Treba mi savjet oko izbora optimalne tarife (na bonove, pretplata isključena) za pozive, SMS i surfanje (na smartphoneu i preko tetheringa na netbooku) sa umjerenom potrošnjom (recimo do 50 kn mjesečno, ponekad malo više).
Koliko ja vidim nema puno mogućnosti, Smart od TELE2 i onaj zimski paket od Vipa, ostalo je sve nešto glupavo ili neisplativo, dakle ispravite me ako ima neka još slična tarifa od bilo kojeg operatera... Najnevjerovatnije mi je što su cijene prometa ako nije već uključen u paketu (npr. 500 MB ili 1 GB) svagdje totalno luđačke, tipa 2/5/10 kn po MB, što znači da i kratko jednokratno surfanje košta desetke kuna (osim ako srežeš promet na minimum tako da ideš isključivo na mobile stranice i izbaciš sve slike, Flash i ostalo pomoću odgovarajućih skripti).
Što se tiče ove dvi, Smart uključuje 5 sati poziva mjesečno (meni više nego dovoljno) i 1 GB prometa (meni više nego dovoljno) za 30 kn misečno, plus 0.25 kn po pozivu i 0.29 kn po SMS-u, dok ovi zimski paket (šta je valjda kao dodatna opcija na bilo koji osnovni Vip paket ako sam ih dobro skužio) za 41 kn mjesečno uključuje neograničene pozive i neograničene SMS-ove (nisam uspio naći koliko je to tačno, jer sigurno nije stvarno neograničeno, jel zna ko ?) plus 250 MB tjedno (što je isto kao 1 GB mjesečno osim što se ne prenosi iz tjedna u tjedan pa si više ograničen za jedan tjedan) plus 0.25 kn po pozivu.
Za mene je prednost ovog VIP shranja što se automatski produžuje (manje gnjavaže) za razliku od TELE2 Smart, i što uključuje neograničeni SMS za 11 kn više (što se isplati za mene ja mislim, a i jednostavnije kad se ne moram mislit o potrošnji), ali je mana što bi mora prenit broj (mala gnjavaža) jer sam sad na Tele2 Smiley, ograničenje na 250 MB surfanja tjedno, i najbitnije na Vip siteu piše da ovaj paket vrijedi do 31.03.2012. tj. još tjedan dana, pa sad ne znam hoće li produžiti (jer postoji već dvi godine ili tako nešto) ili zamijeniti nečim novim ili ko zna šta ?
Još jedna stvar, kakva su vam kod kojeg operatera iskustva sa dostupnošću i brzinom veze (2G/3G...) po gradu a kakva van velikih gradova u RH (onako vikendice po manjim mjestima na obali ili otocima, dalmatinska zagora, planine po Dalmaciji, središnja Lika, takva mjesta me zanimaju ?
Molim odgovore na 4 boldana pitanja ! Hvala...

You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running? /// Everyone has a dark side--you show me yours and I'll show you mine.