SUN Solaris

poruka: 16
|
čitano: 6.107
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SUN Solaris

Da čujem? Tko vrti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SUN Solaris

ja

kernel panic
17 godina
neaktivan
SUN Solaris

# uname -a
SunOS cixd001 5.10 Generic_120012-14 i86pc i386 i86pc

There's no place like 127.0.0.1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SUN Solaris

Jel može malo više informacija u vezi solarisa? Kak je nastao? Kakva je jezgra, jel ima neke veze sa linuxom (tj. UNIXOIDIMA), kakve su mu prednosti i nedostaci? Jel mi se isplati to stavljat na mašinu ako želim za desktop uporabu... Uglavnom, čuo sam da ga Sun hvali kao najnapredniji OS, pa me zanima koliko ima u tome istine... uglavnom ne znam baš ništa o Solarisu, ali bi htio saznat... hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i nije baš za desktop uporabu :D

Solarisa krasi brzina i skalibilnost....to mu je donjelo popularnost među SVR4 sustavima. Solirs je UNIX flavor po SVR4 spec.

Kernel je monolitan kao i svaki drugi UNIX kernel.

Sun ga hvali, no opet svatko svoga konja hvali...no Sun to ipak radi opravdano i izpraksirano. Naravno kada se kaže napredno to se u 90% misli na sami kernel, pa mogučnosti particiranja(izolacija okruženja) operativnog sistema i virtualizacije.

Ne, Solaris nema nikakve veze sa linuxom. To je AT&Tov UNIX SVR4.

Trenutne platforme :Sparc, X86/64

Da li ti se isplati instalirati...ne znam...ovisi za što ti treba....

17 godina
danas mi stigao Solaris Express DEveloper Edition jan 2008 relese...instalirao sam na nekom starom hardu (maxtor 60gb 7200rpm ,"shkripi" dok radi..nece josh dugo) ,em shto mi instalacija trajala dugo em shto je OS spor ,e sad mi nije jasno jer to zbog mog starog harda il je takav os ? os sam instalirao cisto tako da vidim kakav je sta ima a sta nema,ako ga nekako ne ubrzam prelazim na Fedoru :)
17 godina
neaktivan
SUN Solaris

Dajte ljudi, vrtiti Solaris na desktopu je perverzija... Pa i gluposti tipa Nexenta.

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Dajte ljudi, vrtiti Solaris na desktopu je perverzija... Pa i gluposti tipa Nexenta.

Zasto  ne?
Sumnjam  da  ce  itko  imati  overload,  a  danasnji  destopi  su  dovoljno  jaki.
Za  testiranje  UNIX-a  i  apilkacija  su  i  vise  nego  dovoljni.
Isitna,  nikako  nisu  za  nekakvu  rednovnu  desktop  uporabu,  no  i  u  tom  segmentu  Solaris  me  sluzi  bez  problema. 

17 godina
neaktivan

Da, Nexenta je glupost, a i ja sam perverzanSmijeh

> date
Sun Apr 20 14:39:40 CEST 2008
> uname -a
SunOS solaris 5.11 snv_86 i86pc i386 i86pc
>

no to ne znaci da se ne treba solaris vrtit  na pc i koristiti sve njegove prednosti, btw  zones rules, i nema nikaj ni blizu da ih zamjeni

kernel panic
17 godina
neaktivan

ja ga vrtim na laptopu.... uz windowse i linux......

17 godina
protjeran
SUN Solaris

Ne vrtim ali želim probati... Kakav je?

Posjetite moj forum: hidenentertainmentforums.freeforums.org Ulogirajte se kako biste mogli dl-ati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dobar je... ali ovisi sto ti zelis i sto ocekujes....

17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Bolje probaj OpenSolaris, imaš liveCD, jednostavniji je za desktop uporabu, a i iduća inačica Solarisa će biti temeljenja na njemu.
17 godina
protjeran
dekstroza kaže...
HappyD kaže...

Bolje probaj OpenSolaris, imaš liveCD, jednostavniji je za desktop uporabu, a i iduća inačica Solarisa će biti temeljenja na njemu.
 Ok, thx, a zanima me još kakva je instalacija u usporedbi sa npr. nekim Linux distrama, recimo, Ubuntuom ili Fedorom, koliko je "fleksibilna", a koliko jednostavna? Recimo, Fedorina instalacija mi je bila super ponajviše jer sam mogao odabirati postavke boot-loadera odmah prilikom instalacije, i to ne kroz tekstualnu datoteku, kao što sam morao u Ubuntuu, nego baš u samoj instalaciji kroz jedan izbornik.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
dekstroza kaže...
HappyD kaže...

Ok, thx, a zanima me još kakva je instalacija u usporedbi sa npr. nekim Linux distrama, recimo, Ubuntuom ili Fedorom, koliko je "fleksibilna", a koliko jednostavna? Recimo, Fedorina instalacija mi je bila super ponajviše jer sam mogao odabirati postavke boot-loadera odmah prilikom instalacije, i to ne kroz tekstualnu datoteku, kao što sam morao u Ubuntuu, nego baš u samoj instalaciji kroz jedan izbornik.

Instalacija je teža, kao prvo moraš napraviti particiju za OpenSolaris prije nego pokreneš instalaciju, i morat ćeš manualno editirat GRUB nakon instalacije da bi vratio svoje prijašnje OSove. Podrška za hardver je također dosta lošija, tako da ćeš sigurno imati što za raditi prije nego sve proradi onako kako želiš.

Detaljna uputstva za instalaciju imaš na ovom linku 
15 godina
neaktivan
instalacija UNIXA

BILI MI  NEKO MOGAO RECI O INSTALACIJI UNIXA,TREBA MI ZA SEMINARSKI RAD,AL BRZO...HVALA

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice