Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.022.280
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: GTA 5
The White Wolf kaže...

PS3 je jos daleko od zastarjelog dok xbox360 vec je zastario poprilicno, on je mozda i jedina ogranicenost zasto igre jos uvijek izgledaju prosjecno za razliku od nekih PS3 Ekskluziva i PC ekskluziva...

Kontam za Cell procesor, ali grafička je ta koja koči PS3 isto kao i XBOX360.

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 19:03 (zv'jer2).
14 godina
odjavljen
Tommy_123 kaže...

Prvo se mora konzolama prilagodit pa onda govna rade za pc.Opet će izbacit neoptimizirano sranje joj.

Gluposti 

Konzole tu nemaju veze sa optimizacijom 

Uzmi si za primjer PC ekskluzive koje su trebale cekat 5+ vecih patcheva da bi uopce bile igrive

npr. IL-2 sturmovik: Cliffs of Dover ,a ima ih jos dosta 

isto S.T.A.L.K.E.R. ne izgleda nista posebno (cak ima dosta konzolaskih igara koje izgledaju bolje od njega) ,a on je PC ekskluziva

http://x264blog.org/
17 godina
GTA 5

Recimo, FIFA i PES su cisti portovi..... cak su lijeni promijeniti slova START u ENTER, da ne govorimo o meni-u/kontrolama i sl....nevjerojato, nije li?. Konami je jednom i priznao da se radi bas o pravom portu i nisu to skrivali, pa to uopce ne mora nuzno biti lose. Port jest ali nikada nisam imao problema niti s jednom od navedenih..... samo pogledaj one grafove, na slabijim laptopima je FPS do neba...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
GTA 5

Naravno da je port. Većina igara je port, samo je pitanje radi li se o dobrom ili lošem portu.

Sama činjenica da je nešto port nije loša.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Tommy_123 kaže...

Prvo se mora konzolama prilagodit pa onda govna rade za pc.Opet će izbacit neoptimizirano sranje joj.

Gluposti 

Konzole tu nemaju veze sa optimizacijom 

Uzmi si za primjer PC ekskluzive koje su trebale cekat 5+ vecih patcheva da bi uopce bile igrive

npr. IL-2 sturmovik: Cliffs of Dover ,a ima ih jos dosta 

isto S.T.A.L.K.E.R. ne izgleda nista posebno (cak ima dosta konzolaskih igara koje izgledaju bolje od njega) ,a on je PC ekskluziva

Kako onda objašnjavaš da GTA IV ide jako fluidno na ps3 koji ima duplo slabiji hardware a neki s 4-jezgrenim i ajmo reć 5850 nemogu normalno igrat na pc-u ?

Freedom? THO THOSE WHO DONT HAVE IT,IT'S MORE VALUABLE THAN GOLD !!
18 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Kako onda objašnjavaš da GTA IV ide jako fluidno na ps3 koji ima duplo slabiji hardware a neki s 4-jezgrenim i ajmo reć 5850 nemogu normalno igrat na pc-u ?

Tako da se tim nije dovoljno potrudio. Nisu za to krive konzole nego ljudi koji na portu rade.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan
GTA 5

Dam se kladit da će bit ista stvar s V,tko je preuzeo GTA V,koji studio ?

Freedom? THO THOSE WHO DONT HAVE IT,IT'S MORE VALUABLE THAN GOLD !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Tommy_123 kaže...

Lucas Arts

Pa valjda Rockstar i Rockstar North 

i grafika na ps3 je nesto kao medium na PC

17 godina
Tommy_123 kaže...

Isti tim/odjel, Rockstar North..... ne mora znaciti da ce isto biti s V (nitko ni ne tvrdi da ce biti sve savrseno), L.A. Noire i MP3 npr. nisu neoptimizirani.. stovise, na prastaroj 8800/9800 gt MP3 ide na nekih 30-tak FPS-a na full HD-u (dx 9, high)...... aktualne konzole su preslabe za pravi full hd, imas ti mozda full hd tv/monitor ali to ne znaci da to konzola podrzava u potpunosti, slika je samo razvucena jer se radi o istom omjeru (16:9).... GTA IV se na konzolama ionako vrti na nekih 30-tak FPS-a i nije niti blizu full hd-a, osim po testovima, to dokazuje i zadnja misija na PC-u koju ne mozes proci ako si ne limitiras FPS na 30 = dovoljan dokaz da se radi o losem portu.

Jednostavno, teoretski i u praksi..... PC je davno nadjacao PS3 i Xbox 360 po snazi, nema se to sta objasnjavati, decki se jednostavno nisu potrudili s PC verzijom cetvorke dok se drugi jesu u svojim igrama, tko zna, mozda im cak nije niti bila u planu pa su samo odjednom promijenili misljenje. Nije valjda da si misljenja da su konzole jace od PC-a :S, bas lol..... port je na neki nacin, odnosno mozemo ga porediti s emulatorima konzola na PC-u, sto ce reci da PC ne moze u potpunosti emulirati NDS, PS2, Wii kako spada.... to ne znaci naravno da je PC slabiji od navedenog, to samo znaci da prvenstveno nije radeno za PC, drukcija arhitektura itd i za dobiti zadovoljavajuce performanse, ako je kod los tada je bitno da je sto bolji CPU i da radi na sto vecem taktu. Ako je optimiziraniji/bolje napisan kod (poznato kao JIT/GIT u emulaciji npr.) onda je i potrebna daleko manja snaga PC-a, cak i do 100-1000 puta manja, ali to svejedno mali broj ljudi radi jer je prekomplicirano/tesko.... bas je bio jedan clanak koji opisovao detaljno emulaciju i portove pojedninih sistema/igara.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan

A i nemaju svi dx11 graficku i  i zvijer od procesora tako da je i boolje da igre jos uvijek izgledaju ovako kako izgledaju za PC...

13 godina
neaktivan

Ako i naprave dx11 verziju, izgledat će jednako kao i dx9 verzija.

15 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Tommy_123 kaže...

Lucas Arts

Pa valjda Rockstar i Rockstar North 

i grafika na ps3 je nesto kao medium na PC

Rockstar Leeds ili ti ga isti ljudi koji su radili port L.A Noira na PC

17 godina
GTA 5

neki dan sam igrao MP3 i vjerujem da ce napraviti jednako solidan posao i sa GTA V. Sve na very high, dx11, teselacija... igra ne pada ispod 100fps-a, cesto i preko 250.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
The White Wolf kaže...

PS3 je jos daleko od zastarjelog dok xbox360 vec je zastario poprilicno, on je mozda i jedina ogranicenost zasto igre jos uvijek izgledaju prosjecno za razliku od nekih PS3 Ekskluziva i PC ekskluziva...

Ha ha ha,po čemu je xbox360 zastario a ps3 se još drži?Radi blu raya?Činjenica je da su obje konzole zastarjele ali još uvijek pružaju dovoljno zabave(ekskluzive) i na momente odličnu grafiku a na programerima je da multiplatformske igre OPTIMIZIRAJU kak bog zapovjeda za pc a ne da lupetaju----konzole nemaju hardver,puno vremena treba za optimizaciju za pc i bla bla bla,mjesto da zasuknu rukave i rade svoj posao PROGRAMERA a ne da veliki izdavači udare po već postojećem grafičkom engine-u i sanjaju samo ogromnu zaradu!

Biti ili ne biti pitanje je sada.
14 godina
odjavljen
Zizo kaže...
The White Wolf kaže...

Ha ha ha,po čemu je xbox360 zastario a ps3 se još drži?Radi blu raya?Činjenica je da su obje konzole zastarjele ali još uvijek pružaju dovoljno zabave(ekskluzive) i na momente odličnu grafiku a na programerima je da multiplatformske igre OPTIMIZIRAJU kak bog zapovjeda za pc a ne da lupetaju----konzole nemaju hardver,puno vremena treba za optimizaciju za pc i bla bla bla,mjesto da zasuknu rukave i rade svoj posao PROGRAMERA a ne da veliki izdavači udare po već postojećem grafičkom engine-u i sanjaju samo ogromnu zaradu!

ne pricaj gluposti

Prvo : nisam znao da konzole nemaju "hardver" bas gledam u ps3 i cudim se kak to kaj vidim ne postoji

Drugo : kak onda objasnjavas neoptimizirane pc ekskluzive ? 

Obje konzole su zastarjele ,ali ps3 ima bolju grafiku, to je cinjenica i ima bluray ,a to je dosta bitna stvar 

jer ti ne treba 4DVD-a za jednu igru i mozes gledat bluray filmove (barem mi koji kupimo tu i tamo koji )

17 godina
Arnold Layne kaže...
Zizo kaže...

ne pricaj gluposti

Prvo : nisam znao da konzole nemaju "hardver" bas gledam u ps3 i cudim se kak to kaj vidim ne postoji

Obje konzole su zastarjele ,ali ps3 ima bolju grafiku, to je cinjenica i ima bluray ,a to je dosta bitna stvar 

jer ti ne treba 4DVD-a za jednu igru i mozes gledat bluray filmove (barem mi koji kupimo tu i tamo koji )

Mislim da nije doslovno htio reci: "nemaju hardver"..... vjerojatno je mislio na nepromjenjiv hardver, isti hardver koji je tu vise od 5 god sa samom konzolom. Meni osobno, bolji je PS3 kada sve zbrojim i oduzmem..... Xbox 360 dakako ima svoje prednosti, prvenstveno kontroler, XBLA, iako ga nisam previse testirao/koristio tako da ne mogu izreci neko objektivno misljenje, no, govori se u globali da je kvalitetniji od PSN-a. Kao veliku manu vidim, nedostatak bluray-a, to je zapravo i najveci nedostatak boxa, a ne hardver...... svejedno, Xbox 360 je uspjesniji u prodaji + placeni MP + bolje prodane igre..... no, opet svjedno, meni je i dalje PS3 draz zbog free PSN-a i meni osobno, boljih/zanimljivijih ekskluziva.

Sto se tice grafike, tu su poprilicno izjednaceni.... neke igre/stvari izgledaju bolje na PS3, neke bolje na Xbox 360, najveca razlika je u osvjetljenju i sjenama... izgleda da PS3 ima nesto bolje sjene, nesto bolje detalje na licu bome ima Xbox 360 sto je vidljivo na ovoj slici:

14 godina
odjavljen
GTA 5

PC je po mom misljenju platforma koja ce uvjek biti ispred konzola... Konzole izadju i tako je kako je, nove su, jake, cudo nevidjeno... Za dvije godine zastaraju i igre se narednih deset godina koliko vec, prilagodjavaju njima. A PC se razvija svaki ali SVAKI dan, i to sam mnogo rekao. Sto se tice koja je konzola bolja, da ja sada na primjer kupujem konzolu (XBOX 360 / PS3) izabrao bih XBOX 360.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
lovac82 kaže...
Arnold Layne kaže...
Zizo kaže...

ne pricaj gluposti

Mislim da nije doslovno htio reci: "nemaju hardver"..... vjerojatno je mislio na nepromjenjiv hardver, isti hardver koji je tu vise od 5 god sa samom konzolom. Meni osobno, bolji je PS3 kada sve zbrojim i oduzmem..... Xbox 360 dakako ima svoje prednosti, prvenstveno kontroler, XBLA, iako ga nisam previse testirao/koristio tako da ne mogu izreci neko objektivno misljenje, no, govori se u globali da je kvalitetniji od PSN-a. Kao veliku manu vidim, nedostatak bluray-a, to je zapravo i najveci nedostatak boxa, a ne hardver...... svejedno, Xbox 360 je uspjesniji u prodaji + placeni MP + bolje prodane igre..... no, opet svjedno, meni je i dalje PS3 draz zbog free PSN-a i meni osobno, boljih/zanimljivijih ekskluziva.

Sto se tice grafike, tu su poprilicno izjednaceni.... neke igre/stvari izgledaju bolje na PS3, neke bolje na Xbox 360, najveca razlika je u osvjetljenju i sjenama... izgleda da PS3 ima nesto bolje sjene, nesto bolje detalje na licu bome ima Xbox 360 sto je vidljivo na ovoj slici:

Ma znam kaj je htio rec ne brini ,al je napiso to kaj je napiso

A po mnogima danas PSN + rasturi XBLA zbog velikih popusta i besplatnih cijelih igara 

zato sto je to port sa xboxa na ps3 

to jedino mozes vidjet po ekskluzivama 

Tipa uzmi jedan crackdown i infamous

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 16:31 (Arnold Layne).
17 godina
Arnold Layne kaže...
to jedino mozes vidjet po ekskluzivama 

Tipa uzmi jedan crackdown i infamous

Ne mozes bas niti po ekskluzivama, jer su bas to.... nekih igara nema na drugim platformama (uvijek ostanu ekskluzive), neke PC ekskluzive uopce ne izgledaju dobro, PS3 ekskluzive (iako ih nema pretjerano puno) uglavnom izgledaju odlicno, to opet ne znaci da se isto ne moze napraviti/ostvariti sa Xbox 360 verzijom, PC je najjaci pa opet PC ekskluzive nemaju takvu odlicnu grafiku... sto se tice boxa, neki jednostavno ne zele snimati podatke na 4 razlicita DL diska tako da je logicno da ce srezati kako bi sve stalo na jedan = losija grafika, veca kompresija itd iako bi HW realno mogao i vise od toga, ali sprijecava ga nedostatak bluray pogona. Ionako, koga briga, razlike su toliko mizerne u velikoj vecini multiplatform igara, nekada cak i kada se usporeduje s PC-om (vrijedi za multiplatform koje su to bile odpocekta, a vrijedi i za one koje su nekada bile ekskluzive).

14 godina
odjavljen
GTA 5

eh kaj bi bilo kad bi bilo ,tko je jaci i tko je slabiji nije bitno 

kakav je hardware i slicno nema nikakve veze 

samo je bitno ono sto ti dobijes na ekranu makar to pokretao celeron

tak da sve one price oko procesora su nebitne jer kupce jedino bi trebalo zanima ono sto vidi na ekranu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5
http://vgm.tv/
Moj PC  
17 0 hvala 22
15 godina
GTA 5

WOW Glen Park izgleda impresivno

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

ljepo izgleda

14 godina
neaktivan
GTA 5

Jel se ono na prvoj slici vidi Pershing Square?

Stručnjak za paranormalne pojave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

Meni se cini da tu ima jos poprilicno posla. Iskreno vegetacija mi izgleda uzasno.

Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dex3108 kaže...

Meni se cini da tu ima jos poprilicno posla. Iskreno vegetacija mi izgleda uzasno.

Dijelim isto mišljenje, ali konačno da smo i dobili nešto.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
17 godina
neaktivan
GTA 5

Naravno da je bolje ista nego nista :D Sad smo dobili 2 informacije: u kojem pravcu graficki ide igra i da igra nece izaci ove godine sigurno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

Jako je slična četvorki po ovim slikama, s više boja i detalja.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTA 5

Može biti također, radi saznanja da igra neće izaći ove godine, da se jednostavno prvo rade lokacije radi prvih ideja i zamisli , a onda se poslije jednostavno nadopunjava, dograđuje, "šminka", itd. Veoma mi je poznat taj proces kao level dizajneru.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

Sve zavisi :D Svaki developer ima svoj nacin. Ovo bi po mojoj procjeni mogla biti pre-Alpha ili Alpha verzija igre koja je igriva u potpunosti od pocetka do kraja ali nije dovrsena u potpunosti. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice