Nemam koga pitat od ljudi oko sebe, pa pitam ovdje.
Posla ne mogu naći, sa tehničkom završenom, tražio sam posla na masu mjesta, nema ništa, ali sam se snašao i počeo se bavit zaradom preko interneta.
Time se bavim od srednje pomalo, ali od nedavno sam tek počeo ozbiljnije i tako da sada zaradim 500-600 dolara mjesečno.
Taj iznos zvuči super, ali to je ništa.
Ništa je jer od tog iznosa, koliko čitam po internetu, ja moram dati 63% državi, i to je 63% bez plaćanja zdravstva
http://www.imamnovac.com/111.aspx
Ne znam točno koliko se plaća zdravstvo, ali procjenjujem da ću ja morat preko tri četvrtine tog iznosa dati državi, i ono što mi ostane nije dosta ni za režije, dali se meni isplati radit, recite mi?
Moj status je inače nezaposlena osoba, na zavodu sam prijavljen, ako ima kakve koristi od toga, dali imam kakve povlastice možda?
Uplate mi moraju dolazit preko bankovnih računa, država sve vidi, ja sam spreman radit, ali ne ovako. Što sad, dali da prekinem i lijepo odem na socijalu, koju u biti bi financiro ako nastavim. Ima tu u okolici "domova" u kojima ima po 20-30 ljudi preko socijale, mogu radit, samo lade jaja, a vlasnici domova lijepo kupe lovu, dali da se prijavim, jer ja više ne znam.