Zbog golmana sam prešao s pesa na fifu a sad ću zbog golmana odustati i od ove fife jer ovo nema smisla. Imam 7 ebenih mrtvaca i lik brani ono što je nemoguće a onda u 90 min puknu mi po golu, možda metar od mog golmana koji niti ne podigne ruke već pogledom isprati loptu u gol. Pa to je smiješno. Meni brani ono što je nemoguće obraniti a onda ja dobijam ovakav gol. I kaj da igram preko neta i živciram se zbog toga. Next gen sprdnja cijelo vrijeme brani udarce sa svog peterca pa do 8 metara od gol linije jer je algoritam igre izračunao da će na tom mjestu sjeći sve upućene udarce s bilo koje strane.
To izgleda smiješno i nema veze s nikakvom realnošću. Pucam s dvadesetak metara po sredini a golman korak dva van gol crte da bi već sljedeći trenutak čudesno obranio udarac koji korak iza penala. Kako se k vragu u toj sekundi našao na deset metara od gol linije da bi obranio taj udarac. Izgleda odvratno i to ne mogu gledati. Da ne pričam sad da po travi zna klizati kao na ledu. Sve ono s čime sam se sprdao u jednoj od prošlih pes igri sad je prisutno ovdje. Neprirodno klizi i brani sve s pet i više metara od gol crte. Stvarno su to lijepo riješili i stvarno se vidi da su dvije godine radili na next gen golmanima.
Normalno je da je korak dva van crte i da brani ali nije mi normalno da apsolutno sve brani na petercu i van njega. Na što to liči? Par puta mi se dogodilo da idem jedan na jedan na golmana i da mi igrač samo stane. Sam od sebe. Ili toliko uspori da ga obrambeni stigne. Čista frustracija. Što više igram ovaj nogomet to mi više liči na čisto sranje. Naravno, pravila igre i dalje ne poštuju. Isto tako dodavanja su mi očajna. Sprdao sam se s pes prebrzim i preciznim dodavanjima a sad je i ovdje nešto slično. Lopta ide ko po špagi. Nemam osjećaj da sam dao dobru loptu i onaj gušt nakon dobrog proigravanja.
Sve je nekako umjetno. I udarci po golu. Nema balansa. Ili sam puknio po sredini gola ili deset metara pored gola a kad i pogodim kut tu je next gen supeman da to riješi. Nemam prilikom udarca onaj filing kao prije. Ne osjećam udarac i sve je hladno i umjetno. Da skratim, loše.. Sad, nakon par dana igranja uopće se ne čudim onom klaunu iz konamia koji izjavljuje da imaju bolji proizvod od ovog. Nikakv problem. FIFA 14 na PS4 je televizor u boji za FIFU 15...
Ako ovo izbace za dva tjedna iz zabave ću i dalje igrati fifi14.
Dam se kladiti da ćeš do proljeća imati minimalno 4 kopije FIFE 15.