Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.022.004
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: GTA 5
Comi123 kaže...
Tommy_123 kaže...

Ne shvaćam ove dudleke koje pitaju oće li im radit a imamo 2 informacije o samoj igri.Dajte nek neko napiše da se ne postavljaju takva pitanja jel stvarno više je "apsurdno".

Evo zahtjevi da se vise ne postavljaju takva pitanja:

CPU: Intel Celeron 1,60 Ghz

RAM: 512 MB

GPU: Radeon 9500 128 MB, DirectX 8.

{#} Ovo su Oficijalni.

{#}

Vrt trokuta, najsjevernije drvo, 5 stopala južno.
17 godina
tomek2510 kaže...
Ocu li moci igrati GTA 5 sa svojom konfom?( konfa se nalazi pod moj PC)

Da si pitao hocu li moci pokrenuti igru bilo bi drukcije, ti si pitao "moci igrati" sto me vise asocira na igranje uz pristojan broj FPS-a....

Jedino sto ti mogu reci (sa 99% preciznosti) jest da ces moci pokrenuti ako uzmemo u obzir da nemas prahistoric GPU i u slucaju da ce igra pdrzavati dx 9c/ps-vs shadere 3.0 odnosno XP... minimum za to su vrlo stari GPU (Geforce serija 6, pocevsi od 6200.... ili Radeon serija x1050, x1300 i novije naravno). Sto se tice procesora, jednojezgreni mogu pokrenuti najnovije igre ali uz slide show ;)...

Ne znamo uopce koji engine ce koristiti igra tako da ti nitko niti priblizno ne moze reci kako ce ti raditi, drugo:

1. U slucaju da igra koristi trenutni/aktualni RAGE engine (kao svaka druga novija R* igra) to bi znacilo da ce vrlo vjerojatno igra podrzavati dx9, 10 i 11 (10 i 11 pocevsi od Max Payne 3).... dodatni razlozi zbog kojih mislim da bi mogla podrzavati dx 9 (naravno, ako se radi o RAGE engine-u) je to sto ce igra izaci za PS3/xbox360 gdje su igre oko 720p, nisu blizu 1080p i dx11.... za dx10 i dx11 nema sumnje jer vec podrzava, a i Wii U ce podrzavati dx11/open gl ili sto vec + 1080p. Tako da, kako ne vidim sumnju dx 9, tako ne vidim ni u dx 10/11.

2. Ako se pak radi o novom engine-u hmm.... pitanje je hoce li podrzavati dx 9, za dx 11 (vjerojatno i dx10 jer ga podrzava vista/sedmica) nema sumnje jer zasto bi unazadili tehnologiju kada i trenutni RAGE to podrzava... e sad, mozda se jednostavno zele "rijesiti" XP-a/dx9 s novim engine-om, tko zna....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
tomek2510 kaže...

let me see in my crystal ball

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
13 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Tommy_123 kaže...

Ne shvaćam ove dudleke koje pitaju oće li im radit a imamo 2 informacije o samoj igri.Dajte nek neko napiše da se ne postavljaju takva pitanja jel stvarno više je "apsurdno".

Evo zahtjevi da se vise ne postavljaju takva pitanja:

CPU: Intel Celeron 1,60 Ghz

RAM: 512 MB

GPU: Radeon 9500 128 MB, DirectX 9.

{#} Ovo su Oficijalni.

Ajde bar sam ziher da ću igrat na full detaljima {#}

17 godina
DarkoKwon kaže...

Jako sam uzbudjen zbog GTA 5, izlazi 2018, ne mogu docekati!

Ti si troll, gubi se s ove teme..... vec je brdo puta napisano zasto nema novosti i receno da ce za PC igra doci svejedno pola godine kasnije. Samo cu jos jdnom ponoviti, razlog je Max Payne 3 i povijest (pocevsi od GTA 3 do GTA EFLC, ukljucujuci i L.A. Noire) odnosno PC verzija je kasnila u prosjeku pola godine (ne racunajuci GTA 1 i 2). Razlog je piratizacija, odnosno puno bolja prodaja na konzolama..... nisu glupi da u startu ne ostvare bolju prodaju na konzolama ako su u mogucnosti, taskoder nisu niti glupi da si sami stvaraju konkurenciju Max-u s GTA.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 2:08 (lovac82).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
DarkoKwon kaže...

dafaq did i just read

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
luka94 kaže...
tomek2510 kaže...

let me see in my crystal ball

Dobra, dobra!!
14 godina
neaktivan
GTA 5

Boli me briga kada izlazi, bitno da izlazi, ako sam dosad čekao, dočekat ću i to, novi komp spreman za peticu! ;)

Samo Vinkulja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
DarkoKwon kaže...

dafaq did i just read

woow pa Sheldon nije jedini....

17 godina
neaktivan
GTA 5

Za igrati se postoji dosta dobrih igara, nije da ih fali, tako da ni meni nije neka žurba oko izlaska, kad bude da bude, samo da bude dobra.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
To mi je malo glupo što dolazi pola godine za nas, mislim nije ti isto igrat San Andreas na PCu i na PS2, nije da ga hebeš. Uopće nemam tu atmosferu na PS...
16 godina
GTA 5

Grand Theft Auto V: Los Santos Parody Unboxing (Unofficial)

4 0 hvala 0
17 godina
Wicked_Sick87 kaže...
To mi je malo glupo što dolazi pola godine za nas, mislim nije ti isto igrat San Andreas na PCu i na PS2, nije da ga hebeš. Uopće nemam tu atmosferu na PS...

Dobro ali nije tesko zakljuciti zasto je tomu tako, s GTA 1 i 2 nije bilo kasnjenja, zasto sada ima? noviji GTA3, GTA VC, GTA SA nisu bili neoptimizirani..... R* je prije davno bio PC orijentiran. Zasto sada ne izbacuju sve igre za PC, zasto kasne pola godine (pocevsi od GTA 3 pa sve do danas). Ne znam sto je tocno razlog ali cisto sumnjam da bi PC stavljali u drugi plan da im je zarada dobra na njemu (prije davno bila, a ni danas nije bolja). U prijevodu, piratizacija je puno veca na PC-u, a zarada manja nego sto je to slucaj sa konzolama (sada govorimo samo o ovoj igri) pa je to sigurno jedan od razloga, "sloboda u igranju" za ovakav tip igara na PC-u je veca nego na konzolama tako da to problem sigurno nije (kada i hoces igrati s kontrolerom, mozes n PC-u, dok na konzoli ne mozes sa tipk/misem)......

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 18:44 (lovac82).
16 godina
neaktivan

Koliko vidim po traileru grafika je veoma slicna L.A. Noiru a ta igra izgleda puno bolje i fluidnije nego GTA IV  na mojem PS3 tako da sumnjam da ce engine biti imalo slican GTA IV a i nema sanse da ce se danas u ovom svijetu netko potrudit napravit engine poseban za PC a poseban za konzole daj boze da uopce izbace posten port za PC gamere...

17 godina
neaktivan
GTA 5

L.A. Noire je manje detaljna, grad je prazniji, s tehničke strane, sve je slabije, i u manjini u odnosu na GTA, ipak, da je bolje optimiziran od četovrke je.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GTA 5

Ne znam sada koliko je tocno optimiziran L.A. Noire jer nisam previse testirao (ali pokretao sam sve na high) ali definitivno dosta bolje od GTA IV u vrijeme izlaska, MP3 je takoder dobro optimiziran...... tako da ne mozemo bas tvrditi da ce biti us**n port kada je to bio samo GTA IV, a GTA EFLC ne racunam jer se radi o potpuno identicnom engine-u (samo drugi likovi, prica, hud, vozila i sl.).

L.A. Noire, da..... nije bas tako detaljno i previse u prirodnijim bojama kao sto to izgleda u GTA V traileru (i kao sto je nekada bilo u GTA SA, VC...), ali opet razumijem zasto je tako u L.A. Noire jer samo ime govori: "noire" tako da je logicno da su htjeli stvoriti dojam "prastarog filma" i/ili prastare "krimi serije" sto su po meni tocno pogodili. Sto se tice GTA V, ocekivati zahtjevniju/neoptimiziraniju (kako hocete) igru od MP3-a nije daleko od stvarnosti, dovoljno je samo usporediti open world, brzu igru etc s cime ce se CPU, GPU samo jos dodatno muciti....

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 17:00 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTA 5

Pa biti ce vrlo vjerojanto zahtjevnija od MP3-ice jer je ipak open world (no, to ne znaci da ce biti neoptimizirana), ne samo da je pola toga ucitano, vec je i veca brzina igranja (sto mislim pod ovim, pa npr. udes u auto i 200 KM/h ides kroz grad etc.... to je sigurno vece opterecenje za CPU i GPU... u MP3 je jedan dio ucitan i to je to, igra nije tako "brza")... fizika, animacije ce vjerojatno biti bolje u GTA V..... grafika slicna ili bolja (al opet, nece svaki ku*** biti s dobrim teksturama kao u svakoj drugoj sandbox igri jer bi bilo puno vise posla + dodatno zahtjevnije), za AI treba jos vidjeti.

Naravno, to je moje misljenje....

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 17:41 (lovac82).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

Slažem se s gore navedenim, samo da ubace Anti Aliasing ovaj puta, da nebude priča ista ko u gta 4... a mislim da bi ga trebali ubaciti, ipak je ovo 2012 i DX11 razdoblje :)

Samo je jedno u mom životu vrijedno, da pustim suzu s oka jer tebe volim ja.. Život mi dala, baš kao da je znala, da nikad neće nestat' sa mojih usana.. HRVATSKA!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

GTA IV im je jedina ne optimizirana igra, sve ostale igre su dobre bile do sada, tako da ce i GTA V biti dobar.

Ni San Andreas nije bio mila majka za ono vrijeme.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
thuglife kaže...
DarkoKwon kaže...

GTA IV im je jedina ne optimizirana igra, sve ostale igre su dobre bile do sada, tako da ce i GTA V biti dobar.

Ni San Andreas nije bio mila majka za ono vrijeme.

Kak nije, puno bolje neg GTA IV.... igrao sam na P4 2.4 GHz, intergrirana Intel Extreme Graphics 64MB (iz 2002 god, pogledaj godinu igre), 256 MB rama....  komp placen nesto vise od 2000 KN. Da, nisam imao dovoljno FPS-a.... bilo je sve na low (osim reze), prosjecni FPS je bio oko 13-15-tak nest (nekada i 20-30, ovisi gdje sam se nalazio) i vjerovali ili ne, prosao sam tako igru dva-tri puta xD.

Nego, posto sam ja uvijek ukljucivao frame limit (ne na tom kompu starom, nego na ovim od 2007 pa nadalje) aka vsync u igrama jer je jednostavno bolje igranje bez tearinga i pokreti objekata izgledaju fluidnije (naravno, ako imate dovoljno/viska FPS-a.) Ima problem kod GTA igara... ako ukljucite vsync aka frame limiter u GTA, igra bi trebala limitirati FPS na 60 (ako je monitor na 60 Hz).. igra uopce to ne radi, ona bez obzira na sve limitira FPS na 25 = vjerojatno konzole i ne samo to, kada je FPS na oko 25-30 (ili manje naravno) onda mozete plivati dosta brzo ako pritiscete brzo shift tipku (ne treba pretjerivati). No, ako je FPS dosta veci... nrp. 60, 80 itd.. onda je plivanje usporeno, odnosno u prijevodu, morate duplo brze pritiskati tipku shift da biste plivali istom brzinom kao onaj koji se igra na 25 FPS-a :S (znaci, ako imam 50 FPS-a u igri, trebao bih pritiskati tocno duplo brze od onog koji ima 25... 75 = 3 puta brze :S itd) .... a koliko mi se cini, GTA IV pati od istog problema... zadnju misija, gdje takoder trebate pritiskati brzo tipku space, jednostavno je nemoguca misija ako imate puno vise FPS-a od 30 (probavao sigurno negdje preko 10 puta... nece i nece). Misiju sam presao tako sto sam smanjio FPS, npr. frapsom ili jos bolje bandicamom koji ima opciju limitiranja FPS-a (bez snimanja, odnosno bez opterecivanja CPU-a).

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 20:22 (lovac82).
13 godina
neaktivan
GTA 5

gta 5 izlazi krajem ovog ili krajem idućeg mjeseca

ProFile007

0 32 hvala 0
16 godina
ProFile007-HRVATSKA kaže...

gta 5 izlazi krajem ovog ili krajem idućeg mjeseca

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
odjavljen
GTA 5

A sto troluju neki na ovu temu... {#}

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

ja mislim da če izači krajem ovo godine a najvjerovatnijije negde u 4 ili 5 mjesecu 2013

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Blazen22 kaže...

ja mislim da če izači krajem ovo godine a najvjerovatnijije negde u 4 ili 5 mjesecu 2013

Ma daj nemojte više misliti. Pričate teške gluposti bez pokrića. Modovi trebaju pobrisati 75% postova u zadnjih 15-20 stranica jer je sve off topic, spam, nagađanja i pusta mišljenja "profića" koja nisu ni sposobna uredno pisati na forumu.

Aut vincere, aut mori!
15 godina
GTA 5

Misliti je drek znati {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
GTA 5

bio je nedavno neki tekst o izlasku max payne-a 3 i u tekstu je pisala izjava od onog rockstarovog zaposlenika zaduzenog za to da gta v mozemo ocekivat do 3. mjeseca 2012. mislim da je to jedina pouzdana vijest.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

bio je nedavno neki tekst o izlasku max payne-a 3 i u tekstu je pisala izjava od onog rockstarovog zaposlenika zaduzenog za to da gta v mozemo ocekivat do 3. mjeseca 2012. mislim da je to jedina pouzdana vijest.

Yup, zvuči poprilično pozudano.

15 godina
neaktivan
GTA 5

E ljudi, meni je strikan iz Zanzibara rekao da GTA V izlazi za mjesec dana i da će se moći voziti formule i krast helikopteri, šišat se, jesti i sve to..

Pa dajte ljudi dosta trolanja, ako netko ima nesto novo sto je pouzdano neka kaže, ajde da imamo 20 stranica nagađanja o igri ali mi imamo 50. 

SINIŠA VUCO
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

kobra24

Kak on to zna po meni je to NEMOGUČE...Još ne zmamo puno sadržaja o ogri

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka: