Problem s routerom?

poruka: 3
|
čitano: 2.284
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s routerom?
pitanje

Imam NAS D-Link DNS-323 i imam problem s brzinom na relaciji 323<--PC, tj. brzine između bilo kojeg PC-a i drugog PC-a u LAN-u su nezadovoljavajuće (kad gledam filmove sa NAS-a na bilo kojem od PC-a u mreži trza i šteka mi slika). S druge strane na relaciji PC<-- Internet sve radi kako treba (torrenti se downloadaju/uploadaju maksimalnom brzinom). Btw imam neki no name Vood  452W_R3_A router, koji sam dobio od Optime, vidio sam ovdje nekoga sa istim problemom i njemu je savjetovano da kupi novi router...

Imam doma ZyXelov router koji sam dobio od Tcoma pa ću provjeriti kako stvari stoje kad je on u igri jer je ipak poznatija marka.

Pitanja: 1) Dali je moguće da je router uzrok ovom problemu?

2) Ako je, koji router mi vi predlažete da kupim (kod Optime sam znači annex A)?

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem s routerom?

svi routeri imaju 100Mbit (Fast) mrežu, pa to može biti usko grlo, crossoverom direktno spojit na komp za test pa ako radi dobro..-ubaciti Gigabitni switch. Nasovi mogu biti mušićavi, možda i novi firmware pomogne...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
RE: Problem s routerom?
momak kaže...

Imam NAS D-Link DNS-323 i imam problem s brzinom na relaciji 323<--PC, tj. brzine između bilo kojeg PC-a i drugog PC-a u LAN-u su nezadovoljavajuće (kad gledam filmove sa NAS-a na bilo kojem od PC-a u mreži trza i šteka mi slika). S druge strane na relaciji PC<-- Internet sve radi kako treba (torrenti se downloadaju/uploadaju maksimalnom brzinom). Btw imam neki no name Vood  452W_R3_A router, koji sam dobio od Optime, vidio sam ovdje nekoga sa istim problemom i njemu je savjetovano da kupi novi router...

Imam doma ZyXelov router koji sam dobio od Tcoma pa ću provjeriti kako stvari stoje kad je on u igri jer je ipak poznatija marka.

Pitanja: 1) Dali je moguće da je router uzrok ovom problemu?

2) Ako je, koji router mi vi predlažete da kupim (kod Optime sam znači annex A)?

Nisam baš geek za nas-ove, ali koliko je meni poznato brzina nije jedan od razloga nabavke nas-a, više su važnije druge osobine.
Koliko vidim po netu taj tvoj d-link realno na 1 gb ethernet i dva diska u raid 0 (strip) modu ima oko 15 MB/s protok, a pitanje je koliko je to u drugim uvjetima, a vjerovatno bi perfomanse bile iste da ga zagazi i više korisnika istovremeno.
Premda bi tih 15MB/s trebalo biti dosta za gladak prikaz videa, provjeri prvo kolika je brzina prijenosa podataka kod tebe (kakve su postavke) i da li je to u skladu s tvorničkim specifikacijama.
To što nas ima 1 gb ethernet ne znači da će i protok biti cca 125 MB/s.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice