Uskoro mi dolazi ova ploča ali nikako ne mogu da se snađem oko izbora coolera za nju.Htio sam neki od modela Noctua NH-D15 ili NH-D115S ali bojim se da su preglomazni te da neće stati a da pri tome ne smetaju ili slotovima za RAM ili hladnjaku na kondenzatorima sa lijeve strane socketa.Ako bih išao sa D15 možda bi se kako po njima piše podići drugi ventilator prema gore da dobijem na prostoru za memoriji ili prebaciti sa druge strane hladnjaka.Ne znam i hoce li biti problema sa pci-express slotom koji je drugi poredu tj hocu li moci staviti veću grafičku.
Osim toga skinuo sam specifikaciju za tu ploču i piše da je samo podržan model NH-U9S koji ja ovde ne mogu kupiti.Tako da ne znam šta da radim ja bih ova gore prethodna 2 modela al nisam siguan da ima prostora.
Također jedan od coolera koji je podržan je i BeQuiet Dark Rock 3 koji je samo mislim 1.5 cm širi od Noctue.Ali ne znam koliko su njihovi cooleri dobri,vjeruuem Noctui ali ako ne može stati bilo bi mi baš žao.
Razmišljam i o vodenom hlađenju sa Corsair H100I ali u tom slučaju morao bih tražiti kućište koje podržava radijator od 240 mm.
Tako da sam se raspametio šta da radim kad mi dođe ploča?
Svaki savjet je dobro došao.