CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.193.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
ansha kaže...
AngryBird kaže...

Da li može bit štetno za CPU cooler da radi manje više cijelo vrijeme na 85 % i više workload-a (ali samo u igrama) ? Kolko ce potrajat

Overclockao sam CPU na 4,3 GHz (1.164V Vcore) i u System Information Viewer-u sam postavio da radi na skoro 90 % kad CPU dosegne 60 i više stupnjeva. Slika dolje

Nema stete, i onako u igrama ne bi smio preko 60C ici s tim coolerom i na tom naponu. 

Ha, nije mi baš tako dobar taj Coolink corator ds. Uvijek mi ide preko 60C (varira između 61-62, najviše 64). Jel možda problem što sam dižem Vcore napon, jel trebam druge napone mjenjat ?

13 godina
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

Zna netko možda koji je maksimalna visina za hladnjak u Alienware Area 51 ALX kučištu? 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 15:53 (ramzocro-HCR).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz, moze neka preporuka za cpu vent do 150 kuna da zamjenim stock cooler na i3 1450.

I najvaznije je da bude sto tisi, ispod 20 decibela.

Ne igram igrice pa mi je samo bitno da bude tisi od stocka.

Zapeo mi je za oko raijintek zelos

0 0 hvala 0
14 godina
razor1234 kaže...

LC CC 95 ili LC CC 120, obavezno smanjiti okretaje ventilatora u BIOSu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
neaktivan

Sad mi se stock vrti na 1000 rmp, a gledam taj lc 95 i minimalna brzina mu je 1100, a nigdje ne pise kolko se jako cuje.

A lc 120 mi je moza previse jer necu nista clockat.

0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...
razor1234 kaže...

LC CC 95 ili LC CC 120, obavezno smanjiti okretaje ventilatora u BIOSu.

Kao što kolega kaže možda da izbjegneš kupnju hladnjaka i pokušaš undevoltat dotičnog i3 na što niži mogući napon,usput u BIOSu postaviš vent-vrtnju na labaviji temperaturni prag...npr 40c postaviš na 50c.

Ako ti se neda "zabavljati" time onda definitivno LC CC120.Osjetno je bolji od LC95,usput ti ostane sposobniji hladnjak za kasniju nadogradnju CPUa.

15 godina

Imam CM hyper 212x, neki prijedlog za drugi fan ? Mislio sam stavit CM blademaster ali ga imaju samo u extreme digitalu, jel bi valjao CM Silencio FP120 PWM ?   

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sta bi dobio s drugim fanom? 1-2°C nije vrijedno..

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Trebao bi preporuku blue LED 120mm fanova.
U Zalmanu Z11 Plus mi se redom kreću ležajevi čuti i to jako pa je vrijeme za zamjenu
robimarko@gmail.com
11 godina
protjeran
colermaster 120mm jetflo
12 godina
robimarko kaže...
Trebao bi preporuku blue LED 120mm fanova.
U Zalmanu Z11 Plus mi se redom kreću ležajevi čuti i to jako pa je vrijeme za zamjenu

Meni se ovi sviđaju a prije neki dan sam tri ugradio kolegi u kućište i mogu reć da dobro rade svoj posao i ne čuju se puno (kolega kaže da su totalno nečujni a ja ih ipak čujem tako da je to totalno subjektivno). https://www.links.hr/hr/ventilator-coolermaster-120mm-plavi-led-19db-r4-l2r-20ac-gp-050908249

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Odlično,mislim da će prije ti ići radi cijene.
robimarko@gmail.com
11 godina
protjeran
ima sam takav, na malom ispuhu iza, nije dobar ako je podtlak u kućištu , inaće super, manje okretaja od jetflo.
14 godina
robimarko kaže...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Enermax+T.B.+Silence+120

Odličan, šteta što nije led.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina

Imal' velike razlike izmedju 212 EVO i LC CC 120, ovaj TX3 evo ode na stari komp tako da trebam nesto novo :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 17:21 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Imal' velike razlike izmedju 212 EVO i LC CC 120, ovaj TX3 evo ode na stari komp tako da trebam nesto novo :)

Prema mom iskustvu razlika je 1 do 3 stupnja u korist 212-ice što u svakom slučaju ne opravdava razliku u cijeni pa stoga preporučam LC-cc-120

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina

Razlika u cijeni je i vise nego osjetna, a ne namjeravam clockati ovaj FX puno, na 4.2 ga drzim uz pristojan napon, gdje ga i TX3 ohladi ispod 60*C pod prime95 ali on ide dalje :)
Znaci ne isplati se, to sam i mislio.

Hvala 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 18:03 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa!

Imam amd phenom II X4 995 BE sa stock coolerom, temperatura začudo nije nikad bila problem, ali zato je glasan toliko da ne čujem vlastite misli uz njegov rad. 

Htio sam kupiti Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO u linksu međutim više ga ne vidim u ponudi, a možda i bolje jer vjerujem da mi ne treba toliko dobar (skup) cooler.

Zamolio bih Vas dakle preporuku za cpu cooler koji paše mom trenutnom procesoru (Socket AM3) i odgovarao bi kasnije nekom AMD FX8*** koji planiram nabavit.

Također me zanima koji bi bio dobar 80mm ventilator za pozadinu kučišta, trenutni artic F8 Pro PWM je podjednako bučan kao gore navedeni stock cooler od proca xD.

Puno Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_TOM1 kaže...

Pozdrav ekipa!

Imam amd phenom II X4 995 BE sa stock coolerom, temperatura začudo nije nikad bila problem, ali zato je glasan toliko da ne čujem vlastite misli uz njegov rad. 

Htio sam kupiti Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO u linksu međutim više ga ne vidim u ponudi, a možda i bolje jer vjerujem da mi ne treba toliko dobar (skup) cooler.

Zamolio bih Vas dakle preporuku za cpu cooler koji paše mom trenutnom procesoru (Socket AM3) i odgovarao bi kasnije nekom AMD FX8*** koji planiram nabavit.

Također me zanima koji bi bio dobar 80mm ventilator za pozadinu kučišta, trenutni artic F8 Pro PWM je podjednako bučan kao gore navedeni stock cooler od proca xD.

Puno Hvala!

LC 120 ne mnogo lošiji od EVO-a.

Unlock the Power Within
13 godina

Super, baš sam čitao neku drugu temu o njemu gdje je dosta hvaljen, a i jeftiniji je 100kn (od EVO). Mislim da je ovo prava stvar :D

12 godina
The_TOM1 kaže...

Super, baš sam čitao neku drugu temu o njemu gdje je dosta hvaljen, a i jeftiniji je 100kn (od EVO). Mislim da je ovo prava stvar :D

Ja sam ih suprostavio nedavno i razlika je u loadu nekih 3 stupnja u korist 212-ice što nikako ne opravdava razliku u cijeni.

ajme meni kad će više vikend
13 godina
protjeran
Ak nicky veli 3°c to ti je amen!:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina

mislim da je Evo dobio boljeg nasljednika 212X po nizoj cijeni

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 15:00 (roby27).
15 godina

Riknuo mi jedan vent na mom cooleru http://www.thecoolingshop.com/product_info/M806-Xilence-XQ-Series-CPU-Cooler-2x-92mm_30536.html

Narucio sam ove.http://www.ebay.com/itm/121469699755?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Cinila mi se dobra cijena..što mislite hoce li hladit bolje nego xilence stock..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 15:01 (galinjo24).
13 godina

Definitivno ne opravdava :D, nego zanima me jesi li primjetio neku veću razliku u proizvodnji zvukova? 

12 godina
galinjo24 kaže...

Riknuo mi jedan vent na mom cooleru http://www.thecoolingshop.com/product_info/M806-Xilence-XQ-Series-CPU-Cooler-2x-92mm_30536.html

Narucio sam ove.http://www.ebay.com/itm/121469699755?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Cinila mi se dobra cijena..što mislite hoce li hladit bolje nego xilence stock..

Sve je to neznatna razlika koju ventovi mogu donijeti na takvom hladnjaku ali glasniji u ful loadu će sigurno biti

ajme meni kad će više vikend
15 godina

Stigli ventovi..mogu reci da su skoro necujni...strava...a i temp su nize

17 godina

Trebam preporuke nekoliko dobrih 120mm i 140mm ventilatora. Uvjeti su da cijena nije prevelika (recimo 2 za 100-150 Kn skupa), da su tihi i da su crni ili crni s plavim (može i plavi LED).

I dok ne zaboravim, za kućište su (Define R5 Blackout koji uskoro naručujem). Odgovara i 4-pin i 3-pin, ploča podržava regulaciju brzine oba tipa.

Nisam siguran, ali mislim da mi štimaju i airflow (ako stavim dolje u kućište ili na bočnu stranicu) i pressure (ako bih stavio na prednji upuh, dakle u hard disk cage) optimizirani

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mozda da pogledas be quiet ili probaj na ebayu bidat za sp120.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
191x7 kaže...

Trebam preporuke nekoliko dobrih 120mm i 140mm ventilatora. Uvjeti su da cijena nije prevelika (recimo 2 za 100-150 Kn skupa), da su tihi i da su crni ili crni s plavim (može i plavi LED).

I dok ne zaboravim, za kućište su (Define R5 Blackout koji uskoro naručujem). Odgovara i 4-pin i 3-pin, ploča podržava regulaciju brzine oba tipa.

Nisam siguran, ali mislim da mi štimaju i airflow (ako stavim dolje u kućište ili na bočnu stranicu) i pressure (ako bih stavio na prednji upuh, dakle u hard disk cage) optimizirani

mogli bi ti odgovarati coolermaster silencio fp120, izvrsni ventovi za tu cijenu

problem je jedino što nema 140mm verzije

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice