Da čujem? Tko vrti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja
# uname -a
SunOS cixd001 5.10 Generic_120012-14 i86pc i386 i86pc
Jel može malo više informacija u vezi solarisa? Kak je nastao? Kakva je jezgra, jel ima neke veze sa linuxom (tj. UNIXOIDIMA), kakve su mu prednosti i nedostaci? Jel mi se isplati to stavljat na mašinu ako želim za desktop uporabu... Uglavnom, čuo sam da ga Sun hvali kao najnapredniji OS, pa me zanima koliko ima u tome istine... uglavnom ne znam baš ništa o Solarisu, ali bi htio saznat... hvala
Pa i nije baš za desktop uporabu :D
Solarisa krasi brzina i skalibilnost....to mu je donjelo popularnost među SVR4 sustavima. Solirs je UNIX flavor po SVR4 spec.
Kernel je monolitan kao i svaki drugi UNIX kernel.
Sun ga hvali, no opet svatko svoga konja hvali...no Sun to ipak radi opravdano i izpraksirano. Naravno kada se kaže napredno to se u 90% misli na sami kernel, pa mogučnosti particiranja(izolacija okruženja) operativnog sistema i virtualizacije.
Ne, Solaris nema nikakve veze sa linuxom. To je AT&Tov UNIX SVR4.
Trenutne platforme :Sparc, X86/64
Da li ti se isplati instalirati...ne znam...ovisi za što ti treba....
Dajte ljudi, vrtiti Solaris na desktopu je perverzija... Pa i gluposti tipa Nexenta.
Dajte ljudi, vrtiti Solaris na desktopu je perverzija... Pa i gluposti tipa Nexenta.
Da, Nexenta je glupost, a i ja sam perverzan
> date
Sun Apr 20 14:39:40 CEST 2008
> uname -a
SunOS solaris 5.11 snv_86 i86pc i386 i86pc
>
no to ne znaci da se ne treba solaris vrtit na pc i koristiti sve njegove prednosti, btw zones rules, i nema nikaj ni blizu da ih zamjeni
ja ga vrtim na laptopu.... uz windowse i linux......
Ne vrtim ali želim probati... Kakav je?
dobar je... ali ovisi sto ti zelis i sto ocekujes....
BILI MI NEKO MOGAO RECI O INSTALACIJI UNIXA,TREBA MI ZA SEMINARSKI RAD,AL BRZO...HVALA