Ovako, stavio sam na jedan komp xampp i instalirao forum jedan za probu, ali ne kuzim kako da ga stavim na internet. Probao sam dyndns i sve upiso i kad na tom kompu odem na tu adresu radi, a na drugom ne radi. Dakle vjerojatno nije na internetu. Sto sve moram napravit jos da on bude na internetu?
Xampp-problem
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.844
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel zna netko kako da Apache stavim da bude na internetu? Sve sam pokušavo, al nejde...
Moguće da ti router ne dozvoljava pa trebaš podesiti port.
Mislim da je xamp po defaultu otvoren pa ne treba ručno mjenjati po konfiguraciji apache-a.
Možeš za probu instalirati WAMP koji ti ima opciju Put Online (vidi sliku).
Klikneš na tu opciju i ako možeš izvana pristupiti stranici onda je sve O.K
Ako ne podesi router i otvori port/portove
E hvala na pomoci, uspio sam ga staviti online pomocu Wampa. E sad, na tom kompu koji se server sve izgleda super, kak treba, a kad odem na drugi komp i odem na tu stranicu, sve je nekak "zastarjelo", nema dizajna, samo slova... Sta bi to moglo bit?
To je problem male brzine uploada.
Par puta refreshaj stranicu pa će se vjerojatno pokazati cijela kao i na localhost.
Napravi neku vrlo jednostavnu stranicu u html-u pa ju stavi u neki folder u www ili htdocs (ne sjećam se što ima wamp)
Ta bi ti se trebala pokazati puno brže i u cijelosti.
Razni forumi i portali koje vrtiš sa svog kompa, a ujedno posežu i u mysql gotovo nikada se neće dobro prikazivati.
A ne daj Bože da imaš nekoliko ljudi koji istovremeno pokušaju pristupiti izvana.
LAN je druga priča. Tu je upotrebljivo
Ako ti je samo do laganog dopisivanja sa zatvorenim krugom prijatelja, a da sve bude u nekim granicama upotrebljivost
probaj nešto od ovoga
Budeš li zapinjao sa Apache serverom možeš probati npr. AbyssWebServer
ali u tom slučaju ako ti zatreba php, mysql i php MyAdmin onda ih zasebno instaliraš i ručno urediš.
Ma mogućnosti su beskrajne. Samo kad bi još upload bio...eh;)
Ma taj nas upload nist nevalja
Probao sam BLaB! Lite ali ne mogu ga preko neta pokrenut, samo preko LAN-a... Forwardo sam portove i sve, ali nece... Imam Wamp