OnePlus 3 RAW foto
Bitno da nasim lokalnim recenzentima kamera na OP3 nije na razini Samsunga S7.
Ja sam jako ugodno iznenadjen kamerom i stavio sam vec dosta svojih primjera koji nisu RAW vec obicni JPEG.
Samsung je kod nas nekakav pojam kvalitete i opcenito pandam iPhone-u te ga vecina ljudi dozivljava kao ekvivalent za usporedbu. Kada sam napisao kako S7 ima losu kameru a boje su nerealno zasicene, fokus hvata ono sto nije potrebno i da sam ga prodao nakon tri dana upotrebe i to ne samo zbog kamere vec niza problema (trzave animacije, snimanje videa koji nije spremljen, blokiranje fona kod obavljanja dvije radnje u isto vrijeme....), ljudi su me popljuvali. Kod nas je normalno ako ne ides kud i vecin da te odmah etiketiraju i izdvoje :)
Sto se tice OP3, fon je kompletan uredjaj za vecinu no ja bih vise volio da ima ips matricu umjesto amoleda.
Da, uglavnom je to tako, a slicno je i u autoindustriji gdje se npr. BMW, Audi i Mercedes po deafaultu proglasava "svetim trojstvom", a cinjenica je da ima jos proizvodjaca koji mogu s njima u istu recenicu.
Evo vidis, i ja sam imao S7E, doduse duze od tebe (cca 4 mj.) i najvise me iritirala kamera.
Imao sam i neki BUG na video koji bi cesto rezultirao time kada snimim video prvih par sec videa slika bude deformirana, a sto je najsmjesnije MOB.hr je testirao isto tu kameru i njima je savrsena, a na uzorku koji su oni stavili isti taj bug ima...video je i dalje dostupan na njihovim stranicama.
Mislim da se radilo o nekoj usporedbi nekoliko kamera...niti spomenuli to nisu.
Sto se tice OP3...to je ono kada imas mob i ne razmisljas o zamjeni jer nema kvalitetnije alternative.
Neki dan u nekom trgovackom centru udjem u VIP i T-Mobile i malo gledam ponudu, isprobavam top modele poznatijih proizvodjaca i tek onda vidim koliko OP3 leti i koliko je dobro optimiziran.
Uzmem nekada ženin Galaxy S7 i sokiram se koliko je spor...ali to je Samsung, on na BUG forumu ima 4X vise stranica i postova od tamo nekog OP3 koji ga deklasira u gotovo svim disciplinama.