Instalirao sam program DevCpp na računalo.Instalacijsku datoteku sam preuzeo iz škole.Napisao sam program i otišao na kompajliranje(compile) i pisalo mi:The system cannot find the file specified.Uopće ne mogu kompajlirat.Može li mi netko pomoći?
Problem s DevCpp
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.915
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo , postaj kod koji si išao kompajlirati , zatim kod spremanja projekta trebaš ga posebno spremati u novu datoteku a ne u instalacijsku od Dev-a.Moraš napraviti poseban folder gdje češ spremati svoje projekte.Ima dosta "Sitnica" koje bi trebalo objasniti ali bar postaj kod i da li si otvorio novu datoteku u koju spremaš svoj projekt?
Da li si "includao" sve potrebno ? Na kojim postavkama ti je dev (c ili c++) ..................
Skini odavde i instaliraj.
Hvala puno.Instalirao sam i sad mi radi kompajliranje,očita mi greške ako ih ima i u redu je.Samo,kad želim pokrenuti program koji sam prethodno kompajlirao ne mogu ga vidjeti,samo se na "stotinku" pojavi i odmah nestane.Zašto?
Hvala puno.Instalirao sam i sad mi radi kompajliranje,očita mi greške ako ih ima i u redu je.Samo,kad želim pokrenuti program koji sam prethodno kompajlirao ne mogu ga vidjeti,samo se na "stotinku" pojavi i odmah nestane.Zašto?
Napiši:
system ("PAUSE")
ispred return 0; i radit će, ili ako želiš da ti radi i na linuxu trebaš u deklarirat neku varijablu sa char i prije return 0; dodat cin>>ImeTeVarijable.
I prikazat će ti program, kada ga hoćeš prekinut napiši bilo koji znak i stisni enter.
hvala,hvala!!!