Studiranje u inozemstvu

poruka: 7
|
čitano: 2.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Studiranje u inozemstvu

Zanima me ako netko možda zna koliko se mjesećno ili godišnje plaćaju pravne škole toćnije pravni fakulteti u Chicagu i dali je moguće s dobrim ocjenama u ekonomskoj ići na takvu vrstu (pravnog) fakulteta.

Hvala unaprjed, stvarno mi je važno tako da hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 15:37 (Vanilia).
15 godina
neaktivan
Re: Studiranje u inozemstvu
Vanilia kaže...

Zanima me ako netko možda zna koliko se mjesećno ili godišnje plaćaju pravne škole toćnije pravni fakulteti u Chicagu i dali je moguće s dobrim ocjenama u ekonomskoj ići na takvu vrstu (pravnog) fakulteta.

Hvala unaprjed, stvarno mi je važno tako da hvala :)

Od par tisuca pa do par desetaka tisuca dolara godisnje, moja sestra placa 40 000 tisuca godisnje ali ima stipendiju. Ocjene nisu bitne nego njihov SAT test. Prodjes nasu maturu i onda pises SAT ovisno u kojem si gradu (Zagreb, Split) i ovisno o rezultatima, upadas. Uglavnom ne isplativo osim ako imas stipendiju...

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Studiranje u inozemstvu

Ovako je za MIT:
1.polazes SAT ili ACT

2. polazes TOEFL (test of english as foreign language)

Ako položiš ides na intervju u Zagreb/Split i moraš napisat par eseja.

Na osnovu svega toga odabiru kandidate.

Prošle godine prijavilo se 4500 stranih studenata, primili su samo 150.

Godišnja školarina je oko 60 000$ ali u tu cijenu je uključen i smještaj, hrana, literatura. :)

13 godina
Studiranje u inozemstvu

Aham puno hvala, nego stipednija se dobije na temelju tog 'SAT' ili? I što je to SAT?

EDIT:Odnosno kakva vrsta testa je SAT i što je sve u njemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 18:54 (Vanilia).
15 godina
neaktivan
Re: Studiranje u inozemstvu
Vanilia kaže...

Aham puno hvala, nego stipednija se dobije na temelju tog 'SAT' ili? I što je to SAT?

EDIT:Odnosno kakva vrsta testa je SAT i što je sve u njemu.

Moja sestra je stipendiju dobila zbog sporta, SAT je ko nasa matura, samo kod njih...

LoL acc THCJoshi
13 godina
Studiranje u inozemstvu

Aham, hvala :)

A dali je bitno koji si sredbju završio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 12:27 (Vanilia).
14 godina
Studiranje u inozemstvu

zavrsila sam prošle godine srednju školu (obrazovanje odraslih) smjer komercijalista..i sad mene zanima jel ja moram polagati drzavnu maturu ovdje da bi mogla ici vanka (probala bi u njemackoj,austriji i svicarskoj pa ako igdje upadnem) studirati medicinu, pošto neznam jel dovoljna ova obična matura-završni rad ili več kako se zove...jer koliko vidim po njihovim stranicama trazu svjedodzbe zadnjih 2 razreda i abitur...a neznam tocno sto je to kod nas.... unaprijed hvala na odg :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice