Dali se meni isplati radit?

poruka: 6
|
čitano: 1.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dali se meni isplati radit? Molim savjet

Nemam koga pitat od ljudi oko sebe, pa pitam ovdje.

Posla ne mogu naći, sa tehničkom završenom, tražio sam posla na masu mjesta, nema ništa, ali sam se snašao i počeo se bavit zaradom preko interneta.

Time se bavim od srednje pomalo, ali od nedavno sam tek počeo ozbiljnije i tako da sada zaradim 500-600 dolara mjesečno.

Taj iznos zvuči super, ali to je ništa.

Ništa je jer od tog iznosa, koliko čitam po internetu, ja moram dati 63% državi, i to je 63% bez plaćanja zdravstva

http://www.imamnovac.com/111.aspx

Ne znam točno koliko se plaća zdravstvo, ali procjenjujem da ću ja morat preko tri četvrtine tog iznosa dati državi, i ono što mi ostane nije dosta ni za režije, dali se meni isplati radit, recite mi?

Moj status je inače nezaposlena osoba, na zavodu sam prijavljen, ako ima kakve koristi od toga, dali imam kakve povlastice možda?

Uplate mi moraju dolazit preko bankovnih računa, država sve vidi, ja sam spreman radit, ali ne ovako. Što sad, dali da prekinem i lijepo odem na socijalu, koju u biti bi financiro ako nastavim. Ima tu u okolici "domova" u kojima ima po 20-30 ljudi preko socijale, mogu radit, samo lade jaja, a vlasnici domova lijepo kupe lovu, dali da se prijavim, jer ja više ne znam.

14 godina
neaktivan

Zar nije neko pravilo da se zarade do 80 000 (nagađam) godišnje ne trebaju prijavljivati?

14 godina
odjavljen
Re: Dali se meni isplati radit?
ikolic kaže...

Zar nije neko pravilo da se zarade do 80 000 (nagađam) godišnje ne trebaju prijavljivati?

Meni je poznato jedino da firma koja zaradi do 80 000 kn ne ulazi u sustav napralte PDV-a,a za fizičke osobe ne znam.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
17 godina
neaktivan
Re: Dali se meni isplati radit?
ikolic kaže...

Koliko sam ja shvatio, ne, na svaki iznos šta dobiješ moraš davat praktički sve državi, barem koliko vidim šta ljudi pišu.

Raspitivao sam se u banci, tamo nemaju pojma, bar ne službenice koje sam pito, još ću ić na poreznu vidjet, jer se groze sa globama od 50,000kn ako ne plaćaš.

Ma dođe mi da pokupim krpe i odem iz ovog pakla, i ovak i onak ti uzmu sve......

17 godina
neaktivan

Sad sam naišo na informaciju da je zdravstveno dodatnih 15%, i to vjerovatno samo osnovno, bilo kako bilo, sveukupno bi davanja bila oko 80% iznosa koji primam, možda i više ako je dodatno osiguranje također obavezno. Ja neću ništa plaćat, nek me kažnjavaju, plijene, zatvaraju, briga me.

15 godina
neaktivan

Jesi probao sa vojskom? Čekaj čim vojska objavi natječaj,prijavi se,prođi lječničko i kad prođeš lječničko zvat će te na provjeru fizičkih sposobnosti. Ako to prođeš zvat će te na obuku,i nakon obuke par mjeseci ostaješ radit u vojsci...imaš na netu oko toga....

Ugl. znam jednog koji je nakon srednje ošo u vojsku radit,ugl. kaže da nakon obuke dakle kad se zaposliš večinu vremena provodiš na straži u vojarni,on je u karlovcu,plaća ti je,hmm,sad ću ti slagat,negdje kolko sam ga ja razumio oko 5 000 kuna,al nemoj me držat za riječ...ak završiš faks i odeš u vojsku naravno imat češ i veću plaču jer si viši čin..pričo mi je kako su se dvojica sa fakultetom u vojsci svađala da su dobili 600 kuna manje plaću,kad ih je pito kolko su sad dobili,odgovor je bio "samo 16 000" al to su jbg po ko zna kolko godina u vojsci i šta su sve radili da bi došli do toga,al kolko vidim tebi bi bilo dobro i ovo normalno,sa srednjom u vojsku..vidi na internetu pa ako te zanima probaj,nemaš šta izgubit... :) sretno sa pronalaskom posla

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice