Problem studentske ishrane!

poruka: 21
|
čitano: 9.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo, iskreno ne znam gdje bi počeo.. pokušat ću opisati situaciju od večeras. Ovako, prvo, studiram u Slavonskom Brodu na Strojarskom fakuletu i tu imamo jedan restoran pod imenom "Lotos" u kojem se jedino možemo hraniti preko x-ice. 
Sad ne znam kako bih to opisao.. ali evo pokušat ću navesti neke primjere. Recimo, bio sam par puta u Osijeku u studentskim menzama i tamo sam se za 7-10kn pokidao od hrane, jela, doslovno pukao, nema gdje stati ta hrana, također sam bio u Zg u menzi par puta, ista situacija kao i u Osijeku, ono izobilje hrane koja se može dobiti jeftino dok su Slavonskom Brodu to nije slučaj. Prvo od jela ima: "ćevapi" (pod navodnike sam stavio, jer dobiješ 5 malih komadića mljevenog mesa, koji su od svinjetine, a ćevap da bi bio ćevap mora biti napravljen od govedine), pa dalje ima lignje, bečki/zagrebači odrezak (doslovno, dva različita imena ista hrana i vjerujte da to nema veze ni sa bečkim ni sa zagrebačikm to je neka njihova izmišljotina) i pileći filei (to je jedino na šta se nema prigovora jer pileći file je pileći file) i tjestenina carbonara. I uglavnom to je to što ima od hrane da se naruči... dok je u tim drugim menzama po Os i Zg puno oblilniji meni, a što je najgore od svega, ta bolja hrana je u tim drugim menzama puno jefnija. Evo primjer računa od večeras gdje sam lignje platio 15 kn gotovinom a ostalo je s x-ice skinuto. Ukupno 45 kn. Uglavnom evo vam fotografije da vidite koliko je to malo mizerno hrane, šestogodišnjak se ne može najesti, a ne čovjek od 20+ godina. Ovi iz doma su potpisivali neke peticije, i ostali studenti su potpisivali peticije i ništa nije bilo. Ugl taj Lotos je obična pljačka studenata, ovo što on proda za 45 kn ne košta ukupno 14-15 kn. Ovo što piše "sok naračna 100%" to vjerujte mi nije tako, dobijete kriglu soka od 4dcl onog najjeftinijeg soka što se može kupiti u trgovinama, radi se o onom soku FIS. 8,99 kn košta 2l u konzumu. A kod njih 2 dcl košta 5 kn, znači 9 kn oni prodaju 50 kn, pa da li je to moguće? Dok se u drugim menzama dobije sok u bočici, tetrapaku, ovdje se sipa u čašu/kriglu. Obična pljačka studenata. Postoji li netko, tko zna, što se može uraditi s time? Kome ih prijaviti, kako intervenirati? Molim pomoć, zahvalan ja i ostali studenti u SB.
Hvala za buduće odgovore!   

14 godina
neaktivan

Plus, na računu piše sasvim nešto treće da ti prodaju. A ne ono što si naručio. Za pomfrit piše blitva i još neke gluposti. To je to ugl.. 

15 godina
odjavljen

Problem je taj što nemate menzu nego jedete u restoranu, pa je skuplje. Jbg.

Što se tiče kvalitete hrane, pa onda to riješite, zovite nekog, pričajte sa gazdom itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 21:32 (footballer).
12 godina
neaktivan

uleti u kuhinju,i mazni tepsiju mesa te se brzinom svjetlosti ispali u nepoznatom smjeru xD stalno su se žalili na to,čak su slali slike žohara u hrani na fb-stranicu,sad ne znam jesu išta riješili,pošaljite im i vi...

sad tek vidim da je restoran.... 

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 21:32 (kivic15).
15 godina
neaktivan

iskreno nisam student al svakako posalji dopis ministarstvu obrazovanja i nekoj inspekciji koja bi mogla prekontrolirat kvalitetu hrane.mozda se i mozete gradonacelniku obratit za neki oblik pomoci.inace po slici ovo je grozno te ja osobno ne bih jeo jer izgleda ko da su mrtvog stakora ispohali

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan

Postoji menza i kod nas, ali vlasnik te menze je isti lik koji je vlasnik tog restorana, tako da je meni isti, a hrana isti šit. 15 kn platiš nešto od čega se ne možeš najesti, a u drugim gradovima za duplo manje novca bi se duplo više najeo. 

12 godina
neaktivan

Moram da te ispravim Cevap nema bez svinjetine,mesano teletina-svinjetina je pravi cevap.

14 godina
neaktivan

A ko zna, na kraju sva hrana izgleda, ko zna što oni pohaju tuda. 

Evo još malo šale na račun studenata :) Evo još malo šale na račun studenata :)
14 godina
neaktivan

Ćevapi su tursko jelo, turci su muslimani, a po Islamu im je zabranjeno jesti svinjetinu. Tako da pravi ćevap, kao što se može pojesti preko Save, u Bosanskom Brodu, je samo od govedine.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 21:39 (lithiumion).
16 godina

ti na jako malo mjesta možeš naći čisto goveđi ćevap, muslimani koje ja znam jedu svinjetinu, ne poznajem niti jednog da je toliko privržen vjeri..

što se tiče takvog mesa u menzi, teško ćeš ga nać jel je skuplje od svinjećeg..

što se tiče menze u varaždinu, situacija je takva da svaki dan bude ista stvar, više mi se bljuje od pohanog i krumpira/riže

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
15 godina
odjavljen

Inspekcija to riješava 100% haha

12 godina
neaktivan

Idi u Tursku i spomeni im cevap ubice te.Nije cevap turski vodi poreklood stare grcke mada imas mngo oprtunista i tu.Njihov je Düner i time se ponose.

Inace jedu itekako Turci-Muslimani svinjetinu ovde u Nemackoj neznam ko ne jede,mozda stari ljudi koji drze do vere,inace mladje generacije jedu itekako.

14 godina
neaktivan

Ja sam samo naveo primjer, to nije ćevap to je nešto žblj, ako je ime ćevap onda je ćevap, ne modificirani ćevap.. Kako bi bilo da ja njima dam modoficirane novce? Isprintao ih na printeru, izgledaju isto kao i kune, sigurno bi se pobunili. 

Btw ti očito jako malo muslimana znaš..  

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 22:08 (lithiumion).
14 godina
neaktivan
Re: Problem studentske ishrane!
cardadule kaže...

Idi u Tursku i spomeni im cevap ubice te.Nije cevap turski vodi poreklood stare grcke mada imas mngo oprtunista i tu.Njihov je Düner i time se ponose.

Inace jedu itekako Turci-Muslimani svinjetinu ovde u Nemackoj neznam ko ne jede,mozda stari ljudi koji drze do vere,inace mladje generacije jedu itekako.

Mislim da bi ti trebao malo povijest ponoviti.. ćevap, kao i kavu su osmanlije donjeli dok su harali ovim krajevima.. koja božija grčka -.- 

12 godina
neaktivan

http://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%86evapi

Pominje se mnogo on pre turske,grci ga u mnogo ranije pominju,ni ja nisam verovao ali...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 22:13 (cardadule).
16 godina

sve uskoku prijaviti! to se sve radi u suradnji s studentskim centrom, a to je organizirana mafija, kradu gdje stignu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 22:16 (milanji).
14 godina
neaktivan

Opet, nismo ovdje da raspravljamo o sastavu ćevapa, nego o problemu koji muči mene i ostale studente u SB. 

PS.
Ćevapi su na Balkan došli s Osmanlijama, oni su muslimani tako da ćevap, na kojeg sam i ja navikao je od goveđeg mesa. Stari moj ni kava nije ponikla u Turskoj pa su je na balkan donjeli Turci.. 

14 godina
neaktivan

Ma kome prijaviti? Sudetni pisali peticiju i imali peko 2000 potpisa, i šta su dobili? Ukinuli u lotosu pomfrit, "ćevape".. praktički nisi više ni imao šta jesti. Eto šta se desilo od pisanja peticije. A ovi iz studentskog zbora su pokušavali nešto, ali nisu uspjeli ništa. Taj vlasnik Lotosa, nema nikakvu drugu konkurenciju ovdje i jedino gdje možeš x-icu uoptrijebiti je kod njega u restoranu i u toj njegovoj menzi u sklopu doma tako da on radi što hoće i kako hoće, a koliko znam to je zlouporaba položaja.. 

16 godina
odjavljen

Iskreno, ja bi ih sabotirao, i mislim da je to jedino rješenje. Možeš se žaliti jedino upravi vodovoda nažalost.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Taj restoran bi propao za 2 mjeseca da nema studenata, samo teško je nagovoriti sve studente da ih sabotiraju, teško je napraviti takvu slogu, to bi bilo jednako nekoj manjoj revoluciji kad bi se uspjelo. U tom restoranu inače nema nikog, osim studenata, možda 10-15 gostiju dnevno. Moj cimer nije otišao u taj restoran 1,5 godinu. Dečko je studirao u Zg i prebacio se ovdje, i jednostavno, tamo je otišao par puta i zgadio mu se život. Ima x-icu, novci na njoj propadaju, kad ode kući u Varaždin kupi si pudinga, jogurt i tako to.. što ovdje kod nas ne možeš. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 22:27 (lithiumion).
16 godina
odjavljen

Ne znam, možda da probate, onako dijeliti letke ili neštko preok facebooka, jer ako oni propadnu, vjerojatno će vam doći nekto bolji.

Svi smo mi Mentalist.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice