- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slazem se da ubijanje taskova nema nekog smisla na androidu, samo sam ga preporucio kolegi gore koji to bas zeli iz nekog razloga. Sto se tice Clean mastera, ja ga koristim tu i tamo na dva, tri androida da mi pocisti app cache. Na nekima koristim novoizasli ccleaner za android, ali to su sve prilicno nebitne aplikacije za funkcioniranje androida. Offtopic sto se tice zena.
Upravo instalirao, vidjet ćemo kako će se pokazati. Inače nisam baš zadovoljan sa trajanjem baterije, neznam jel to do kitkata ili procesora...svaki dan ga treba puniti, bez da ga uopće puno koristim. Valjda će to riješiti u nekom ažuriranjui
Upravo instalirao, vidjet ćemo kako će se pokazati. Inače nisam baš zadovoljan sa trajanjem baterije, neznam jel to do kitkata ili procesora...svaki dan ga treba puniti, bez da ga uopće puno koristim. Valjda će to riješiti u nekom ažuriranjui
i ja isto nisam zadovoljan sa trajanjem baterije, mislim da nema veze sa kit katom ili jelly beanom, oboje su slicni kod mene.
Imao sam par dana kada sam mob koristio intezivnije nego inače, recimo vani u poljoprivredi smo imali neke poslove, no tada često imam potrebu da u pauzi nesto čitam bar da si um zaposlim s nečim sto nema veze sa poslom pa čitam vijesti ili pisem poruke. Tada sam punio dva puta mob. Recimo skinem sa punjača mob prije 7 sati ujutro, i desi se ponekad da bateriju ispraznim na 30 ili 40 % vec u 13 sati. To mi nije dosta ostatak dana tj treba mi izdrzati do 22 ili 23 sati pa sam stavio na punjenje.
Na mobu koristim viber, fb messenger, whatapp, ili čitam vijesti tj imam više portala tj aplikacija kao bug.hr, večernji. dnevnik.hr a i strane portale u biti pišem poruke ili čitam vijesti samo to radim večinom.
Kako ustedjeti bateriju ??? ne želim ove gore aplikacije ubijati sa onim aplikacijama jer ih stalno koristim. Razmisljao sam o kupovini powerbank koji bi nosio stalno uz sebe. Htio sam nači preko ebaya zamjensku bolju bateriju (večeg kapaciteta) za ovaj mob ali nema, nigdje nitko ne prodaje. Vidim da se za mobitele koji nemaju integriranu bateriju moze kupiti zamjenska sa 500mah više.
Imam mobitel Lenovo A850 koji ima bateriju kapaciteta 2250 dok Zenfone 5 ima 2110, razlika je ogromna, lenovo a850 baterija drži 1.5 dan a ovaj jedva 1 dan, i još ju ne možeš izvaditi pa zamjeniti, baterija je najveći minus za ovaj mobitel.Ja sam si već naručio Mi 10400 Power Bank.
Eh da, zaboravio sam napomenuti da se mobitel jako brzo ugrije prilikom malo intezivnijeg rada na njemu, surfanje, navigacija,igre itd.
Imam mobitel Lenovo A850 koji ima bateriju kapaciteta 2250 dok Zenfone 5 ima 2110, razlika je ogromna, lenovo a850 baterija drži 1.5 dan a ovaj jedva 1 dan, i još ju ne možeš izvaditi pa zamjeniti, baterija je najveći minus za ovaj mobitel.Ja sam si već naručio Mi 10400 Power Bank.
Eh da, zaboravio sam napomenuti da se mobitel jako brzo ugrije prilikom malo intezivnijeg rada na njemu, surfanje, navigacija,igre itd.
ARM procesori su stedliviji od x86 procesora a i k tome mediatekovi procesori puno manje trose nego konkurentski armovi. A sa druge strane, intelovi su puno kvalitetnij + boljom grafom nego sto ima taj lenovo. Ja sam isto razmisljao o kupovini tog lenova prije zena ali sam odustao.
Poslije toga sam čak razmisljao o lenovu koji ima 3000mah u biti suzio sam na tog lenova i na zena i odabrao na kraju bolje specifikacije (zenfone ) nego onaj sa boljom baterijom (lenovo).
I ja sam imao par slučajeva grijanja ali nista strasno, meni se puno bolje grijao moj stari LG (optimus 2x) znao je biti jako vruč u nekim slučajevima.
Ljudi a di se možekupiti druga baterija za zena ?? na ebayu nema ništa. Htio bih nači bateriju koja ima više mah od ove koju imamo.
Uz viber, fb, whatsapp, mail + surfanje i 5" ekran, tesko da ces prezivjeti dan. Ja ne koristim te stvari, samo email sync dok je mob aktivan, (kad je ugasen, battery app gasi sync i data), i 3g mi je ugasen osim kad mi treba data a nisam u dometu wifi-ja. Izdrzim cijeli dan sa dosta on screen i "surfanja".
No svejedno uvijek imamo ja ili zena powerbank pri ruci, uz sve mobitele koje teglimo, kako zivjeti bez njega? :)
Baterija je integrirana u telefon, kako to mislis da bi ju zamjenio? Mozes nasilno ili sa servisnim odvijacima otvoriti telefon naravno, ali tesko da ce netko raditi zamjenske baterije za integrirane modele (a da nije iphone ili neka druga world wide popularna serija baterija).
Uz viber, fb, whatsapp, mail + surfanje i 5" ekran, tesko da ces prezivjeti dan. Ja ne koristim te stvari, samo email sync dok je mob aktivan, (kad je ugasen, battery app gasi sync i data), i 3g mi je ugasen osim kad mi treba data a nisam u dometu wifi-ja. Izdrzim cijeli dan sa dosta on screen i "surfanja".
No svejedno uvijek imamo ja ili zena powerbank pri ruci, uz sve mobitele koje teglimo, kako zivjeti bez njega? :)
Baterija je integrirana u telefon, kako to mislis da bi ju zamjenio? Mozes nasilno ili sa servisnim odvijacima otvoriti telefon naravno, ali tesko da ce netko raditi zamjenske baterije za integrirane modele (a da nije iphone ili neka druga world wide popularna serija baterija).
uz viber, facebook, whatsapp, skype, surfanje, meni preživi dan i to mi je ok, znala je baterija i 2 dana držati (kit kat je pojačao pražnjenje baterije iako bi trebalo biti suprotno)
uz viber, facebook, whatsapp, skype, surfanje, meni preživi dan i to mi je ok, znala je baterija i 2 dana držati (kit kat je pojačao pražnjenje baterije iako bi trebalo biti suprotno)
i meni se ovo cini i dosta vise ram memorije mi je zauzeto preko kit kata....
Probajte očistiti cache. Postojali su na nekim stranicama postovi nekih indijskih korisnika koji su rekli da im se battery life poboljšao nakon što su cache očistili prvo kada je baterija pala na 10%, pa onda i kada su ga nakon toga napunili do 100%. Pod čišćenje cachea mislim na ulazak u recovery i rađenje tamo toga.
Inače, možete pogledati kako vam stoji korištenje procesora sa appom tipa Cpu Spy, pokazat će vam koliko se koristi koji "state". Pogledajte koliko je deep sleep korišten, on vam je zadužen za idle stanje. I mislim da bi se dosta toga po pitanju baterije dalo riješiti mijenjanjem cpu governora, obzirom da je postojeći Interactive, u nešto ala On-Demand ili slično.
Probajte očistiti cache. Postojali su na nekim stranicama postovi nekih indijskih korisnika koji su rekli da im se battery life poboljšao nakon što su cache očistili prvo kada je baterija pala na 10%, pa onda i kada su ga nakon toga napunili do 100%. Pod čišćenje cachea mislim na ulazak u recovery i rađenje tamo toga.
Inače, možete pogledati kako vam stoji korištenje procesora sa appom tipa Cpu Spy, pokazat će vam koliko se koristi koji "state". Pogledajte koliko je deep sleep korišten, on vam je zadužen za idle stanje. I mislim da bi se dosta toga po pitanju baterije dalo riješiti mijenjanjem cpu governora, obzirom da je postojeći Interactive, u nešto ala On-Demand ili slično.
to je batery log, da cistio sam sve mada.... nije to to...
mogu reći da je danas puno bolje stanje nego jučer, neznam zbog čega
Također potvrđujem da je stanje baterije znatno bolje nakon ovog updatea kojeg sam instalirao. Mislio sam testirati još koji dan pa napisati ali vidim da je i drugima tako.
Ali imam jedan problem sa sd karticom, iz nekog razloga mi počne brisati zadnje što spremim na nju. Neko vrijeme radi i onda divlja. Formatiram ju, malo radi i opet krene s brisanjem... Ima tko kakvu ideju šta da napravim? Neka kineska kartica s ebay-a od 64 gb....
Evo u isčekivanju Zenfona 5,naručen sa 1949deal.com sad samo pitanje kad ce doci,poslan je 27.9. za HR
Kaj je s ovim updetom, brat sad iso svog updejtat i ugasio mu se samo i nema boga da ga se vise upali.
Meni jos nije dosao updejt srecom:O)
Kaj je s ovim updetom, brat sad iso svog updejtat i ugasio mu se samo i nema boga da ga se vise upali.
mu je bila baterija puna?
da
Neće baš nikako da se uključi ili hoće samo do asus loga? Ako je ovo drugo onda ćeš morati instalirati novi firmware preko recoverya, pomoću opcije adb update.
Nikako. Nzn kak da ista radim i preko adb-a jel nemogu niti u fastboot ili droidboot nzn kak se vec zove. Mob je totalno mrtav i bas mi se ne igra s tim jel nzn sta je tocno pa da nebi sredio garanciju s tim makar mi se neda bas slat to u UK. Poslo sam sad mail ASUS-u makar sumnjam da ce oni nes korisno rec.
A hardverski reset? Otvori telefon, ima rupica iza za hardverski reset (guglni za sliku).
Daj mi molim te oznaci na slici ili bar otprilike reci di je, googlam sad 10min i nista nisam naso svi spominju samo power + vol up
A hardverski reset? Otvori telefon, ima rupica iza za hardverski reset (guglni za sliku).
di je taj reset :D :D ja sam tražio kada sam pitao za to i nisam nista nasao. Za reset moba koliko vidim duže drzanje power tipke gasi mob bez problema i nakont oga ga mozes upaliti.
A hard reset tj vračanje androida na tvornicke postavke bi trebalo biti drzati tipke volume up (pojačanje + power tipku istodobno bar 3-4 sec kao na videozapisu
i onda bi trebao ici na factory reset. Ako to ne pomogne, onda salji na servis, nema drugog.
Dal al je u to nemogu uci pola sata sam pokusavo i nista se ne dogada, mobitel ne reagira niti kad je na punjacu. Uopce ne pokazuje da se puni.
Ako si sve probao i nista ne radi, salji na servis.
Pitanje za vas koji koristite dvije sim kartice. Evo ja po prvi put sada koristim dvije i opazio sam da sms poruke spaja u jednu sms aplikaciju i kada zelim poslati poruku pokraj poruke su dvije tipke tj Šalji (sim1) i šalji (sim2) e sad, to mi se ne svida jer vrlo lako mogu zabunom poslati nekome sa krivim brojem. Dali mozda vi imate dvije zasebne aplikacije za svaki sim zasebno ili mozda znate kako da to uradim sa postoječom ?
Idi na market, ukucaj message app i izaberi. Ja furam dvije kartice takodje a koristim stock program, imao sam ovu messaging plus prije.
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!