Može li mi netko preporučiti dobar mikrofon (može stojati sam ili na slušalicama) . Moj jedini zahtjev jeste da mi se glas čuje čisto, jasno i glasno, ništa više.
Unaprijed hvala!
Može li mi netko preporučiti dobar mikrofon (može stojati sam ili na slušalicama) . Moj jedini zahtjev jeste da mi se glas čuje čisto, jasno i glasno, ništa više.
Unaprijed hvala!
Gaming,snimanje muzike?
Niti jedno niti drugo. Snimao bih videe u kojima bi se čulo kako ja govorim u pozadini.
Gamecom 367 ili neke razerove:
http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/DisplayCategoryProductListPage/categoryID.35096300
Sorry na Double postu,ali cijena?
Prihvatiljiva (znači od 200 do 400 - 500 kn).
Prihvatiljiva (znači od 200 do 400 - 500 kn).
Ako si se spreman rastegnuti do 800-injak kuna, onda si možeš kupiti prijenosni snimač Zoom H1 (dakle, nešto poput diktafona, ali zaista visoke kvalitete zvuka). On ima svoj XY stereo mikrofon (mada, za glas je bolje iskoristiti samo jedan kanal), snima na microSD kartice, a ako želiš, možeš ga spojiti izravno u računalo putem USB-a i tada može funkcionirati kao USB mikrofon. Da bi snimao pomoću njega trebao bi ga staviti na nekakav stativić, jer kad se drži u ruci, čuju se zvukovi "hendlanja" - znači, dovoljno je maknuti prst s njega ili staviti prst na njega i to se čuje. Korištenje takvog snimača je najbolje rješenje jer nemaš problema sa zvučnom karticom i eventualnim šumovima/interferencijama koje bi ti moglo proizvesti računalo. I možeš snimati bilo gdje - ne moraš biti za računalom.
Ja se inače trenutno igram i s Giant Squid Omni mikrofonom (http://www.giant-squid-audio-lab.com/gs/gs-mono.html), koji je trenutno na akciji i može se kupiti za 30 dolara (+5 dolara poštarine). Znači, to je mikrofon-bubica koji se kvačicom zatakne za košulju. Nahvalili su ga na Netu, ali zasad nisam nešto pretjerano oduševljen. Treba dosta ekvilizacije da bi dobio odgovarajući zvuk, ali veći je problem što dolazi do kvrckanja - moram utvrditi kad i zašto se to kvrckanje javlja, je li to samo posljedica kontakta s odjećom (a moglo bi biti - cijelih gornjih 10-20 cm kabela mu je dosta osjetljivo na fizičku "manipulaciju") ili je i nešto drugo posrijedi. Kad bude prilike, probat ću usporediti s AKG-ovom bubicom (ali to dvoje se ne može cjenovno mjeriti, mislim da je ta bubica koštala više od 200 eura, ne sjećam se više).
Gledao sam malo ove slušalice i
review. Zvučnici su mi bili minimalno pojačani, a mogao sam čuti glas reviewera jasno i glasno (bez varijacije jačine glasa). Znači, jačina glasa je stalna, a i čujem ga jasno i glasno.
Ima li netko od Vas iskustva sa ovim slušalicama? Poprilično su jeftine, a ako se glas stvarno tako čuje (bez background programa), onda ih odmah kupujem.
Hvala, vjerojatno ću njih uzeti onda (a kasnije, po potrebi, ove kvalitetnije).