Kako brzo naučiti engleski jezik?

poruka: 34
|
čitano: 44.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo, pitanje je jasno, mada ja več znam i više nego osnove al malo me muči gramatika tj. miješam vremena, a i dosta novih riječi moram još naučiti. pa razmišljam pošto su praznici i imam vremena da počnem ozbiljno učiti engleski...kako bi bilo najbolje učiti engleski?

Ja sam mislio ovako: pošto doma imam hrpu časopisa national geographic na engleskome mislio sam to čitati i koju riječ ne razumijem pogledati u riječnik i zapisati....

P.S. oprostite ako je krivi pdf {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 15:02 (Worgen000).
15 godina
protjeran
Re: Kako brzo naučiti engleski jezik?
Worgen000 kaže...

Evo, pitanje je jasno, mada ja več znam i više nego osnove al malo me muči gramatika tj. miješam vremena, a i dosta novih riječi moram još naučiti. pa razmišljam pošto su praznici i imam vremena da počnem ozbiljno učiti engleski...kako bi bilo najbolje učiti engleski?

Ja sam mislio ovako: pošto doma imam hrpu časopisa national geographic na engleskome mislio sam to čitati i koju riječ ne razumijem pogledati u riječnik i zapisati....

Šta se tiče vremena, ja sam ih naučio gledajuć filmove uglavnom, nakon nekog vremena ti postane normalno i ne mješaš ih, ja ih tu i tamo zbrčkam ali uglavnom kod komunikacije ne mješam:)

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
16 godina
protjeran

Write that same text without using a dictionary or any other help.

How were we supposed to know how much you really know?

If you want to learn the basics I recommend the Rosetta Stone course. I've been using it to learn Japanese -so far so good.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 15:05 (Mentalist).
14 godina
gjurki kaže...
Worgen000 kaže...

Šta se tiče vremena, ja sam ih naučio gledajuć filmove uglavnom, nakon nekog vremena ti postane normalno i ne mješaš ih, ja ih tu i tamo zbrčkam ali uglavnom kod komunikacije ne mješam:)

a dal si ih gledao sa prijevodom ili bez?

14 godina

Gramatika i pravila se lagano shvaćaju i to se brzo nauči, ali onda je druga stvar sve to prenjeti u realni govor, ja sam imao dosta problema i dan danas imam problema. Mogu prevesti čitav tekst, ali kada bi došao u stranu državu itekako bi se primjetio drugačiji naglasak.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan

Filmovi, serije na telki (bitni su titlovi, kao i kvaliteta titlova)...

Puno citati tekstove na engleskom...

S vremenom ce ti se jednostavno uvuci pod kozu.

Najidealnije bi bilo provesti neko vrijeme u UK ili SAD, ako ikako mozes to ucini...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
protjeran
Worgen000 kaže...
gjurki kaže...
Worgen000 kaže...

a dal si ih gledao sa prijevodom ili bez?

Uvijek s prijevodom, ali nema ti to veze sa prijevodom, nego ćeš skužit kako oni govore i to je to, i bit će ti čudno reć netočno:)

@ranko: meni pak obrnuto, pričam odlično, na papir kad dođe tabularaza:)

14 godina

Hebiga, ja jednostavno nemam taj naglasak da bi tečno govorio 100% engleski jezik kao stranci.

Deaths, depth, takve riječi me hebu... Odnosno izgovor istih.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Hebiga, ja jednostavno nemam taj naglasak da bi tečno govorio 100% engleski jezik kao stranci.

Mene tu i tamo zna, ali ne često:)

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Zato je dobro biti okruzen autohtonim govornicima tog jezika. Tako jedino imas neke sanse za izgubiti naglasak, cisto sumnjam da se naglaska mozes rijesiti ako samo slusas a ne razgovaras (i to svaki dan, stalno na tom jeziku).

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina

znači ova moja metoda nikako nije dobra :D

znači puno filmova...

15 godina
protjeran
Worgen000 kaže...

znači ova moja metoda nikako nije dobra :D

znači puno filmova...

Ili filmovi, ili odeš na par mjeseci u ameriku, ili englesku i samo tako ce ti doc, ma dosta je i mjesec dana, imam frenda otišo u eng mjesec dana, vrati se pričo je za 15-20 % bolje nego prije, pogotovo izgovor, ako imaš rodbinu ili nešto, jedno ljeto odi, naučit ćeš ko bog:)

16 godina
neaktivan

igraj rappelz US, nabavi guild, razgovaraj s ljudima

Dirt 3 -> Dino Bzik
14 godina

a šta mislite o dvojezičnim knjigama?

i da li se mogu uopče nabaviti tu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 15:53 (Worgen000).
14 godina
protjeran

Upišeš neki jeftini dvotjedni intenzivni tečaj u školi stranih jezika. Svaki radni dan po 3-4h nastave, dosta naučiš i dobiješ certifikat. {#}

Ako nemaš novca, skineš neki audio tečaj (hoću reć kupiš {#}), slušaš ga na PC-u/mp3-u kad stigneš. Možeš čak i u autu. Tako brzo širiš vokabular, a gramatiku naučiš preko internet tečajeva vrlo brzo i lako. Možeš također pokušati s gledanjem filmova bez titlova (tada pasivno znanje vokabulara pretvaraš u aktivno), čitanjem (također širiš pasivan vokabular te učiš oblikovati misli u smislene rečenice). Bezbroj je načina, samo odaberi jednog i kreni prvom prilikom.

“Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” - Albert Einstein
16 godina
neaktivan

Mnogi ljudi govore da je teško naučiti engleski. Ali to nije niti blizu istine.

Gramtika je lakša nego naša (nemaš padeža), i mnogo drugih stvari.

Ja sam ga općenito naučio na netu, gledajući Youtube (Shane Dawson, RWJ, ...), a manji dio u školi. 

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Da, taj "th" i mene zayebava oduvijek. Što se tiče samog jezika, naučio sam ga uz filmove i igre, u školi mi je uvijek bilo dosadno pod satovima engleskog.

Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

If you want to learn the basics I recommend the Rosetta Stone course. I've been using it to learn Japanese -so far so good.

Mentalist. Daj prestani više glumit nekog frajera na forumu. Fore su ti jedne. Hvala.

FAIL
16 godina
protjeran
PoToKTM kaže...
Mentalist kaže...

Mentalist. Daj prestani više glumit nekog frajera na forumu. Fore su ti jedne. Hvala.

Drago mi je da se govor na engleskom sad smatra jadnom forom.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
neaktivan

Ja znam engleski i pisat i izgovarat, imam 5 oduvjek ali naglasak mi je u k****. Zvucim ko rus  {#}

I tried playing real life. The graphics were alright, the gameplay was shit.
14 godina
neaktivan

Ja u školi na engleskom gutam R,a kod kuće kad nešto lupetam bezveze zvučim ko neki arap koji je došo u englesku!

Dva - tri dana tugujem,pa onda deset lumpujem
14 godina
neaktivan

kao što su ti već iznad predložili: čitat knjige na engleskom, gledat filmove/serije bez titlova ili s engleskim titlovima, a najbolja ti je komunikacija s ljudima kojima je engleski prvi jezik - dakle ako imaš mogućnosti otić na neko kraće vrijeme u UK ... a uvijek postoji i opcija škola stranih jezika...

Some say the world will end in fire. Some say in ice. From what I’ve tasted of desire I hold with those who favor fire...
17 godina

sve epizode sante barbare ili dinastije i problem rješen :)

15 godina
neaktivan

Najveći problem je naš akcent... Znam dobro Engleski no svejedno bratići me teže razumiju..

Govore da imam naglasak kao Rus ili Indijac i da je teže za razumijeti..  Žive u Coloradu pa su došli kod nas na par mjeseci, ja njih super razumijem no oni mene baš i ne..

Maky
15 godina
neaktivan

Ne opterećujte se s time da morate sve izgovarati kao izvorni govornici.

Neke glasove uopće nije moguće izgovoriti ako nisi vježbao vilicu i glasnice od rođenja.

Ja ne mogu izgovoriti ono mekano dalmatinsko "L".

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
15 godina
neaktivan

Jbg, akcenat ne možeš tek tako naučiti, posebno ako ne živiš u okruženju gdje se koristi... Meni je maternji norveški jezik, pa mi se povraća kad čujem majku ili starog kako pričaju na norveškom, a živjelu su tamo skoro 13 godina. To se posebno primijeti kod starijih ljudi, dok mi se čini da mlađi to lakše svladaju.

A sad kad pričam naš ko pravi hercegovac {#}, muka mi kad čujem ove mlađe rođake iz inozemstva, stvarno je jadno što ne uče naški.

Mes que un Club! FCBarcelona!
14 godina
neaktivan

Ja sam ga naucio tako sto sam sa prvim racunalom dobio XP na engleskom,pa ti uci druze...

Nakon toga su pocele PC igre,i evo danas odlicno govorim,a vecina od toga je dosla od PC igara i interneta...

14 godina
neaktivan
Pogleadj moj web site:

http://www.improvespeakenglish.com/

Napravio sam ga da bi opisao svoja iskustava i saznanja do kojih sam dosao dok sam ucio engleski jezik. Nacin na koji sam ucio je koristan i jeftin a daje dobre rezultate.
Treba ti mp3 player ili iPod, slusalice i lekcije koje sam koristio. Pogledaj.
Mozes mi i napisati svoje misljenje na info@improvespeakenglish.com ili pitati sta te interesuje.
14 godina
neaktivan
Pogleadj moj web site:

http://www.improvespeakenglish.com/

Napravio sam ga da bi opisao svoja iskustava i saznanja do kojih sam dosao dok sam ucio engleski jezik. Nacin na koji sam ucio je koristan i jeftin a daje dobre rezultate.
Treba ti mp3 player ili iPod, slusalice i lekcije koje sam koristio. Pogledaj.
Mozes mi i napisati svoje misljenje na info@improvespeakenglish.com ili pitati sta te interesuje.
15 godina
neaktivan

Da li netko od vas zna gdje bi mogao na netu skinuti tecaj engleskog jezika u audio zapisu kako bi to mogao prebaciti na mobitel i uciti jezik na putu do posla?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice