HTC one 8 ili Iphone 5c zaključana tema

poruka: 36
|
čitano: 5.915
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HTC one m8 ili Iphone 5c
Evo sve pise u naslovi, imam mogucnost biranja izmedu ta dva mobitela pa vas molim da mi kazete koji je bolji te prednosti i nedostatke i svoja misljenja. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Ja ću ti odgovoriti kao vlasnik android moba već preko godinu i pol dana i Apple tablet računala, od nedavno!

ZA, za HTC, imao sam u rukama crni i kao čisto aluminijski mob, ne i upaljen, tako da ne mogu komentirati i SENSE, koji svejedno i takav neupaljen izgleda je8ozovno samo tako. U ruci leži odlično, barem mojoj, obzirom meni u ruci odlično leži i SGN2. Dodatni plus, dodatna memorija preko SD kartica do 128 GB, kada se sjetim da sam ja na Desire HD-u imao samo 16 GB interne memorije plus 8 Gb na kartici. Novitet koji je u biti već stara stvar, IC port, nije zagorega ga imati.

PROTIV, za HTC, kod androida sam se naučio, imaš prošlogodišnji mobitel, nema ove godine update software-a, za ono novije, kupi novi mob, što se meni osobno ne sviđa.

Činjenica da nisam mogao vidjeti SENSE 6, ne mogu komentirati izgled HTC-ve verzije OS-a, no ionako to je više stvar osobnog ukusa.

ZA, za iPhone 5C baš iskreno i ne mogu puno toga kazati obzirom nema skorom ništa KVALITETNOG od onog što ima 5S. Jedino odlično kod Apple proizvoda je "činjenica" da imaš osiguran update software-a nekoliko godina. Moj frend koji ima iPhone 4S će dobiti iOS8 na njega, na mob star preko 4 godine, za mene impresivan podatak i činjenica. AKO obožavaš plastiku u BENETTON stilu bojama, onda tu imaš još jedan maleni plus, ali za moj ukus, jaaaaaako maleni plus, bez obzira na kvalitetu plastike, lijepe boje, maskice, ..., ali je zato über kompaktan.

PROTIV, za iPhone 5C, da počnem od početka, nema chipset kao Iphone 5S, A6 naspram A7, nema ekran kvalitetnu zaštitu kao iPhone 5S, po meni za ono što nudi, a porediš ga sa flagship modelom drugog branda, puuuuuno premalo ukupno opće rečeno nudi, i CPU i GPu su znatno slabiji, čitaj i starije verzije, našlo bi se toga još.

SUMA SUMARUM; ako mene pitaš, u početku si promašio poredbu, bolja bi ti bila onaj HTC vs iPhone 5S, koji je kako cijenom tako i performansama puno bliži i izjednačeniji HTC One M8 mobu.  

Da su u dvojbi HTC One M8 i iPhone 5S, ja bih osobno izabrao iPhone, čisto iz razloga što sam za tablet računalo izabrao Apple brand, a dolaskom iOS 8, implementacija/e međusobno će među gadgetima biti sve bolja i sve veća, što je opet pohvalno u svakom pogledu. Osim što si ziher sa upgrade-om nekoliko slijedjećih godina, iPhone onda kupi isključivo poradi telefoniranja, eventzualno koju fotku, ako si možeš ili si već priuštio tablet računalo, osim ako ga nemaš android tablet, onda je niz logičan slijed.  

Obzirom sam do sada u rukama imao Samsung Galaxy S5 bijeli, crni, zlatni, HTC One M8 čisto aluminijski, crni, iPhone 5C žuti, zeleni i plavi, te iPhone 5S bijelo srebrni i onaj space gray, bojom me se je najviše dojmio HTC One M8 aluminijski i iPhone 5S bijelo srebrni, a u ovim okolnostima, pobjednik se zna, iPhone 5S, bijelo srebrni!  

ATJ Lučko
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HTC one m8 ili Iphone 5c
Hvala ti puno
14 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

HTC M8 naravno, na 5C bi bas bacio pare jer je to prepakirani iphone 5, uglavnom gore kolega ti je iznad bas to lijepo objasnio, sto rijetko ko tako napise na ovom forumu, ako nista bas zbog njega bih kupio M8 :D

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC one 8 ili Iphone 5c

S obzirom koliko je Sense 6 ispoliran, ne postoji više niti jedan jedini razlog za Iphone(prije je bio softver).

Imam M7 i u godini dana niti jedamput mi nije zatrzao OS, a ostalo valjda ne moram niti spominjati na tom mobu :D

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
Re: HTC one 8 ili Iphone 5c
Android ili iOS - Dvije razlicite platforme. Oba mobitela su jako dobra. Pusti price o tome da je 5C prepakirana verzija Petice. Apple itekako zna sto radi i s tim iPhoneom neces fulati. Osobno sam posjedovao puno Android telefona i iPhone 4 i 4S pa sad i imam 5s. Ako ti velicina ekrana nije bitna, a zelis pravi poslovni telefon s najkvalitetnijim aplikacijama, vrhunskom stabilnoscu sustava, instantnim updateovima, visegodisnju podrsku te vrhunsku kameeu, ja ti toplo prepoucam iPhone.
14 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

naravno da je prepakirana petica, ali nisam nigdje spomenuo da telefon losije radi, svi znamo kako je iOS optimizovan, ako vec ganja 5c, neka radije kupi iphone 5, to je bar moje misljenje, no ako vec ima priliku uzeti M8 sto ne, jer je M8 daleko bolji uredjaj, realno gledajuci

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

2 0 hvala 0
15 godina
Indestructible kaže...

HTC M8 naravno, na 5C bi bas bacio pare jer je to prepakirani iphone 5, uglavnom gore kolega ti je iznad bas to lijepo objasnio, sto rijetko ko tako napise na ovom forumu, ako nista bas zbog njega bih kupio M8 :D

A M8 je prepakirani M7.

Swedish latin super funk.
16 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Ha gledaj, bit ces zadovoljan i sa jednim i sa drugim, osobno bih samo zbog dijagonale izabrao M8, a zbog svega ostalog 5S.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

2 0 hvala 0
13 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Ovdje nije dilema M8 ili 5S, već je u dilemi 5C model.

Po meni, puno isplativiji je 5S model, ako ga ikako može uzet. Možda trenutno nema razlike u performansama u odnosu na 5C, ali u budućnosti će se itekako osjetiti prednost A7 chipseta.

Ovako bih glasao za M8.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

3500 dati za 5s je po meni suludo jer je iphone 5 sa jacim chipsetom. O 5c da ne govorim. Od ova dva nemre bit dileme

Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

A M8 nije M7 s jačim chipsetom?

BTW. ima tu još razlika, nije samo procesor.

1 0 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...

3500 dati za 5s je po meni suludo jer je iphone 5 sa jacim chipsetom. O 5c da ne govorim. Od ova dva nemre bit dileme

iPhone 5s je najmanje duplo jaci od 5. To sto se to trenutno ne osjeti ne znaci da se neće osjetiti nakon buducih nadogradnji.

Dualcore proc koji u benchmarku osvaja skoro kao i najjači quadcore kod androida, i najjači graficki chip trenutno vani nisu samo malo "jaci".

13 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Wow to je superbitno kod iOs-a?

Kog briga za specse dok radi dobro. Nijedan od chipseta nije fully iskorišten. Snapdragon s4 pro je chip iz 2012 i leti i dalje.

Osim tog chipa iphone nema nista u odnosu na prethodnika. A kosta 1500kn premium. Btw taj gpu mi apsolutno nis ne znaci na 4 inca ekranu za ikakav konkretniji gaming. Na g2 fino spojim jojstik i na 5.2 inca igram. A kosta skoro duplo manje. Reci mi sad molim te po cemu iphone osim po jabuci iza opravdava toliko visu cjenu

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 1:33 (maks0806).
Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

A sta je onda molim te iphone 5s u odnosu na iphone 5 ? LOL

btw. iphone-ovo vrijeme je proslo, moraju ponovo zaintrigirati potrosace jer je vecina njih zasicena

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 1:41 (petar269).
13 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Evo što mi prvo pada na pamet.

Taj chipset će mu omogućit da dobije sljedećih 5 iOS updateova, dok će npr. G2 za cca 1god biti nepodržan jer mu nešto "nedostaje", a zapravo zato jer tako to rade android proizvođači.

Inače, kako opravdavaš da sam npr. ja koji sam 4god bio na androidu sad uzeo iPhone?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 2:40 (assassin.st).
Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

sta vrijedi sto apple izdaje ios 8 za iphone 4 kad to rade s namjerom da ga sje8u jos vise, evo moji frendovi koji su updateali iphone 4 na ios 7 mogu slobodno bacit iphone koliko steka, tako da vam na kraju dođe na isto

apple to sve radi s namjerom da vas prisli da kupite novi mob

15 godina
petar269 kaže...

sta vrijedi sto apple izdaje ios 8 za iphone 4 kad to rade s namjerom da ga sje8u jos vise, evo moji frendovi koji su updateali iphone 4 na ios 7 mogu slobodno bacit iphone koliko steka, tako da vam na kraju dođe na isto

Zato samsung lijepo ne izdaje update i tako je bolje.

Swedish latin super funk.
15 godina
Kao prvo, Apple nece podrzati iOS za iPhone 4. Dakle, sluzbeno prestaje podrska za iPhone 4. Drugo, s novim updateom u iOS 7, iPhone 4 radi sasvim pristojno. Mozda je s prvim nadogradnjama u iOS 7 stekao, ali sada radi cisto dobro. Kao trece, iPhone 4 je izasao prije koliko? Prije tocno cetiri godine i dan danas radi savrseno, a ima samo 800 MHz procesor i 512MB RAMa. Kad ce Android podrzavat neki uredjaj cetiri godine, kad ce nadogradnje na njega dolaziti u pravo vrijeme te kad ce taj uredjaj raditi jako jako dobro i nakon cetiri godine, onda mozemo pricati. Ne kazem da Android nije los, ali Apple sto se tice podrske i fluidnosti je svakako u prednosti jer ipak nije sve u pumpanju hardwarea, vec u ispeglanosti softwarea.
14 godina
neaktivan
petar269 kaže...

Apple ne izdaje ios 8 za iphone 4. I 4-ka radi sasvim dobro na 7.1.1 s obzirom da je stara 4 godine.
13 godina
petar269 kaže...

Ne nego to rade andrid proizvođači. Evo ti i dokaza.

iOS uređaji:

iPhone 4 = izašao 2010., podržan pune 4 godine, podrška prestaje tek na jesen 2014. (4 updatea)

iPhone 4S = izašao 2011., podržan pune 4 godine, podrška prestaje najranije na jesen 2015. (ako ne dobije iOS 9)

Ajmo sad do androida: (u tim godinama)

HTC Desire = izašao 2010., podržan oko godine dana, izašao sa 2.1. dobio tek službeni 2.2. (1 update)

Galaxy S= izašao 2010., podržan manje od 2 god, izašao s 2.1. dobio 2.3. (2 updatea)

HTC Sensation= izašao 2011, podržan manje od 2 god, izašao s 2.3. dobio samo 4.0 (1 update)

Galaxy S2= izašao 2011, podržan oko 2 god, izašao s 2.3, dobio 4.1. (2 updatea)

HTC One X = izašao 2012. podržan manje od 2 god, izašao s 4.0., dobio 4.1. (1 update)

Galaxy S3= izašao 2012., podržan oko 2 god., izašao s 4.0., dobio 4.3. (2 updatea)

LG 4X = izašao 2012., podržan oko 1god, izašao s 4.0, dobio 4.1. (1 update)

Dakle kod androida najjači flagship uređaji dobivaju samo 2 godine podrške, u najboljem slučaju, što odgovara taman periodu u kojem se uzima novi ugovor u operatera. S druge strane, Apple uređaji imaju puno dulju podršku. Dakle, ovo boldano možeš reći za android proizvođače, malo teže za Apple.

14 godina
petar269 kaže...

Moj prijatelj ima iPhone 4S, a dvije prijateljice iPhone 4, i svi su update-ali na iOS 7.1.1 i apsolutno nikome ne šteka.

jurica_m kaže...
Kao prvo, Apple nece podr(z)ati iOS za iPhone 4.
Dakle, slu(z)beno prestaje podr(s)ka za iPhone 4.
Drugo, s novim updateom u iOS 7, iPhone 4 radi sasvim pristojno. Mozda je s prvim nadogradnjama u iOS 7 stekao, ali sada radi cisto dobro.
Kao tre(c)e, iPhone 4 je iza(s)ao prije koliko? Prije tocno (c)etiri godine i dan danas radi savr(s)eno, a ima samo 800 MHz procesor i 512MB RAMa. Kad ce Android podrzavat neki uredjaj cetiri godine, kad ce nadogradnje na njega dolaziti u pravo vrijeme te kad ce taj uredjaj raditi jako jako dobro i nakon cetiri godine, onda mozemo pricati. Ne kazem da Android nije los, ali Apple sto se tice podrske i fluidnosti je svakako u prednosti jer ipak nije sve u pumpanju hardwarea, vec u ispeglanosti softwarea.

Ad1; ova tvrdnja nije točna 100% već samo 50%, naime, oiOS 8 će dobiti iPhone 4S.

Ad2; pogledaj odgovor pod Ad1,

Ad3; ovo je točno1200%, uvjerio sam se na više od dva iPhone-a 4 i 4S,

Ad4; ne samo da radi savršeno, već je i dan danas primjer state of art u dizajnu,

Ad5; nevezano za citiranje posta, danas je 20. 06. 2014 dan petak, i volio bih vidjeti za godinu dana, hoće li HTC podržati sa updateima One 8, ili će izdati dva novija i još jača flagship modela {#}?!?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Kakvu podršku Apple ima bolje da ju ni nema.

iOS7 na Iphone4???

Mobitel je gotovo neupotrebljiv nakon zadnjeg updatea.

14 godina
yeo kaže...
ATJLučko kaže...

Kakvu podršku Apple ima bolje da ju ni nema.

iOS7 na Iphone4???

Mobitel je gotovo neupotrebljiv nakon zadnjeg updatea.

Da nisam nešto drugo vidio svojim očima, još bih ti "možda jednom" i povjerovao, ovako, moram ti kazati da si samo veliki {#} ili {#}, a možda čak i nisi nikada imao niti jedan iPhone pa si malo jako i puuuuuno nekom zavidan kolega. 

BTW; na osnovu čega možeš konstatirati i argumentirati lošu politiku podrške update-a Apple-a spram svojih gadgeta, kada su oni u doba kada su aktualni, prisutni sa statusom flagship modela, gdje jedan Samsung ima svake godine novi flagship, aoni od prošlih godina postavaju neželjena djeca + xyz modela koji nisu niti u primislima niti blizu pojmu flagsip?!?!

Prihvaćam svaki Uljudan i Koncizan konkretan kumentar dude {#} !!!! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
HTC one 8 ili Iphone 5c

Dude :D

Jesi li stvarno za uljudnu i agrumentiranu raspravu?

Zanimljivo mi je kako većina korisnika iPhonea (ovdje u Hrvatskoj) kao prvi odgovor baca onaj klasični "Jesi li zavidan?".

Pa zar vi stvarno mislite da svatko tko nema iPhone želi imat jedan?

Osobno imam Htc One i nikad zadovoljniji, ni na kraj pameti mi nije mijenjati ga(osim za G3 kad izađe).

Cijenim Appleove mobitele i laptope kao proizvode, ali me živcira uzdizanje u nebesa istih od strane korisnika koji su ih platili ko suho zlato pa moraju opravdati cijenu(ne mislim na tvoj slučaj, bez uvrede).

Pet-šest mojih prijatelja ima iPhone 4 i dio ih nije napravio zadnji update kad je vidio što ih čeka. Prijateljici su uzeli garanciju kada je došla sa svojim iPhone 5 kojemu nije radio gumb za zaključavanje. Cijena zamjenskog punjača i slušalica za iPhone? Također spada pod podršku.

Nemoj misliti da branim Samsung, oni su još veća gamad. Ali HTC je sad izbacio Sense 6 za stari flagship koji radi bolesno dobro, a mobitel je izišao prije više od godinu dana.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
yeo kaže...

Dude :D

Jesi li stvarno za uljudnu i agrumentiranu raspravu?

Zanimljivo mi je kako većina korisnika iPhonea (ovdje u Hrvatskoj) kao prvi odgovor baca onaj klasični "Jesi li zavidan?".

Pa zar vi stvarno mislite da svatko tko nema iPhone želi imat jedan?

Osobno imam Htc One i nikad zadovoljniji, ni na kraj pameti mi nije mijenjati ga(osim za G3 kad izađe).

Cijenim Appleove mobitele i laptope kao proizvode, ali me živcira uzdizanje u nebesa istih od strane korisnika koji su ih platili ko suho zlato pa moraju opravdati cijenu(ne mislim na tvoj slučaj, bez uvrede).

Pet-šest mojih prijatelja ima iPhone 4 i dio ih nije napravio zadnji update kad je vidio što ih čeka. Prijateljici su uzeli garanciju kada je došla sa svojim iPhone 5 kojemu nije radio gumb za zaključavanje. Cijena zamjenskog punjača i slušalica za iPhone? Također spada pod podršku.

Nemoj misliti da branim Samsung, oni su još veća gamad. Ali HTC je sad izbacio Sense 6 za stari flagship koji radi bolesno dobro, a mobitel je izišao prije više od godinu dana.

iPhone 4 je izašao prije 4! godine. A One je izašao 3 godine nakon. I taj Sense 6 mu je vjerojatno posljednji, Sense 7 teško da će vidjeti.

Ubacio si se u temu s tezom u kojoj se rugaš podršci Applea, i to na primjeru iPhonea 4. Nadasve smiješno, kada recimo pogledamo da je HTC pola godine nakon izbacio Sensation koji je "mrtav" što se tiče podrške već skoro 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 22:06 (assassin.st).
15 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

iPhone 4 je izašao prije 4! godine. A One je izašao 3 godine nakon. I taj Sense 6 mu je vjerojatno posljednji, Sense 7 teško da će vidjeti.

Ubacio si se u temu s tezom u kojoj se rugaš podršci Applea, i to na primjeru iPhonea 4. Nadasve smiješno, kada recimo pogledamo da je HTC pola godine nakon izbacio Sensation koji je "mrtav" što se tiče podrške već skoro 2 godine.

A ti Appleovu podršku braniš time da je i HTCova loša. Jesam li negdje rekao da nije?

Rugat ću se podršci koja ti mobitel uspori gotovo do neupotrebljivosti, bio on star 4 godine ili 10 godina.

13 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c

Ne branim ja Appleovu podršku, ali činjenica je da su u tom segmentu najjači od svih proizvođača, a jedan od razloga je i to što izbacuju samo jedan mobitel godišnje.

To za usporeni iPhone 4 na iOS 7 je vrijedilo možda samo prije 7.1, nakon toga nisam imao prilike vidjeti da iP4 šteka.

P.S. čuđenje tome da iOS 7 na iP4 malo zastajkuje (iako nisam 100% siguran da je to pravi izraz) je isto kao da se rugaš tome što na HTC Desireu ili Galaxyju S šteka KitKat. Bez obzira na to što i dalje solidno radi, iP4 je uređaj kojeg je realno pregazilo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 22:25 (assassin.st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam da je htc prije bio sje8an ali zadnju godinu dvije strasno su napredovali.

topic je osao u drugome smjeru totalno tako da ga treba lockat

no u svakom slucaju koji god mob da danas kupis htc one, galaxy s5,iphone 5s, xperia z2, jednostavno ne mozes pogrijesiti jer su to sve masine ali sve je stvar osobnog ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HTC one 8 ili Iphone 5c
Za iphonea dovoljno govori u kolko je primjeraka svaki model prodan bas nebi rekao da su to sve snobovi kak su ih na ovoj temi nazvali

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice