Maximus VIII formula i izbor coolera

poruka: 28
|
čitano: 2.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Maximus VIII formula i izbor coolera?

Uskoro mi dolazi ova ploča ali nikako ne mogu da se snađem oko izbora coolera za nju.Htio sam neki od modela Noctua NH-D15 ili NH-D115S ali bojim se da su preglomazni te da neće stati a da pri tome ne smetaju ili slotovima za RAM ili hladnjaku na kondenzatorima sa lijeve strane socketa.Ako bih išao sa D15 možda bi se kako po njima piše podići drugi ventilator prema gore da dobijem na prostoru za memoriji ili prebaciti sa druge strane hladnjaka.Ne znam i hoce li biti problema sa pci-express slotom koji je drugi poredu tj hocu li moci staviti veću grafičku.

Osim toga skinuo sam specifikaciju za tu ploču i piše da je samo podržan model NH-U9S koji ja ovde ne mogu kupiti.Tako da ne znam šta da radim ja bih ova gore prethodna 2 modela al nisam siguan da ima prostora.

Također jedan od coolera koji je podržan je i BeQuiet Dark Rock 3 koji je samo mislim 1.5 cm širi od Noctue.Ali ne znam koliko su njihovi cooleri dobri,vjeruuem Noctui ali ako ne može stati bilo bi mi baš žao.

Razmišljam i o vodenom hlađenju sa Corsair H100I ali u tom slučaju morao bih tražiti kućište koje podržava radijator od 240 mm.

Tako da sam se raspametio šta da radim kad mi dođe ploča?

Svaki savjet je dobro došao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 21:40 (Zelja).
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina

moj ti je savjet da ne gradiš komp oko matične nego ga prije svega sastavi/zamisli kao cjelinu u glavi ili na papiru i kreni redom ovisno o buđetu i željama!

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran

kaj ni to onaj sto nas je nedavno zatrolao "malo" s i7 6700k vs i5 6600k?! kaj opet?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 0:19 (Stjepanj).
Moj PC  
9 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Re: Maximus VIII formula i izbor coolera
Stjepanj kaže...

kaj ni to onaj sto nas je nedavno zatrolao "malo" s i7 6700k vs i5 6600k?! kaj opet?

Stjepane možeš pomoći ili ne?

17 godina
neaktivan

za noctua hladnjak se javi miki1981, ja sam od njega uzel Noctua hladnjak jer ima ili radi u dućanu koji je generalni distributer i sigurno ti može nabaviti hladnjak koji trebaš, a kaj se tiče vodenog razmisli o Arctic Liquid Freezer 240 jer po ovom testu ispada da je odlično.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zelja kaže...
Stjepanj kaže...

Stjepane možeš pomoći ili ne?

Koje kuciste imas?

Razmisli o polovnom vodenom s garancijom.

Pozdrav

16 godina
neaktivan

Je li vi mene ne razumijete?Ovde mogu samo nabaviti jedan od ta 3 navedena modela?Neću da nabavljam neke hladnjake koji nisu po specifikaciji za ovu ploču.

Nisam kućište još nabavio.

Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina

Ja sam mislio da hladnjak hladi CPU, a ne ploču. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam osjećaj da ćeš bacit pare na skupe komponente samo kako bi pridobio pažnju a nisi upućen u osnove hardvera.

12 godina

Aj ne zajebaji.... qvl  skineš i onda bezveze 'lupaš'....Šta mi oćeš reć da ova ploća podržava samo dva uređaja na SPDIFU ili ovih 10-ak pen USB-a ili dva hub-a?

Jesi ti svoj? Jedino bitno za hladnjak je jeli podržava socket i jeli ti paše dimenzijama. Kako nemaš kućište ništa ti se pametno ne može ni preporučit....

Inače ovde su testirali tu ploču sa NH-D15, Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 2x8GB C14 (visina koliko mogu nać oko 9 cm) i GALAX GTX 980 SOC (315 cm duga)....

16 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Imam osjećaj da ćeš bacit pare na skupe komponente samo kako bi pridobio pažnju a nisi upućen u osnove hardvera.

Ja kad sam imao prvi kompjuter ti se nisi ni rodio i nisi nikad vidio Windows 95 ;)

16 godina
neaktivan
om-prat kaže...

Aj ne zajebaji.... qvl  skineš i onda bezveze 'lupaš'....Šta mi oćeš reć da ova ploća podržava samo dva uređaja na SPDIFU ili ovih 10-ak pen USB-a ili dva hub-a?

Jesi ti svoj? Jedino bitno za hladnjak je jeli podržava socket i jeli ti paše dimenzijama. Kako nemaš kućište ništa ti se pametno ne može ni preporučit....

Inače ovde su testirali tu ploču sa NH-D15, Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 2x8GB C14 (visina koliko mogu nać oko 9 cm) i GALAX GTX 980 SOC (315 cm duga)....

Hvala na linku.Upravo to mi je trebalo.

Ne znam samo kako su stavili tu memoriju kad je samo 32mm rastojanja do ploče,Dizali su ventilator prema gore ili čak ga skinuli.Ali ako su ga dizali koliko onda treba da bude široko kućište?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 15:38 (Zelja).
12 godina
protjeran
Zelja kaže...
_mark0_69 kaže...

Ja kad sam imao prvi kompjuter ti se nisi ni rodio i nisi nikad vidio Windows 95 ;)

Kojeg onda vraga trolaš tu ljude i zajebavaš sa pitanjima ako si toliko iskusan i pametan ? Da, samo si ti koristio win 95 LOL

17 godina
protjeran

Ja bih ti preporučio ovaj. Ima daljinac a i dizajnom  se savršeno slaže s tom matičnom.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prince stavi ga sebi da ti puše i da te ladi....imam ja takav.

Ne razumijem zašto se ove zajebavate ako vam postavim pitanje stručno.Jel što ne volite Bosance?

Mislim mogu ja i bez vas kad sklopim konfu postavljam slike.

Ali eto htio sam mišljenje mozda neko ima tu ploču i koji cooler na njoj ima.

17 godina
Zelja kaže...

Ne razumijem zašto se ove zajebavate ako vam postavim pitanje stručno.Jel što ne volite Bosance?

Ovako.

Prvo reci koje kuciste ces imati i koji proc ce biti na ploci te koji rami.

Linkaj mi tocno sve ovdje. (ovo gore si napisao sve bez razmaka i tesko je za citati)

Vrlo jednostavno najbolje ti je uzeti bilo koji AIO i amen.

Corsair h80gt stane u bilo koji kejs i sigurno pase na maticnu a za npr i7 i oc bih ti preporucio neki 240mm a to fakat ovisi o kucistu kojeg imas.

Ako bas oces zracno hladanje osim noctue preporucio bih ti i : Be Quiet! Dark Rock Pro 3.

Mislim da bi bilo koji od tih trebao ici na plocu, naravno ovisi o ramima po meni su neki niskoprofilni najbolja opcija.

Ali velim ti nabavi neki kejs u koji ide 240mm radiator i uzmi AIO, ja sam imao CM Nepton 240m i mogu ti ga preporuciti, tih i mocan, hladio mi je i7 4790k na 4.6ghz a nisam ga niti cuo ..

a ima i puno boljih vjerujem da fractal kelvin kojeg je kolega gore preporucio mozda jos i bolji i tako dalje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 21:23 (toxic).
12 godina
Zelja kaže...
om-prat kaže...

Hvala na linku.Upravo to mi je trebalo.

Ne znam samo kako su stavili tu memoriju kad je samo 32mm rastojanja do ploče,Dizali su ventilator prema gore ili čak ga skinuli.Ali ako su ga dizali koliko onda treba da bude široko kućište?

Ne znam zasto sam napisa 9 cm ubi me....3,4 je visina te memorije. 

13 godina

Brate što tolikoj sveznalici trebaju savjeti nas običnih smrtnika??Mislim ono,kupio si sam močnu Asus Maximus matičnu i ne znaš koji bi cooler kupio!?Pa daj kako,ja 95 nisam imao komp,bio sam nesretno zaljubljen u najbolju priju iz razreda i uredno pijan vikendom na matineji,a ti si već peglao win95,tebi to treba bit pisofkejk!

Daj kad si već tu da te priupitam,planiram napravit render konfu za obradu fotografije i videa,pa da složi mi konfu za nekih 30-40K kn,bez monitora i periferije!!

Hvala!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 15:39 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bequiet dark rock 3 ne može a oni su deklarisali ga da može po specifikaciji.Ovde na linku piše da se mora skidati rog armor što mi nepada na pamet:

http://www.bequiet.com/en/motherboardcheck

Tako da sam sad se pogubio oko izbora coolera.Noctua nema šanse da stane.

Izgleda da sam se zeznuo oko kupovine ploče.

Ne znam koji zračmi hladnjak bi odgovarao.

Core i7 6700k sam uzeo.

RAM i cooler još nisam kao ni kućište.

Za kućište bih se opredjelio na storm stryker.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 19:59 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Zelja kaže...

Ovako.

Prvo reci koje kuciste ces imati i koji proc ce biti na ploci te koji rami.

Linkaj mi tocno sve ovdje. (ovo gore si napisao sve bez razmaka i tesko je za citati)

Vrlo jednostavno najbolje ti je uzeti bilo koji AIO i amen.

Corsair h80gt stane u bilo koji kejs i sigurno pase na maticnu a za npr i7 i oc bih ti preporucio neki 240mm a to fakat ovisi o kucistu kojeg imas.

Ako bas oces zracno hladanje osim noctue preporucio bih ti i : Be Quiet! Dark Rock Pro 3.

Mislim da bi bilo koji od tih trebao ici na plocu, naravno ovisi o ramima po meni su neki niskoprofilni najbolja opcija.

Ali velim ti nabavi neki kejs u koji ide 240mm radiator i uzmi AIO, ja sam imao CM Nepton 240m i mogu ti ga preporuciti, tih i mocan, hladio mi je i7 4790k na 4.6ghz a nisam ga niti cuo ..

a ima i puno boljih vjerujem da fractal kelvin kojeg je kolega gore preporucio mozda jos i bolji i tako dalje.

Toxic ne može,jer se mora skidati rog armor,evo pogledaj:

http://www.bequiet.com/en/motherboardcheck

17 godina

Onda ti je AIO jedini izbor..

odluci se za kuciste i zatim kupi AIO

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Onda ti je AIO jedini izbor..

odluci se za kuciste i zatim kupi AIO

AIO sta ti je to all-in-one na šta misliš?

16 godina
neaktivan

Ma nije mi jasno kako ASUS može deklarisati da cooler odgovara a ne spomenuti da se mora skidati rog armor.

Mislim ASUS me razočarao.

Koliko treba biti lud pa skidati rog armor radi coolera.

U svakom slučaju vodeno hlađenje može sa radijatorom i 2 ventilatora,ali onda to vuče problem oko izbora odgovarajućeg kućišta zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 20:04 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Većina modernih kucista podrzava vodena hlađenja, to danas nije neki special feature.... Reci svoj budžet za kućište te dizajn koji preferiraš i dobit ćeš savjet. Samo nemoj komplicirat :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 20:45 (systemize_lp).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dizajn futuristički,da ima što više ventilatora i da se može ugraditi vodeno hlađenje sa radijatorom i 2 ventilatora.Cijena kucista do nekih 200 eura.

Kontaktirao sam asus live podršku za ovu matičnu ploču ne odgovara ni jedan kvalitetniji tj skuplji hladnjak kako mi rekoše jedino upitno je da li može V8 GTS ali njegova cijena je kao i cijena vodenog hlađenja tako da sam neodlučan oko nabavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Joj zaboravio sam ti odg xD Uglavnom, ja da sada uzimam case uzeo bi Evolv ATX od Phanteksa, savršen je case. Najpoznatiji "futuristički" dizajn imaš u NZXT Phantom seriji, pa si tu odabereš neki od njih. Imaš i Lian Li kućišta, ali ona su nešto skuplja i upitna im je dobavljivost kod nas.
Zalman Z9 ti nudi 5 ventilatora po defaultu, ali to ti je overkill pošto stavljaš AIO unutra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne svidjaju mi se nzxt kucista.Jako malo ventilatora u njima.

Razmisljam o coolermaster storm stryker  ili Thermaltake Chaser MK-I.

Visina cpu coolera je 165 mmm eh sad prema dimenzijama oba kucista moglo bi stati u oba ali stryker je 1 cm širi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice