Optimalna tarifa - savjet

poruka: 9
|
čitano: 6.462
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Treba mi savjet oko izbora optimalne tarife (na bonove, pretplata isključena) za pozive, SMS i surfanje (na smartphoneu i preko tetheringa na netbooku) sa umjerenom potrošnjom (recimo do 50 kn mjesečno, ponekad malo više).

Koliko ja vidim nema puno mogućnosti, Smart od TELE2 i onaj zimski paket od Vipa, ostalo je sve nešto glupavo ili neisplativo, dakle ispravite me ako ima neka još slična tarifa od bilo kojeg operatera... Najnevjerovatnije mi je što su cijene prometa ako nije već uključen u paketu (npr. 500 MB ili 1 GB) svagdje totalno luđačke, tipa 2/5/10 kn po MB, što znači da i kratko jednokratno surfanje košta desetke kuna (osim ako srežeš promet na minimum tako da ideš isključivo na mobile stranice i izbaciš sve slike, Flash i ostalo pomoću odgovarajućih skripti).

Što se tiče ove dvi, Smart uključuje 5 sati poziva mjesečno (meni više nego dovoljno) i 1 GB prometa (meni više nego dovoljno) za 30 kn misečno, plus 0.25 kn po pozivu i 0.29 kn po SMS-u, dok ovi zimski paket (šta je valjda kao dodatna opcija na bilo koji osnovni Vip paket ako sam ih dobro skužio) za 41 kn mjesečno uključuje neograničene pozive i neograničene SMS-ove (nisam uspio naći koliko je to tačno, jer sigurno nije stvarno neograničeno, jel zna ko ?) plus 250 MB tjedno (što je isto kao 1 GB mjesečno osim što se ne prenosi iz tjedna u tjedan pa si više ograničen za jedan tjedan) plus 0.25 kn po pozivu.

Za mene je prednost ovog VIP shranja što se automatski produžuje (manje gnjavaže) za razliku od TELE2 Smart, i što uključuje neograničeni SMS za 11 kn više (što se isplati za mene ja mislim, a i jednostavnije kad se ne moram mislit o potrošnji), ali je mana što bi mora  prenit broj (mala gnjavaža) jer sam sad na Tele2 Smiley, ograničenje na 250 MB surfanja tjedno, i najbitnije na Vip siteu piše da ovaj paket vrijedi do 31.03.2012. tj. još tjedan dana, pa sad ne znam hoće li produžiti (jer postoji već dvi godine ili tako nešto) ili zamijeniti nečim novim ili ko zna šta ?

Još jedna stvar, kakva su vam kod kojeg operatera iskustva sa dostupnošću i brzinom veze (2G/3G...) po gradu a kakva van velikih gradova u RH (onako vikendice po manjim mjestima na obali ili otocima, dalmatinska zagora, planine po Dalmaciji, središnja Lika, takva mjesta me zanimaju ?

Molim odgovore na 4 boldana pitanja ! Hvala...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 17:56 (Enkidu).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Optimalna tarifa - savjet
Ja bi uzeo VIP, ne samo zbog SMSa, vec i zbog puno bolje pokrivenosti - svugdje imas HSDPA bar 400kbit/s - ja sam na malom mjestu 15-ak km od Sibenika imao 4mbit/s na VIPu a na HT-u 200kbit/s EDGE.
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.
17 godina
neaktivan

Evo sam upravo vidio da je ona VIP zimska ponuda SAMO UNUTAR VIP mreže, a inače valjda ide pozivi po normalnom skupom 0.92 kn po minuti i SMS po 0.4 kn, tako da bi plaća 40 kn skoro samo za surfanje, to ne dolazi u obzir, puno mi je isplativije TELE2 30 kn misečno za neograničeno pozive i surfanje plus platim još 20-30 kn za uspostavu poziva i SMS-ove...

Nego pogleda sam i Smart na pretplatu, on ima uključeno i pozive i surfanje i SMS, ali je od 100 do 400 kn misečno, što mi je previše... Totalno blesavo, zašto hebemu niko nema tarifu sa sve troje uključeno sa umjerenom potrošnjom i umjerenom cijenom ? Ne triba mi 20 sati ćakulanja na mobitelu mjesečno hebemu, za to postoji i fiksni telefon, i face to face razgovor, i Skype videochat, a mobitel mi je za kad sam vani negdje i trebam se dogovoriti s nekim...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo sam maloprije vidio da Tomato ima Brutalnu tarifu koja je stvarno brutalna - 1000 minuta + 1000 SMS-ova (meni dosta za po godine) + 1000 MB za 55 kn misečno na bonove sa automatskim produžavanjem.

Osim toga po netu kažu da je VIP mreža (a Tomato radi na VIP mreži) bolje rasprostranjena od TELE2 (iako neki kažu suprotno, al ti su u manjini), pogotovo što neki računaju u TELE2 "rasprostranjenost" tamo di radi preko T-Scum mreže, šta je u redu za razgovore kad ja ne vidim razliku, ali nikako nije u redu ako surfam preko toga pa mi naplate 1000 puta više nego šta sam očekivao...

Anyway, tribam prenit broj i ispunit neku "pristupnicu", to nije ka ugovor nego valjda samo dat osobne podatke. Šteta šta pomidore više nisu na popust na netu ka prije (bilo je kupiš na netu bon od 100 kn za 75 kn ili tako nešto) ali zato su napredovali u drugim pogledima, zadnji put kad sam razmatra Tomato (VS Tele2) oni nisu imali ni MMS ni surfanje a sad imaju oboje (i to u brutalnim količinama).

Malo je gnjavaža sa njima šta piše da moraš tri broja za saznat preostale minute / SMS-ove / MB, dok mi je sad samo *130#, ali pošto sa ovako golemim paketom neću se ni približiti limitu (bar za minute i SMS-ove) ne moram ni provjeravat...

Tako da mislim da ću preć na ovo, ako ko ima općenito iskustva sa ovim pomidorama ili šta drugo za dodat samo guknite...

P.S.

E, i ako koga zanima, evo jedna svježa i dobra analiza (nije baš sveobuhvatna ali je blizu) :

http://www.usporedi.hr/aktualne-teme/naj-tarifa-na-bonove-prepaid

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 22:45 (Enkidu).

0 0 hvala 0
14 godina

VIP - zimska ponuda - cijena paketa 10.16 Kn tjedno (7dana)

¤ 1 000 000 besplatnih poruka tjedno unutar vip mreže

¤ neograničeni broj besplatnih minuta unutar vip mreže - uspostava poziva 0.25 kn (ili 0.29 kn)

¤ 250 MB tjedno mobilnog interneta (1  GB mjesečno)

¤ 0.40 Kn SMS prema ostalim mrežama

¤ 0.96 Kn /min ostale mreže (paradajz, teletina, tmobajl)

za taj paket je pisalo i prošle godine da se neće moći produžiti više, to svaki mjesec valjda samo produže do kad se može aktivirati paket..sad je da je zima prošla može biti da će ga sada maknuti ko će ga znati

jedino na što se treba paziti kod ovog paketa je vrijeme isteka trajanja paketa, znači na računu treba imati 10 kn i nešta lp da bi se paket tjedno sam produžio...

brzine su po zg većinom oko 2 Mbps jer se koristi gprs0.vipnet.hr APN umjesto data.vip.hr APN-a kod korisnika na bonove

Paradajz brutala je meni također zanimljiva tarifa...

Potpisivanjem pristupnice oni uzmu kopiju tvoje osobne iskaznice tako da se zna na koga broj glasi...a za uzvrat ti daju 20-ak kn na račun

el presidente http://www.speedtest.net/result/1631331270.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 17:04 (hsatUSA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nema veze jel gprs0 ili data, vjeruj mi :)
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.
17 godina
neaktivan
hsatUSA kaže...

VIP - zimska ponuda - cijena paketa 10.16 Kn tjedno (7dana)

¤ 1 000 000 besplatnih poruka tjedno unutar vip mreže

¤ neograničeni broj besplatnih minuta unutar vip mreže - uspostava poziva 0.25 kn (ili 0.29 kn)

¤ 250 MB tjedno mobilnog interneta (1  GB mjesečno)

¤ 0.40 Kn SMS prema ostalim mrežama

¤ 0.96 Kn /min ostale mreže (paradajz, teletina, tmobajl)

Zbog ove zadnje dvi stavke ovo je totalno neisplativo u odnosu na TELE2 Smart ili Tomato  Brutalnu tarifu. Hebala ih zimska ponuda, dabogda ih snijeg zameo, Vip i T-Scum stvarno imaju previsoke cijene.

Neko baš govori na nekom forumu (naiša tokom istraživanja tarifa) kako u njegovoj zemlji (ne znam kojoj) ima za 11 lipa po minuti pozivi i sve nakon prve dvi minute je besplatno (dakle najskuplji mogući poziv unutar zemlje je 0.22 kn), SMS-ovi i net jednako za bakšiš (ne sićam se baš detalja), a ipak usprkos neusporedivo nižim cijenama nego kod nas operateri ipak uspješno posluju, i još ulažu u infrastrukturu daleko više nego ovdje pa je pokrivenost i kvaliteta puno bolja. Toliko o Hrvatskoj, zemlji država nema mafiju nego mafija ima državu.

hsatUSA kaže...
Paradajz brutala je meni također zanimljiva tarifa...

Potpisivanjem pristupnice oni uzmu kopiju tvoje osobne iskaznice tako da se zna na koga broj glasi...a za uzvrat ti daju 20-ak kn na račun

Da, a onda ti uzmu tih 20 kn za aktiviranje brutalne tarife... :)

Ma 20 kn više manje, briga me za to, ono što me malo brine jeste ucjenjivačka politika, jednom kad pređeš na to moraš zauvijek plaćati 55 kn mjesečno i ako jednom ne platiš gubiš pravo na tu tarifu zauvijek, a i na sve ostale posebne Tomato tarife, jedino ti ostaje osnovna (ne baš sjajna) tarifa ili preći na drugog operatera.

Zato ti i uzimaju podatke, da ne bi mogao prekinuti pa kasnije opet doći i uzeti.

Ne mislim da ću je mijenjati u dogledno vrijeme pa me to ne brine puno, ali mislim se da li je uopće legalan ugovor di te oni tako doživotno penaliziraju ako prekineš jednu uslugu da ti više neće dat druge...

Nego ko odi ima Tomato i kakva su iskustva ? Je li isto kao VIP s obzirom da je na istoj mreži ili ipak bazne stanice razlikuju VIP / Tomato korisnike pa malo manje daju drugima ? Zanima me kakva su vam općenito iskustva sa Tomatom šta se tiče svih aspekata mobilnog operatera (osim ponude mobitela, jer ne kupujem mobitele od operatera) ?

Znam jednoga šta je uzeo Tomato pa se razočaran vratio na prijašnjeg operatera malo kasnije, ali ne znam zbog kojeg razloga, a i to je bilo davno, otad se Tomato poboljša bar u nekim pogledima (MMS, surfanje...).

17 godina
neaktivan

Samo da kažem da sam prešao na Tomato Brutalnu, bilo je izuzetno lako, samo doša sa osobnom i PUK1 od Tele2 i voila, gotovo za dvi minute (to mi je prvi put da sam minja operatera).

Dan kasnije su objavili ovo o ovoj Tele2 Crapoluciji, i nasmija sam se kad sam vidia da nude skoro isto za skoro triput veću cijenu, nimalo ne žalim šta sam preša na Brutalnu. Ne znam stvarno zašto ljudi toliko govore o toj Crapoluciji kad su IMHO i Tele2 Smart i Tomato Brutalna tarifa trista puta bolje... Mislim, da bi Revolucija bila isplativija od Tomato Brutalne morao bi raditi preko 362 poziva ili 1000 minuta svaki misec, pa koliko ljudi toliko napravi ? Da ne govorim duplo manje prometa uključenog...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da kažem za onoga ko se dvoumi ko šta sam se ja dvoumio da je sve u redu sa Tomatom općenito i sa Brutalnom tarifom.

Razlog što nisam dosad postao je što u biti tek dva-tri dana imam to, čeka sam tjedan dana da mi prebace broj sa TELE2, pa onda kad se to dogodilo otkria sam da je mobitel lockan što nisam znao jer sam ga kupio bez ikakvog popusta i ugovora, onda sam čekao 10 dana da mi Tele2 krelci pošalju unlock na što su obvezani po Hakom pravilniku (čuo sam da sa Vip i T-Scum se riješi u roku par sati), pa sam na kraju platio tipu na eBay 135 kn za unlock kod.

Anyway - signal je super (iako nisam ni na Tele2 ima problema sa tim) ali nisam još proba van Splita, sve dodatne usluge lipo rade, net i MMS postavke sam mora sam postavit prema infou na njihovom siteu jer im je lista podržanih modela za automatske postavke vrlo kratka ali to nije bilo jako teško, korisnička podrška je besplatna ali to je samo ako ti nešto ne radi, a ako oćeš informacije o nečemu zoveš službu za informacije koja se plaća (i to prilično masno) ali to mi neće puno trebati, voicemail se može uključiti i isključiti kao i ono ko me zvao, jedina mala gnjavaža je što umisto jednog broja za saznat info o stanju računa, preostalim minutama, SMS-ovima i MB-ovima imaš 4 broja, al zato sam ih sve stavio u kontakt listu u novu grupu pa jednostavno sve saznam... Sve su te obavijesti i SMS-ovi za uključivanje i isključivanje tih shranja besplatni (osim možda za tarifu), dosad sam sa računa osim za uključenje tarife (jednokratno) potrošio samo za neke međunarodne SMS-ove (nisu uključeni), jedan poziv info službi i uspostavu poziva, a već sam iskoristia prilično besplatne (tj. uključene) ćakule, SMS-ova i nešto malo surfanja. Korisnička služba odgovara na mailove u pristojnom roku i efikasno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice