Nadogradnja PSU ili GPU?

poruka: 19
|
čitano: 2.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nadogradnja PSU ili GPU?

Imam komp pod Moj PC i planiram izvući max. iz njega ali da ne ulažem previše u njega jer je jeć pomalo zastarjela tehnologija. Komp koristim podosta radi igranja Battlefield 3 kojeg tjera na finim postavkama. Imam sljedeći problem:

Procesor je dosta dobar za klokanje ali ako ga dignem iznad 2.7 GHz onda mi se komp tijekom igranja Battlefield 3 gasi jer napajanje to više ne može tjerati.

E sada, razmišljao sam na koji način postići što bolje performanse za što manje ulaganja:

1. Prodati svoju XFX GTX 285 XXX i kupiti GTX 460 (performasne su podjednake ali je manja potrošnja struje) pa onda dići procesor Q6600 G0 na 3.2 GHz 

2. Prodati svoje naparanje Chieftec GPS-400AA i kupiti malo jače pa onda opet dići procesor na 3.2 GHz...

Nekako mi se više sviđa prva opcija ali me zanimaju vaša mišljenja. Stavio sam opciju glasanja pa tu možete na brz način ostaviti svoju preporuku. Hvala!

RIJEŠENO! Kupljeno jače napajanje.

4 1. opcija
2 2. opcija
BMW Power
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 21:53 (Scorp21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja PSU ili GPU?

option 1 (ukoliko te baš svrbe prsti)

malko da proširim/pojasnim potrebu za komentarom:

Usporedjivao sam potrošnju tvoje sadašnje i buduće 460tke (ujedno i 560Ti i 680) na techpowerup, razlika u potrošnji tvoje i buduće GTX460 je cca 40tak W (u igrama, a ne furmarku). Koliko ćeš s time dobiti prostora za OC procesora teško je procjeniti i bilo bi najbolje kad bi mogao isprobati prije nego se odlucis na kupnju. Sam si rekao da ti BF3 radi "fino", a prema tome onda stvarno nema razloga da išta mijenjaš.

Pogotovo što je ulaganje u polovnu 460tku vrijedno cca 1.000kn.

Iskreno, ja na tvom mjestu nebih ništa mijenjao (zasad), ako su samo igre razlog.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 15:03 (Zura).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PSU ili GPU?

Imaš odličan komp, samo malo naclockaj proc i to je to.

Grafu ne mjenjaj, odlična je iako je malo starija.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja PSU ili GPU?
Uzmi ovo i clockaj do mile-volje
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9849
14 godina
neaktivan
FireMan97 kaže...

Chieftec GPS 400AA daje 101A na 12V railu a potrošnja procesora se clockanjem zanemarivo povećava,

tako da će ovo biti dovoljno.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
16 godina
To napajanje je preko 400 kn a nisam mislio toliko ulagati u ovaj stari komp. Neznam baš koliko se povečava potrošnja proca kada se kloka ali znam da mi se komp zna ugasiti tijekom igranja kada ga kloknem na 2.8 ili više GHz... Vidim da ima više preporuka za 1. opciju koja se i meni nekako više sviđa. Mislim da bi mogla ići moja grafa + 100/200 kn za GTX 460...
BMW Power
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...
To napajanje je preko 400 kn a nisam mislio toliko ulagati u ovaj stari komp. Neznam baš koliko se povečava potrošnja proca kada se kloka ali znam da mi se komp zna ugasiti tijekom igranja kada ga kloknem na 2.8 ili više GHz... Vidim da ima više preporuka za 1. opciju koja se i meni nekako više sviđa. Mislim da bi mogla ići moja grafa + 100/200 kn za GTX 460...

Ne isplati se davat 100 kn za grafu istih performansi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 15:05 (donator_bubrega).
16 godina
Ali GTX 460 manje struje troši te bi tako mogao procesor više kloknuti pa bih tako dobio veće performanse
BMW Power
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

option 1 (ukoliko te baš svrbe prsti)

...

Pogotovo što je ulaganje u polovnu 460tku vrijedno cca 1.000kn.

....

ako je razlika "samo" 200kn kao što misliš da ćeš postići.. to već primamljivije zvuči.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
17 godina
Nadogradnja PSU ili GPU?

Napajanje je definitivno preslabo. Chieftec GPS-400AA na 12V daje max 348W, to je malo slabašno za komp koji imaš.

Grafička je definitivno još uvijek OK, nema potrebe za mijenjanjem (osm ako ne patiš za DirectX 11 fičerima).

Za dobro napajanje izdvojiš recimo 350-400-500 Kn i imaš ga dug niz godina.

Za novu grafičku u rangu GTX 285 (po snazi) morao bi izdvojiti više nego duplo što bi dao za napajanje.

Moj odgovor je dakle - nabavi bolje napajanje.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PSU ili GPU?

Možeš i to probati.

Na kojem naponu je procesor na 2.8 GHz?

Inače G0 verzije idu i na 3.0 + GHz na stock naponu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nadogradnja PSU ili GPU?

Vise ti se isplati uzeti sada kvalitetnije napajanje, gledaj na njega kao na dugorocnu investiciju, moces gs iskoristiti ako se odlucis u buducnosti nadograđivati konfu.

A  samo je pitanje vrimena kad ce ti ti sadasnje izgubuti na ucinkovitosti pa nece biti dovoljno ni za GTX460.

jur300@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mozda mu treba vise napona kako je kolega reko.
16 godina
Napon nisam dirao nikada, tj. ni kada sam ga imao jedno vrijeme na 3.0 GHz te je tada radio bez ikakvih problema ili zagrijavanja. Doduše, tada nisam imao GTX 285 pa je napajanje to sve moglo držati
BMW Power
16 godina
Napajanje je staro oko 2 god. te ne mislim nešto više nadograđivati ovaj komp. Radije bih kada skupim neke pare prešao na i5, DDR3... i onda tada investirati u pravo napajanje
BMW Power
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...
Napajanje je staro oko 2 god. te ne mislim nešto više nadograđivati ovaj komp. Radije bih kada skupim neke pare prešao na i5, DDR3... i onda tada investirati u pravo napajanje

Radije sada investiraj nekih 300 - 400 kn pa ne moraš kasnije.

A i clockanjem proca ćeš dobiti par frejmova u BF3.

13 godina
neaktivan
U najboljem slucaju 2-3
16 godina
A koliko vrijedi sada ovo moje napajanje? Morat ću probati podići voltažu na procu pa da vidim hoće li tada biti šta bolje. Jedino moram malo potražiti tu po forumu iskustva od drugih sa dizanjem voltaže. Hvala svima!
BMW Power
17 godina
Nadogradnja PSU ili GPU?

Englezi koriste "voltage" kao izraz za napon. "Voltaža" je nepostojeći pojam, pravilno je "napon". Jedinica za napon je Volt.

Svog Čifa od 400W možda možeš prodati za 100 Kn. Kupi si drugo napajanje i garant ćeš riješiti problem gašenja kompa pod opterečenjem.

Edit:

Vidi što nVidia kaže kakvo napajanje treba za GTX 285:

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-285/specifications

Dakle neko dobro od recimo 450W ili neko manje kvalitetno od 550W; ti imaš osrednje od 400W...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 15:31 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice