Sinoć mi se router resetirao sam od sebe. Sve postavke su bile vraćene na default. Od onda, ne mogu se bežično spojiti na njega: nađe ga tek nakon 3., 4. pokušaja, a kad se probam spojiti na Lumiji 610 kaže da ne može uspostaviti vezu (kao da mreža nestane usred spajanja), a na Windows 7 samo prekine spajanje. Nadalje, ako ga ugasim-upalim onda se sve postavke resetiraju (internet, WLAN, game & app sharing...). U čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj mu falshat novi firmware...
Bizarno:
Ruter je na ormariću, pokraj kompjutera. Taj kompjuter je spojen kablom. I ruter i PC su spojeni na isti produžni kabel (4 utičnice), a ruter i telefon su u taj produžni kabel uštekani preko prednaponske zaštite (kroz tu zaštitu ide i telefonski kabel iz rutera, pa u zid). Taj PC je na ruter spojen kablom. Dok taj PC radi, niti jedan drugi uređaj se ne može spojiti na ruter preko WLAN-a, makar ja ištekao kabel. Tek kad ugasim ovaj PC pokraj rutera, onda WLAN radi normalno. Ima ko kakvu ideju?
EDIT: do neki dan je radilo normalno =/
Znam da vodim monolog, al ako nekog zanima: ruter je bio preblizu kompjuteru. Kad kompjuter radi, ruter ne radi. Kad sam ga odmaknuo pola metra radi super. o.0
Bizarno:
Ruter je na ormariću, pokraj kompjutera. Taj kompjuter je spojen kablom. I ruter i PC su spojeni na isti produžni kabel (4 utičnice), a ruter i telefon su u taj produžni kabel uštekani preko prednaponske zaštite (kroz tu zaštitu ide i telefonski kabel iz rutera, pa u zid). Taj PC je na ruter spojen kablom. Dok taj PC radi, niti jedan drugi uređaj se ne može spojiti na ruter preko WLAN-a, makar ja ištekao kabel. Tek kad ugasim ovaj PC pokraj rutera, onda WLAN radi normalno. Ima ko kakvu ideju?
EDIT: do neki dan je radilo normalno =/
Magnetsko polje od elektricne mreze i lan kabela su blizu. Vjerojatno dolazi do interferencije i taj se signal od struje prenosi u ruteru ili elektromagnetskim smetnjama smeta normalnom radu za WLAN.
Ja bi probao udaljiti LAN kabel, DSL kabel i struju na sto vecem razmjeru pa vidjeti kako se wlan ponaša. Probati maknuti skroz lan kabel ili si negdje blizu utičnice, struje gdje baš ometa EMI signal.
Ako to ne ide, onda jedan po jedan kabel.. pa testirati wi-fi.
P.S. sad sam vidio da si pomaknuo komp, probaj okretat komp tako da vidiš da li je od napajanja "vuče" magentska polja, nekak izmjeri udaljenost pa vidi da se uvjeriš da napajanje "ometa". Ono što možeš napraviti je nekakav faradijev kavez tj. sa alu pločom ih zatvoriš da spriječiš izbijanje magnetska polja prema van, ali pazi da ne napraviš negdje kratki spoj, najbolje da na to staviš nekakve naljepnice ili plastičnu foliju da ne dođe do kratkog spoja.
Čudno, probaj sa drugim ruterom, ja imam ruter i AP na kompu pa nikad problema, a kablovi svi prolaze pored vodova za struju