Ubuntu Edge

poruka: 3
|
čitano: 1.017
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ubuntu Edge

Ubuntu je več prije par dana, objavio da će se nešto novo događati s ovim OS-om, kad su pustili odbrojavanje.

Međutim, odbrojavanje nije dugo trajalo, jer su informacije iz Firme brzo pobjegle van, i več se u nedelju znalo da se radi o novom Mobilnom uređaju.

Nazvali su ga Ubuntu Edge, i nisu ga još počeli proizvditi, a pitanje je dali i hoće.

Pokrenuli su kampanju na Indiegogo stranici i nadaju se da će doseći u mjesec dana, "donacije" od čak 32 milona dolara.

Da, i ja sam čitao par puta tu cifru {#}

Usprkos tome, u čak 2 dana skupili su više od 10% tražene svote.

E sad, vratimo se na uređaj. Iz njegovog dizajna vrlo je jasno zašto je dobio naziv Edge, i po meni, uređaj izgleda odlično.

Ima će hd ekran od 4.5 incha (331ppi) i sam uređaj, neće biti "kvadratnog oblika, već nešto kao "krnja piramida" (moj prijevod) {#}

Što se tiče hardvera, rekli su da će ubaciti najmočniji procesor koji tad bude na tražištu, minimalno 4gb rama, i 128gb memorije.

Spominje se i uvođenje nove tehnologije baterija, da autonomija bude što veća.

Št se tiče softvera, tu je najzamiljivija stvar da će uređaj imati Dual boot, odnosno, andorid i novi ubuntu sustav.

Sve detalje možete pročitati na indigogo stranici koga zanima,i ubaciti naravno koji novčić {#}

Uglavnom, evo sve specke od njih (koje su, kako oni naglašavaju, podložne promjenama):

Dual boot Ubuntu mobile OS and Android

Fully integrated Ubuntu desktop PC when docked

Fastest multi-core CPU, 4GB RAM, 128GB storage

4.5in 1,280 x 720 HD sapphire crystal display

8mp low-light rear camera, 2mp front camera

Dual-LTE, dual-band 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC

GPS, accelerometer, gyro, proximity sensor, compass, barometer

Stereo speakers with HD audio, dual-mic recording, Active Noise Cancellation

MHL connector, 3.5mm jack

Silicon-anode Li-Ion battery

64 x 9 x 124mm

I za kraj, par slika...

E i da, da bi dobili telefon, morate uplatiti minimalno 860$ trenutno zajedno sa poštarinom, pa tko voli....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu Edge

skuplja pita od tepsije. ili kako se već kaže.

Galaxy SIII Mini / Bonbon

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ubuntu Edge
Zoran kaže...

skuplja pita od tepsije. ili kako se već kaže.

Pa relativno, recimo vaj uređaj je zapravo punokrvni PC, s 4gb rama, spojiš ga preko HDMI-a na monitor i imaš odličnu linux distru s punokrvnim multitaskingom...

Šteta samo što su tako visoko dignuli ljestvicu, čisto sumnjam da će skupiti 30miliona...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice