Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.925
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Gearbest.com

Moj nije imao. Samo velika naljepnica sa barkodom i podacima o pošiljci (adresa i to).

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Gearbest.com

Jel zna neko dal se bodovi moraju iskoristit do kraja godine? Ko da sam negdje prije vidio tu informaciju da se na kraju godine brišu bodovi, ali sad to ne nalazim. Ili je to možda bilo na nekoj drugoj stranici  

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gearbest.com
kbenzema kaže...

Jel zna neko dal se bodovi moraju iskoristit do kraja godine? Ko da sam negdje prije vidio tu informaciju da se na kraju godine brišu bodovi, ali sad to ne nalazim. Ili je to možda bilo na nekoj drugoj stranici  

Da, i meni se tako čini, da su bodovi bili vezani uz godinu.

Al nije bilo baš 31.12, nego du dali do kraja 1. ili 2. mjeseca, tak mi se nešto čini.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
mbaksa kaže...
Jesu vam paketi imali žutu naljepnicu?

Sve što mi je bilo sa žutom naljepnicom platio sam carinu, sve bez naljepnice nije placena carina.. U zadnjih mjesec i pol se skupio poprilican broj posiljki bez naljepnice..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
10 godina
odjavljen
majdo daj ti nama reci u vezi ovih bodova, jel ima rok do kad se moraju iskoristit?
17 godina
moderator
majdo kaže...
mbaksa kaže...
Jesu vam paketi imali žutu naljepnicu?

Sve što mi je bilo sa žutom naljepnicom platio sam carinu, sve bez naljepnice nije placena carina.. U zadnjih mjesec i pol se skupio poprilican broj posiljki bez naljepnice..

Jasno.

Zato sam očekivao odgovor na to pitanje od ibirkic i laviper jer su oni rekli da im se nije carinilo nešto za što bi bilo očekivati da im se carinilo.

Što se tiče žute naljepnice, danas mi je stigla memorijska kartica i ona je na sebi imala žutu naljepnicu, iako sam je naručio iz kineskog skladišta - slali su je Nizozemskom poštom, ali očito je u EU stigla iz Kine.

13 godina
mbaksa kaže...

Jasno.

Zato sam očekivao odgovor na to pitanje od ibirkic i laviper jer su oni rekli da im se nije carinilo nešto za što bi bilo očekivati da im se carinilo.

Što se tiče žute naljepnice, danas mi je stigla memorijska kartica i ona je na sebi imala žutu naljepnicu, iako sam je naručio iz kineskog skladišta - slali su je Nizozemskom poštom, ali očito je u EU stigla iz Kine.

Ja sam ko padobranac uletio s mojim iskustvom, nemoj zamjeriti.. ;)

15 godina
neaktivan
Meni je evo danas stigla vec cetvrta posiljka s Gearbest EU skladista i niti u jednom slucaju nije bila zadrzavana na carini.

Mogu poslati i tracking IDs ako nekog posebno zanimaju dokazi.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
vamius kaže...
Meni je evo danas stigla vec cetvrta posiljka s Gearbest EU skladista i niti u jednom slucaju nije bila zadrzavana na carini.

Jesu pošiljke imale žute naljepnice? Što se tiče zadržavanja na carini, ako pošiljke nisu bile veće vrijednosti (recimo mobitel ili Android TV box), onda ni nisu trebale završiti na carini.

15 godina
neaktivan

Nije bilo žutih naljepnica, a sve pošiljke su bile iznad 80 USD vrijednosti.

Evo ova zadnja je bila iznad $200, konkretno ovaj mobitel: https://goo.gl/IXrFOJ

Koristio sam ovaj obican Flat Rate Shipping od $2.68.

Evo vam i tracking ID: https://goo.gl/rqqI4v

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 13:32 (vamius).
17 godina
moderator

Moguće da je stvar u tome što ide preko Mađarske.

16 godina
mbaksa kaže...

moj treci paket koji ide preko Italije trenutno stoji na carini, preko mađarske je tablet doso i nisu nista zezali.. (ps, ovaj zadnji je jedini koji je poslan iz kine, svi ostali sa eu skladista)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
moderator
LUNAT1C kaže...
mbaksa kaže...

moj treci paket koji ide preko Italije trenutno stoji na carini,

Javi jel ima žutu naljepnicu kad stigne.

LUNAT1C kaže...
preko mađarske je tablet doso i nisu nista zezali.. (ps, ovaj zadnji je jedini koji je poslan iz kine, svi ostali sa eu skladista)

Mađarska bi mogla biti ključ. Prvo možda završi u nekom drugom EU skladištu, pa nekako uđe u Mađarsku ili jednostavno Mađari zaborave staviti žute naljepnice.

16 godina
mbaksa kaže...
LUNAT1C kaže...
mbaksa kaže...

moj treci paket koji ide preko Italije trenutno stoji na carini,

Javi jel ima žutu naljepnicu kad stigne.

LUNAT1C kaže...
preko mađarske je tablet doso i nisu nista zezali.. (ps, ovaj zadnji je jedini koji je poslan iz kine, svi ostali sa eu skladista)

Mađarska bi mogla biti ključ. Prvo možda završi u nekom drugom EU skladištu, pa nekako uđe u Mađarsku ili jednostavno Mađari zaborave staviti žute naljepnice.

imam sve pakete do sad, svi pakovani s istim naljepnicama (cube i7 book nisu naplatili carinu i doslo je u roku 2 dana, Onda Obook 20 su stavili carinu 416 kn, i to pakovanje sam sliko)
osalo ne vidim..
iako DHL mi je za ovaj paket poslo obavjest o carini još dok je paket bio u Hong Kongu, pošto mi gearbet šalje te stvari na revieow-e imo sam od njih invoicesliku cijene i međusobnu komunikaciju sa Gearbestom poslanu u cetvrtak kada je paket u poslan tek za Europu trenutno stanje na našoj carini u ZG mu je "Uncontrollable Clearance Delay"
(paket se kreto SHENZHEN-HONG KONG-LEIPZIG-BERGAMO-ZAGREB)

14 godina
Gearbest.com

Upadam ovako kao padobranac sa svojim noob pitanjem, ali kolike su šanse da će mi cariniti slušalice i micro sd karticu (možda i neće?)?

Ex-girl she the female version of me
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Mislim da ti nece bas.. Kolko kostaju?

Znam da je lik narucil memorijsku s jingdonga, ovi mu poslali u kutiji u koju bi tenisice stale, paket otvoren i samo proslijeden, tak da mislim da bi moglo bez carine proc
17 godina
moderator
Toxic1337 kaže...

Upadam ovako kao padobranac sa svojim noob pitanjem, ali kolike su šanse da će mi cariniti slušalice

Kakve slušalice? Over i on-ear vjerojatno hoće, in-ear vjerojatno neće.

Toxic1337 kaže...

micro sd karticu (možda i neće?)?

Neće.

14 godina
Gearbest.com

Dosta dobar deal.

Xiaomi Mi Band 2 za 25$ (34% off)

link

Imam Mi Band1S i full sam zadovoljan, al ima mi premalo funkcija pa razmatram uzeti ovaj.

Batllelog: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
blackeagle29 kaže...
Mislim da ti nece bas.. Kolko kostaju?

Znam da je lik narucil memorijsku s jingdonga, ovi mu poslali u kutiji u koju bi tenisice stale, paket otvoren i samo proslijeden, tak da mislim da bi moglo bez carine proc

mbaksa kaže...
Toxic1337 kaže...

Upadam ovako kao padobranac sa svojim noob pitanjem, ali kolike su šanse da će mi cariniti slušalice

Kakve slušalice? Over i on-ear vjerojatno hoće, in-ear vjerojatno neće.

Slušalice su in ear, znači malo pakiranje i koštaju 9.99$. Tako da po vašemu mišljenju nebi trebali. Hvala na odgovorima!

Ex-girl she the female version of me
17 godina
moderator
Toxic1337 kaže...
Slušalice su in ear, znači malo pakiranje i koštaju 9.99$. Tako da po vašemu mišljenju nebi trebali. Hvala na odgovorima!

Cariniti ti ih nikako ne mogu jer nisu prešle granicu za carinjenje. A prilično je sigurno da te neće ni tražiti račun (zbog traženja računa bi u tvoje rukle mogle kasniti i oko 10-ak dana + 12,9 kuna za zahtjev za dostavu računa) zato jer će procijeniti da nisu vrijedne carinjenja.

17 godina
sudy_freak kaže...

Dosta dobar deal.

Xiaomi Mi Band 2 za 25$ (34% off)

link

Imam Mi Band1S i full sam zadovoljan, al ima mi premalo funkcija pa razmatram uzeti ovaj.

Narucil sam ga 11.11. (gearbest) i jos ni rijeci o paketu. Cak mi ni tracking ne radi, ali jedva cekam da stigne :)

16 godina
Gearbest.com

evo da se javim, isto kao i na ostalim paketima, nema zute naljepnice i naplatili su carinu, ocit oima veze kako ide, ali mislim i da automatski salju kada vide kina automatski salju

ps. kinezi na paketu napisali da je paket vrijednosti $50, nase to ocito ne jebe, isto tako da je poklon..

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
LUNAT1C kaže...

evo da se javim, isto kao i na ostalim paketima, nema zute naljepnice i naplatili su carinu, ocit oima veze kako ide, ali mislim i da automatski salju kada vide kina automatski salju

Žuta naljepnica se dobiva kad se paket šalje iz bescarinske zone u EU, u zemlju EU. Ako se paket šalje baš iz Kine, onda nema žute naljepnice jer je vidljivo odakle je paket poslan.

LUNAT1C kaže...

ps. kinezi na paketu napisali da je paket vrijednosti $50, nase to ocito ne jebe, isto tako da je poklon..

Jesi pročitao FAQ? Granica je 22 eura, a naša carina prvo gleda sadržaj, a tek onda napisanu cijenu (ako ju uopće i gleda), a za oznaku "gift" ih nije nimalo briga.

16 godina
mbaksa kaže...
LUNAT1C kaže...

Žuta naljepnica se dobiva kad se paket šalje iz bescarinske zone u EU, u zemlju EU. Ako se paket šalje baš iz Kine, onda nema žute naljepnice jer je vidljivo odakle je paket poslan.

LUNAT1C kaže...

Jesi pročitao FAQ? Granica je 22 eura, a naša carina prvo gleda sadržaj, a tek onda napisanu cijenu (ako ju uopće i gleda), a za oznaku "gift" ih nije nimalo briga.

nisam dobio zutu naljepnicu niti kad su iz eu skladista slali (cube i7, mislim da sam gore stavio slike)..
na gift je 45€

17 godina
moderator
LUNAT1C kaže...
nisam dobio zutu naljepnicu niti kad su iz eu skladista slali (cube i7, mislim da sam gore stavio slike)..

Poanta je da na paket poslan iz Kine nisi trebao dobiti žutu naljepnicu i da su ti ga dužni cariniti.

LUNAT1C kaže...
na gift je 45€

Da, na gift. Ne na ono na čemu je kvačica "gift", nego što je doista gift. A koliko ljudi u Hrvatskoj ima rođake ili prijatelje iz Kine? 

16 godina
mbaksa kaže...
LUNAT1C kaže...

Poanta je da na paket poslan iz Kine nisi trebao dobiti žutu naljepnicu i da su ti ga dužni cariniti.

LUNAT1C kaže...
na gift je 45€

Da, na gift. Ne na ono na čemu je kvačica "gift", nego što je doista gift. A koliko ljudi u Hrvatskoj ima rođake ili prijatelje iz Kine? 

da, samo hoću reći da na paketu koji je bio sa eu skladista imam iste naljepnoce kao i na ovom sto je doso iz kine, osim sto pise UK pise umjesto china..
gift je bas od gearbesta (salju stvari na reviewoe), i oni su na paket stavili sve, i kao dokaz poslali meni invoice, te njihovu narudzbu, a ja sam uz to jos prilozio i komunikaciju sa gearbestom.. 
ali svejedno sad, paket je stigo, i sve je super 

13 godina
LUNAT1C kaže...

da, samo hoću reći da na paketu koji je bio sa eu skladista imam iste naljepnoce kao i na ovom sto je doso iz kine, osim sto pise UK pise umjesto china..
gift je bas od gearbesta (salju stvari na reviewoe), i oni su na paket stavili sve, i kao dokaz poslali meni invoice, te njihovu narudzbu, a ja sam uz to jos prilozio i komunikaciju sa gearbestom.. 

Nema to veze, kao da njih briga sto pise gift. Pise i na autobusu Lasta pa ne leti..
Govorim iz iskustva, dogodilo se jednom prilikom kako je gospođa osvojila dron na nagradnoj igri na fecebooku, te je dron poslan iz Kine od strane GearBesta pa je svejedno platila carinu, iako je imala i dokaz i sve da je osvojeno i da je pravi poklon doslovno.. 

17 godina
moderator
majdo kaže...
LUNAT1C kaže...

Nema to veze, kao da njih briga sto pise gift. Pise i na autobusu Lasta pa ne leti..
Govorim iz iskustva, dogodilo se jednom prilikom kako je gospođa osvojila dron na nagradnoj igri na fecebooku, te je dron poslan iz Kine od strane GearBesta pa je svejedno platila carinu, iako je imala i dokaz i sve da je osvojeno i da je pravi poklon doslovno.. 

Valja primijetiti da čak i kad bi bio legitimni poklon u pitanju, granica je 45 eura - ako roba vrijedi više, onda nema veze što je bio gift. A to što se neki uspiju izvući/provući bez plaćanja nije garancija da će se i nekome drugome posrećiti.

9 godina
To vam sve ovisi o raspolozenju carinika, a i ovih koji preusmjeravaju pakete na carinu.. Npr meni je jedan mob stajal 20 dana na carini nakon kaj sam poslal racun, njihova izlika je da nisu dobili racun(za one koji nikad nisu dobili pismo od carine, pise da ak ne posaljem racun u roku 8 dana, da ce paket vratit posiljatelju), cijelo jutro sam se natjeraval s njima, pa zovi jedne, pa druge zas nisu dostavili prvima racun, pa za pol sata opet prve da ti recu da jos nisu dobili racun, nakon tog zovem i zenska veli da na racunu nema tracking broja i kak da ona utvrdi da je to to, kad mi je dopizdilo trazil sam da se neko drugi javi, javi se lik, pita jel to taj mob, pricekam 2 min on veli da je cijena na netu ko na racunu, drugi dan mob bio na vratima.
Tak da vam sve ovisi o raspolozenju radnika..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da li je neko u zadnje vrijeme narucivao sa gearbesta i da su mu poslali Singapurskom postom? Ja narucio mob i vec mi 10 dana na trackingu pise ono "information received" pa da provjerim da li je svima tako ili samo do mog paketa (inace kada natucujem singapurskom postom, ova poruka mi stoji maks 3-4 dana)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice