Evo imam pitanje:
Nasao sam jednu dobru pjesmukoju bi htio iskoristiti u projektu na kojem radim....
E sad sto se tice autorskih prava.... Da li ako izrežem pjesmu i stavim 10 sekundi iste, hocu li krsiti autorska prava... ????
Evo imam pitanje:
Nasao sam jednu dobru pjesmukoju bi htio iskoristiti u projektu na kojem radim....
E sad sto se tice autorskih prava.... Da li ako izrežem pjesmu i stavim 10 sekundi iste, hocu li krsiti autorska prava... ????
Evo imam pitanje:
Hoćeš, bilo koji dio pjesme, makar bio on dugačak samo 0.3 sec će kršiti autorska prava. Glupo, ali šta ćeš.
Evo imam pitanje:
Da morao bi napraviti sample clereance, tj. kontaktirati producenta pjesme ili publishing kuću da ti daju pravo na korištenje.
Ukoliko nisi dobio dopustenja vlasnika prava na tu pjesmu hoces al to te uopce netreba bit briga nisi nikakva pravna osoba da te tuze.
Ukoliko nisi dobio dopustenja vlasnika prava na tu pjesmu hoces al to te uopce netreba bit briga nisi nikakva pravna osoba da te tuze.
Kakve to ima veze jel pravna osoba ili ne? Vjerovatno da neće imati problema ako to ne bude koristio u komercionalne svrhe i ako u projektu napiše autora pjesme.
Kad si vidio da su nekog radi toga tuzili?Ne tuze ljude koji zaraduju od toga primjer bend dode i odsvira cover neke stvari na koncertu i zaradi od toga pa ne dobi nikakvu tuzbu.Nzn zas ga uopce briga za to al dobro.