Pitanje za RAM
- poruka: 21
- |
- čitano: 4.674
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ahh,, :P jos nesto, zanima me kakve su razlike između 1330 mhz i 1600 mhz ?
Ahh,, :P jos nesto, zanima me kakve su razlike između 1330 mhz i 1600 mhz ?
Za svakodnevni rad neprimjetne.Jedino neki profesionalni programi
znaci u igrama nema razlike ? mislim , da proc moze iskoristi vise mhz za igre i to ..:P

U potpunosti se slazem , al evo sad cu dobit kinte , pa cu uzet novi hdd i ram , da se vise nezabrinjavam stim :O
Uzeo sam ove rame i nisam obracao pozornost da je napravljen za intelove procesore i ploce tako dal netko zna kako mogu napraviti da taj ram radi na mojoj maticnoj m4a79xtd i dali se to uopce moze ?
-odljepiš nalejpnicu i tad radi na ne-intel.. (RAM radi na kompatibilnom utoru, radi na svim MBO, nema veze intel-AMD..) atestiranje je samo plaćeno testiranje u labu.
kad sam stavio svoje stare i te nove rame svako malo dode BSOD a kad sam stavio samo nove nezeli bootat.
-neispravan RAM. Drugi razlog koji može biti je veličina-gustoća modula (broj chipova). Starije MBO-chipsetovi ponekad treba upadeati BIOS, ponekad ne radi.
- pošto boota kad je stari-novi, vjerojatno ga prijavljuje (ukupno 8GB?).. to znači da je neispravan. Reklamiraj. Prije pokušaj samo počistiti kontakte i dobro ugurati, memtest86+ i ako par minuta nema grešaka probaj u Win, ako izbaci ijednu grešku, reklamacija.
- ako je PC OCan, vrati normalne postavke.
-neispravan RAM. Drugi razlog koji može biti je veličina-gustoća modula (broj chipova). Starije MBO-chipsetovi ponekad treba upadeati BIOS, ponekad ne radi.
- pošto boota kad je stari-novi, vjerojatno ga prijavljuje (ukupno 8GB?).. to znači da je neispravan. Reklamiraj. Prije pokušaj samo počistiti kontakte i dobro ugurati, memtest86+ i ako par minuta nema grešaka probaj u Win, ako izbaci ijednu grešku, reklamacija.
- ako je PC OCan, vrati normalne postavke.
Ram je ispravan, updateo sam bios odvrtio sam memtest86 1h nema errora i proc je bio ocan al sad sam ga spustio na default.. al opet nis.. nema to je 100% do toga sto je compatibilan za intel.
Ram je ispravan, updateo sam bios odvrtio sam memtest86 1h nema errora = do toga sto je compatibilan za intel.
-problem je negdje drugdje, postavke OSa i sl...
Ram je ispravan, updateo sam bios odvrtio sam memtest86 1h nema errora = do toga sto je compatibilan za intel.
-problem je negdje drugdje, postavke OSa i sl...
ma nije. problem je to sto maticna ne prepoznaje taj ram jer je ram za intelove maticne.
ma nije. problem je to sto maticna ne prepoznaje taj ram jer je ram za intelove maticne.
20 mjeseci si na ovom forumu i jos uvijek si tvrdoglav
Pa reci kako rami mogu radit ako ih maticna ne prepoznaje. I btw ako znas sta je problem reci jer ja sam sve sto se opcenito radi napravio tako da...
Pa reci kako rami mogu radit ako ih maticna ne prepoznaje. I btw ako znas sta je problem reci jer ja sam sve sto se opcenito radi napravio tako da...
Kao s to je kolega rekao- DDR3 JE DDR3- nema problema s kompatibilnošću. Jesi flasha BIOS?
Kao s to je kolega rekao- DDR3 JE DDR3- nema problema s komptaibilnošću. Jesi flasha BIOS?
jesam.
"Pitanje za RAM" i onda pitas nas :D
"Pitanje u vezi RAM-a" valda :D
"Pitanje za RAM" i onda pitas nas :D
"Pitanje u vezi RAM-a" valda :D
Ovo je moja tema pa sam imao jedno pitanje. sad da neotvaram novu pa sam tu napiso drugo pitanje.
EDIT: Zamjenio sam ripjaws x za ripjaws ugradio i sve radi ;)
Oprostite zna li od vas netko da li se može u nekom dućanu nabaviti RAM DDR2 4gb sa 800 Mhz u jednom modulu ne 2x2
A da nije na ebay-u.Gledo sam malo po internetu al takve ponude gotovo da i nema pa ako neko zna može li se to negdje kod nas nabavit
Unaprijed hvala.?