Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Vegeta kaže...

Ocekujem ispriku nakon testova.

Naravno da ću se ispričati, ali pod uvjetom ako budeš u krivu da se ti ispričaš. Što nemogu ni očekivati od tebe.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
roary kaže...
donator_bubrega kaže...
mate960 kaže...

Ja ne bih preko 1.43 s tom 4+2 regulacijom.

Nisam ni vidia da je 4+2PPD. U tom slučaju ne preko 1.43V. Probaj sa toliko na 4GHz, ako neće na 3.8-3.9GHz.

Moj 960t radi stabilno na 4,095 GHz sa 1.375 V.

Problem su mi bile temp. Zbog stock coolera (grijao se i na stock brzini sad po ljetu).

Neki dan sam nabavio jedam malo stariji cooler(puno su kvalitetniji od ovih koje danas stavljaju) i promijenio sam mu ventilator 

(jer je njegov bio monstruozno bućan) i super hladi.

ocan je na 3,4 GHz, napon sam spustio na 1,235 i radi  super

temp u idle-u 40 stupnjeva a u full loadu 56 pri sobnoj temp. 27 stupnjeva (testirano sa prime large FFT testom max temp & max power consumption) s tim da  mu je 

potrošnja skočila sa 95w na 107 w

U mene su takve temperature kada je oc-an na 4GHz i naponom od 1.28V, u full loadu i manje. Koji cooler si stavio?

evo coolera koji sam maknuo s tim da sam njegov vent stavio na onoga drugoga

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-hladnjak-stock-oglas-4765662

a evo coolera kojeg sam ubacio 

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-phenom-am3-cooler-hladnjak-oglas-5218881, znači s ventom od onoga gore. 

Slike su sa njškala jer nisam slikao moje hladnjake ali su identični.

15 godina
neaktivan
roary kaže...

evo coolera koji sam maknuo s tim da sam njegov vent stavio na onoga drugoga

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-hladnjak-stock-oglas-4765662

a evo coolera kojeg sam ubacio 

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-phenom-am3-cooler-hladnjak-oglas-5218881, znači s ventom od onoga gore. 

Slike su sa njškala jer nisam slikao moje hladnjake ali su identični.

Kakve su sada temperature?

13 godina
neaktivan

Ako misliš sad trenutno, ne mogu odgovoriti jer sam na poslu ali inače su onakve kako sam napisao gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 10:31 (roary).
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Nova validacija, isti takt a jos nizi napon, OCCT stabilno. Vrlo sam zadovoljan. Hladen takodjer sa 612s

EDIT - @Marko, ona testiranja na 1.3V cu radit kad uvatim vremena, trenutno ne mogu.

--------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 18:17 (mate960).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Nova validacija, isti takt a jos nizi napon, OCCT stabilno. Vrlo sam zadovoljan. Hladen takodjer sa 612s

EDIT - @Marko, ona testiranja na 1.3V cu radit kad uvatim vremena, trenutno ne mogu.

E vidiš, meni nije prolazia OCCT sa tim naponom ...

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

E vidiš, meni nije prolazia OCCT sa tim naponom ...

I ipak nije prosa OCCT, error neki  {#}

14 godina
neaktivan

Update: Napon podignut na 1.32V, na nizima bez problema prolazi sve torture ali srusi se u encodingu/renderingu (a danas se naenkodirao moguceg i nemoguceg, radi se novi cod4 movie {#})

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mate960 kaže...

Update: Napon podignut na 1.32V, na nizima bez problema prolazi sve torture ali srusi se u encodingu/renderingu (a danas se naenkodirao moguceg i nemoguceg, radi se novi cod4 movie {#})

Kolika ti je razlika u gamingu naspram E6300 ?

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Kolika ti je razlika u gamingu naspram E6300 ?

Cak  i sa ovom grafom se razlika osjeti, a tek kad 4890 dode. Pogotovo u CPU bound igrama kao sto je COD.

13 godina
protjeran

555BE unlocked u X4, 1.312V 3.6GHZ stabilan.Temperature pod potpunim opterecenjem sa svom memorijom 55C.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 17:16 (Vegeta).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

555BE unlocked u X4, 1.295V 3.6GHZ stabilan.Temperature pod potpunim opterecenjem sa svom memorijom 55C.

Nice primjerak kolega.

13 godina
protjeran

Ispravljeno, load napon jest 1.312V, radi ko metak.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 17:17 (Vegeta).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Forumasi, da li znate zbog cega mi se overclockan cpu rusi u nekim igrama (mafia II, cod modern wafare mp), a prosao je 24h primea, 75 runova ibt na high stress levelu? Ne znam sta da mu radim vise, kako da provjerim da li je 100% stabilan, ako treba dodat cu jos napona ali opet ne znam je li stabilan..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A kako ti se manifestira to rušenje ?? Nekako mi je sumnjivo da si vrtio 24h P95 ali nema veze {#}. Ono što mi prvo pada na pamet je da ti je napajanje možda preslabo, jel koliko znam to napajanje je iz kategorije "loša napajanja" i clockani Phenom X4 sa HD 6950 je možda na knap. U stress tesu ti radi samo CPU pa nema rušenja. Ajd napiši sa kojim naponom radi i jesi dirao HT ref. clock, odnosno memoriju ?

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A kako ti se manifestira to rušenje ?? Nekako mi je sumnjivo da si vrtio 24h P95 ali nema veze .{#} Ono što mi prvo pada na pamet je da ti je napajanje možda preslabo, jel koliko znam to napajanje je iz kategorije "loša napajanja" i clockani Phenom X4 sa HD 6950 je možda na knap. U stress tesu ti radi samo CPU pa nema rušenja. Ajd napiši sa kojim naponom radi i jesi dirao HT ref. clock, odnosno memoriju ?

Hahhaha sta kazes da je napajanje knap? 0.o Prijatelj ima isto napajanje i drzi neki cf, ne sjecam se tacno, mislim hd6970 u cf, ima phenoma 965 na 4.1GHz, nikakvih problema.. Objasni mi tu "losu kategoriju"..

Nisam dirao memoriju. Dao sam mu sada 1.440V, znaci u loadu radi na 1.44, ne ide vise. Radio je i na 1.28V, prolazio stress testove, ali sam mu dao 1.44V za svaki slucaj :P... Temperature u igrama ne prelaze 50C, a u sobi je bilo 25-30C. Znaci nakon nekog igranja, srusi se cod mw i mafia II jedino, ostale rade normalno i ne ruse se, tipa bf3 mp, max payne 3, cak i nakon 4h igranja.. No ipak nije stabilan. Slika se poremeti, odnosno podje trzati na svee strane 1-2 sekunde i izbaci na desktop. Nakon toga ne mogu nikako uci u igru jer se desi isto i izbaci na desktop. Kada restartujem, onda mogu igrati te dvije igre malo vermena dok se ne desi isto..

14 godina

Pa jesi siguran da je do procesora ?? Jesi probao vratiti na stock i onda igrati da vidiš jel se isto dešava ?? A to sa napajanjem, da to napajanje drži CF 6970 sa Phenomom na 4.1ghz je, bolje da ne komentiram. Čitao sam da ta CM napajanja od 430W su ista kategorija kao i ostala od 250 kn, a to znači NE baš za teško clockanje Phenoma II X4 i moćne grafe kao što je HD 6950. To napajanje ako daje 250 do max 300W na 12V rail, toliko pa i više potegne možda tvoj komp. Ja se kladim na napajanje a ne na procesor ako je prošao ono sve što si nabrojao kod testiranja. Ako možeš nabavit neko jače i poudzano napajanje pa da vidiš jel u tom kvaka. Mada ako je napajanje, trebalo bi izbacivat i u drugim igrama. U biti, možda je i do grafike ili drivera !! Uglavnom, nebih rekao da je CPU ako je P95 stabilan.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa jesi siguran da je do procesora ?? Jesi probao vratiti na stock i onda igrati da vidiš jel se isto dešava ?? A to sa napajanjem, da to napajanje drži CF 6970 sa Phenomom na 4.1ghz je, bolje da ne komentiram. Čitao sam da ta CM napajanja od 430W su ista kategorija kao i ostala od 250 kn, a to znači NE baš za teško clockanje Phenoma II X4 i moćne grafe kao što je HD 6950. To napajanje ako daje 250 do max 300W na 12V rail, toliko pa i više potegne možda tvoj komp. Ja se kladim na napajanje a ne na procesor ako je prošao ono sve što si nabrojao kod testiranja. Ako možeš nabavit neko jače i poudzano napajanje pa da vidiš jel u tom kvaka. Mada ako je napajanje, trebalo bi izbacivat i u drugim igrama. U biti, možda je i do grafike ili drivera !! Uglavnom, nebih rekao da je CPU ako je P95 stabilan.

Ivane ti si zamjenio case sa napajanjem, njegovo napajanje drzi sta god mu das, gledaj malo bolje.Inace jesi testirao procesor Linxom, sa svom memorijom zauzetom?Kakvih 20 runova?

clock2much
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pogledaj malo bolje Moj PC..

Vegeta kaže...

Ivane ti si zamjenio case sa napajanjem, njegovo napajanje drzi sta god mu das, gledaj malo bolje.Inace jesi testirao procesor Linxom, sa svom memorijom zauzetom?Kakvih 20 runova?

Nisam Linxom, a zasto bih, kada sam s ibt-om odvrtio 75runova, s tim da nije zauzeo svu memoriju, nego nekih 2gb, tako nesto. Ako stavim da testira na Maximum, onda uzme svu memoriju, no cini mi se da bi tako 75 runova trajalo 30 dana :S. Kako da mu provjerim stabilnost i da znam da je 100% stabilan? U ove programcice sam razocaran, samo bezveze testirao i opet ne stabilno.

Mislis da bi 20 runova bilo dovoljno sa svom memorijom?

13 godina
protjeran

Kada koristis svu memoriju onda je procesor najvise opterecen, opali Linx 20 runova pa javi rezultate.Naravno, svu memoriju stavi u upotrebu.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina

Da, my bad. Pogrešno sam gledao kao što kaže "začin". Drži to napajanje {#}. lako ćeš saznat jel CPU, vrati ga na stock i igraj se to isto, ako nebudeš više imao simptoma takvih, onda znaš da je CPU. Ako budeš, onda su vjerojatno driveri od grafe.

15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Kada koristis svu memoriju onda je procesor najvise opterecen, opali Linx 20 runova pa javi rezultate.Naravno, svu memoriju stavi u upotrebu.

Znaci ovako da odvrtim, koliko to traje?

itomic009 kaže...

Da, my bad. Pogrešno sam gledao kao što kaže "začin". Drži to napajanje {#}. lako ćeš saznat jel CPU, vrati ga na stock i igraj se to isto, ako nebudeš više imao simptoma takvih, onda znaš da je CPU. Ako budeš, onda su vjerojatno driveri od grafe.

Na stocku je sve ok, odnosno stavio sam ga na 3.5GHz i 1.32V, tako sam ga prije uvijek drzao i nikakvih problema nije bilo kao ni sad na tom taktu i naponu. Tako da je do CPU-a, nije do grafe i drivera..

da ovako odvrtim?! da ovako odvrtim?!
13 godina
protjeran

Eto tako odvrti barem 20 runova.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kome vjerovat za očitati temperaturu?? i još: gdje mogu skinut "gotove" OCprofile za AMD overdrive?

krepala krava
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Po meni je CoreTemp-u za vjerovat vise nego ovom drugom.
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
13 godina
protjeran
micho0305 kaže...

kome vjerovat za očitati temperaturu?? i još: gdje mogu skinut "gotove" OCprofile za AMD overdrive?

CPU HW monitor za temperature, gotove OC profile nemozes skinuti jer ne ide svaki procesor sa istim naponom na isti takt.

clock2much
15 godina

Od takvih programa za temp. nekako najvise vjerujem HW Monitoru !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Kolege su sve rekle, ja se također uvijek oslanjam HW Monitoru. Što se tiče stress test-a vrtim LinX sa svom memorijom i 30 Run-ova.

Wing Chun, Yip Man

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Kolege su sve rekle, ja se također uvijek oslanjam HW Monitoru. Što se tiče stress test-a vrtim LinX sa svom memorijom i 30 Run-ova.

20 runova je dovoljno, Linx sa svom memorijom u upotrebi bas zaprzi procesor zestoko, jako dobar program.Meni je prosao tih 20 runova sa 3.6GHZ @ 1,312V i stabilan mi je tako u svemu.

clock2much
14 godina

Ja još nisam doživio da mi se komp ruši nakon što prođe 6 sati OCCt i 8 sati P95 !!! IBT je Intelov test i nekako možda baš i nije najbojli za testiranje AMD-a ako uzmemo u obzir Intelovu prevarantsku povijest {#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice