neku crnu tekućinu, koja je nama uvijek smetala i koju smo stalno odbacivali što dalje od nas. Stvarno ne znamo zašto im je potrebena, nije pitka ta tekućina.

20 mi je godina sada, otac i majka su umrli prošle godine, ostalo nas je još samo 54 od nekoliko hiljada koliko nas je bilo na početku. Pitanje je samo kad će doći da i nas poubijaju, da li će to biti sutra, prekosutra ili kad već. Svom srećom pa mi je brat preživio, oni je stariji pa mi daje neku podršku. Nas 54 smo se sakrili u kuću vijeća. Sjećam se kada su se tu sastajali naši starosjedioci, bilo je puno, a sada samo 54, 54 bijedne duše, koje se boje svakog uzdisaja, mislimo da su oni. 5 godina nas već proganjanju, 5 godina nas ubijaju, izgleda da će ubrzo svemu doći kraj. 2 dana su prošla, njih nema, možda su i zaboravili na nas, možda su i otišli pomislih, ali svakako nemamo više šta da jedemo, nemamo gdje da živimo, više radost ne možemo ovdje sijati. U samoj tami smo već nekih dobrih 10 dana, strah još uvijek nije izašao iz nas.

Dugo znam xD, ali bilo bi dobro kad bi pročitali i rekli svoje mišljenje :)

Ovo je tema druge igre?

Ok,trazio si misljenje,pa evo ga:

Nekako mi "smrdi" na vec videno u filmovima,ali ok,nije lose!

Moram primjetiti da mi je pocetak price maaalko,pa mozda cak i previse dug!Kada gledas ovako sa "gamerske" strane,prica o roditeljima nema svrhe,osim ako roditelji postanu na kraju igre bossovi koje moras teskom mukom ubiti!

Dio o burajzu je ok i definitivno njemu treba ubaciti vaznu ulogu u igri!

Crna tekucina?Hmmm,zar nije bolji nekav virus....ah da vec videno!

Ne znam,ne treba suditi knjigu po koricama,ali po mome,trebalo bi malo vise orginalnosti!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
14 godina
neaktivan
Godfahter kaže...

Ovo je tema druge igre?

Ok,trazio si misljenje,pa evo ga:

Nekako mi "smrdi" na vec videno u filmovima,ali ok,nije lose!

Moram primjetiti da mi je pocetak price maaalko,pa mozda cak i previse dug!Kada gledas ovako sa "gamerske" strane,prica o roditeljima nema svrhe,osim ako roditelji postanu na kraju igre bossovi koje moras teskom mukom ubiti!

Dio o burajzu je ok i definitivno njemu treba ubaciti vaznu ulogu u igri!

Crna tekucina?Hmmm,zar nije bolji nekav virus....ah da vec videno!

Ne znam,ne treba suditi knjigu po koricama,ali po mome,trebalo bi malo vise orginalnosti!

Da, ovo je za drugu igru. Nikad nisam bio dobar za smišljanje priča, ali vidim da ti jesi, u to sam se uvjerio i sad, a i prije. Tako da ako imaš nešto na umu da se popravi ili možda ako imaš potpuno novu priču slobodno reci, dobro bi mi došla :)

15 godina
neaktivan
Life is Hard

Uf, to na zadnjoj slici odlično izgleda! Što se tiče stvorenja najviše mi se sviđaju Ogre i Devourer, a onaj Goblin je isto dobar, on je long ranged?

A što se tiče onog covera - sada mi se puno više sviđa, samo se ona slova se slabo vide, ne bi bilo loše možda malo potamnit i stavit im neki obrub okolo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 21:09 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Uf, to na zadnjoj slici odlično izgleda! Što se tiče stvorenja najviše mi se sviđaju Ogre i Devourer, a onaj Goblin je isto dobar, on je long ranged?

A što se tiče onog covera - sada mi se puno više sviđa, samo se ona slova se slabo vide, ne bi bilo loše možda malo potamnit i stavit im neki obrub okolo.

Još dorađujem to  na zadnjoj slici :D Da, Goblin je long ranged, strijela je, bilo bi glupo da mu pištolj stavim xD

Doradim još slova, nema problema :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice