Nemamo jos nikakve vijesti za steam tako da nece tako skoro biti na njemu.
A Desura, GOG, itd.?
Bit ce Desura za koji dan. GOG kao i Steam jos nista.
Nemamo jos nikakve vijesti za steam tako da nece tako skoro biti na njemu.
A Desura, GOG, itd.?
Bit ce Desura za koji dan. GOG kao i Steam jos nista.
Evo malo DEVELOPMENT FACTS od razvoja igre ako nekoga zanima :)
No chicken was (seriously) injured during the making of this game.
3 babies were born during the development (because of the numerous overtime hours spent on the game
and the general exhaustion of the team, the determination of paternity is still in progress).
381 pizzas, 305 big portions of 'chevapchichi', 56 cans of tuna (all eaten by the same guy)
and 4272 bananas were eaten during the project.
232 liters of beer, 2 liters of rakia, 148 liters of Cola,
267 liters of coffee and 3738 liters of water were drunk.
163 painkillers for headache were taken.
21360 cigarettes were smoked by the team members.
No heavy drugs were used.
The development team spent 864 roles of 2-ply toilet paper in 7689 visits to the toilet
and 1537,92 kg of poo were released into the world oceans.
80 hours per team member were lost on toilet time.
The (F)Art Director had to unclog the toilet twice.
38172 hours were spent on making this game.
400 000 lines of code were written for this game.
2 Radeon graphic cards were burned completely.
1602 lousy jokes were told by the Art Director.
3 people couldn't take the pressure and left
(they told us so, but we think that they couldn't take the stupid jokes anymore).
1 drawing board was completely destroyed during the project.
2 team members had car accidents and 2 cars had to be towed away.
3 tires on the lead programmer's bike were mysteriously punctured.
53 dollars and 20 cents were collected in the communal piggy bank
for cosmetic surgery that will put a smile on the face of the saddest team member.
1 team member didn't get laid at all.
Strange (and scary) bond formed among all the male members of the team.
All girlfriends and wives were totally frustrated until the end of the project.
Zakon
dali znate mozda kad ce xbox verzija igre? I molio bih vas da ne budete i napravite demo i splitscreen za xbox verziju
Evo kupljeno preko origina
dali znate mozda kad ce xbox verzija igre? I molio bih vas da ne budete i napravite demo i splitscreen za xbox verziju
Trenutno radimo na 1.1 patchu i nadogradnji igre, ali uskoro cemo krenuti sa izradom xbox360 verzije. Kad krenemo sa xbox verzijom onda
tek mozemo odluciti sto ce unutra ali split screen za konzolu nije losa ideja :)
Zakon
Pored svih ostalih cool stvari tebi je to zakon?
Are you some kind of gay?
Are you some kind of gay?
Je, palim se na čupavi k
(joke)
1 team member didn't get laid at all.
Jel ovaj barem dobio duplu plaću?
Kupio naravno.
http://www.gamespot.com/?mostpopular=comingsoon
Sad smo osmi pod new releases Top 10 games.
Mislis teska za igranje ili teska za hardware? Jer po zahtjevnosti hardwarea puna verzija nema veze s Betom. S pravim optimizacijama smo tek krenuli
nakon bete. Po mojim testovima se vrti cak bolje nego Dirt Showdown, a graficki ne zaostaje nista. Da ne velim da je ovo DX9 a kod njih je DX11 render.
DX11 API je u startu puno brzi za iste stvari.
da li se može igra kupljena kroz tisakmedia "redeemat" kroz Origin?
da li se može igra kupljena kroz tisakmedia "redeemat" kroz Origin?
Nije moguce. To je odvojeno. Iako Origin prepoznaje instalaciju. Recimo ja sam instalirao tu verziju koju distribuira Tisak media, pa sam kupio igru na Originu
i Origin je odmah dodao igru i nije niti nudio download. Mogao sam ju odmah igrati. Ali sa tisak media verzijom se ne dobija Origin kljuc.
Gle ako tak i tak planiras kupiti onda skini pa provjeri, neces nikakvu stetu napraviti. Samo ces se navuci
Kak to da imam tak slabi FPS u usporedbi sa ostalim igrama? Znam da igram na laptopu (specifikacije pod moj PC), ali ak mogu vrtit neke od igara:
Crysis Warhead: Mainstream -30FPS,
Driver SF: High - 50FPS,
F1 2011: High - 30FPS,
Skyrim "malo jači medium" s modovima: 20FPS (bez modova je bilo oko 30FPS)
kak to da na Gas Guzzlers sve na low i iskljuceno i jedva kad po kad dođe do 22 FPS-a, na medium jedva 15 FPS-a?
Link sa screenshotovima:
http://forum.gamepires.com/yaf_postsm173_My-solution-to-low-fps-problem.aspx#post173#post173
Tko zna mozda je ovo problem?
Inace probaj se poigrati sa custom postavkama, jer nije nuzno sve spustiti jer ne utjecu sve opcije jednako na perfomanse.
SSAO je recimo najzahtjevniji, pa DOF, pa Motion blur, Volumetric Light Scatering, pa FXAA itd.
Skyrim cak nema uopce SSAO, ni DOF ni MB ni VLS. On je bas ono ogoljen. Tako da je ponekad tesko uporedivati neke stvari.
To su recimo jako zahtjevni efekti za vece rezolucije, pogotovo na mobilnim grafickim karticama koje imaju puno manji memorijski bandwidth.
Probaj se poigrati s postavkama jer sam siguran da mozes postici veci FPS, a da uopce ne moras sjene spustati toliko nisko da budu kockaste.
I probaj provjeriti da li ima ikakvog efekta spustanje broja jezgri. To nam je prva vijest da je to kod nekoga imalo utjecaja.
Postprocessing uglavnom zna biti jedna od najzahtjevnijih stvari jer se za svaki taj effect izvrsava nad cijelim ekranom.
A GG je prepun takvih efekata. Neke igre kao Skyrim stave samo bloom i tonemapping i vozi. To je nista.
Evo mozemo napraviti mali eksperiment brzine igre bez PostProcessinga. Slobodno stavi u opcijama recimo postavke na High i tu rezoluciju.
I kad udes u igru mjeri FPS frapsom. Onda pokreni konzolu i upisi tocno ovo: /RS/PPEM.Enabled false (sa true ga mozes upaliti natrag)
Pa javi molim te kakav je FPS.
To ce iskljuciti PostProcessingEffectManager unutar RenderingSystema. Znaci igra ce se rendati identicno samo nece primjenti niti jedan PP.
Igra bi mogla (ovisno o mapi) izgledati bljestavo jer ce nece primjenjivati tone mapping da se scena prilagodi na monitor, ali dovoljno je da vidis
koliko inace PP trosi. Ako ti FPS brutalno skoci gore, znamo sto je usko grlo. Morat ces samo gasiti ili smanjivati gore nabrojane PP efekte.
Neces morati dirati stvari kao sto je rezolucija i kvaliteta sjena. Druga opcija je manja rezolucija, ali upaljeni PP efekti pa onda biraj.
e da tako vise njih razmislja....
...
Inace probaj se poigrati sa custom postavkama, jer nije nuzno sve spustiti jer ne utjecu sve opcije jednako na perfomanse.
SSAO je recimo najzahtjevniji, pa DOF, pa Motion blur, Volumetric Light Scatering, pa FXAA itd.
......
Tehnicko pitanje: koliko sam vidio u videu, vecinom su objekti pod nebom sto znaci, pretpostavljam, da je glavni izvor direkcionalni. Sto znaci da su dijelovi osvijetljeni ambijentnim svijetlom minimalni... nije li SSAO malo 'skup' za ne bas tako vidljiv dobitak?
sve na ultra i nije baš nešto grafika i efekti što sam očekivao, pokušao sam igrati multiplayer i lagg je užasan vjerojatno zbog servera. Prilikom okretanja desno-lijevo pri skoro punom brzinom nema toga osječaja vožnje kao kod drugih igara, što se tiće garaže, oružja itd je super,ali opet barem nadograditi nekako grafiku i tu vožnju.
...
Znam da se nemogu baš uspoređivati, ali sam dao za primjer samo.
Sa isključivanjem PP-a je FPS skočio duplo. :)
Evo slike poboljšanja:
https://www.dropbox.com/sh/l67w54dili05kd8/9K0qz6j8sV
I naravno sve pohvale za igru, želim vam još puno dobrih uradaka :)
Edit: promjena broja jezgri kod mene nije donijelo promjene. U msconfig->Boot->Advanced options...stavio sam kvačicu i Number of processors ->2
...
......
Tehnicko pitanje: koliko sam vidio u videu, vecinom su objekti pod nebom sto znaci, pretpostavljam, da je glavni izvor direkcionalni. Sto znaci da su dijelovi osvijetljeni ambijentnim svijetlom minimalni... nije li SSAO malo 'skup' za ne bas tako vidljiv dobitak?
Dobro pitanje. Ali uvijek nesto baca sjenu ili je neki dio objekta u sceni. Ako unutar te sjene nemas dodatne sjene i shade, scena izgleda previse flat i nema dubine. Takoder objekti znaju plutati i nemaju kontakt.
U stvarnosti recimo auto unutar sjene baca jos svoju sjenu. Isto je sa bilo kojim objektom, trava, drvece, kamenje... SSAO je prilicno zahtjevan, pogotovo ako je radijus djelovanja malo veci, ali meni osobno scena s njime izgleda debelo bolje. Mi recimo imamo tunele, djelove levela u kanjonima koji su kompletno u sjeni. Razlika je jako ocita. Evo na shotu sam stavio jedan osuncani dio pa je svejedno razlika jasno ocita.
Nas implementacija SSAO recimo kosta nekih 5 ms na full HD rezoluciji na GeForce 560. Isto toliko kosta SSAO u BF3. Tehnika je slicna. Koristi half res depth buffer za generiranje SSAO i full res depth buffer za filtering.
Znaci ako se igra vrti 60 fps 1080p tj. 16 ms po frameu bez SSAO. Sa njime ce biti 21 ms sto pada na 47 FPSa. E sad neka svako za sebe procjeni da li se isplati :)
...
Znam da se nemogu baš uspoređivati, ali sam dao za primjer samo.
Sa isključivanjem PP-a je FPS skočio duplo. :)
Evo slike poboljšanja:
https://www.dropbox.com/sh/l67w54dili05kd8/9K0qz6j8sV
I naravno sve pohvale za igru, želim vam još puno dobrih uradaka :)
Edit: promjena broja jezgri kod mene nije donijelo promjene. U msconfig->Boot->Advanced options...stavio sam kvačicu i Number of processors ->2
Onda slobodno ostavi sjene i teksture na medium-high, ali iskljuci SSAO, DOF, MB, VLS i FXAA. Mozes eventualno i star effect.
Inace ima cool fora sa pixel size. Mozes recimo ostaviti tu rezu, ali staviti pixel size na 90%. Onda ce se scena rendati u 10% manji backbuffer i radit ce se upscale
na odabranu rezu. Nece se puno izgubiti na kvaliteti, a dobit ces dobar boost u perfomansama. Poigraj se malo i s tom opcijom. To cesto rade na konzolama :)
Jel se netko nudi da pokrene nesto :)?
Evo ja sam slozio u 5 min uputstva kako podici svoj server: http://forum.gamepires.com/yaf_postst44_Starting-Dedicated-server.aspx
Mi smo za sada digli samo jedan server, ali nazalost taj server je treuntno u pogonu i za druge stvari (na njemu je master server i ftp za nesto) pa moze
imati gadan lag. A vidim da ljudi dignu dedicated server, ali ne znaju pravilno otvoriti 3555 port na firewallu i routeru.
Inace za MP ce biti velika nadogradnja u patchu 1.1.
Onda slobodno ostavi sjene i teksture na medium-high, ali iskljuci SSAO, DOF, MB, VLS i FXAA. Mozes eventualno i star effect.
Meni je FXAA super, palim ga u svakoj igri koja podržava. Udar na perfomanse zanemariv, a dobitak ipak vidljiv (igram na niskoj rezoluciji gdje još ima nazubljenih rubova pa mi dobro dođe).
FXAA je zakon, pogotovo za drvece i travu. Trosi inace negdje izmedu 0.5 ms do 0.9 ms ovisno o rezoluciji. To je nista za ono sto nudi.
Vidjet cemo kojom brzinom cemo ispravljati greske i dodavati stvari, ali prvi patch bi mogao biti za 3 tjedna.