Problem sa bukom CPU ventilatora

poruka: 42
|
čitano: 12.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prije par dana sam prešao na AMD platformu i uzeo sam Phenoma II x4 965. 

Standardni hladnjak koji dolazi sa procesorom je katastrofalan što se tiče buke ventilatora.

Upravo sam igrao nekih 15 minuta CoD2 i brzina ventilatora se popela na 6136 RPM. vidi sliku

Nisam neki overclocker i volim da mi sve radi stabilno tako da mi treba preporuka jednog od ova dva hladnjaka koji bi držao procesor hladnijim i čiji je ventilator tiši.

Od kvalitetnijih hladnjaka u blizini pronašao sam samo SCYTHE Katana 3 i SCYTHE Mugen 2.

Oba hladnjaka podržavaju Intel i AMD sockete?

Bruji kao formula Bruji kao formula
Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se tiće broja okretaja koje program prikazuje nisu točni. To je previše okretaja. A između ta dva hladnjak možeš uzeti koji hoćeš jer nećeš požaliti.Vrlo su kvalitetni što se tiće i izrade i hlađenja. Da oba podržavaju intelove i amd-ove sockete.

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa bukom CPU ventilatora
P4k1 kaže...

Što se tiće broja okretaja koje program prikazuje nisu točni. To je previše okretaja. A između ta dva hladnjak možeš uzeti koji hoćeš jer nećeš požaliti.Vrlo su kvalitetni što se tiće i izrade i hlađenja. Da oba podržavaju intelove i amd-ove sockete.

Kako misliš da nisu tačni?

Ovo je sinoć nakon 5 minuta AC2.

Idle Idle
Load Load
15 godina
neaktivan

Dali ti se na idile čuje vent.?

Jer nisam dosad vidija da se ventilator na procesoru vrti 5-6k okretaja

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 1:39 (P4k1).

0 0 hvala 0
17 godina
P4k1 kaže...

Dali ti se na idile čuje vent.?

Jer nisam dosad vidija da se ventilator na procesoru vrti 5-6k oktretaja

Do nekih 2500 okretaja je relativno tih, do 3000 podnošljiv, a preko 3000 veoma iritantan.

U idle se kreće 2300-2800.

Uključen C&Q, Smart Fan stavljen na Quiet.

Kućište ima dva ventilatora, jedan izvlači, a drugu upuhuje zrak na grafičku i čipset. Napajanje je na dnu kućišta i uvlači zrak sa donje strane. Iznad procesora dva veća rupučasta proreza za hladnjake.

Na ovih 6000 je brujao kao usisivač.

15 godina
neaktivan

stvarno neki hebeni vent. na najbržeg šta sam ja naiša je 3500 o/min

onda ti je najbolje uložit u neki od ona dva hladnjaka, tiha, dobro hlade i možeš dobro clockat sa njima

0 0 hvala 0
17 godina
P4k1 kaže...

stvarno neki hebeni vent. na najbržeg šta sam ja naiša je 3500 o/min

onda ti je najbolje uložit u neki od ona dva hladnjaka, tiha, dobro hlade i možeš dobro clockat sa njima

Evo sada u Idle, samo forum,muzika i xfire.

15 godina
neaktivan

Da tocno je da AMD-ovi standardni ventovi se dosta jako cuju, i ja sam prije koristio maticnu sa AMD-ovim procom i hladnjakom ponekad je stvarno bio nepodnosljiv, sada na intelu i razlike su ogromne iako je moj radio najvise na cca 3000 okretaja..............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan 992 kaže...

Da tocno je da AMD-ovi standardni ventovi se dosta jako cuju, i ja sam prije koristio maticnu sa AMD-ovim procom i hladnjakom ponekad je stvarno bio nepodnosljiv, sada na intelu i razlike su ogromne iako je moj radio najvise na cca 3000 okretaja..............

Pa koji je onda kura* sa ovim mojim hladnjakom kada u Idle radi preko 3000, a u Loadu do 6000?

15 godina
neaktivan

Ma nista stavi jedan od ona dva i miran si...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan 992 kaže...

Ma nista stavi jedan od ona dva i miran si...........

Jesu li im komplikovane instalacije i dali dolaze sa pastom?

Dali se mora skidati matična ploča da bi se montirali?

15 godina
neaktivan

Komplicirani nisu, maticnu ces morat skidat, a pastu bi trebao dobit uz njih..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Scythe 3 je hladnjak za mainstream procesore (kao moj npr.), jače procesore (kao sto je tvoj) nece moci ohladiti. Osobno imam Katanu 3 i zadovoljan sam ali kao sto sam rekoh, preslaba je za tvoj 965.

Mugen ce ti biti super!

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Scythe 3 je hladnjak za mainstream procesore (kao moj npr.), jače procesore (kao sto je tvoj) nece moci ohladiti. Osobno imam Katanu 3 i zadovoljan sam ali kao sto sam rekoh, preslaba je za tvoj 965.

Mugen ce ti biti super!

Malo sam gledao na Youtubeu i ovaj Mugen je neka mrcina od hladnjaka. Imam dojam kao da bi mogao savijati matičnu ploču.

15 godina
neaktivan

Neboj se nema on toliku tezinu...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Malo sam gledao na Youtubeu i ovaj Mugen je neka mrcina od hladnjaka. Imam dojam kao da bi mogao savijati matičnu ploču.

Je mrcina je ali nije toliko težak koliko se cini na prvi pogled. Ako ga dobro montiras i pazis na kuciste dok ga negdje prenosis/premjestas, nece maticnoj nista biti.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ma šta bi savijao ploču... Ne bi ih radili da su opasni za ploče. Ako moj TRUE ništa ne savija, neće ni ovaj, tu su negdje po masi. Samo normalno prišarafiš sve šarafe između kućišta i matične i ne bi smjelo nikakvih problema biti

15 godina
neaktivan

Neboj se nema on toliku tezinu............

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Mugen ce ti biti super!

Moš uzet i ovog dole isto tak, dobar je itekak a jeftiniji samo nisam siguran di ga sad ima kod nas bilo je u ADM ali sad ga trenutno nema.Cool

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6603

17 godina
rambox kaže...
boxer kaže...
AA-d00d kaže...

Mugen ce ti biti super!

Moš uzet i ovog dole isto tak, dobar je itekak a jeftiniji samo nisam siguran di ga sad ima kod nas bilo je u ADM ali sad ga trenutno nema.Cool

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6603

Ja sam iz BiH tako da ostaje kao opcija samo ova trgovina koja mi je relativno blizu i ovo im je kvalitetnija ponuda.

17 godina

Jeli moguće ovaj ventilator nekako ugraditi na AMD stock hladnjak? Improvizacija ili tako nešto?

ARCTIC COOLER FAN

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Jeli moguće ovaj ventilator nekako ugraditi na AMD stock hladnjak? Improvizacija ili tako nešto?

ARCTIC COOLER FAN

da bilo bi ali uz dosta zahebancije

15 godina
neaktivan

Samo jedna informacija za hladnjake. Cooler Master Hyper 212 plus imate u Eurotrade-u. Cijena je 219 kn, link: http://eurotrade.hr/eurotrade/cjenik.php?id=3&id1=4

EDIT: rambox misliš da bi i CM Hyper 212+ bih dobar za Phenom II X4 965? Zar nije Mugen 2 ipak jači? 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 19:36 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Momci dilema je sljedeća i trebao bi brz odgovor:

Scythe Mugen 2 Rev. B ili Scythe Yasya

Primarno >> Tišina, performanse i način montiranja - tim redoslijedom.

Ovaj stock cooler me ubija u pojam sa bukom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
boxer kaže...

Ako stavis MUGENA i na njega neki tih vent sa jedno 800 okretaja imat ces i tišinu i hladnocu!

A kaj se tice montiranja,pa pravi si momak znat ces ga složit! Namigiva

17 godina
boxer kaže...

Nit jedan nit drugi ne treba ti to, ovaj dole si uzmi i bit ces miran odlican hladnjak bez dileme taman za tvoj proc.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8413

16 godina
protjeran
Ja imam sličan proc, također me zanima tišina najviše ali i performanse. Dajem max 350 kn i mora biti u Adm-u. Preporučen mi je Yasya. E i još jedno pitanje. Od koliko se djelova sastoji hladjenje za proc? Vidim neki spominju ventilatore... Šta njih treba dodatno kupiti ili?
http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
APazinjan kaže...
Ja imam sličan proc, također me zanima tišina najviše ali i performanse. Dajem max 350 kn i mora biti u Adm-u. Preporučen mi je Yasya. E i još jedno pitanje. Od koliko se djelova sastoji hladjenje za proc? Vidim neki spominju ventilatore... Šta njih treba dodatno kupiti ili?

Nemoj uzimat Yaysa jer ak imas gore napajanje u kucistu, neces moc postavit taj hladnjak u ovom polozaju zbog krilca koja znatno izlaze izvan okvira maticne.Nevinašce

17 godina

Nakon što su nabavili novu zalihu hladnjaka kupio sam Scythe Mugen 2 Rev.B. Slike uskoro.

Nema šta, prava mrcina od hladnjaka. Valja mi se sutra opet zahebavat sa rastavljanjem čitavog kućišta i skidanja coolera i montaže ove grdosije.

Kako je najbolje okrenuti ovaj hladnjak?  Okomito ili vodoravno u odnosu na matičnu ploču?

Gledao sam slike sa službene stranice i video na YouTubeu i ljudi različito stavljaju. Koji je pravilniji način?

Prvi puta monitram neki hladnjak na CPU i pomalo mi je zbunjujuće, pa bih trebao malu pomoć u savjetima.

Matična je AM2+.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 20:49 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
boxer kaže...

Nakon što su nabavili novu zalihu hladnjaka kupio sam Scythe Mugen 2 Rev.B. Slike uskoro.

Nema šta, prava mrcina od hladnjaka. Valja mi se sutra opet zahebavat sa rastavljanjem čitavog kućišta i skidanja coolera i montaže ove grdosije.

Kako je najbolje okrenuti ovaj hladnjak?  Okomito ili vodoravno u odnosu na matičnu ploču?

Gledao sam slike sa službene stranice i video na YouTubeu i ljudi različito stavljaju. Koji je pravilniji način?

Prvi puta monitram neki hladnjak na CPU i pomalo mi je zbunjujuće, pa bih trebao malu pomoć u savjetima.

Matična je AM2+.

ovak ti je najbolje okrenut..

slika:(samo za primjer)

http://www.neurosoftware.ro/programming-blog/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/94ad4_rebuild-assembled-motherboard.jpg

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice