WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.971.624
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: WP8 - Općenito

baš me zanimalo pa sam išao istraživat

lumia 920 - 44h

lumia 1020 - 61h

nexus 5 - 40h

16 godina
WP8 - Općenito

Mene zanima kako vi znate da OS najvise trosi bateriju? Gdje to vidite?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja ne vidim zasto bi OS bio krivac kada kod mene na 625 uz umjereno koristenje izdrzi i 3 dana. Uz zesce koristenje ne sumnjam da bi bar dan i po. Nedavno sam se poceo malo zezati i iskljucivati aparat navecer oko 21h pa do ujutro 7 da vidim dokada ce. I na taj nacin traje i 4 i po dana. Uz umjereno koristenje, dosta poruka, par poziva, malo surfanja, a zalomi se da odem bar jednom, dvaput i trcati pa se slusa glazba uz runtastic ukljucen. Da, i od prvog dana kada sam je kupio ukljuceno je sve osim BT-a. Ekran IPS 4,7, 2000mAh baterija ... sumnjam ja da to do OS-a kod lumie 1020.

12 godina
WP8 - Općenito

vlasnici Lumie 1520 koliko vam traje baterija? Vjerujem da njoj dosta duze traje baterija zbog snazne baterije te lcd ekrana koji manje trosi od amoleda na 925 i 1020 te zbog najmodernijega procesora koji manje guta bateriju.

0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

meni uz umjereno koristenje baterija traje taman za citav dan, onda ide na punjenje navecer oko 30% bar, tako da je to to otprilike

iskreno nisam zadovoljan baterijom, ali ovakve stvari mi ustvari i pomognu, kad vidim neke ovisnike o telefonima koji bukvalno telefon ne ispustaju iz ruku, a ja pazim cuvam bateriju :D sad i manje tipkam na telefonu tako da mi je ovo dosta pomoglo, a i glance screen igra dosta veliku ulogu u tome, ako je telefon na stolu mahnem preko senzora, ili kad izvadim telefon iz dzepa sam se sad pokaze lijepi symbian i meego {#}

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Za mene koji nikada nisam imao priliku vidjeti ikoga sa wp , kakav je wp os, isplatili se uzeti neki jeftin mob sa wp os
Suba
12 godina

isplati se uzeti jeftini mob tipa lumia 520,.. Ali imas ujedno i ogranicenja sto se tice aplikacija, igara. Moj savjet je da uzmes bolje wp s bar 1 gb radne memorije. Izvrsni su Ativ S, Lumia 920, 8x a ima ih povoljno na njuskalu

16 godina
Save kaže...
Za mene koji nikada nisam imao priliku vidjeti ikoga sa wp , kakav je wp os, isplatili se uzeti neki jeftin mob sa wp os

WP os je odličan i brz, svakako se isplati uzeti jeftin mob sa WP-om i pritom mislim na Lumiu 520 koja se može nabaviti za nekih oko 1000kn na njuskalu i gotovo sam siguran da bolji mobitel za te novce neces nac.

edit-pretekao me kolega..

Windows Phone FTW
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 0:48 (DommY).
13 godina
neaktivan
DommY kaže...

Lumiu 520 koja se može nabaviti za nekih oko 1000kn na njuskalu i gotovo sam siguran da bolji mobitel za te novce neces nac.

U Extreme Digitalu Lumia 520 je jos uvijek na popustu od 800kn. [LINK Zuta] [LINK Crna] [Link Bijela]  ...a i na Njuskalu bi trebala biti 800kn kod razumnih prodavaca jer je to ipak oglasnik a ne ducan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 1:14 (fade).
17 godina
bik kaže...

baš me zanimalo pa sam išao istraživat

lumia 920 - 44h

lumia 1020 - 61h

nexus 5 - 40h

Moja L920 taman se krece oko tih 44 sata.

Ako je jace koristim, onda oko dan/dan ipo, a cesto ode preko 2 dana.

WiFi skoro uvik upaljen, data po potrebi, glance ukljucen, upload preko WiFi na OneDrive ukljucen, svjetlina automatski, GPS iskljucen (jedino ako mi treba Here Drive+), provjera nekoliko mailova svako 15min....

Do Black nadogradnje mi je setup bio isti te je baterija trajala par sati manje, a od Black nadogradnje jos sam zadovoljniji {#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
12 godina
WP8 - Općenito

Ja cu dns narucit za svoju L820 ovu bateriju ebay

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Šta misliš može li ova stati ako imaš i wireless charging shell?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
12 godina
Smooth Operator kaže...

hmmm pise : " DOES NOT NEED EXTRA COVER - SAME SIZE AS ORIGINAL  BATTERY "

Mislim da bi po takvom trebalo? Neznam, nisam siguran 100%, al mislim da bi stalo

16 godina
odjavljen

meni uvijek izdura dan bez problema sa ovim setupom:

• wi fi off
  • gps (always) on
  • 3g always on
  • push mail (1 account)
  • NFC off
  • bluetooth off

bude par poziva dnevno, nešto poruka, barem pol sata surfanja, endomondo i slušanje muzike cca 1h... estimated battery life mi je cca 25 sati a nekad 27. plus još imam upaljen background task za amazing weather i wp central (imam ih još par ali ovi su, pretpostavljam, največi potrošaći)

na punjač ide sa nekih 20%-30%, navečer...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 9:51 (skank666).
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

hmmm pise : " DOES NOT NEED EXTRA COVER - SAME SIZE AS ORIGINAL  BATTERY "

Mislim da bi po takvom trebalo? Neznam, nisam siguran 100%, al mislim da bi stalo

Hehe, što god bude, ovaj čas stigao mail, Marked as shiiped, na putu je prema meni. Ima li kakvih reviewova na netu?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
WP8 - Općenito

Neznam što radite sa mob. ali meni dok sam koristio 8x baterija bi izdržala bez problema cili dan.

Imao sam cca. 1000min odlaznih poziva mjesečno.

Uz to sve upaljeno 3g, mali, face.... jedino što ne sušam muziku na mobu.

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ivan27 kaže...

Mobitel kao lud jede bateriju i to sa isključenim Glance ekranom i dvostrukim dodirom paljenja ekrana dok je s tim opcijama upaljenima još više trošio bateriju. Probao sam pri korištenju kada sam na wifiju gasiti i podatkovnu vezu ali isto troši i tada puno. Nije ni čudno da tako troši bateriju kada je baterija samo 2000 mAh a ekran 4.5 inča te još Amoled koji više troši bateriju od LCD ekrana. Mislim da je najveći problem gutanja baterija kod Windows phonea aplikacije koje nisu dobro napravljene te su one glavni krivac za veliku potrošnju baterije i ako ne riješe ništa što se tiče potrošnje baterije nakon updatea na WP 8.1 bit će zbogom Windows Phone. Prije njega imao sam Iphone 5 koji je za razliku od 1020 imao puno bolju bateriju i koja bez problema izdrži po 7-7 i pol sati ekrana uz sve isto popaljeno kao i na Lumiji ali je fino optimiziran sustav i aplikacije. Imao sam i HTC Windows Phone 8X i on je isto tako jako trošio bateriju tako da je problem u Windows Phoneu a ne u samome mobitelu.

Istina... upravo to me je nakon jednog neugodnog iskustva navelo da tijekom svakog instaliranja appa i dnevnog update-a preko stora napravim screenshot da znam kasnije što sam radio. Jednom sam skinuo onaj xbox extrass il kak se već zove, doslovno je ubijao bateriju. Neka igrica, ne sjećam se više koja, skinuta i nijednom pokrenuta, je praznila punu bateriju za manje od 8h. Facebook beta je nakon jednog ažuriranja radio isto. Naravno, čim bi se maknuo sumnjivi app, sve bi bilo po starom (izdrži mi baterija do 2 dana, i to često).

Zato jedva čekam battery sense i 8.1.

Nemam 14 godina
16 godina
WP8 - Općenito

Evo da javim da sam bio prodao Lumiu 820 za pa sam odmah kupio 920 i eto mobitel je super, kao i 820, vise manje je sve isto osim sta 920 ima veci ekran (mozda i losiji?) i osjetno bolju kameru. Baterija mi je vise manje ista..meni te baterije nista ne traju. Za L820 sam imao dve baterija i poseban punjac te sam cesto sa sobom nosio jednu punu bateriju pa bi mjenjao kad se isprazni ova u mobitelu, znao sam isprazniti pune dvije baterije u jednom danu. Isto je sad kod L920, baterija mi traje 13-14 sati, a problem je sta se baterija ne moze vadit pa mjenjat kao sto sam radio sa 820. 

Koristim najvise WhatsApp, Messenger i IE tu i tamo. Je moguce da whatsapp trosi bas toliko puno baterije? Mislim da nikad necu imat mob koji ce mi izdzat 20-24 sata na bateriji...

Dole na ss-u vidite kakvo je stanje sada, mob je maknut sa punjaca u 7 ujutro, znaci prije samo 4 sata.

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

A je li moguće da ti u pozadini radi neki app na kojeg uopće ni ne sumnjaš da bi mogao biti odgovoran za trošenje?

Nemam 14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
skank666 kaže...

meni uvijek izdura dan bez problema sa ovim setupom:

• wi fi off
  • gps (always) on
  • 3g always on
  • push mail (1 account)
  • NFC off
  • bluetooth off

bude par poziva dnevno, nešto poruka, barem pol sata surfanja, endomondo i slušanje muzike cca 1h... estimated battery life mi je cca 25 sati a nekad 27. plus još imam upaljen background task za amazing weather i wp central (imam ih još par ali ovi su, pretpostavljam, največi potrošaći)

na punjač ide sa nekih 20%-30%, navečer...

Kod mene

wi fi uvijek ON

GPS ON

2G jedino kad idem surfat onda ukljucim 3G

pUSH EMAIL 2 acc

NFC OFF

BLUETOOTH OFF

Glance Screen ON

Jako puno i cesto koristim whats app, te podosta razgovaram. U pozadini mi uvijek rade app: Battery, Bing vrijeme, Whats App...bas sam isao vidjet u Battery app, pise pod statistikom average time na bateriji krece se oko 18h 44min. To je cak oke za bateriju od 1650mAh, al posto sam nasao od 2500mAh za samo 72kn...Jedva cekam da je stavim u mob vidim rezultate

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 11:33 (Sandro HR Zagorje).
16 godina
odjavljen

e i glance mi je na peek... ja sam zadovljan ali da bi moglo bolje - bi.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
odjavljen
Imam i8750 i mob je hardwerski odlican. A sto se tice osa, moze i bolje, mada ja koristim samo neke stvari, jedino tipkovnica zivcira...
12 godina
WP8 - Općenito

Meni jedva izdrzi cijeli dan baterija na htc 8x. Mogu ju ispraznit do kraja za dva i pol sata. A to sto pisete da uz hardcore koristenje baterija traje dva dana je smijesno. Pisanje poruka nije neko strasno koristenje. Mob cica bateriju na 3g e tu se vidi kojem je kakva baterija. Ja od prvog dana pise da sam nezadovoljan baterijom jer je jadna i ne valja k...

a kad sam to napisao dobivao sam odgovore da neznan koristiti mobitel.

0 0 hvala 0
16 godina
omomomomoomm kaže...

Meni jedva izdrzi cijeli dan baterija na htc 8x. Mogu ju ispraznit do kraja za dva i pol sata. A to sto pisete da uz hardcore koristenje baterija traje dva dana je smijesno. Pisanje poruka nije neko strasno koristenje. Mob cica bateriju na 3g e tu se vidi kojem je kakva baterija. Ja od prvog dana pise da sam nezadovoljan baterijom jer je jadna i ne valja k...

a kad sam to napisao dobivao sam odgovore da neznan koristiti mobitel.

"Tu tu, jopet ću ja" {#}

Ja sa baterijom na 8x nisam imao problema. Sad ga žena koristi i isto nema problema, njoj izdrži i do dva dana.

Jedini problem koji ima je sa slušalicom i mikrofonom,  zato ide na servis dok je još pod garancijom.

Battlelog: MUDO_HR
14 godina
odjavljen
Ako ce neko kupit wp onda neka kupi od nokie ili samsunga... A HTC WP ima slabu bateriju
16 godina
Postoji li koji dobar video player (besplatan) sa podrskom za subtitlove i web stream ? Ili su to samo puste zelje ? Takodjer trazim isto neki file manager poput es file explorera koji je na androidu ali da ima za windows phone 8
Samobor je lepa varoš
16 godina
odjavljen
geek_boy kaže...
Postoji li koji dobar video player (besplatan) sa podrskom za subtitlove i web stream ? Ili su to samo puste zelje ? Takodjer trazim isto neki file manager poput es file explorera koji je na androidu ali da ima za windows phone 8

besplatan ne ali ima moliplayer... file explorer dolazi sa wp 8.1 nadogradnjom

17 godina
WP8 - Općenito

Vidim da su šarena iskustva sa wp8 kaj se tiče potrošnje baterije..

Ja pak sa 920/925 nemrem reć da imam pozitivna iskustva kaj se tiče baterije..

Nebum povlačil paralelu sa androidom da opet ne krene rat.. Mada bi tu imal dost za nadopisat kaj se tiče androida i baterije..

Al bum samo rekel jedno, nek srede OS tj ispeglaju korištenje baterije kak spada, a ne da mi skine 3-4% nakon restarta mobitela, il svako malo mi znalo bacat različit info, kolko još baterija traje, pod battery settings kolko me sjećanje služi..

Ak 8.1 uvede kakvo poboljšanje u (trajanje baterije) tom pogledu, vraćam se samo i isključivo na Lumiju..

Sad se nećkam dal upecat 1020 il pričekat sredinu četvrtog mjeseca da vidimo novitete iz Nokije{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Vidim da su šarena iskustva sa wp8 kaj se tiče potrošnje baterije..

Ja pak sa 920/925 nemrem reć da imam pozitivna iskustva kaj se tiče baterije..

Nebum povlačil paralelu sa androidom da opet ne krene rat.. Mada bi tu imal dost za nadopisat kaj se tiče androida i baterije..

Al bum samo rekel jedno, nek srede OS tj ispeglaju korištenje baterije kak spada, a ne da mi skine 3-4% nakon restarta mobitela, il svako malo mi znalo bacat različit info, kolko još baterija traje, pod battery settings kolko me sjećanje služi..

Ak 8.1 uvede kakvo poboljšanje u (trajanje baterije) tom pogledu, vraćam se samo i isključivo na Lumiju..

Sad se nećkam dal upecat 1020 il pričekat sredinu četvrtog mjeseca da vidimo novitete iz Nokije{#}

Boga mi meni na ativu S sve popaljeno stalno ( osim BT ) i baterija izdrži dva dana, normalno korištenje.  Prezadovoljan što se tiče trajanja baterije, jedino whats up nije optimiziran i guta bateriju nenormalno.

EDIT: jedina mana i je preosjetljiv touch i nasumično restartiranje mobitela ( valjda od padova, pošto svaki put kad uđem u auto završi mi kod zadnje klupe na podu )

Chance of winning a battle is inversely proportional with the amount of polish players on team.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 15:21 (0verlord).
14 godina
WP8 - Općenito

pa samo bi bacio pare kupovinom l1020 ako vec imas l920 ili 925

nisam ni ja zadovoljan iskreno s baterijom, ipak 2000mah na dual core 1.4 ghz ako se dobro sjecam, i 4.5 incha disp s 720p otprilike rezom, bi trebalo biti dovoljno dobro ali et

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice