Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 523.522
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Huawei Y300

Pozdrav, ponovno ponavljam niže postavljeno pitanje tj. problem.

Nakon nekoliko dana savršenog rada, tijekom poziva - nakon nekoliko sekundu druga strane me više uopće nebi čula. Problem je postajao sve učestaliji, a pozivi sve kraći. 

Vratila sam tada mobitel na tvorničke postavke i savršeno je radio, ali opet svega nekoliko dana. Problem se pojavio ponovno. 

Čitala sam po forumimi i vidim da je ovo česti problem, ali konkretno rješenje nisam  našla.

Ima li itko iskustva? Postoji li rješenje (uz nekakvo laičko objašnjenj :))? Ili moram nositi mobitel u serivis? :(

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Huawei Y300

Nekada s ušima možeš slučajno dodirnuti ekran ako se nije automatski isključio uz pomoć senzora za blizinu i time omogućiti opciju isključivanje mikrofona.

To ne misliš na skype, whatsapp i druge pozive nego obični poziv na nečiji mobitel?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
12 godina
neaktivan

Da, mislim na uobičajene razgovore. 

Ne radi se o tome, uvijek provjerim da slučajno nije došlo do toga. Znači, poziv je aktivan (ja drugu stranu jako dobro čujem), mikrofon je uključen (ikonica nije prekrižena), ali mene jednostavno ne čuju. Počne se događati s vremena na vrijeme, svaki 3-4 poziv, onda postane sve učestalije, došlo je do toga da sam kako bi obavila razgovor istu osobu pozvala 3x.

:/

14 godina
neaktivan
Nuclear_baby kaže...

Ne radi se o tome, uvijek provjerim da slučajno nije došlo do toga. Znači, poziv je aktivan (ja drugu stranu jako dobro čujem), mikrofon je uključen (ikonica nije prekrižena), ali mene jednostavno ne čuju. Počne se događati s vremena na vrijeme, svaki 3-4 poziv, onda postane sve učestalije, došlo je do toga da sam kako bi obavila razgovor istu osobu pozvala 3x.

Probaj naraviti hard reset pa vidi hoće li se opet događati, ako da, nosi na servis

12 godina
neaktivan
mfire kaže...
briferboy kaže...
Desio mi se sledeci problem. Kada pizovem nekog ili neko mene. Nakon prekida poziva, meni i dalje na ekranu stoji taj poziv kao aktivan. Ne pomaze nista se reboot. Probao sam 3 custom roma svaki put je isto. Ima li ko resenje.

nije to nikakav problem sa hardverom, to ti je baseband se poremetio flesajuc romove, kinesko vs europsko trziste, zna se desit, flesaj ovo i trebalo bi biti u redu... ;)

https://www.dropbox.com/s/qon511nu4epl8c0/Baseband-lewa.zip

a ako slucajno ne bude sve ok, onda flesaj ovaj ponovno, nemre NEradit ! :D

https://www.dropbox.com/s/whxg0lql7wvf1fn/Baseband-eur.zip

zivio !

Ovdje je ponuđeno nekakvo rješenje. Na koji način se instaliraju i funkcionira li?

12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Nuclear_baby kaže...

Probaj naraviti hard reset pa vidi hoće li se opet događati, ako da, nosi na servis

Radila sam reset, tj. vratila na tvorničke postavke, neko vrijeme (par dana) je radio super, sad se problem pojavio opet.

17 godina

Šalji na servis onda, samo se nadam da možda druga strana ne pritisne slučajno "isključi zvučnik" {#}

12 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Šalji na servis onda, samo se nadam da možda druga strana ne pritisne slučajno "isključi zvučnik" {#}

Hehe :) Ne radi se uvije o istoj osobi, tako da je i ta mogućnost isključena.

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

bonbon?

Huawei Y300 user. Bonbon korisnik! :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nuclear_baby kaže...
mfire kaže...
briferboy kaže...
Desio mi se sledeci problem. Kada pizovem nekog ili neko mene. Nakon prekida poziva, meni i dalje na ekranu stoji taj poziv kao aktivan. Ne pomaze nista se reboot. Probao sam 3 custom roma svaki put je isto. Ima li ko resenje.

nije to nikakav problem sa hardverom, to ti je baseband se poremetio flesajuc romove, kinesko vs europsko trziste, zna se desit, flesaj ovo i trebalo bi biti u redu... ;)

https://www.dropbox.com/s/qon511nu4epl8c0/Baseband-lewa.zip

a ako slucajno ne bude sve ok, onda flesaj ovaj ponovno, nemre NEradit ! :D

https://www.dropbox.com/s/whxg0lql7wvf1fn/Baseband-eur.zip

zivio !

Ovdje je ponuđeno nekakvo rješenje. Na koji način se instaliraju i funkcionira li?

moras imat otkljucan bootloader, rootan mob i instaliran recovery (twrp ili lewa), kada to napravis na sd karticu stavis oba zip fajla, restartas mob u recovery tako sta ces izvadit bateriju, vratit, drzati vol+ i power skupa dok se ne pokrene recovery, zatim uradis install jednog od ovo dvoje, prvo jedan, ako ne bude uspjesno, drugi...

12 godina
Huawei Y300

Trenutno imam huawei u8650 i vidim da u bon bonu košta 900 kn i da daju na rate jel mi se isplati prijeći i hoću li vidjeti razliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Trenutno imam huawei u8650 i vidim da u bon bonu košta 900 kn i da daju na rate jel mi se isplati prijeći i hoću li vidjeti razliku

duplo vise rama, puno vise prostora za instaliranje korisnikovih gluposti :) nova verzija androida, veci ekran, DA, skuzit ces razliku!

17 godina
neaktivan
@nuclear

probaj kad se to desi speaker ukljucit pa iskljucit... meni je pomoglo.. doduse to ne rjesava problem... a sumnjam da ovi na servisu mogu sto napraviti jer mislim da je problem softwarske prirode... ja evo od kad sam stavio novi rom uopce nemam problema s tim
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
13 godina
neaktivan
Huawei Y300

Jeli tko od vas uspjeo otključati navedeni mobitel ? Ja sam svog kupio u T-Mobile za 900 kn i naručio preko neta kod i dobio mail da se ne može otključati. Pokušao sam preko čak tri web stranice i niti jedna nije u mogućnosti dati kod !? Ima li tko kakav savjet jer sam na TELE2 i ne mogu normalno koristiti mob?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VedranKr kaže...

Jeli tko od vas uspjeo otključati navedeni mobitel ? Ja sam svog kupio u T-Mobile za 900 kn i naručio preko neta kod i dobio mail da se ne može otključati. Pokušao sam preko čak tri web stranice i niti jedna nije u mogućnosti dati kod !? Ima li tko kakav savjet jer sam na TELE2 i ne mogu normalno koristiti mob?

Jesi ovdje probo? Neki na forumu su kupovali kod njega i radilo je: KLIK

EDIT:Dali ti je na mobitelu custom rom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 17:23 (Liverpool1892).
15 godina
neaktivan
VedranKr kaže...

Ovo je "službeni i dozvoljeni" unlocker za Huawei mobitele na modacu, $6, i vraćaju novac na paypal ako ne radi.

Ovime ne gubiš jamstvo, dobiješ isti kod koji bi i T-Mobile dao za 12mj.

http://www.modaco.com/topic/362050-modaco-approved-huawei-unlock-codes-request-here-375/

Osobno sam otkljucao preko njih kod, poslali su mi ga u roku od 12 h od narudzbe i placanja. Preporuka.

[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

otkljucao bootloader instalirao TWRP i SU, i pokusam da instaliram LEWA ROM, posto nemam SD kartice jos, ubacim zip file u twrp datoteku, i probam instalirati, sve je proslo ok, izbrisao onaj cache nakon instalacije, i sada kada se boota na ekranu stoji samo "lewa" i nista se ne dogadja. Jel mi moze netko reci sto da radim sada ?

edit:

smao sam trebao factory wipe uraditi, sada sve radi ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 18:46 (Borislav).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve je na tvorničkim postavkama, ništa nije dirano. Mislim da sam preko te web stranice i tražio kod, a dobio sam poruku da im je nastala neka greška u procesuiranju IMEI broja? Možda su oni nešto pogriješili i da li da probam ponovno pokušati?

17 godina

Ako ti nije skinut novac opet ponovi, pazi da si dobro prepisao imei.

13 godina
neaktivan

Vraćen mi je novac na račun, ali evo pokušao sam ponovo.

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Pitanje!

Prije kad bi imao propušten poziv u notification baru sam imao opciju "call back" il "send text". sada toga više nemam, piše samo od koga je propušten poziv. Gdje nestade?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Počeo me živcirat ovaj mobitel.

Jesam ja lud ili nema zvuka za sms delivery? Samo u porukama ostavi kvačicu, pored nje piše delivered i onaj toast notification da je isporučena. Zvuka nigdje.

Također mi se dogodilo da idem nekoga zvati i odmah mi prekine poziv. Ponekad moram 2-3 puta ponovit pozivanje. Da stvar bude bolja, tokom razgovora kao da se isključi mikrofon i druga strana me čuje.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Jesam ja lud ili nema zvuka za sms delivery? Samo u porukama ostavi kvačicu, pored nje piše delivered i onaj toast notification da je isporučena. Zvuka nigdje.

Također mi se dogodilo da idem nekoga zvati i odmah mi prekine poziv. Ponekad moram 2-3 puta ponovit pozivanje. Da stvar bude bolja, tokom razgovora kao da se isključi mikrofon i druga strana me čuje.

zasad hvala Bogu nemam takvih problema... kuc kuc o drvo.... makar vidim da ekipa pise da im se to pocelo dogadjat nakon nekih mjesec dana...

sto se tice zvuka za sms delivery, nema zvuka, samo push up poruka i ta kvacica koju spominjes i to je to.

mene zasad sluzi odlicno, samo sto sam se jedan dan iznenadio jer mi je uputio poruku da mi je memorija puna!!!!!! odmah je bilo postavke - pohranjivanje - izaberi memoriju - SD kartica i problem rijesen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 22:32 (djdino0402).
15 godina
neaktivan
VedranKr kaže...

Vraćen mi je novac na račun, ali evo pokušao sam ponovo.

vjerojatno si im poslao krivi imei kod... pokusaj ponovno, pazi pri upisivanju, jedna brojka kriva i sve ode v rit :D

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ovo sa isporukom je normalno, nemam ni ja na iksperiji mini nego mi se samo kvacica pojavi, sto mi je i bolje zapravo.

WoT: GuntherPrien
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

ovo s mikrofonom se i meni dešava. doduše pripisujem to bonbonu :D

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ja sam na VIPu i to pripisujem T-Šljamovom petljanju po softveru. Čekam da netko izbaci stock bootloader i čisti JB bez dodatnih sranja da se može mirno flešat bez opasnosti gubitka notification bara i kemijanja po IMEI kodu jer koliko čitam po raznoraznim forumima već ima ekipe koja je ostala bez IMEI koda na svom mobu.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 1 hvala 0
17 godina

Samo to čekanje je predugo, mob više nije toliko nov, ima ga sve veći brpj ljudi a romovi za njega izlaze na kapaljku.

Ništa, još trebamo čekati

17 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ima ga dosta ljudi, ali nema ga dovoljno developera koji bi to radili.

U međuvremenu svoj problem s call back u notificationu sam rješio tvorničkim resetom. :D

0 0 hvala 0
17 godina

Vi koji imate problema sa mikrofonom tj. da vas druga strana ne cuje imate li Viber instaliran? Sada sam malo proguglao i nasao sam da oni koji imaju Viber i problem sa micom da naprave downgrade Vibera na verziju 2.3.2.61. A na drugom mjestu koliko sam skuzio izgleda da bi taj Viber mogao praviti i generalne probleme u vezi mikrofona na ovom mobitelu i savjet je da se ukloni.

https://twitter.com/qxip/status/333622893021908993

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice