Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 176.660
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Asus ZenFone 5
Markić7 kaže...

Ja razmisljam o tome da stavim custom rom Lollipopa jer želim i material design. 

Sretno... javi za koji rom si se odlucio, ja nikako da izaberem od njih 30 u ponudi ;-)

herkulcro kaže...
chaselol kaže...

Nego sto se tice tih "patcheva" samo sacekajte dan ili dva to bude pusteno, evo prije par minuta je bio patch od 110mb {#}

Tamo odakle sam ja skidao pise da se kod veceg patcha pojavljuje neki bug s imenikom. Ovaj drugi to ispravlja valjda.

Sluzbenog 2.20 patcha (rom) za WW verzije jos nema. LINK na sluzbene patcheve. Obzirom na zbilja pristojnu brzinu izdavanja sluzbenih updejta, i to OTA, zbilja ne vidim potrebu za stavljanjem 3rd party modificiranih romova. Ali ako te veseli... :)

12 godina
neaktivan
mcf kaže...

Sretno... javi za koji rom si se odlucio, ja nikako da izaberem od njih 30 u ponudi ;-)

Aha, pa gle malo bude potrajalo, vdijet cu sto sve sadrze i pogledati kokav je postupak flashanja i slicno. Mislim naučen sam to raditi na starom lg-u a neznam za asusa.

Kažes da ih je 30, mi daš link di si ih našao. 

15 godina
Markić7 kaže...

Aha, pa gle malo bude potrajalo, vdijet cu sto sve sadrze i pogledati kokav je postupak flashanja i slicno. Mislim naučen sam to raditi na starom lg-u a neznam za asusa.

Kažes da ih je 30, mi daš link di si ih našao. 

Ma salio sam se, na zalost nejde to samo tako. Svaki custom rom je prilagodjen za tocno odredjeni uredjaj, za sto je obicno potreban pristup sourceu originalnog roma, ili modifikacija postojeceg i tako dalje (skroz pojednostavljeno).  I naravno necija dobra volja :) Za sada (koliko znam) na XDA forumu ima samo najava za CM11 za zenfone 5 u skorijoj buducnosti i to je to. Ako sta bude, bit ce na XDA pa  prati tamo :)

12 godina
neaktivan
mcf kaže...

Ma salio sam se, na zalost nejde to samo tako. Svaki custom rom je prilagodjen za tocno odredjeni uredjaj, za sto je obicno potreban pristup sourceu originalnog roma, ili modifikacija postojeceg i tako dalje (skroz pojednostavljeno).  I naravno necija dobra volja :) Za sada (koliko znam) na XDA forumu ima samo najava za CM11 za zenfone 5 u skorijoj buducnosti i to je to. Ako sta bude, bit ce na XDA pa  prati tamo :)

znam da to nije lak postupak, i sam vidim da ih nema bas, jedino sto je moguče nači su stock romovi. 

Ali me čudi sto već nema custom romova za Zena. Evo naprimjer moj stari Lg optimus 2x bio je u 1 mjesecu predstavljen na CES-u  ja sam ga kupio kod tele2 u 6 mjesecu, ali već odma sam ekperimentirao sa custom romovima, 2 varijante na Cyanogenmodu i  sve ostale (preko 10)  koji su bazirani na stock romu. 

Zenfone koji imamo je isto u 1 mjesecu dakle ove godine na cesu predstavljen i koliko vidim nikakav rom-a nema na vidiku, samo 2 stock roma (jelly bean i kit kat) . 

Onaj LG koji sam imao je kostao preko 3500kn a i reklamirao se kao prvi dvojezgreni smartphone a mozda su i zato developeri pokazali toliku volju i pravili odma custom romove. 

Maloprije dok sam googlao primjetio sam da Asus priprema novi Zenfone (5,5)  :D http://www.usporedi.hr/novosti/asus-razvija-55incni-zenfone

16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

znam da to nije lak postupak, i sam vidim da ih nema bas, jedino sto je moguče nači su stock romovi. 

Ali me čudi sto već nema custom romova za Zena. Evo naprimjer moj stari Lg optimus 2x bio je u 1 mjesecu predstavljen na CES-u  ja sam ga kupio kod tele2 u 6 mjesecu, ali već odma sam ekperimentirao sa custom romovima, 2 varijante na Cyanogenmodu i  sve ostale (preko 10)  koji su bazirani na stock romu. 

Zenfone koji imamo je isto u 1 mjesecu dakle ove godine na cesu predstavljen i koliko vidim nikakav rom-a nema na vidiku, samo 2 stock roma (jelly bean i kit kat) . 

Onaj LG koji sam imao je kostao preko 3500kn a i reklamirao se kao prvi dvojezgreni smartphone a mozda su i zato developeri pokazali toliku volju i pravili odma custom romove. 

Maloprije dok sam googlao primjetio sam da Asus priprema novi Zenfone (5,5)  :D http://www.usporedi.hr/novosti/asus-razvija-55incni-zenfone

Mislim da to ima veze sa još nekoliko stvari. Jako ovisi kakav je stock rom, jer zen ui je stvarno jako dobar što se tiče više manje svih stvari, dosta toga ima integriranog i to na jako lijep način (izuzetak je par aplikacija koje valjda nitko ne koristi), pa onda developeri niti nemaju neku posebnu motivaciju za tweakanjem i rađenjem custom stvari od nule ako je sada već sve jako dobro (za razliku od nekih stock romova koji su očaj, puni bugova i svega).

Zenfone jako često dobia OTA updateove i zakrpe upravo od ASUSa, dok kod dosta drugih sam community krpa neke nedostatke i slično. Tako da je i to vjerojatno jednim dijelom razlog.

A i za takve stvari treba vremena, čitao sam nedavno na xda da je par stvari u pripremi. Tako da ćemo vidjeti.

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pozdrav ljudi!

Od početka čitam temu i vidim da je većina vas naručila mob preko www.mobicity.co.uk te vidim da su cijene oko 1200kn bile sa free shippingom.
Baš sada gledam, cijena je porasla, shipping se plaća i sve zajedno izadje na 1500 kn -.-

Nema smisla, kako moze biti skuplji nego sto je bio prije 5-6 mjeseci?! :D 
Ima li itko kakvih kodova za popuste? 

0 0 hvala 0
13 godina
OffTheWall kaže...

Pozdrav ljudi!

Od početka čitam temu i vidim da je većina vas naručila mob preko www.mobicity.co.uk te vidim da su cijene oko 1200kn bile sa free shippingom.
Baš sada gledam, cijena je porasla, shipping se plaća i sve zajedno izadje na 1500 kn -.-

Naruci s Amazon-a, dosta jeftinije.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru :)
Sve isto onda stoji (nema carine, PDVa, nicega...)?

P.S Pretpostavljam da mislis na amazon UK verziju 

Update:Ništa na Amazonu, verzija sa 2GB ispadne još skuplja za par funti -.- 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 22:12 (OffTheWall).
13 godina
OffTheWall kaže...

Hvala na odgovoru :)
Sve isto onda stoji (nema carine, PDVa, nicega...)?

P.S Pretpostavljam da mislis na amazon UK verziju 

Update:Ništa na Amazonu, verzija sa 2GB ispadne još skuplja za par funti -.- 

Pogledaj na eBay-u, ja sam tamo uzeo

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 23:07 (chaselol).
17 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Zna netko neki dobar guide kako da instaliram playstore za eu etc na zenfone 5? upravo mi stigao narucen sa 1949deal.com

trenutna kanta: Asus Rog g750jx intel i7,16gb ram,256ssd,750gb hdd,gtx 770m 3gb ddr5
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
OffTheWall kaže...

Pozdrav ljudi!

Mob je odličan, nisam požalio sto sam ga kupio :)  ali već je dugo u prodaji, cijena je porasla, a preko ebaya ga nebi kupio e sad ja bi pricekao jos malo pa bi kupio neki drugi model ili konkurentski model. 

Da sada kupujem, kupio bi neki koji ima preko 2500mah bateriju ili preko 3000mah jer ima takvih. I ono drugo, htio bih da ima novi android kao Lollipop.

16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Danas stigao dugo očekivani update. :)

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5
Stigao mi Zenfone 5 sa merimobiles.com, nakon malo upotrebe iskocio mi je update za na kitkat sto sam i uradio, medjutim nije rootan a kako vidim na forumima root trenutno nije moguc na kikat verziji na zenfone-u. Da li to znaci da moram vratiti na 4.3 da bih uradio root jer mi trenutno sa ovim softverom ne radi google play?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
BugFanNo1 kaže...
Stigao mi Zenfone 5 sa merimobiles.com, nakon malo upotrebe iskocio mi je update za na kitkat sto sam i uradio, medjutim nije rootan a kako vidim na forumima root trenutno nije moguc na kikat verziji na zenfone-u. Da li to znaci da moram vratiti na 4.3 da bih uradio root jer mi trenutno sa ovim softverom ne radi google play?

Ako nema google playa, onda imas "kineski" (TW) rom. Nema potrebe za rootom kada mozes instalirati official WW "world wide" rom sa svim gappsima.

LINK - instaliraj neki WW rom, pa ga pusti da se OTA updejta. Zadnji je 2.20 sluzbeni.

16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5
Pokusao sam ali nece da prihvati jer mi je CN verzija na zenfoneu a ja pokusavam instalirati WW verziju, pokusao sam preimenovati .zip file sa WW>CN al opet izbaci istu gresku

0 0 hvala 0
15 godina
BugFanNo1 kaže...
Pokusao sam ali nece da prihvati jer mi je CN verzija na zenfoneu a ja pokusavam instalirati WW verziju, pokusao sam preimenovati .zip file sa WW>CN al opet izbaci istu gresku

Napravi factory reset koji bi trebao biti na neku nizu verziju roma pa onda instaliraj tu isto verziju roma , ali ww umjesto CN. Imas tu u temi kolegu koji je to radio pa na kraju uspio, pa ga priupitaj za detalje. A imas i zentalk sluzbeni forum, baci pogled tamo. Uglavnom moras instalirati bilo koji ww rom i dalje je lako.

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Kad ljudi ne čitaju cijelu temu, imaš na 12. stranici

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

.. gledam na 1949deal.com zenfone 5 koji ima MSM8926 quad core proc, na to2c.com intel z2580, mobicity je intel Z2560 .. na gsmareni quad-core 1.2 GHz cortex-A7 .. zar asus ima toliko verzija  proca istog mobitela? .. koji uopce odabrati i gdje je povoljniji, po mogucnosti eu?

pozz i hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
fango kaže...

.. gledam na 1949deal.com zenfone 5 koji ima MSM8926 quad core proc, na to2c.com intel z2580, mobicity je intel Z2560 .. na gsmareni quad-core 1.2 GHz cortex-A7 .. zar asus ima toliko verzija  proca istog mobitela? .. koji uopce odabrati i gdje je povoljniji, po mogucnosti eu?

pozz i hvala!

Najpovoljnije budes prošao ako naručiš iz kineske trgovine, ali budes mora ćekati mjesec dana ili malo više ovisi kojom poštom dolazi i kada ju bude trgovac poslao.  Ja imamloša iskustva sa 1949deal naručen je negdje u 20.06, i po tracking broju 30.06 je stigao u singapur i odtada do dan danas vidim da se nije ni mrdnuo. Na vrijeme tražio dispute i dobio sam povrat novca naravno još mjesec dana cekao da mi se to ostvari i kupio prekoi mobicity za 1300kn. Netko je spomenuo da je za istog kakav imam ja sada cijena porasla na 1500kn onda se to ne isplati ja bi radje naručio iz kine.

Sto se tiće procesora, ima ima toliko verzija. Pa treba paziti, ne samo da su drugačiji sa procesorom nego ima onih koji imaju 1ili2gb rama ili 8ili 16 gb interne memorije.  Obrati pozornost da ima čak i skupa verzija koja ima 4G internet zasad koliko vidim ne isplati se. .

Isprva je dolazio na intelovim procesorima, možda da njega odaberes e sad. Ako si zahtjevan korisnik dakle stalno igras igrice onda odaberi najjači model mislim 2.0 ghz nego onaj 1.6ghz.  E sad več smo pričali o tome i prije 1.6 i 2.0 su ustvari isti procesori samo je ovaj drugi overclockan (povečan mu je napon) pa se zbog toga čini da je 1.6 najbolji ako nisi zahtjevan korisnik i želis ustedjeti na bateriji. Neki ne vjeruju u to pa radje sam odluči ili se bolje raspitaj negdje o tome.  

edit

ako naručujes iz kine, odaberi trgovca koji koristi singapursku poštu, najbrže bude stiglo od bilo koje druge pošte. Singapurska pošta se mislim dodatno naplačuje pa je moguće da su i cijene mobova zbog toga veče. Čuo sam to2c koristi singapursku poštu, no provjeri to. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 8:42 (Markić7).
17 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

.. cini se da ce zenfone 5 biti ok, jel netko uocio model Z2560 s 2gb jeftinije od 175$ .. na to2c je cini se najeftiniji, neka posebna iskustva s njima?..

pozz

0 0 hvala 0
15 godina
fango kaže...

.. cini se da ce zenfone 5 biti ok, jel netko uocio model Z2560 s 2gb jeftinije od 175$ .. na to2c je cini se najeftiniji, neka posebna iskustva s njima?..

pozz

Probaj traziti da ti stave WW (worldwide, international) rom gore umjesto kineskog, pa si na miru out of the box :)

11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Molim pomoć,prije neki dan kupljen mob.ASUS-zenfone 5-2gige rama 16 g. rom.nakon uključivanja napravljen abdejt -model asus-toof,verzija androida 4,3

broj međuverzije ASUS_TOOF_CUCC_user_1.17.40.17._20140812-9612release-keys

A SAD ONO NAJBITNIJE OKO PROBLEMA POL IKONICA NA KINESKOM NE PODRZAVA GOOGLE PLAY NITI NIŠTA U VEZI NJEGA-MOLIM POMOĆ

Vraćao sam na tvorničke postavke ali  problem nije riješen.A da bih skinuo neke aplikacije instalirao sam neki APTOIDE i sa njega sam ponešto skinuo.

Čitao sam na forumu o njima ali ni jednog nisam našao TOOF_CUCC oznakom-ŠTO DA PROBAM NAPRAVIT SA ISTIM.

HVALA

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 20:51 (vlado439).

0 0 hvala 0
11 godina
Moraš promjenit rom na ww user, prevrti malo temu nazad imaš tamo napisano kako ide.
15 godina
vlado439 kaže...

Molim pomoć,prije neki dan kupljen mob.ASUS-zenfone 5-2gige rama 16 g. rom.nakon uključivanja napravljen abdejt -model asus-toof,verzija androida 4,3

A SAD ONO NAJBITNIJE OKO PROBLEMA POL IKONICA NA KINESKOM NE PODRZAVA GOOGLE PLAY NITI NIŠTA U VEZI NJEGA-MOLIM POMOĆ

Vraćao sam na tvorničke postavke ali  problem nije riješen.A da bih skinuo neke aplikacije instalirao sam neki APTOIDE i sa njega sam ponešto skinuo.

Čitao sam na forumu o njima ali ni jednog nisam našao TOOF_CUCC oznakom-ŠTO DA PROBAM NAPRAVIT SA ISTIM.

HVALA

zato je bolje uzeti zenfone u engleskoj pa i za malo veću cijenu, nemaš te pi***darije s kineskom verzijom

nemam za potpis
17 godina
neaktivan
tenac kaže...
vlado439 kaže...

HVALA

zato je bolje uzeti zenfone u engleskoj pa i za malo veću cijenu, nemaš te pi***darije s kineskom verzijom

ja sam kupio sa 1949deal.com isto dobio sa kineskim romom u roku 20ak minuta se to rijesi uopce nije problem

trenutna kanta: Asus Rog g750jx intel i7,16gb ram,256ssd,750gb hdd,gtx 770m 3gb ddr5
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pa ako nije problem malo pojasnit,od kud i kako krenut. Unaprijed veliki pozdrav

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav.

evo ja sam kupio mob. u merimobiles-iznos202$ od toga 6$ da ide singapurskom poštom u hrvatsku stigao za 4 dana  a onda je čekao na carini u Zagrebu 12 dana i platiš PDV 330 kn i to je to.poz

15 godina
vlado439 kaže...

Pa ako nije problem malo pojasnit,od kud i kako krenut. Unaprijed veliki pozdrav

Pa napisao ti je , instaliraj WW rom. Pise ti sve par postova iznad, skupa sa linkom na romove.

11 godina
Jel pokušao tko spajati prijenosi Hard preko otg-a? Jel radi na, zenu? Stick i kontroler sam spajao, ali me zanima i prijenosni Hard, ali nemam trenutno ni jedan da pokušam...
13 godina
Asus ZenFone 5

Danas patch :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice