Ubuntu je več prije par dana, objavio da će se nešto novo događati s ovim OS-om, kad su pustili odbrojavanje.
Međutim, odbrojavanje nije dugo trajalo, jer su informacije iz Firme brzo pobjegle van, i več se u nedelju znalo da se radi o novom Mobilnom uređaju.
Nazvali su ga Ubuntu Edge, i nisu ga još počeli proizvditi, a pitanje je dali i hoće.
Pokrenuli su kampanju na Indiegogo stranici i nadaju se da će doseći u mjesec dana, "donacije" od čak 32 milona dolara.
Da, i ja sam čitao par puta tu cifru
Usprkos tome, u čak 2 dana skupili su više od 10% tražene svote.
E sad, vratimo se na uređaj. Iz njegovog dizajna vrlo je jasno zašto je dobio naziv Edge, i po meni, uređaj izgleda odlično.
Ima će hd ekran od 4.5 incha (331ppi) i sam uređaj, neće biti "kvadratnog oblika, već nešto kao "krnja piramida" (moj prijevod)
Što se tiče hardvera, rekli su da će ubaciti najmočniji procesor koji tad bude na tražištu, minimalno 4gb rama, i 128gb memorije.
Spominje se i uvođenje nove tehnologije baterija, da autonomija bude što veća.
Št se tiče softvera, tu je najzamiljivija stvar da će uređaj imati Dual boot, odnosno, andorid i novi ubuntu sustav.
Sve detalje možete pročitati na indigogo stranici koga zanima,i ubaciti naravno koji novčić
Uglavnom, evo sve specke od njih (koje su, kako oni naglašavaju, podložne promjenama):
Dual boot Ubuntu mobile OS and Android
Fully integrated Ubuntu desktop PC when docked
Fastest multi-core CPU, 4GB RAM, 128GB storage
4.5in 1,280 x 720 HD sapphire crystal display
8mp low-light rear camera, 2mp front camera
Dual-LTE, dual-band 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC
GPS, accelerometer, gyro, proximity sensor, compass, barometer
Stereo speakers with HD audio, dual-mic recording, Active Noise Cancellation
MHL connector, 3.5mm jack
Silicon-anode Li-Ion battery
64 x 9 x 124mm
I za kraj, par slika...
E i da, da bi dobili telefon, morate uplatiti minimalno 860$ trenutno zajedno sa poštarinom, pa tko voli....