Xperia sola pomoc

poruka: 6
|
čitano: 1.610
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xperia sola pomoc

bok! 

ovo mi je prvi smartphone i sad imam nekoliko pitanja..

ugl kad ukljucim task killer imam miljon otvorenih aplikacija, i nakon sto ih ugasim one se za par sekundi opet upale, recimo primjer google plus, u postavkama ugasim i notifikacije i sve, ali kad pogledam task killer opet mi je upaljen, i igrice i music player, sve te app koje ne zelim da budu stalno upaljene

1.kako da rijesim da mi se ne budu upaljene?

2. u task killeru kad pogasim sve app pise da imam slobodno 140-ak mb, to je radna memorija, jelda? moj mobitel ima 512 RAM-a i kak da samo 140 imam slobodno?

3. u exploreru imam folder games, ali ovako u mobitelu ga nigdje nemam, gdje da ga nadem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Xperia sola pomoc

Obriši task killer, više štete neg koristi. Kod androida je neiskorištena memorija bačena memorija. Ništa taj app ne radi u pozadini

Dio rama je rezervirano za OS, imaš fizički 512, ali tebi vidljivo je manje jer android os "sebi uzme dio"

3. Foldere koji gledaš preko nekog file explorera nemaju veze s onim što vidiš na homescreenu. I da obrišeš taj folder neće se ništa desit, a folder ti je vjerovatno prazan, prednapravljen iz samo Sonyu poznatih razloga.

13 godina
neaktivan
Xperia sola pomoc

tnx!
e i jos nesto, http://talk.sonymobile.com/message/296748#296748 na ovoj stranici pise da je za moj mob izasao ics, ali kad odem na centar za azuriranje i pise da je up to date ( a imam 2.3.7. verziju) 
na sony mobile.com kad odem check for updates prebaci me i samo izbaci 502-bad gateway! kako da si instaliram ICS?

2. i sto ce bit kad instaliram jos aplikacija, jer sad kad mi je upaljeno to sve pise da imam slobodno jos samo 40 mb RAMa? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xperia sola pomoc

ram i memorija telefona nisu isto. imaš 4GB za aplikacije tak da samo šibaj.

što se rama tiče, android sam gasi ono što mu ne treba tako da nemaš brige za manjak rama

ICS probaj povuč s PC Companionom ili SUSom

SUS

http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/

PCC

http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/

prijateljski savjeti - koristi SUS

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 18:04 (Zoran).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xperia sola pomoc

pozdrav! 

jucer sam instalirao ICS na solu i ugl danas nesto prckam po mobitelu i odjednom mi se upali floating touch ( ali ne samo na browseru vec kompletno, pisao sam poruke tako, listao meni..) 

ugl super je bilo, malo sam se privikavao na to, i onda nakon 10ak min, kako je doslo tako je i otislo, nestao je "full" floating touch...

pregledao sam cijele postavke, i nema opcije floating touch (osim u postavkama web browsera ali to je samo za browser nesto malo..)

ima li netko slou pa da mi pomogne, kako da stavim floating touch?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Xperia sola pomoc

saznao!
za korisnike sole: otkljuca se mob bez dodirivanja i onda ce bit u floating touch modu :) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice