IPhone pravljenje igara

poruka: 11
|
čitano: 3.510
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IPhone pravljenje igara

1. zanima me  koji su programi najbolji za pravljenje jednostavnih igara tipa doodle jump na iPhone- u?

2. rade li ti programi na windowsima i jel trebam imat iPhone? hvala!!

3. i kako funkcionira to stavljanje igara na iTunes , odnosno odakle se igre kupuju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IPhone pravljenje igara

Tu ti je sve objašnjeno. Samo ako ne znaš programirat nemoj ni pokušavat dok ne naučiš. Programiranje ti baš mora ić dosta dobro.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: IPhone pravljenje igara

e tenx, programiranje mi ide odlično dobro :). c, c++ i qbasic...jel to dovoljno?

15 godina
neaktivan
IPhone pravljenje igara

Malo prouči ove upute, tamo ti točno piše, ali mislim da bi trebalo bit dovoljno.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
IPhone pravljenje igara

trebaš znati objective c programski jezi, imati mac sa snow leopardom, a igre se pišu u iphone sdk-u. trebaš iphone ako želiš vidjeti kako to u stvarnosti radi. igre kupuješ sa itunesa, odnosno app storea, a za stavljanje svojih u prodaju neznam.

Apple rulz!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

aha, a jel moram imat baš mac kao hardware ili mogu instalirati samo izgled mac- a sa snow leopardom na windows?

i phone imam.

16 godina

baš mac, ili u najgorem slučaju hackintosh(ali snow leopard mora biti na njemu, to je system reqirement)

Apple rulz!!!
16 godina
neaktivan

ček, moram instalirat mac os ili kupiti apple iMac?

16 godina

ako imaš PC koji ima odgovarajuće komponente(navažnija je matična) uz nešto hackanja možeš na njega staviti OS X, ali dosta je komplicirano i često nestabilno. najbolje je imati pravi Mac(MacBook(pro), iMac, Mac Mini, Mac Pro)

Apple rulz!!!
17 godina
IPhone pravljenje igara

da bi postavio aplikaciju u App Store treba ti apple dev SDK pretplata (100$), koju mozes kupiti samo ako im pokazes original key od MacOSX.

Za razvijat ti treba MacOSX, ili ako uspijes pokrenuti Hackintosh (u tom slucaju moras imati frenda da ti da origigi key za SDK pretplatu).

Kada razvijes igru, posaljes ju u Apple na review, i oni ti jave dali je prosla ili ne (i zasto). Od ukupne cijene Steve Jobsu ide 30%.

objective c ti je kao c++, pa samo puno puno cudniji za raditi. Koristi MVC pattern, i neku varijantu OpenGLa za grafiku, ma sitnica ;)

Ako si iskusan c/c++ i pointeri i reference su ti u malom prstu, nemas brige. U suprotnom, malo ces se namuciti.

Dudle Jump iako izgleda jednostavno, uopce nije toliko jednostavna za izprogramirati (ne racunajuci vrlo profesionalno izvedenu grafiku)

Mozda da se radije orijentiras na razvoj za Android (Java), ili WinPhone7 (c#, VB.NET, novi je i nece biti puno aplikacija, pa je lakse ugrabiti dio kolaca na pocetku) ?

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 16:42 (hudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

oke..pokušat ću i za android kasnije.

hvala na savjetima!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice