Nisam tebi ni odgovarao vec sam to generalno rekao. ;)
Ja tek toliko napomenuo...
Nisam tebi ni odgovarao vec sam to generalno rekao. ;)
Ja tek toliko napomenuo...
Nema potrebe da raspravljate,samo pišite.......
Osim servera u firmi, također imamo i neka računala u proizvdonji koja rade 24 sata na dan. Dobro, možda subotu i nedjelju ne rade.
Nema nekih većih poteškoća, rade bez frke, niti sam osjetio nagomilanu potrebu za izmjenom dijelova.
Ma nema razloga da ne rade. Ciscenje prasine povremeno i to je to.
Meni računalo radi skoro pa 3mj. bez prestanka uz povremeni restart,i nikad nikakvih problema....Povremeno očistim prašinu i to je to....Samo tjeraj i nebrini....
Crknice kad tad a onda mozes reci barem se naradio.
Crknice kad tad a onda mozes reci barem se naradio.
Svako računalo će crknut kad tad......
Daj mi recite,zanima me kod ovih sto im je računalo upaljeno stalno,koliko dugo vam traje pasta na procesoru?
Dok ne zablokira radi previsoke temperature procesora. Ili se ugasi. Ne brini, znaces kad ju trebas promijenuti. Upali taj komp i uzivaj i nemoj se opterecivati glupostima. Ti si nejga kupio a ne on tebe da igrs toliko oko njega.
Dok ne zablokira radi previsoke temperature procesora. Ili se ugasi. Ne brini, znaces kad ju trebas promijenuti. Upali taj komp i uzivaj i nemoj se opterecivati glupostima. Ti si nejga kupio a ne on tebe da igrs toliko oko njega.
OK...Hvala na odgovoru...Kod tebe računalo radi stalno ili?*????
Radi 16 sati dnevno minimum ali se ja ne opterecujem time i kad mi treba ostavim ga upaljenog ne brinem o njemu. Ko ga sisa.
Radi 16 sati dnevno minimum ali se ja ne opterecujem time i kad mi treba ostavim ga upaljenog ne brinem o njemu. Ko ga sisa.
Ma citao sam na forumu da je bolje računalo da radi stalno,zbog napajanja a i komponenata...?
To je teroija. TO sto ustedis na komponentama potrosices na struji. A skracivanje vijeka komponentama se krece u desetinama godina. Samo ti njega koristi kako ti pase i uzivaj.
To je teroija. TO sto ustedis na komponentama potrosices na struji. A skracivanje vijeka komponentama se krece u desetinama godina. Samo ti njega koristi kako ti pase i uzivaj.
Sad sam vec mirniji...
Pozdrav dragi moji forumasi kupio sam novo računalo pa me zanima jel sigurno ostavit ga da radi non stop:
Matična Ploča:MSI G41M-P25
HDD: WDC WD10EARS-00MVWB0/1TB
Grafička Kartica:ASUS EAH5450/512 MB
Procesor:Intel Core Duo 2 E7500--------- 3.00GHz
Evo i temperatura koje sam provjerio sa SpeedFanom:
Temp1:17C
Temp2:25C
Temp3:27C
HDD:30C
Core0:34C
Core1:27C
Unaprijed se zahvaljujem svim forumasima na informacijama....
I ja mislim da nemogu bit nize ovo računalo je kod mene već 5 dana i novo je skroz...Hvala ti jos jednom na informaciji....Pozdrav---...
Pozdrav,evo ljeto je pa kako vi prezivljava ove vrucine sa stalno upaljenim računalima..
Pozdrav,evo ljeto je pa kako vi prezivljava ove vrucine sa stalno upaljenim računalima..
Moj radi 24/7, malo ga počistio i ubacio 2x 120 mm vent. Imam skripticu koja ga baca u hibernaciju u 02:00 h i to je to.
Moj radi 24/7, malo ga počistio i ubacio 2x 120 mm vent. Imam skripticu koja ga baca u hibernaciju u 02:00 h i to je to.
Ma mozes ga cistit koliko hoces kad on radi na sobnoj temperaturi ako je vano 42C ti vidi koliko je u procesoru pa ces se iznenadit bez obzira sto je cist..
Ma mozes ga cistit koliko hoces kad on radi na sobnoj temperaturi ako je vano 42C ti vidi koliko je u procesoru pa ces se iznenadit bez obzira sto je cist..
Nova pasta spusti temperature za dobrih 4-5°C.
Proc (Intel E3300@3GHz) u full Loadu ne ide iznad 46°C sa stock coolerom u užasnom kućištu (MS Vesper).
Radi li vama S3 sleep iliti STR? Mislim, nema smisla držanje upaljenog kompjutera iz razloga što ti se ne da čekati boot kad se iz S3 pokrene u roku od par sekundi. Ne vidim čemu bacati 100+ vata struje u vjetar ako apsolutno ništa ne radi osim što ti grije sobu, što nekako ne zvuči korisno na ovih 30+ stupnjeva.
Također je i bolja solucija od hibernacije budući da se daleko brže pokreće.
Radi li vama S3 sleep iliti STR? Mislim, nema smisla držanje upaljenog kompjutera iz razloga što ti se ne da čekati boot kad se iz S3 pokrene u roku od par sekundi. Ne vidim čemu bacati 100+ vata struje u vjetar ako apsolutno ništa ne radi osim što ti grije sobu, što nekako ne zvuči korisno na ovih 30+ stupnjeva.
Također je i bolja solucija od hibernacije budući da se daleko brže pokreće.
Jedan dio mene slaze se s tobom,a drugi dio mene slaze se s prvim dijelom mene..
Sto je to S3 Sleep?
Pa jeli stetno po računalo ako je u sleep modu preko noci,ocel ista bir RAM Plocicama jer su pod naponom..
Pa jeli stetno po računalo ako je u sleep modu preko noci,ocel ista bir RAM Plocicama jer su pod naponom..
Nema im sta posebno biti, ista im je stvar kao da kompjuter radi cijelo vrijeme.
Pa kakve koristi od toga ako ja cijelu noc u sobi slusam buku ventilatora dok spavam..