Kako pojačati WIFI signal s routera

poruka: 10
|
čitano: 5.184
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znači situacija je sljedeća. Pošto živim par kuće kraj djeda cca. (100metara) i želio bih imati internet putem wifia kod njih, zanima me kako da pojačam signal sa svojeg ADB A4202N routera do njih. Znači kuće su udaljene kojih 100-njak metara.. Gledao sam ove AIR LIVE uređaje i antene, ali se ne kužim nešto previše u sve to, stoga se nadam da mi može neko pomoći..

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kako pojačati WIFI signal s routera

....da li vidiš kroz prozor kod djeda svoj prozor sobe sa ruterom u kući ?

13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

....da li vidiš kroz prozor kod djeda svoj prozor sobe sa ruterom u kući ?

ne, jedna kuća je između nas..

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 15:31 (fluj).
11 godina

bez optičke vidljivosti teško za ostvariti ili treba uložiti puno u opremu i opet nije sigurno.

13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

bez optičke vidljivosti teško za ostvariti ili treba uložiti puno u opremu i opet nije sigurno.

shit -.-, mislio sam pošto lovim na mobu wifi kojih 20 metara od kuće da se može još rastegnuti nekom antentom signal za još toliko :/

11 godina

Ovisi kaj hoces, ako hoces nesto trajno onda Ubiquiti uređaj s krova na krov+ S/UTP i to postaviš po kanalicama da lijepo izgleda i sve to, sa POE adapterima ne moraš furat struju na krov. Sve to spojiš na switch ili router/AP i razvučeš mrežu po svojoj kući... bla bla...

Računa da će ti dva takva biti 800-900kn+ cijena kablova i kabloviranja. Dakle za 5 mjeseci ne plaćanja interneta isplati se.

Ako ti treba nešto amaterski onda isprobaj neku usmjerenu antenu na dd-wrt/openwrt router koji ima mogućnost wi-fi u client modu, pa ak to radi sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 13:54 (filter160).
11 godina

Ovo sam frendu slao prije godinu-dvije....

Mali tutorial da vidi kako bi to izgledalo

http://s22.postimg.org/wqpwi4eyp/airgrid.png

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

e hvala ti za sve ovo, budem se ja još malo raspitao u vezi toga sveg, pa ću vidit što mi je najisplativije i najbolje.. ali za sada je ova opcija sa antenom na krovu i ovim priključcima..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
WIFI i Routeri

Zanima me da li postoji mogućnost uspostavljanja wifi veze na nekih cca. 50 metara(između dvije kuće, ništa ne stoji između te dvije kuće) pomoću wifi pojačivaća? I da li mogu nekako za to iskoristiti router Huawei b260a?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: WIFI i Routeri

Traži neki router na koji možeš staviti DD-WRT frimware pa pokušaj prek njega, staviš ga u client bridge mode,

najbolji router za to bi ti bio TL-WR841ND   // Kad stavljaš DD-WRT frimware pripazi na verziju routera, obično piše na naljepnici na pozadini, tipa TL-WR841ND V8.0, to znači da je verzija 8

Ut to na tom TPlinku možeš zašarafit negu bolju (ili usmjerenu) antenu ako ne radi sa defaultnom. Pretpostavka je da routeri imaju optičku vidljivost, dakle stavi ih na prozore.

Možeš pokušati i sa gargoyle frimware-om (na bazi OpenWRT) pa ga staviš kao repeater.

Dakle client bridge mode ti radi tako da se uređaj spoji na postojeći wifi, te zapravo možeš to zamisliti kao da ti wireless glumi žicu između tvog AP i Client wifi uređaja

za rezliku od običnog client moda port forwarding na glavnom routeru radi.

Repeater bridge radi na principu da osim što se router spaja na wifi također uz to radi i novi AP kojim se klijenti mogu spojiti na taj router. Problem je što je taj repeater brige po mom iskustvu dosta mušičav i gargoyle (OpenWRT) se pokazo puno boljim.

Client Bridge

Repeater Bridge

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 13:28 (filter160).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice