Komunikacijski ormar u zgradi

poruka: 3
|
čitano: 3.349
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Komunikacijski ormar u zgradi

Pozdrav! Kupujem stan, a nisam do sad živio u zgradi, pa me zanima što ovo znači:

Na etaži -1 zgrade A predviđena je zasebna prostorija u kojoj će se montirati samostojeći komunikacijski ormar u kojem će se formirati glavni komunikacijski čvor za cijelu građevinu.  Do svakog komunikacijskog ormarića stana se, iz komunikacijskog ormara u podrumu objekta, polažu jedan 4 nitni optički kabel i jedan FTP (4x2x0,6) Cat 5e kabel. Telefonske utičnice su predviđene u dnevnim boravcima i svim sobama u stanovima.

Za što se polažu 4 nitni optički kabel, a za što FTP Cat5e kabel? Preko kojeg ide sustav dojave požara, interfon i dr.,  a preko kojeg telefon? Vjerujem da to sve ide preko FTP kabela, pa mi nije jasan ovaj optički. Ako mi netko može to malo detaljnije objasniti, bio bih zahvalan. 

1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Komunikacijski ormar u zgradi
0x4c756b61 kaže...

Pozdrav! Kupujem stan, a nisam do sad živio u zgradi, pa me zanima što ovo znači:

Na etaži -1 zgrade A predviđena je zasebna prostorija u kojoj će se montirati samostojeći komunikacijski ormar u kojem će se formirati glavni komunikacijski čvor za cijelu građevinu.  Do svakog komunikacijskog ormarića stana se, iz komunikacijskog ormara u podrumu objekta, polažu jedan 4 nitni optički kabel i jedan FTP (4x2x0,6) Cat 5e kabel. Telefonske utičnice su predviđene u dnevnim boravcima i svim sobama u stanovima.

Za što se polažu 4 nitni optički kabel, a za što FTP Cat5e kabel? Preko kojeg ide sustav dojave požara, interfon i dr.,  a preko kojeg telefon? Vjerujem da to sve ide preko FTP kabela, pa mi nije jasan ovaj optički. Ako mi netko može to malo detaljnije objasniti, bio bih zahvalan. 

TU za kupnju stana, a ovo ostalo nažalost - neam pojma

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
Re: Komunikacijski ormar u zgradi

cat 5e je kabel za do max 100m segmente, 4 parice od kojih se 2 koriste za komunikaciju u teoriji do 1Gbps. vjerojatno je to za telefonsku infrastrukturu, za nase telekome i ostalo.

optika je vjerojatno za buducnost, jer ne radi se zgrada za trenutno vrijeme nego za x godina unaprijed i sve se mora provući prilikom gradnje. provjeri prije kupnje

ovaj dio za utičnice "u svim sobama u stanovima" je logičan ali router će ti biti u jednoj sobi, ovisno gdje kažeš instalateru da ga postavi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice