EU kratko i jednostavno !? zaključana tema

poruka: 427
|
čitano: 42.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: EU kratko i jednostavno !?
naxeem kaže...
Ako na IT forumu imamo ovoliko idiota, strah me pomisliti kakav ce biti referendum na kojem sudjeluju i neuki i brdani i starci. Strasno. Za Hrvate je zaista Rapture vec u zamahu.

Šta bi kao ljudi sa IT foruma trebali biti pametniji {#}

Nisam o tome tako razmišljao :P

http://dizanje-ratia.info
17 godina
naxeem kaže...
Ako na IT forumu imamo ovoliko idiota, strah me pomisliti kakav ce biti referendum na kojem sudjeluju i neuki i brdani i starci. Strasno. Za Hrvate je zaista Rapture vec u zamahu.

Normalno da je strašno. Te hrpe brđana i staraca će izaći na referendum i glasovati kako Jaca kaže i 20-godišnja saga će se nastaviti

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
A cini se logicnim, iako imas pravo, danas su interneti dostupni svima. :)
17 godina
neaktivan
Iskreno seg, vec 20 godina nismo vidjeli dobro vodstvo i sumnjam da ce Hrvatska u iducih 40 bez prisile iz vani ici na bolje. Mentalitet je jos uvijek zapeo u ortodoksnom nacionalizmu, nacionalnom separatizmu okrunjenom vjerskom drzavom i fasizmom kojo je prisutan i kod mladih generacija. Nemamo perspektivu.
17 godina
neaktivan
EU kratko i jednostavno !?

Yup, zato se glasa ZA eu da možemo pobjeći od tud:)

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Iskreno seg, vec 20 godina nismo vidjeli dobro vodstvo i sumnjam da ce Hrvatska u iducih 40 bez prisile iz vani ici na bolje. Mentalitet je jos uvijek zapeo u ortodoksnom nacionalizmu, nacionalnom separatizmu okrunjenom vjerskom drzavom i fasizmom kojo je prisutan i kod mladih generacija. Nemamo perspektivu.

Krenuo sam da pisem poluljutit odgovor, a onda sam vidio da pise mentalitet.

naxeem kaže...

Rapture bi, kao jedan ultra-razvijeni grad pod vodom, da nije bilo drustvenog kolapsa, sada bio miljama ispred citavog svijeta, a ne samo Hrvatske.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
17 godina
neaktivan
"Rapture bi, kao jedan ultra-razvijeni grad pod vodom, da nije bilo drustvenog kolapsa, sada bio miljama ispred citavog svijeta, a ne samo Hrvatske."
O cemu ti Mentaliste govoris?
17 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
Uvjeren sam da bez skorog ulaska u EU situacija kod nas , a po pitanju standarda građana i gospodarskog rasta zemlje bit će blago rečeno čupava.

Hmm....lol?

Kaj je MMF rekel neki dan? "Prvi korak k oporavku je SMANJENJE plaća u Hrv.

@Naxeem. S tobom nekaj ne štima možda? Kakav fašizam? Tko ga uopće spominje? Ima jedan citat, iz jedne dobre pjesme koji savršeno opisuje tvoj "fašizam". "Domoljublje prozvali fašizam".

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
"Rapture bi, kao jedan ultra-razvijeni grad pod vodom, da nije bilo drustvenog kolapsa, sada bio miljama ispred citavog svijeta, a ne samo Hrvatske."
O cemu ti Mentaliste govoris?

LOL Owned!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan

Mislim na obozavanje ustaskih ideja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:20 (naxeem).
15 godina
protjeran
doxy kaže...
woodgamesfx kaže...
Uvjeren sam da bez skorog ulaska u EU situacija kod nas , a po pitanju standarda građana i gospodarskog rasta zemlje bit će blago rečeno čupava.

Hmm....lol?

Kaj je MMF rekel neki dan? "Prvi korak k oporavku je SMANJENJE plaća u Hrv.

@Naxeem. S tobom nekaj ne štima možda? Kakav fašizam? Tko ga uopće spominje? Ima jedan citat, iz jedne dobre pjesme koji savršeno opisuje tvoj "fašizam". "Domoljublje prozvali fašizam".

...tako brane njihov komunizam prozirna demagogija:D

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ajd, ajd Doxy, nije tebi stran. Ako ikome tebi :P

Ne shvaćaš, zar ne?

Zar je fašizam ljubav prema domovini, i težnja k boljitku?

Nitko ne spominje genocide i progone. To samo neprijatelji našeg naroda i države ubacuju drugima riječi u usta. I tu i tamo koja grupica od desetak klinaca koji dobe neke pare, da uzvikuju pizzdarije, pa da novinari mogu o nečem pisat.

Pošto znam na kaj aludiraš, lijepo ću reći. Prije par dana sam bio na Thompsonovom koncertu u Dugom Selu s curom i obitelji, ajd nije bio njegov, bili su tu i Zlatni Dukati, Ivica Pepelko i slični. Slavilo se 20. godina postojanja Crnih Mambi (u sastavu Gromova), di je moja obitelj bila, pa smo svi otišli.

Nitko da bi napravio išta da je bilo imalo blizu fašizmu koji spominješ, pogotovo Perković. Postoji razlika između fašizma i domoljublja. Kaj bi onda morali reći za američki patriotizam koji je skoro pa svet?

Ja bih radije nekakvu balkansku koaliciju, nego EU. Već smo pokazali da smo bolji od njih, samo je jedna glupost poput rata napravila nas divljacima, a ovi koji pogone "svete ratove" po istoku bi nam trebali biti uzori, i slika na koju bi se morali ugledati?

"Ljubi svoju zemlju, na njoj ti sagradi dom, i brani je krvlju svojom, povezan si s njom. Dajte mi, komad zemlje svete, zemlja je, i mati i dijete"

Naravno da će prozvati fašizmom sve ono, kaj ih sprječava u masovnom lopovluku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:24 (doxy).
17 godina

O ne.

Opet o Thompsonu, cetnicima, jugoslavenima i fasistima sa kapljicom komunista.

Tema je dosla do svog vrhunca i sada ce krenuti tonuti ka lock-u.

Osim ako se ne desi cudo i vratite se na topic i prestanete o Rapture-u i Jugoslaviji...

- Psiho246
17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

O ne.

Opet o Thompsonu, cetnicima, jugoslavenima i fasistima sa kapljicom komunista.

Tema je dosla do svog vrhunca i sada ce krenuti tonuti ka lock-u.

Osim ako se ne desi cudo i vratite se na topic i prestanete o Rapture-u i Jugoslaviji...

Totalno si u krivu, samo sam ispravio naxeema, koji je počeo o tome.

Samo sam pokušao jednostavnije ukazati na poantu. Kaj će naravno zli jezici dobro i debelo to iskoristiti.

I kako bolje pripremiti se za budućnost, nego pokušati nekaj naučiti iz prošlosti?

EDIT:

@ mentalist

Pošto si glavni flamer na forumu, neću obraćat pažnju na tebe.

Al samo da ti odgovorim na ovo kaj si blenuo. Upravo zato se povijest i ponavlja. I pošto nisi hrvat, ni ne živiš ovdje, ne shvaćam zašto se petljaš oko teme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:27 (doxy).
16 godina
protjeran
doxy kaže...

I kako bolje pripremiti se za budućnost, nego pokušati nekaj naučiti iz prošlosti?

Kako se bolje pripremiti za buducnost, nego zaboraviti proslost?

P.S.

Doxy, ja jesam Hrvat, ali me ni najmanje nije briga sto to jesam.

Vucem korijene is Slavonije (Đakovo), a to sto ti vuces zakljucke unaprijed, nije moja stvar.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:32 (Mentalist).
14 godina
protjeran
doxy kaže...

Hm..baš i ne.

Onda su sve države skupa imale DUPLO MANJI vanjski dug, nego sada mi sami. Tak da to možeš objesiti mačku o rep.

JEDNO PITANJE!!!

Želim kratak i jednostavan odgovor, jer je pitanje jednostavno.

Po čemu je onda bilo toliko lošije, po čemu nam je sad bolje i to s EU? Onda su bile veće plaće, bolje društvo, uredno zakonodavstvo i oni koja ga provode, manje cijene, posla u izobilju, minimalan uvoz, maksimalan izvoz.

Neka mi netko odgovori zašto smo onda bili u mraku, a sad smo u "napretku", po čemu je sada bolje? Ja ne vidim...bolje je samo ovima koji kradu.

Ondašnjih 20 miliona dolara je sadašnja protuvrijednost 100 mil "Evrova", ali neda mi se to objašnjavati. Za razumijevanje takvih financijskih stvari treba ipak imati fakultet da bi čovjek razumio tadašnju i sadašnju monetarnu politiku.

Nisu bile "veće plaće", društvo je bilo totalitarnog uređenja (to su znanstveni povijesni pokazatelji rekli), vrlo male socijalno društvene slobode, jednostranački nedemokratski sistem itd..itd...

Cijene uopće nisu bile "male", 85% ljudi je živjelo skromno.

A na ovo; "minimalan uvoz-maksimalan izvoz" se čovjek može samo dobro nasmijati.

Osim toga, uvijek je bilo sirotinje, kopanja po kontejnerima no takve je milicija tukla i privodila da ne brukaju Pljugoslaviju.

Što se tiče krađe i onda se kralo, i onda je bilo razbijenih glava, ubojstava, i onda je bilo silovanja, i onda je bilo pedofilije, i onda je bilo političara kriminalaca, samo su novine smjele podatke objavljivati na kapaljku, jer bi objava potpune istine potkopala državni sistem.

Održavao se lažni idilični veliki balon koja bi puknuo i da nije bilo rata.

Osobno živim bolje nego prije rata i nisu mi se nakrali ni mama a ni pokojni tata (malo poezije).

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:28 (Mustafa).
15 godina
neaktivan
segregator kaže..Ja sam za vrijeme Markovića, negdje 1990-te na ljeto sezonski prodavao sladoled i imao plaću preračunato današnjih 7000kn

Sada radim kao informatičar za 4500kn, 20 godina kasnije, i sa devizama koje više ne idu u Beograd.

1991-ve sam slušao obećanja Šime Đodana da su mi srbi i Yu krivi što imam samo 7000kn plaće i da ću

imati $7000 čim ih se riješimo, i jedva sam čekao da ih se riješimo. Što je u međuvremenu pošlo krivo, može

li mi netko objasniti?

Rat prikane,nitko nije računao da su jna i srbi toliko ludi da ratuju.

Tuđman je pogriješio što nije pozatvarao sve komunističke direktore i to nam se osvetilo jer su onda ti isti direktori izvršili privatizaciju za svoj račun.

Trebalo ih je u startu njih par objesiti na trgu i možda bi bilo manje lopovluka.

17 godina
protjeran

@mustafa

O čem ti pričaš?

Baš neki dan su izglasali zakon po kojem ti mogu ulazit u kuću i cijelu je ozvučit.

Prije je bilo više privatnosti i slobode nego sad.

Ako sad voliš domovinu, fašista si, ako nekaj kažeš postoji novčana kazna.

Razumiješ se u politiku i ekonomiju, ko ja u astrofiziku.

@muhaqeri

Upravo radi takvih grešaka, i malog broja pojedinaca smo prikazani manijacima i ludim balkancima. Pa uvelike radi toga je EU sveta naspram nas.

Nitko mi nije još konkretno odgovorio na moje pitanje par postova prije!!!

I da, rat..."Tuki" je imao prste podosta. Pa se malo zakačio s kolegom istočnjačkim i evo problema. Iako su moji bili pripadnici Crnih Mambi, prošli "Sodomu i Gomoru", iznimno sam protiv rata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:32 (doxy).
17 godina
Mustafa kaže...

Ondašnjih 20 miliona dolara je sadašnja protuvrijednost 100 mil "Evrova", ali neda mi se to objašnjavati. Za razumijevanje takvih financijskih stvari treba ipak imati fakultet da bi čovjek razumio tadašnju i sadašnju monetarnu politiku.

Nisu bile "veće plaće", društvo je bilo totalitarnog uređenja (to su znanstveni povijesni pokazatelji rekli), vrlo male socijalno društvene slobode, jednostranački nedemokratski sistem itd..itd...

Cijene uopće nisu bile "male", 85% ljudi je živjelo skromno.

A na ovo; "minimalan uvoz-maksimalan izvoz" se čovjek može samo dobro nasmijati.

Osim toga, uvijek je bilo sirotinje, kopanja po kontejnerima no takve je milicija tukla i privodila da ne brukaju Pljugoslaviju.

Što se tiče krađe i onda se kralo, i onda je bilo razbijenih glava, ubojstava, i onda je bilo silovanja, i onda je bilo pedofilije, i onda je bilo političara kriminalaca, samo su novine smjele podatke objavljivati na kapaljku, jer bi objava potpune istine potkopala državni sistem.

Održavao se lažni idilični veliki balon koja bi puknuo i da nije bilo rata.

Osobno živim bolje nego prije rata i nisu mi se nakrali ni mama a ni pokojni tata (malo poezije).

Haha, vecu hrpu gluposti nisam dugo procitao, nasmijao sam se skoro pa do suza. {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Doxy, MMF je u pravu. Place su ovdje prevelike, kuna prejaka, izvoz nemamo. Drzava smo koja gotovo nista ne proizvodi i EU cemo biti samo problem kao i Rumunjska i Bugarska: hrpa jeftine radne snage. Hrvatskom se lose upravlja da bi prezivjela sama, a razmisljanje je zapelo negdje u zlatnom dobu Nesvrstanih.
15 godina
neaktivan
doxy kaže...

Nitko mi nije još konkretno odgovorio na moje pitanje par postova prije!!!

Šta će ti netko odgovarati kad ti ne znaš niti da si po obične traperice morao ići u italiju ili austriju ili nositi albanke iz konfekcije.

17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Doxy, MMF je u pravu. Place su ovdje prevelike, kuna prejaka, izvoz nemamo. Drzava smo koja gotovo nista ne proizvodi i EU cemo biti samo problem kao i Rumunjska i Bugarska: hrpa jeftine radne snage. Hrvatskom se lose upravlja da bi prezivjela sama, a razmisljanje je zapelo negdje u zlatnom dobu Nesvrstanih.

Pa...da i ne.

Sad najviše ovisimo o vlastitoj kupovnoj moći. Da bi išta promijenili, moramo pod prvo iskemijat nekakvu industriju, proizvodnju. Al opet, ne vrijedi nam ni to ništa kad nam Europa diktira postotak uvoza, koji se iz godine u godinu povećava.

@muhaqeri

Kaj pričaš opet, lol. Još nisi dao JEDNOSTAVAN odgovor. Muljati i maljati možemo do besvijesti. Pitanje je jednostavno, samo razumijem u čemu je problem. Nemožete odgovoriti, a da ne dođete u sukob s svojim stajalištem oko toga, pa je lakše eskivirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 17:35 (doxy).
17 godina
Septah kaže...

Yup, zato se glasa ZA eu da možemo pobjeći od tud:)

A jel a kud bi ti bježal, kaj misliš da u Europi rastu Kobasice i Štrudle na plotovima ko nekad u Njemackoj ili Švicarskoj jel malo sutra.{#} Svugdje u Europi i Svijetu je sasvim drukcije nego prije, puno ljudi je otpušteno iz raznih velikih tvornica radi uštede puno toga je preseljeno u Kinu zna se zakaj. Uglavnom situacija nije dobra nigdje, to sigurno a kod nas je obicno još gore ko obicno a tak ce i ostat još ohoho vremena.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
doxy kaže...
naxeem kaže...

Pa...da i ne.

Sad najviše ovisimo o vlastitoj kupovnoj moći. Da bi išta promijenili, moramo pod prvo iskemijat nekakvu industriju, proizvodnju. Al opet, ne vrijedi nam ni to ništa kad nam Europa diktira postotak uvoza, koji se iz godine u godinu povećava.

A da bi mogli pokrenuti industriju, trebamo novac, a novca nemamo te ga mozemo dobiti samo kreditom.

Sto me dovodi do sljedeceg pitnanja. Koju PM ovi kretenu sada dizu kredite? Za pokrivanje dosadasnjih kredita? FAKING KRETENI!

To je sablona po kojoj se RH vec dugi niz godina sa HDZom na vrhu provlaci kroz zivot.

- Psiho246
17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
doxy kaže...
naxeem kaže...

Pa...da i ne.

A da bi mogli pokrenuti industriju, trebamo novac, a novca nemamo te ga mozemo dobiti samo kreditom.

Sto me dovodi do sljedeceg pitnanja. Koju PM ovi kretenu sada dizu kredite? Za pokrivanje dosadasnjih kredita? FAKING KRETENI!

To je sablona po kojoj se RH vec dugi niz godina sa HDZom na vrhu provlaci kroz zivot.

EVO zašto se provlače. Očito čekaju to, a ovaj način kojim idu, je najlakši.

Haha.

17 godina

Iz moje perspektive - EU DA, i to što prije! Naime, imam tu sreću/nesreću da mi je glavni poslovni partner iz EU i da se svakodnevno susrećem s mnogobrojnim ograničenjima u poslovanju, zbog kojih gubim doslovno mjesece i na tisuće kuna. A sve zbog glupe granice, tone papira koji ti trebaju za bilo kakv uvoz ili izvoz, milijun deklaracija, kompliciranih špedicija, garancija, konvencija, itd.

Sigurno neće procvasti cvijeće kad uđemo u EU, ali će pošteni narod imati priliku otići raditi u Beč, Ljubljanu, Madrid ili tako negdje puuuuno lakše nego danas (kao što recimo Slovenci odlaze bez problema). A pošteni će poduzetnik puno lakše uvesti sirovinu i izvesti gotov proizvod, imat će stostruko veće tržište u samom startu. I da, slabijim dijelovima gospodastva će strana konkurencija uzeti posao, ali za to nije kriva EU nego mi sami.

I samo btw - stoput sam čuo od raznih ljudi izjave tipa "da sam se rodio u Americi (Njemačkoj, Engleskoj, svejedno) gdje bi mi bio kraj?!" E pa, dragi moji, imat ćete priliku dokazati se na toliko velikom slobodnom tržištu. Oni koji to govore s pokrićem, uspjet će kao što u začahurenoj RH nikad ne bi, a blebetala će završiti gdje im je i mjesto... ili će im, kao i većini Hrvata, netko treći opet biti kriv.

17 godina
protjeran

@izith

Kad bi barem bilo tako....to je samo "cover story". Uljepšana verzija istine.

Kad sve zbrojiš i oduzmeš. Bit ćemo veća sirotinja nego kaj smo sad.

17 godina
doxy kaže...

Ma ok, ne očekujem med i mlijeko, ali slobodu u poslovanju zasigurno. Čak bi nam bila dovoljna i carinska unija, te slobodno kretanje rada i kapitala. Ostalo je politika i po definiciji je fuj.

17 godina
protjeran
izith kaže...
doxy kaže...

Ma ok, ne očekujem med i mlijeko, ali slobodu u poslovanju zasigurno. Čak bi nam bila dovoljna i carinska unija, te slobodno kretanje rada i kapitala. Ostalo je politika i po definiciji je fuj.

Da.

Baš mi je danas došao šleper robe iz Njemačke...ajme meni. Svaki tjedna ,mi dođu jedan ili dva, ali nikako se naviknuti na tu prokletu HRPETINU CMR-ova i papira (istina i bog, to je ADR roba...al opet). To je po meni jedina dobra strana EU, da se malo količina nepotrebnih gluposti oko carine i granice makne.

14 godina
protjeran
doxy kaže...

@mustafa

O čem ti pričaš?

Baš neki dan su izglasali zakon po kojem ti mogu ulazit u kuću i cijelu je ozvučit.

Prije je bilo više privatnosti i slobode nego sad.

Razumiješ se u politiku i ekonomiju, ko ja u astrofiziku.

Pošten čovjek se ne mora bojati "dobre ozvuke".

"Malo" je ipak ekstremnije kad ti po noći dođu bez veze po djeda i "zabunom" ga odvedu na Goli Otok na dvije godine. Nakon dvije godine ga puste jer je bio zabunom priveden.

A suđenje u privatnom aranžmanu, bez prava posjete zatvorenika itd...ma kome ja pričam.

Stotine tisuća Hrvata je otišlo iz te divne zemlje na "privremeni rad" u Njemačku, Australiju, Ameriku koji je na koncu postao svima njima "perma job"

Tako se je Pljugoslavija spretno riješila "nezaposlenih".

Ne shvaćaš da su ljudi onda živjeli u Big brotheru a sad ih je opekla surova realnost koja kaže da se za plaću mora nešto i raditi.

doxy kaže..

...Ovo nisam shvatio da me je*** {#}

Forumaš Mustafa GURU !! Najbolji forumaš po izboru redakcije PC Chipa !
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice