- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

dal 2.3.4 jvq ima hrvatski jezik?
koji rom koristite sa 2.3.4. koji se preporuča, samo da nije miui???

koji rom koristite sa 2.3.4. koji se preporuča, samo da nije miui???
GingerReal 8.0
Evo ja sam flešao Darky 10.2 (based on 2.3.4) . Vratio je darky zelene ikonice u settingsima po defaultu, stavio je i tw 4.5 i tako ima još novosti, kad detaljnije iztestiram javim se.
Zasad nema swypea na Hrvatskom (to se da sredit ako se ne varam), ali ima Hrvatski u izbornicima ^^

stavio sam juwe 5.2, ali dal ima tko swype za 2.3.4. jwq, lud sam bez njega
Lol swype
i koji Rom sad na kraju staviti.. želim se da bude malo brži neloša baterija i da sve radi..
thx
Lol swype
Dobar je swype :D
Eh da htio sam malo napisati o Darkyu 10.2. Sad flešam novu betu, ali evo napisat ću za betu 2.
1. GPS mi puno bolje radi nego na 10.1 JVH gdje sam morao staviti fix da bi uopće radio.
2. Animacije su malo promjenjene (iskakanje prozora itd) , više su mi se sviđale one na 10.1.
3. Vraćene su zelene ikonice u settingsima, notifikacije su prozirne i malo drukčije, to mi se sve sviđa
4. TW 4.5 umjesto TW 3. ( TW 4.5 je malo 'bolja' verzija orginalnog tw 4 s SGS II, pa na njemu možete npr u dock staviti 5 ikonica, birati defaultni panel, landscape mod itd )
5. EDT aplikacija kod koje su lockscreenovi malo zabagani (mogu dovest mob u bootloop, meni se dogodilo xD )
6. Nema one BLN aplikacije
7. Quadrant score viši nego kod 10.1 (tamo mi je bio ~1600), ovdje ~2000.
8. Auto-brightness još ne radi kako treba
9. Mislim da je android OS battery bug popravljen?
Eto zasad.
pozz raja...ako moze mala pomoc?
prije 10tak dana rodjak iz njemacke mi je donio ovaj mob kao na poklon ali kad sam ubacio svoju karticu BH TELEKOM (iz BiH sam) trazi mi kod za otkljucavanje SIM mreze!!! Da li je to moguce rijesiti da bi mob uspjesno radio tj mogao zvati i slati sms na mojoj bh telekom mrezi?Ako da na koji nacin? HVALA UNAPRIJED!
pozz raja...ako moze mala pomoc?
prije 10tak dana rodjak iz njemacke mi je donio ovaj mob kao na poklon ali kad sam ubacio svoju karticu BH TELEKOM (iz BiH sam) trazi mi kod za otkljucavanje SIM mreze!!! Da li je to moguce rijesiti da bi mob uspjesno radio tj mogao zvati i slati sms na mojoj bh telekom mrezi?Ako da na koji nacin? HVALA UNAPRIJED!
evo u ovom video sve imas kako i sta :)
Darky 10.2 final je izašao
http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/v10-2-final-what-are-you-waiting-for.4253/

Btw evo nova Darkyeva aplikacija:
https://market.android.com/details?id=com.ficeto.darkyrom&feature=search_result
Obavezno instalirajte i možete pomoću nje flešhati (sama vas prebaci u recovery i pokrene instalaciju). Također to je i konfigurator naravno.
Btw evo nova Darkyeva aplikacija:
https://market.android.com/details?id=com.ficeto.darkyrom&feature=search_result
Obavezno instalirajte i možete pomoću nje flešhati (sama vas prebaci u recovery i pokrene instalaciju). Također to je i konfigurator naravno.
da li je potrebno stavljat natrag dark core ili moze preko semaphore kernela?

Ako nisi izabrao (stavio kvačicu dole) samo stisni home tipku.
Mogu li kako rucno da ubacim drajvere za touc dugmad menu i back? Ne rade mi tj ponekad prorade sad su mi 3 dana radila i opet ne rade. Probao sve moguce softvere itd... Ali ne pomaze. Ne mogu ni da se apdejtuju. Nekako se snalazim jer sam instalirao aplikaciju koja daje virtuelna dugmad pa m je lakse :)
Dugmad su valjda u redu samo drajvera nemaju. Moze li biti da je crkao ovaj dio cip sa drajverima za touc dugmad http://cgi.ebay.ie/GENUINE-SAMSUNG-KEYPAD-FLEX-RIBBON-CABLE-I9000-/200580740175 ? Da li da uzmem ovo? Bojim se da ce mi neko ostetit i telefon kad mi bude mijenjao ovaj dio?
Evo da se javim Vucem telefon vec 2 mjeseca po radnji i nikako da naprave ova dva touch dugmeta. Sad kazu nije hardverski problem vec kao softverski nesto ali ne mogu da ga naprave. Probao sam sve moguce romove sto postoje za ovaj telefon i ne radi tj nekad prorade po 2 dana i zdravo.
Ima li ko kakvu ideju jer cu ga bacit u smece izludje me. Prije neki dan mi jedan rece da je nesto do kernela i da treba da ga fleshuje ali nije nista napravio. Danas drugi kaze da treba neki fajl da ubaci da bi proradilo itd... Ja ga uzeh ne mogu vise bez njega
Ako ima neko predlog sto mi moga da isprobam jos neka kaze. U radnje vise ga necu nosit
Danas otvorih telefon i dodjoh do ove plocice http://cgi.ebay.ie/GENUINE-SAMSUNG-KEYPAD-FLEX-RIBBON-CABLE-I9000-/200580740175 kad otkacim nesto sa nje onda ne radi HOME dugme a kad maknem kabal onda dugmad nece ni da trepere. Ako je to crklo ne znam kako bi onda radilo HOME dugme. Da li je tesko zamijeniti ovaj dio da li samo da povucem da bih ga skinuo ili ima neka caka? Bojim se da ga ne slomim?
ovako uspio sam rootati sa SuperOne Clickom
e sad zelim instalirati voodo lag fix i treba mi clockworkmod recovery kojeg
nikako nemogu dobiti,malo sam googlao i probao sa rom managerom
i izaberem mod za samsung galaxy s i od clockwork moda nema ni traga,samo
stari recovery,
imam 3 verziju recoverya,a treba mi 2,valjda
uglavnom kako da dobijem clockworkmod
zelio bi voodo jer mi se cini najbolji i ovaj lag mi je nepodnosljiv
cijeli dan sam vec lud oko toga pa molim za pomoc
Hmmm, flashaj drugi kernel i ROM... tak je najbolje
Hmmm, flashaj drugi kernel i ROM... tak je najbolje
a koji,malo deteljnije.....
Ja koristim Darky 10.2EE...

evo kupio polovan SGS I9000 eh vratio sam ga na factory seetings na njemu je:
firmware version 2.2
baseband version : i9000XXJPP
kernel version : 2.6.32.9 root@SE-S608 #1
build number : froyo. XFJP9
kako da stavim darky-a ja nezz jel rootan telefon ili nije procitao sam negdje ako vratis na factory seetings da nije rootan! pa ako moze pomoc kako i sta da uradim! hvala :)
imao sam superuser ikonicu ali kad sam uradio factory seeting nema je vise :S ali me interesuje kako mogu telefon bas da resetujem da se i slike izbrisu i sve sto je bilo na njemu? :S uradio factory reset ali slike su ostale :S i koji darky bi bio najbolji da se ubaci??
Wipe internal sdcard.