Evo da pitam ako ima tko iskustva da je kupovao mobitele preko Mobyarene.
Oglas se čini pošten, sadržajan i ima puno informacija o prodavaču.
Navodno nude nekakvu garanciju, ali no mi niti nije važno ako je uređaj nov i zapakiran. Važno mi je da mi ne uvali komad plastike.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uvezeno na crno, sve je original na mobu, nećeš imati problema, ali nemaš garanciju. Ono što oni nude pod garancijom je neka garancija u njihovom "servisu", mislim da sam pročitao da vrijedi samo za softverske probleme. Zato i je cijena niža.
Ne bih preporučio iako je sve 100% sigurno. Ali ako kupiš nešto za 3000kn (a od njih obično kupuju ljudi zvjerke za 2000, 2500, 3000kn koje inače koštaju 1500kn više), očekuješ da si siguran u slučaju svega osim krađe ili gubljenja moba. Kod njih nisi.
Uvezeno na crno, sve je original na mobu, nećeš imati problema, ali nemaš garanciju. Ono što oni nude pod garancijom je neka garancija u njihovom "servisu", mislim da sam pročitao da vrijedi samo za softverske probleme. Zato i je cijena niža.
Ne bih preporučio iako je sve 100% sigurno. Ali ako kupiš nešto za 3000kn (a od njih obično kupuju ljudi zvjerke za 2000, 2500, 3000kn koje inače koštaju 1500kn više), očekuješ da si siguran u slučaju svega osim krađe ili gubljenja moba. Kod njih nisi.
Jesu li oni uvoznik ili naručuju izvana za korisnika?
Hvala na odgovoru.
Garancija mi i nije toliki problem. Svoj sam SGSII toliko iz reflashao i rootao da mi je više zlo.
Softverske probleme znam sam riješit, a hardver ionako ne rikava na tim mobitelima prečesto.
Jedino ako je tvornička neka greška, al to su male šanse.
Jesu li oni uvoznik ili naručuju izvana za korisnika?
Sve upućuje da su uvoznik. Dostavu vrše na vrata i daju da bogledaš telefon. Razgovarao sam sa čovjekom preko SMS-a.
Sve upućuje da su uvoznik. Dostavu vrše na vrata i daju da bogledaš telefon. Razgovarao sam sa čovjekom preko SMS-a.
Ako su uvoznik (i kakva takva firma), jamstveno su odgovorni za sve.
Ne znam kak to funkcionira sa uvozom na crno.
Ne znam kak to funkcionira sa uvozom na crno.
Je li to firma ili nije?
A kao je, al nije.
A kao je, al nije.
Pa ili je firma ili nije.
U oba slučaja se RH zakoni odnose isto, tj. kupac je pokriven i u slučaju kvara HW-a, no problem je pokretati cijeli postupak jer je uvoznik u prekršaju od samog starta.
Ma seronje su to sve. 3 dana se sa frajerom dogovaram za CRNI Galaxy S III, samo zato da bi mi danas, kad se dogovaramo za dostavu frajer rekel da je prodao ga jučer nekom i da imaju samo plavi i bijeli.
Nađem novi oglas za crnog i javi mi se isti frajer.
Mene zanima jesu li u njih cijene fiksne ili se mogu malo sniziti.
Kupio kod njih samsung galaxy s5,poslali mi mobitel koji ima grešku na ekranu,što mi je potvđeno u samsungovom servisu.Kad sam ih nazvao tražio sam novi mobitel,oni su rekli da oni nemaju ništa s tim(ma zamisli).Rekli mi da ga nosim na servis,s druge strane garancija nije ovjerena kako treba.Smatram da sam prevaren,smatram da Mobyarena prodaje korištene mobitele i mobitele koji imaju određeni nedostatak.Zato preporučam da ne kupujete kod njih jer su prevaranti!
Zato se kupuje s garancijom operatera a ne nekog servisa koji ti napiše na komadu toalet papira garancija 12mj...
...jesi pametan.Kod ostalih nisam imao ovakvih problema.Tvoji savjeti mi ne vrijede jer očito se ti ne bi javljao u ovoj temi da kupuješ uređaj kod operatera.za tvoju informaciju ja imam garanciju operatera.Samo želim pomoći ostaim da se ne zaje.u kod mobyarene.
A što sam ja rekao gore?
Neki biseri od imena su:
Cro0707
MobyCentar
Mobymania
Mobicom7
MobyMarket
Mobytehnologija
MobyPlanet
MobyHR
Zelja98
MobyArena
Mobymedia
MobyCro...
Pa to sam i rekao gore, i tip mi da td a rekao sam što i on, doduše, nisam ga potpuno razumio xD
Nema smisla davati za te muljatore. Mislim, daju oni original telefon, ali bez garancije, dok se jeftinije kupe mobiteli kupljeni od operatera s normalnim jamstvom
Pa i od nekih ovdje nabrojanih se dobije garancija i račun od ovlaštenog servisa. Sve ovisi o konkretnom telefonu.