WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.970.665
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: WP8 - Općenito
wenclino kaže...
zvonac kaže...

Pozdrav, dal ima možda ko od vas Lumiju 1520?

Imam ja,pucaj ....

Kak si zadovoljan s njom, jel ima mozda kakvih problema s njom?

Obicno svaki model ima neke svoje musice😀

Jel baterija odlicna kak vele?

Ma najvise me baterija zanima.

Slobodno se ti raspises o njoj:D

14 godina
WP8 - Općenito

Izbor 1520 je krenio tako da sam tražio dobar camera phone i da sam koliko toliko siguran u proizvodjacevu podrsku.

Kako sam na Androidu od 2010 imao sam želju nešto novo isprobati

Lumia 1020 mi nije odgovarala zbog amoleda (ne volim ga) trajanje baterije i spore kamere (okidanja)

Logican izbor je bio 1520

Dimenzije me nisu prestrasile,mob je velik tu nema rijeci ! ali nije pre velik da ga ne mogu lagodno koristi (imam saku prosjecne velicine) masa mu je poveca ali zbog dimenzija je dobro rasporedjena i nemas osjecaj teskog telefona.

Vrlo brzo sam se navikao na njega i nije mi vise tako ni velik heh

Ekran je jednom rijecju odlican ! dobro osvjetljen,dobrog kontrasta i velik :)

Surfanje na njemu je najblize tabletu i ne usporedivo s telefoncicima od 4-5 inca 

Ima problema s touchscreen-om ! jednostavno je preosjetljiv

Registrira swipe kao dodir i dosta je iritantan problem koji ne popravlja ni smanjivanje osjetljivosti s high na normal.

izasao je firmware ali nije nista rijesio meni kao ni vecini

Kamera je mix bag : po danu puca stvarno impresivne fotke (meni) i FHD video je solidan

po noci su fotke slikane u auto modu LOŠE a video je katastrofa bukvalno ! sve je puno šuma cim osvjetljenje padne i tu nema pomoci

manualnim konfiguriranjem postavki slikanja po lošem osvjetljenju moze se dobiti puuuno bolji rezultat,cak mogu reci odlican,samo ruka mora biti mirna :) no za video nema pomoci

za sve te probleme se nadam da ce izaci nekakva nadogradnja firmwarea koji ce to popraviti,ako je moguce to rijesiti softwerski ?!

Baterija jednom rijecju ... fantasticna !

2 dana teškog korištenja

Prosjek je da nakon 3 dana ide na punjac s 10-20 % baterije

Punjenje je sporo,nisam mjerio ali recimo da mu treba 3,5-4 sata s 10 na 100%

ako ima neko pitanje,pucajte

4 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

pisi o kameri, jesu li fotografije (nocne) jace od 920/925, jel moguce uredajem baratati jednom rukom (imam velike ruke {#} ) i koja ti je najveca mana uredaja?

14 godina

Zao mi je ali nemam telefone za usporedbu ?!

No ako automatika radi kod low light fotki,rezultat je loš !

Manualnim podešavanjem se postizu solidni rezultati

Tu sam laik pa je metoda promasaja/pogodaka

KOd snimanja videa nema nikakvih podesavanja pa je rezultat OCAJ

Vjerujem da ce se rijesiti sve softwerskim nadogradnjama tj. nadam se

Uredjajem sam poprilicno zadovoljan samo da rijese kameru

Rukovanje jednom rukom je skoro pa nemoguce osim ako nemas medvedju sapu

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 20:23 (wenclino).
17 godina
wenclino kaže...

Ima problema s touchscreen-om ! jednostavno je preosjetljiv

Registrira swipe kao dodir i dosta je iritantan problem koji ne popravlja ni smanjivanje osjetljivosti s high na normal.

Nisam vidio da si probao na normal {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 21:03 (Eld).
14 godina

Probao sam no bez rezultata,jednostavno je preosjetljiv

Citajuci po forumima vidim da je to problem vecini korisnika

Neki korisnici su ublazili problem s postavljanjem brightness-a na medium,no nisam probao jer mi je to neprihvatljivo

17 godina
WP8 - Općenito

@wenclino, sto se tice snimanja video u low light uvjetima, to je globalni problem, il izolirani slucaj?

Nisam nasel kritike u pogledu fotica i videa, cak naprotiv oboje je je poslovicno odlicna, za fotkanje u low light situacijama i nije nekaj al u dobrim uvjetima fotic rastura, gledajuci video na jutub, pa po onim snimkama, video je odlican u dobrim svjetlosnim uvjetima, dok u low light uvjetima nije bas nekaj, al nije ni ocaj..

Ma za bateriju sam nasel par negativnih komentara, di vele da je prosjecna, pa me to muci malo..

Na stranu sad gabarite uredjaja, al mislim da ovaj phablet u svim segmentima rastura..

Gledal sam 1020, al baterija je losa a ima i sporo fokusiranje, 1520 nije tak puno losija od 1020 sto se tice fotkanja i videa..

Cekam predstavljanje novih modela iz Njoke, sredina cetvrtog mjeseca, a sad bas i pikiram na 1520..

Uglavnom baterija je prioritet..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Globalni problem je low light video,svi se zale na losu kvalitetu kao i na swipe/touch problem Baterija je fantasticna,neusporediva sa vecinom telefona !
17 godina
wenclino kaže...
Globalni problem je low light video,svi se zale na losu kvalitetu kao i na swipe/touch problem Baterija je fantasticna,neusporediva sa vecinom telefona !

Jel ti se da mozda uploadat video 1-2min 720p?

U low light uvjetima..

16 godina
neaktivan
wenclino kaže...

Punjenje je sporo,nisam mjerio ali recimo da mu treba 3,5-4 sata s 10 na 100%

Nemoj to mijenjat s sporim punjenjem. Puni se brzo koliko i ostali telefoni. Drugo je to što ima veći kapacitet, pa mu treba duže.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
...imam velike ruke... Regoč? Sascwatch? Jeti?
14 godina
Ne ovisi samo o kapacitetu vec i jakosti struje, to jest koliko ampera isporuvuje punjac. Naprimjer samsung daje 2A, LG 1.5A, za Nokiu ne znam.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ne ovisi samo o kapacitetu vec i jakosti struje, to jest koliko ampera isporuvuje punjac. Naprimjer samsung daje 2A, LG 1.5A, za Nokiu ne znam.

To ti nije pravilo. Imam 10ak Samsung punjača i 4 HTC punjača i niti jedan ne isporučuje istu struju (karikiram). Punjači su od 0.7-2A, a najslabiji i najjači su Samsung. 

Ja govorim o slučaju gdje je struja konstantna, a kapacitet promjenjiv i u tom slučaju baterija se stalno puni istom brzinom. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 23:41 (Mitsuoka).
14 godina
WP8 - Općenito

jarane okini koju sliku po nocu sa Lumia 1520, ja cu isto tako sa Lumia 1020, pa neka malo slika ovde

inace spominjao sam prije, 1520 mi je prelijep uredjaj, i ne bih zalio onih 6inchi kad bih ga nabavio, nedavno sam postao vlasnik L1020, zadovoljan sam sa uredjajem opcenitom, sad je na MS.u da unaprijedi Wp OS, a jedva cekam kad budem kupovao kasnije nasljednika Lumie 1020, uf uf

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
17 godina
Indestructible kaže...

jarane okini koju sliku po nocu sa Lumia 1520, ja cu isto tako sa Lumia 1020, pa neka malo slika ovde

inace spominjao sam prije, 1520 mi je prelijep uredjaj, i ne bih zalio onih 6inchi kad bih ga nabavio, nedavno sam postao vlasnik L1020, zadovoljan sam sa uredjajem opcenitom, sad je na MS.u da unaprijedi Wp OS, a jedva cekam kad budem kupovao kasnije nasljednika Lumie 1020, uf uf

Jeste sto se tice dizajna jedan od ljepsih ako ne i najljepsi sto sam vidio u skorije vrijeme. Samo za moj ukus je ipak prevelika, stalno sam u pokrenu a nemam naviku nosati one torbice tako da sam ogranicen dzepom {#}

1020 pravi fenomenalne slike, posebno u uslovima slabog osvjetljenja ali tu opet dosta utice i bljeskalica, mislim sa xenon bljeskalicom da bi i 1520 bila na istom nivou {#}

Mozda umjesto kakvog tableta ubodem si i nju, inch manje i nije neka velika razlika {#}

16 godina
neaktivan

Mobitel onih dimenzija ide bez problema u džep, osim ako imaš uske hlače. Znači dok nosiš normalne muške hlače nemaš problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 8:01 (Mitsuoka).
14 godina
Mitsuoka kaže...
gamer34 kaže...

To ti nije pravilo. Imam 10ak Samsung punjača i 4 HTC punjača i niti jedan ne isporučuje istu struju (karikiram). Punjači su od 0.7-2A, a najslabiji i najjači su Samsung. 

Ja govorim o slučaju gdje je struja konstantna, a kapacitet promjenjiv i u tom slučaju baterija se stalno puni istom brzinom. 

Znam na sto mislis, ako je struja konstanta, a kapacitet raste normalno da ce rast i vrijeme punjenja. Ja samo znam da su Note 2 i S4 dolazili s 2A punjacem i onda sam dosta puta procitao u raznim testovima kako se s4 puni dosta brze od One-a makar ima vecu bateriju.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Vec neko vrijeme se mislim nabaviti neki WP8 mobitel. Zanima me isplati li se dati nesto vise novaca za lumiu 625 u odnosu na 520? Koliko vidim 625 ima samo veci ekran. Ili grijesim?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito
Ubacim neki kratki video i par fotki u low light kada malo uhvatim vremena. Vjerojatno iza vikenda

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DrFriks kaže...

Vec neko vrijeme se mislim nabaviti neki WP8 mobitel. Zanima me isplati li se dati nesto vise novaca za lumiu 625 u odnosu na 520? Koliko vidim 625 ima samo veci ekran. Ili grijesim?

Hvala!

625 u odnosu na 520 ima nešto jači procesor i chipset što mu daje mogućnost snimanja u 1080p dok lumia 520 snima 720p i da 625 ima veći ekran, ali iste rezolucije što u konačnici daje lošiju sliku od 520, u linksu je 625 duplo skuplja od 520, pa mislim da se baš i ne isplati...

gsm usporedba

lumia 520 1100Kn

lumia 625 2050Kn

14 godina
1BIT kaže...
DrFriks kaže...

Hvala!

625 u odnosu na 520 ima nešto jači procesor i chipset što mu daje mogućnost snimanja u 1080p dok lumia 520 snima 720p i da 625 ima veći ekran, ali iste rezolucije što u konačnici daje lošiju sliku od 520, u linksu je 625 duplo skuplja od 520, pa mislim da se baš i ne isplati...

gsm usporedba

lumia 520 1100Kn

lumia 625 2050Kn

Ako zeli uztediti dosta novaca, ima u edigitalu na akcija Lumia 520 za 800kn i 625 za 1500kn.

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ljudi, jel zna netko riješenje kod lumie (konkretno 520), imam problem što mi podatke na kartici prikazuje duplo/troduplo, jednom sam to riješio formatiranjem kartice i ponovno kopiranjem podataka natrag i bilo je uredu tjedan dana i sad opet, već mi ide na živce, ako išta znaći, mob je kupljen u linksu (znaći kao slobodan uređaj, nije vezan za operatera) i ima lumia black verziju software-a ?

Nego još uvijek me muči ovaj problem, probao sam formatiranjem kartice na fat32, pa na exfat, pa sam mijenjao allocation unit size, pa sam kopirao dok je kartica bila u mobu, pa sam probao kopirati u card readeru i poslje ubacit u mob, ali bezuspješno, i dalje mi prikazuje duplo troduplo, jel postoji mogućnost da mi kartica nije baš kompatibilna sa lumiom, radi se o samsung 16Gb class 10, a mob je lumia 520... pa ono samsung i nokia... ?{#}

16 godina
WP8 - Općenito

probaj s nekim zamjenit karticu da vidis ako ce se i dalje to desavati. kod mene to recimo nije slucaj.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ja sam za Lumiu 520 uzeo SanDisk 16gb,Ultra(30mbs),class 10.

Platio 115 kuna i zasad sve OK.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Imam Lumiu 920 i zbog nekih stvari bi je najrađe zalupio o zid.

Ovo mi je prvi smartphone pa se još navikavam na sve.

Najveći problem mi stvara prijenos foldera sa muzikom...

Još jedna stvar koja me užasno iritira je ona aplikacija glazba+video.

Uđem u nju stavim neku pjesmu da svira i nigdje nema opcije stop, jedino mogu pauzirati trenutačnu pjesmu.

Napravim to,pauziram je kad već nema opcije stop i sa onom strelicom izađem iz tog "programa".

Kada sam u početnom meniju, ako stisnem tipke za pojačavanje glasnoće sa vrha ekrana mi opet spusti dio sekcije glazba+video i pokazuje mi tu pauziranu pjesmu.

Kako izaći iz sekcije glazba+video?Očito strelica za povratak ne zatvara program,samo ga stavi negdje u pozadinu.

To je prva stvar koja mi nije jasna...

Druga, stavljanje muzike...

Skužio sam da mogu kopirati muziku drag and drop sistemom ili preko onog programa Windows Phone preko opcije sync.

Tu dolazim do druge stvari koju još nisam shvatio.

Recimo stavljam nešto od Royksoppa...kada stavim cijeli album tada mi sve prođe ok.

Odem u glazba+video,zatim u sekciju glazba i ako odaberem slovo R tada mi uredno prikaže Royksopp i stisnem play sve radi kako bi trebalo,svira mi cijeli album.

Ono što do sad nisam nikako skužio je sljedeće.

Npr. ako ne stavljam album od Royksoppa(ili bilo koga drugog...) nego neke njihove kompilacije onda mi njih stavi u glazbu ali svaku pjesmu pod svoje slovo...

Znači ne mogu više kao kod kopiranih albuma otići pod slovo R, odabrati snimljenu kompilaciju i staviti da svira sve odjednom.

Kada to radim sve mi pjesme razbaca pod svojim slovom i nastane živi nered...

Probao sam 10ak puta, uvijek isto, nakon toga nastane živi nered...

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ili npr...Napravim na kompjuteru direktorij naziva "svašta"....Stavim tamo par pjesama različitih izvođača, kopiram to opet na mobitel i ista stvar.

Sve te pjesme koje su bile u direktoriju "svašta" ne mogu naći kad stisnem slovo S i odabrati direktorij svašta jer ga tamo nema.

Pjesme su opet razbacane po slovima svog početnog imena...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

to za pauziranje pjesme dosta ljudi smatra povečom frustracijom... prenosit mp3 možeš i preko win. explr za ovaj playbac problem mislim da si moraš složit playlistu i onda po njoj. postoji i zaseban xbox music app koji je srednja žalost ali barem možeš u njemu slagat playliste.

znaći, kad odeš na tab songs i lupiš play odsvira ti samo jednu pjesmu i onda stane?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
WP8 - Općenito

to za pjesmu kad se spusti notifikacija meni nakon par minuta nestane, kasnije se samo pokazu brojevi za glasnocu

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Npr....Ime kompilacije je Back to mine.

Bilo bi mi logično da sve pjesme iz te kompilacije stavi u jedan direktorij pod slovo b....i kad dođem na njega da stisnem play i svira sve pjesme iz tog foldera.

U mom slučaju on svaku pjesmu sa te kompilacije stavi posebno pod slovo b....znači umjesto jednog albuma pod b on meni stavi svaku pjesmu posebno pod slovo b.

Skinuo sam i taj Nokia Music i nije me ni on pretjerano oduševio.

Postoji li neki program na marketu da funkcionira na tom principu, znači kopiram neki folder u music i da on kad označim play jednostavno svira sve pjesme iz tog foldera bez da ja moram raditi neke playliste?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice