Rad kompa 365/7/24

poruka: 159
|
čitano: 35.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Rad kompa 365/7/24
tnakir kaže...

To ce ti krepat u roku od odmah. Samo ti ljepo gasi komp kad ti ne treba i to je to.

Meni je stara kanta pod Moj PC radila oko godinu i pol dana 24/7 s najduljim intervalom bez restarta od 2 mjeseca, a i taj restart je bio zbog problema s routerom pa sam za svaki slučaj sve restartao.

Važno je samo da je napajanje kvalitetno (iako je meni ovo vrtio JNC) i da su temperature što niže. Ova kanta je uz lagani OC (jer inaće ne bih imao dovoljnu propusnost za 8 Mbit/s torrente skidat) i ventilatore na 5 i 7 V držala sve temperature ispod 35 zimi i ispod 45 ljeti.

Umirovljena je zbog planiranog prelaska na bolju konfiguraciju, a ne zbog kvara.

P.S. Ovaj maxtor od 80 GB je prije toga imao cca 6 godina radnog staža, što u kompu s očajnim napajanjem, što u ladici.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 15:25 (MrBlc).
16 godina
MrBlc kaže...
tnakir kaže...

To ce ti krepat u roku od odmah. Samo ti ljepo gasi komp kad ti ne treba i to je to.

Meni je stara kanta pod Moj PC radila oko godinu i pol dana 24/7 s najduljim intervalom bez restarta od 2 mjeseca, a i taj restart je bio zbog problema s routerom pa sam za svaki slučaj sve restartao.

Važno je samo da je napajanje kvalitetno (iako je meni ovo vrtio JNC) i da su temperature što niže. Ova kanta je uz lagani OC (jer inaće ne bih imao dovoljnu propusnost za 8 Mbit/s torrente skidat) i ventilatore na 5 i 7 V držala sve temperature ispod 35 zimi i ispod 45 ljeti.

Umirovljena je zbog planiranog prelaska na bolju konfiguraciju, a ne zbog kvara.

P.S. Ovaj maxtor od 80 GB je prije toga imao cca 6 godina radnog staža, što u kompu s očajnim napajanjem, što u ladici.

Super.....

Softwer
14 godina
neaktivan
Co7 kaže...

Isuse i citati! KOji K... vam je?

Mozes drzati komp upaljen godinam bez frke! Ja samo svoj drzao upaljne otprilike 3 mjeseca 24/7.

Ali moras biti svjestan da ti svaki ventilator ima predvidjeno vrijeme trajanja cca 50 000h (primjer), znaci u kracem vremenu ce odraditi te sate!  Isto tako i HDD, opcenito svi pomicni djelovi racunala!

Ali to ti ne prestavlja neki pretjerani problem, jer racunalo ce ti se resetirati ili ugasiti ako mu temperature predju dozvoljene velicine.

Ugl, ostavi da radi koliko te volja. Povremeno ga ocisti od prasine i to je to.

edit:

Ako je neka tema vama glupa, onda ju jednostavno ignorirajte! Ovo je idiotizam sto vi radite!

Ako ventilator prozuji malo ulja na ležaj i vrti.

Potpis na potpis!
16 godina
Dropper kaže...
Co7 kaže...

Isuse i citati! KOji K... vam je?

Mozes drzati komp upaljen godinam bez frke! Ja samo svoj drzao upaljne otprilike 3 mjeseca 24/7.

Ali moras biti svjestan da ti svaki ventilator ima predvidjeno vrijeme trajanja cca 50 000h (primjer), znaci u kracem vremenu ce odraditi te sate!  Isto tako i HDD, opcenito svi pomicni djelovi racunala!

Ali to ti ne prestavlja neki pretjerani problem, jer racunalo ce ti se resetirati ili ugasiti ako mu temperature predju dozvoljene velicine.

Ugl, ostavi da radi koliko te volja. Povremeno ga ocisti od prasine i to je to.

edit:

Ako je neka tema vama glupa, onda ju jednostavno ignorirajte! Ovo je idiotizam sto vi radite!

Ako ventilator prozuji malo ulja na ležaj i vrti.

Hahha cega se ti neces sjetit.... :)))))

Softwer
16 godina
Rad kompa 365/7/24

Koliko kod vas kod  koji računalo  radi 24/7 traje pasta na procesoru....??

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 13:17 (Softwer).

0 0 hvala 0
16 godina
Rad kompa 365/7/24

Zar nitko nezna???

Softwer

0 0 hvala 0
15 godina
Rad kompa 365/7/24

kad vidis da se pocne grijat promijenis.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Rad kompa 365/7/24

Koliko kod vas ostalih racunalo vec radi stalno i jesteli imali ikakvih problema....???..   :D :D

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 19:42 (Softwer).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Koliko kod vas ostalih racunalo vec radi stalno i jesteli imali ikakvih problema....???..   :D :D

Kod mene radi vec 15 minuta i nisam imao nikakvih problema...

16 godina
srdjan3 kaže...
Softwer kaže...

Ako ti racunalo  radi non-stop onda  komentiraj....Pitam one u koji racunalo radi non-stop(365/7/24)....

Softwer
17 godina
Softwer kaže...
srdjan3 kaže...
Softwer kaže...

Ako ti racunalo  radi non-stop onda  komentiraj....Pitam one u koji racunalo radi non-stop(365/7/24)....

Evo meni radi od jutros od 7:30 i sve radi kako treba

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan
Rad kompa 365/7/24

mani od prije 50 sati i 46 minuta i sve je ok

EDIT: blokali gadgeti, 52 sata i 39 min

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 12:42 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
16 godina
Mitsuoka kaže...

mani od prije 50 sati i 46 minuta i sve je ok

EDIT: blokali gadgeti, 52 sata i 39 min

Svala čast--... :D {#}{#}

Softwer
15 godina
Rad kompa 365/7/24
Meni komp stalno radi osim kada odem spavati ili kada odem u školu ili vani.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo meni radi mobitel vec pola godine bez da sam ga gasio, rekord
[a/
16 godina
GW freak kaže...
Evo meni radi mobitel vec pola godine bez da sam ga gasio, rekord

O mobitelima pisi u drugu temu,ovo je za računala..{#}

Softwer
17 godina
neaktivan
Imam smarthphone koji je u svoju ruku racunalo, tako da...
Human after all
15 godina
Rad kompa 365/7/24

dajte prestanite sprdat čovjeka , neče ti ništa bit kompu , koliko servera u svijetu se ne gasi godinama ? moje server u školi radi vec 4 godine u komadu , forumaši su zaključili da je čak zdravije na gasiti komp jer konstantno hlađenje pa zagrijavanje loše utječe na komponente , neka radi nece mu nista bit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 19:38 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dajte prestanite sprdat čovjeka , neče ti ništa bit kompu , koliko servera u svijetu se ne gasi godinama ? moje server u školi radi vec 4 godine u komadu , forumaši su zaključili da je čak zdravije na gasiti komp jer konstantno hlađenje pa zagrijavanje loše utječe na komponente , neka radi nece mu nista bit.

Da ali to su serveri, a ovo je stara kanta.

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
15 godina
GW freak kaže...
athlon64 kaže...

pa šta sad ?

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
GW freak kaže...
athlon64 kaže...

pa šta sad ?

Serveri su napravljeni da rade 24/7, a kucna racunala nisu.

14 godina
protjeran
Rad kompa 365/7/24

Ima neki posebni hardwer u serverima da pridonosi tom boljitku?

0 0 hvala 0
15 godina
Grdelin kaže...

hahahah da?

14 godina
protjeran
Rad kompa 365/7/24

Čisto pitam, jer mi se čini da će prije krepat hdd na 10 000 okretaja od kućnog na 7200.

Možda ploče imaju ultra japanske kondenzatore sa sintetičkim uljem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Grdelin kaže...

hahahah da?

Normalno da ima. Serveri su tako napravljeni sa cak i ako jedna komponenta prestane raditi, ona se moze lako zamjeniti bez da se cijeli sustav srusi. I koliko znam u serverima se koriste SAS diskovi cije se ploce mogu vrtiti do 15000 okretaja.

15 godina
GW freak kaže...
athlon64 kaže...
Grdelin kaže...

hahahah da?

Normalno da ima. Serveri su tako napravljeni sa cak i ako jedna komponenta prestane raditi, ona se moze lako zamjeniti bez da se cijeli sustav srusi. I koliko znam u serverima se koriste SAS diskovi cije se ploce mogu vrtiti do 15000 okretaja.

omfg okej , moj server u školi ima 2 pentium dual core-a, i oba rade vec 4 godine u komadu ,nece mu nista bit kompu ako ga ostavi upaljenog Lol o čemu mi oppče raspravljamo ovde.

17 godina
neaktivan

Raspravljamo o serverima. Nema veze sto ti serveri imaju pentium 4 u sebi, kada ionako mehanicke komponente prve izdahnu.

17 godina
neaktivan

Proguglajte kad izdahnu. Disk uglavnom i to u ogrmnom postotku crkava priliko startanja. Kad je ko cuo da je disk crkao iz cista mira u radu. Napominjem iz cista mira a ne nakon udarca nogom u kuciste. I serveri nemaju nikakve specijalne komponentu u smislu dugotrajnosti. Zato imaju redundaciju.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 22:07 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Proguglajte kad izdahnu. Disk uglavnom i to u ogrmnom postotku crkava priliko startanja. Kad je ko cuo da je disk crkao iz cista mira u radu. Napominjem iz cista mira a ne nakon udarca nogom u kuciste. I serveri nemaju nikakve specijalne komponentu u smislu dugotrajnosti. Zato imaju redundaciju.

Ma na to sam mislio, samo se nisam mogao sjetiti kako se to zove.

17 godina
neaktivan

Nisam tebi ni odgovarao vec sam to generalno rekao. ;)

:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice