Gas Guzzlers

poruka: 765
|
čitano: 147.127
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Gas Guzzlers
8ax kaže...
Leva, jel ce mi pomoc 8600GT za PhysX, pa cu moc normalno igrat?

Kolko sam skužio, nema gpu akceleracije, samo je physics engine baziran na nvidijinom physx api-u koji se za sada izvršava u potpunosti na CPU.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
17 godina
neaktivan
8ax kaže...
Leva, jel ce mi pomoc 8600GT za PhysX, pa cu moc normalno igrat?

Podrzavamo hardwaresku akceleraciju samo se nismo raspistoljili sa specijalnim efektima tako da CPU useri ne budu zakinuti.
Mozes probati kako ti se vrti sa sekundarnom karticom dediciranom za fiziku. Moglo bi rasteretiti CPU.
Da bi aktivirao hardwaresku akceleraciju moras promjeniti varijablu u configu:

<VarSet name="Physics">
  <Var
    name="EnableHardwarePhysX"
    type="Bool"
    value="0" />
    <Var
    name="ThreadCount"
    type="Int"
    value="2" />
</VarSet>

EnableHardwarePhysX  value mora biti 1.
CPU useri se mogu poigrati malo sa thread countom za fiziku. 2 je default, 1 znaci da je multi threading iskljucen.
Tko ima hrpu jezgri moze probati podici taj broj.

Config se moze naci u: ...\Documents\Gamepires\GasGuzzlersCCBeta1\GasGuzzlers.xml

14 godina
protjeran

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

Jel' mozda zna neko zasto mi pise nesto kao da imam noviju verziju Microsoft Visuala C++ 2010 kad idem instalirat betu ?

A kad to idem uninstall pise mi da moram izgasiti prvo Ati Catalyst znaci da ocito ima neke veze za driverima pa zna li neko kako to rjesit :S ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

koliko sam uspio procitat igra je jako zahtjevna?

hocu li je moci na svim minimalnim postavkama odigrati

sa ovom konfom pod MOJ PC?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...

koliko sam uspio procitat igra je jako zahtjevna?

hocu li je moci na svim minimalnim postavkama odigrati

sa ovom konfom pod MOJ PC?

Ne vjerujem, uz lagg vjerojatno.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina
LevaOpaki kaže...

http://www.strategyinformer.com/pc/gasguzzlerscombatcarnage/previews.html

Mi smo malo u firmi lomili koplja da li bi mitraljez trebao imati blagi auto aim, jer je inace dosta tesko gadati s njime.
Dva su rijesenja, dati mali auto aim ili pojacati njegovu snagu toliko, da cak i kad malo pogadas, da radi solidnu stetu.

Vertikalni auto aim mora postojati jer bez njega prakticki   nema pogotka kad auti krenu gore dolje po brdima. Oko horizontalnog bi se dalo raspravljati.
Ja sam osobno bio protiv njega jer sam ja uvijek za cisti skill igraca, ali sam pristao na to dokle god je mali kut djelovanja. E sada, ti si prvi koji je dao komentar da te smeta. Vidjet cemo sto ce jos drugi reci.
Gasenje se lako napravi, ali problem je sto onda nece biti u istom polozaju oni koji imaju auto aim i oni koji nemaju. Verzija sa iskljucenim bi morala imati jacu snagu miniguna.
Tako da ce na kraju biti jedno ili drugo, ali ne oboje.

Igra mi se cini super, ali nisam zaigrao igru jos pa samo nagadjam.

Mogli bi ste napraviti ako imate taj room setting (da host bira) auto aim off/on ili po serveru ili kako vec igra funkcionira. Pa bi svi bili zadovoljni. Zar ne?

www.facebook.com/Battlefield3.Info
13 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

nevjerojatno kako je ovo ubugano, napokon uninstalliram Microsoft Visual C++ 2010 i onda kad udjem u igru pise crnim slovima "missing", nastavi dalje i izadje iz igre :(
Je li to samo meni li sta  ? :S 

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
dudy kaže...

nevjerojatno kako je ovo ubugano, napokon uninstalliram Microsoft Visual C++ 2010 i onda kad udjem u igru pise crnim slovima "missing", nastavi dalje i izadje iz igre :(
Je li to samo meni li sta  ? :S 

Meni je radilo apsolutno sve najnormalnije.

Bistar sam k'o katran.
17 godina
neaktivan
dudy kaže...

Je li to samo meni li sta   ? :S

Missing texture problem nastane ako se osteti data pack u kojem se nalaze svi podaci. Data001.pep.  To je inace obicni zip file od 3 GB koji se moze otpakirati ako nije ostecen.
Po tome se moze provjeriti da li je slucano ostecen u transportu ili tokom instalacije.
Svi koji su se javili na support s tim problemom su ga rijesili na jedan od sljedecih nacina.
Ponovnim skidanjem datoteke s FilePlanet ili s GamersHell web stranice. Neki su se neki zalili da im je file skinuti ostecen, a drugi puta je bilo ok.
Nekima je UAC radio problem ako se igra pokusa instalirati u Program Files. Preporuka je ili izgasiti UAC ili igru pokusati instalirati na neku normalniju lokaciju d:\Games\GasGuzzlersBeta

Ako tokom instalacije windowsi kazu da postoji VS 2010 Redistributable package nova verzija (radi neke druge novije aplikacije ili igre),
onda nema razloga da se ista instalira opet. Samo zatvoriti taj dialog i nastaviti dalje. Isto se odnosi na DirectX.

E da, i malo je problematican installer koji smo koristili. Ne ide mu bas sa velikim datotekama. Tj. radi on ok, ali ako pise "not responding" samo ga treba pustiti. Zavrsit ce on.
U Windowsima 7 i Vista su strasno spustili tu toleranciju. Mislim da je dovoljno da aplikacija ne salje 5-10 sec neki message i odmah ju proglasava mrtvom iako samo radi nesto zahtjevno.

http://www.gamershell.com/download_86786.shtml

http://www.fileplanet.com/224884/220000/fileinfo/Gas-Guzzlers:-Combat-Carnage-Beta-Client

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:24 (LevaOpaki).
13 godina
neaktivan

aha, hvala, jel moze samo link od GamersHell-a za download jer je ocito na FilePlanetu ostecen, svejedno i kad instaliram u drugu lokaciju isto se dogadja,..

I da instalacija mi stane upravo kod Data001.pep. 

EDIT: evo snasao sam se za link :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 14:10 (dudy).
15 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

Kad izlazi igra? Oće bit na lokalnim kioscima? Oće biti na Steamu ili tak nes?

Jel bi ja mogao na moju konfu vrtit?

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

Na mojoj konfiguraciji je neigrivo i na low. Najnoviji driveri, Win7 x64

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Na mojoj konfiguraciji je neigrivo i na low. Najnoviji driveri, Win7 x64

Beta ima nekih problema sa AMD procesorima. Sredili smo to. Sada na nekim AMD strojevima smo dobili ubrzanje 3-5 puta.
Takoder je ubrzan code i za intelove procesore.

16 godina
neaktivan

Jel ima gdje taj update za skinit oli moramo čekat final?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Kad izlazi igra? Oće bit na lokalnim kioscima? Oće biti na Steamu ili tak nes?

Jel bi ja mogao na moju konfu vrtit?

mislim, kad izadje finalna verzija igre..

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Jel ima gdje taj update za skinit oli moramo čekat final?

Htjeli smo izdati beta patch kad popravimo te optimizacijske probleme, ali se dosta toga promjenilo u dva tjedna optimizacija,
pa bi dosta gnjavaze trebalo da se to upakira. A treba privoditi igru kraju pa smo prilicno zauzeti. 
A mjenjala se fizika, upravljanje auta. Npr. nitro je sada odvojen od ostalih powerupa i puni se odvojeno dok se radi steta okolini i drugim autima. 
Vise manje isto kao u flatout. I dalje se moze pokupiti nitro powerup za instant punjenje, ali ga se aktivira odvojenom tipkom ili double tap na gas.
Pa je popravljeno propadanje kamere u pod kod skoka. Pa tu su razne GPU optimizacije itd itd.
Po levelima je dosta optimizirana collision geometrija tako da fizika manje trosi kad je 8 auta na podlozi.  
To bi znacilo da moramo i level ponovo pakirati, a ne samo slati exe i dll-ove. Moraju se pakirati i konfiguracijski fileovi za fiziku auta.
Tako da cemo jos vidjeti kakva ce biti situacija. A s optimizacijama cemo naravno nastaviti do samog izlaska igre a i kasnije kroz patcheve.
Beta je zato i sluzila da vidimo kako se igra ponasa na malo siroj lepezi hardwarea i sto je najbitnije da se popravi prvo.

Malo smo bili pretjerali sa preciznoscu simulacije. Recimo kontakt izmedu kotaca i podloge se racunalo 240 puta u sekundi :)
Mozda se to nije vidjelo u beti jer je sve bilo prasina, ali ogromna je razlika kako se kotaci ponasaju na pjesku, cesti, snjegu ili mokroj cesti.
Broj iteracija smo sada drasticno reducirali i promjenili vozni model sto je dodatno rasteretilo fiziku i CPU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 12:53 (LevaOpaki).
17 godina
Gas Guzzlers

Hoćete li izdati demo prije izlaska same igre da ipak vidimo kako se igra poboljšala u odnosu na betu?

Come to the dark side, we have cookies.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Hoćete li izdati demo prije izlaska same igre da ipak vidimo kako se igra poboljšala u odnosu na betu?

Ako ne izdamo zakrpu za betu, tesko da cemo izdavati ikakav novi demo prije kraja igre.
Jednostavno nemamo kapacitete da radimo jos jedan build prije izlaska igre, a da ispostujemo rokove i ugovore. 
To na strasno uspori kad god radimo neki build. Ako cemo i izdavati demo to ce biti tek nakon izlaska igre.
No vjerujem da ce i onda biti fokus na patchiranju i ispravljanju prijavljenih gresaka.

Igra na Originu izlazi 25.4. ako sve bude po planu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 14:25 (LevaOpaki).
15 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

I optimizrajte ju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gas Guzzlers

Probao i ja igru. Moram reći da sam zapravo oduševljen. Inače, moram reći da mi se igra iznenađujuće glatko vrti na 20-25 FPSa koliko mi prijavljuje fraps. Jedino što sam povisio thread count sa 2 na 4 u configu, no opet iskorištenost procesora je bila cca 60% na 1 jezgri i 10% na ostalima. 

Sve pohvale dečki, novci stavljeni na stranu i čekaju release date. Samo tako dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Eto uspio sam instalirat, i igra mi je uzasno blokirala na high, na low je bilo koliko - toliko igrivo, AMD-ov je procesor..

Nadam se da ste to zbilja popravili kao sto pise gore..

Inace, igra mi se kao i velikoj vecini stvarno dojmila, super je, sad ne preostaje nista drugo nego cekat 25.4 :D

16 godina
neaktivan
Igra je vec sad "popravljena" tj optimizirana...
Sada ljudi nemaju vremena da izbace nista u vezi igre jer uskoro stize igra koja bi mogla ljepe kritike pokupiti od igraca i kritike...
17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Probao i ja igru. Moram reći da sam zapravo oduševljen. Inače, moram reći da mi se igra iznenađujuće glatko vrti na 20-25 FPSa koliko mi prijavljuje fraps. Jedino što sam povisio thread count sa 2 na 4 u configu, no opet iskorištenost procesora je bila cca 60% na 1 jezgri i 10% na ostalima.

Sve pohvale dečki, novci stavljeni na stranu i čekaju release date. Samo tako dalje.

Strasno smo optimizirali CPU code tako da ce ti finalna verzija ici puno bolje. Vise jezgri se puno bolje koristi.
Npr. moj Core i7 za kompletni engine update u BETI (bez renderinga, cisti CPU code) treba oko 15 ms-a na pustinjskoj mapi. 
Sad se taj update krece oko max 3-4 ms za 3000-4000 objekata :)
Unutra je uracunata fizika, AI, visibility, zvuk, sve zivo u 3 ms.
To sto ti je 20-25 FPSa znaci samo da ti je igra CPU ogranicena i graficka nazalost nema posla jer joj CPU
dovoljno brzo ne zadaje zadatke. To je onaj problem sa AMD koji je sada rijesen.
Sa CPU optimizacijama ce to doci na svoje pa ces sigurno ostvariti 2 puta veci FPS. 
Ne kazem da je GPU code savrseno optimiziran, ali jaki GPU nije mogao niti doci do izrazaja. Npr. SSAO je jos uvijek prezahtjevan za slabije graficke. Na njemu treba malo poraditi.
Recimo jedan testni AMD stroj u BETI vrti engine update u 60 ms, a sada sa optimizacijama vrti 9 ms :) 
Sto se omjera snage ta dva procesora tice: po super PI benchmarku AMD je tocno bio sporiji 3 puta od gore spomenutog Core i7 tako da je to super omjer (3 vs 9 ms).
Toliko razlicite generacije i arhitekture CPU-a, a obje se jako dobro nose sa igrom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 11:05 (LevaOpaki).
17 godina
neaktivan

2 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

Koliko sam vido ste odgodili malo izlazak za 04.05.

Nema veze glavno da šta više ljudi proba igru, da se cuje glas Fiće {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Mislim da igra vrijedi barem 39,90 US$

www.rigburning.comule.com
14 godina
neaktivan
Gas Guzzlers

Čekam Steam{#}

Em što mi je tamo najpraktičnije, i najveću zaradu na kraju dobiju developeri (Steam uzme svega 30%, + izdavač neznam koliko), što znači da sam najviše doprinjeo zadovoljstvu developera, koje su oni meni prethodno pružili igranjem igre koju su napravili svojim rukama i svojim znanjem.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom, ASUS DCII moras da pazis kako je na krevet stavljas da se ne iskrivi nesto, da ne nalegne kuler lose - Vlada011

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.pixelperfectgaming.com/?p=26585

Za sada jos nista od steama. Rijesavamo to. Ne mozemo se s njima nikako dogovoriti.
Dosta su bahati i developeri se dosta zale na njih. Drze monopol a moras doci do njih radi korisnika.
I drugi digitalni servisi kao Origin isto uzimaju 30% od prodane kopije.   Nije tu Steam nista poseban.
Razlika je jedino u tome sto su ovi prvi krenuli pa su do sada skupili veliku bazu korisnika.
Pa svaka igra prije ili poslije mora zavrsiti tamo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 10:14 (LevaOpaki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice