Ok, evo da pokrenem jednu posebnu temu vezanu za Samsung Galaxy S, tako da se ne rasipaju rasprave po ostalim temama i odlazi u offtopic.
Pa da i odgovorim na pitanja iz ove teme:http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/htc-desire-vs-samsung-galaxy/56689.aspx
napokon netko :)
molim pomogni
1) kakav ti je onaj hard case sto si narucio?
2) P.S. Što se tiće rootanja, na galaxy-u ti je to 2min posla (a siguran sam da je isti slučaj i na drugim mobitelima; na EXPERIA X8 je isti postupak); spojiš mob na komp preko USB-a, pokreneš aplikaciju na kompu, odabereš u opcijama ili root ili unroot i pričekaš da aplikacija obavi svoje, te resetira mobitel. Poslje trebaš samo u recovery meniu odabrati update
kako onda uc u taj recovery meni? update cega? roma ili...?
3) hrvatsko tržište ima zaključan ulazak u recovery mod preko tipki na mobitelu... jel ovo znaci da moramo prvo napravit onaj 3button combo fix ili postoji neki drugi nacin da se flasha rom bez tih 3 tipki?
eto nadam se da sam bi jasan
hvala
1. taj hard case mi još nije stigao bio sam škrt, pa sam uzeo najjeftiniju opciju dostave za koju vele da treba od 20-30 dana... tak da još čekam :D Prvo jedno tjedan dana nisu imali kučišta na zalihi, a onda im je trebalo još tjedan dana za procesirati pošiljku (poslali su mi mail isprike radi toga, jer navodno su imali veliku potražnju za tim kučištima, a nije ih bilo na zalihi; a kad su ih konačno nabavili, trebalo im jedno vrijeme da procesuiraju sve naruđbe). Uglavnom, nadam se da će do božića stići :D
2. upute i download za rootanje se mogu naći ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=728754
Uglavnom, skine se taj zip i iz njega pokrene bat file u kojem su opcije za root ili unroot.
1. Prvo što treba napraviti je u postavkama mobitela uključiti development mod: settings -> applications -> development
2. Zatim spojiti mobitel preko USB-a na komp i pričekati da se instaliraju USB driveri za mobitel
3. Dalje vas aplikacija sama vodi što i kako.
- aplikacija će prvo kopirati na mobitel update.zip file, a onda resetirati mobitel u recovery mod.
A nakon restarta uređaja, pojavit će se ovaj ekran: http://1.bp.blogspot.com/_UoaoDEjWQS0/TISsLQQxkNI/AAAAAAAAAGA/lhmkEQduGlQ/s1600/android-system-recovery.jpg
4. na tom ekranu odaberete apply sdcard: update.zip
i to je to; pričekajte da se mobitel restarta i nakon toga je mobitel rootan.
Ista procedura je i za unroot, samo u aplikaciji na računalu odaberete unroot opciju.
3. Ja osobno nisam imao sreće s 3button commbo fix-om; tj. nije radio na mom mobitelu (ni na koleginom; oba su kupljena isti dan). Ali osim rootanja i lag fix-a, nisam radio ništa za što bi mi trebao 3button recovery mod, tak da se nisam ni zamarao previše sa tim. Inaće, može se pristupiti tom recovery modu preko aplikacije slične ovoj za rootanje (ima gore na ovom linku na XDA developers stranici). Ali osobno, nebi to koristio za neko stavljanje custom ROM-a i sl; jer da bi to radilo, treba prvo uključiti development mod, a ako se nekaj sj. prilikom stavljanja novog ROM-a ili firmware-a, onda si u banani, jer nemožeš do opcija mobitela da bi omogučio development mod, a pošto kombinacija tipki ne radi, onda nemožeš ni napraviti reset mobitela. U tom slučaju pomaže jedino igranje sa ODIN-nom, al ja osobno nisam u to ulazio.
da ali, navodno, se ne moze uc u taj meni kombinacijom tipki jer su iz nekok razloga zakljucane.... nisam isprobavao da se na kraju ne pokaze kao istinito pa da zaglavim u recovery meniju...
jel se flash roma radi preko recovery menija ili download menija?
Nemaš straha; nemožeš zaglaviti; samo odabereš opciju "reboot system now" (koristiš tipke za volume up i down za navigaciju, a home button za potvrdu odabira). Ali svakako provjeri dal ti to radi, a ulazi se u recovery mode na ovaj način: http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=Samsung_Galaxy_S_Series#Recovery_Mode
Uglavnom, preporuka je da prije bilokakvog žešćeg modanja mobitela, treba imati funkcionalan taj 3button combo za ulazak u recovery mod.
P.S. NIKAKO NE RIJEŠAVATI TO FLASHANJEM DRUGOG FIRMWARE-a tak si je kolega sj. mob